Izborna skupština - tajna?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
ib
Site Admin
Kontakt:

#61 Post Postao/la ib »

Voditelje bira tehnički voditelj, ali je zadnjih godina to radio u suradnji sa mnom, budući da je bilo u interesu da izaberemo informatički pismene ljude koji će unositi zapisnike na web u što kraćem roku, a ne ih slati meni u kuvertama nakon svakog kola.

Pod "zadnjih par godina" mislim na desetak godina otkako guramo taj web, odnosno na vrijeme prije nove Skupštine, dok voditelji nisu imali nikakvu ulogu u njenom formiranju.

Ja sam, također, cijelo vrijeme pokušavao predlagati što kvalitetnije/razboritije ljude, i nisu polagali nikakav test psihološke ili ideološke kompatibilnosti sa mnom, niti bili podvrgnuti lobotomiji ili čupanju jezika da bismo ih ustoličili.

Ako nekoga i dalje ovo gore tako jako svrbi i nema ama baš nikakvog povjerenja u Štefov i moj odabir, možemo razmisliti učiniti i taj izbor transparentnijim.
Samo da vam kažem, nije bila neka navala dosad na pozicije. Ali s novim ingerencijama voditelja, uskoro očekujem zatrpan mailbox prijava! :rolleyes:
Pale
Kontakt:

#62 Post Postao/la Pale »

Zacko blago tebi :)
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
ib
Site Admin
Kontakt:

#63 Post Postao/la ib »

Misliš, u šta se uvalio? I ja kažem. :jumping:
trnac

#64 Post Postao/la trnac »

Malo sam pogledao podatke koji su sada dostupni i što se može naći:

Predsjedništvo
ĐURO PAHER - predsjednik - 2002 i ranije
IGOR BUĆO - dopredsjednik - 2002 i ranije
VERA MENLA - član - 2002 i ranije
BOŽIDAR BAUK član - 2002 i ranije - Gradska plinara
DAMIR KOMERIČKI - član - 2002 i ranije - Gradska plinara
ŽELJKO MATIJAŠEC- član - 2002 i ranije
ZLATKO POSPIŠ - član - 2002 i ranije - Gradska plinara

Tajnik
STJEPAN LESKOVEC - 2003 - Gradska plinara - zadnja odigrana tekma proljeće 2013.

Blagajnik
SREĆKO ŽIGMAN - 2002 - zadnja odigrana tekma proljeće 2012.

Nadzorni odbor
DRAGAN RAKIĆ - predsjednik - 2002 i ranije
VJENCESLAV MIŠUR - član - 2002 i ranije
STANKO LOBOREC - član - 2002 i ranije

Disciplinska komisija
MILAN RADAKOVIĆ - predsjednik - 2002 i ranije
DAMIR BRNAS - član - 2002 i ranije
NIKOLA LAKUŠ - član - 2005
ŽELJKO MOGULJAK - član - jesen 2012 - Gradska plinara
ZLATKO RUŠNOV - član - 2002 i ranije

Što meni nije jasno?

Meni nije jasno kako to da su 3 člana predsjedništva
BOŽIDAR BAUK član - 2002 i ranije - Gradska plinara
DAMIR KOMERIČKI - član - 2002 i ranije - Gradska plinara
ZLATKO POSPIŠ - član - 2002 i ranije - Gradska plinara
zatim tajnik
STJEPAN LESKOVEC - 2003 - Gradska plinara - zadnja odigrana tekma proljeće 2013.
i član disciplinske komisije
ŽELJKO MOGULJAK - član - jesen 2012 - Gradska plinara
iz iste ekipe - Gradska plinara?

Meni nije jasno kako se postaje član disciplinske komisije sa samo 2 godine staža u Sokazu?
(ŽELJKO MOGULJAK - član - jesen 2012 - Gradska plinara)

Meni nije jasno zašto imamo tajnika i blagajnika koji nisu aktivni igrači Sokaza?
(STJEPAN LESKOVEC - 2003 - Gradska plinara - zadnja odigrana tekma proljeće 2013.
SREĆKO ŽIGMAN - 2002 - zadnja odigrana tekma proljeće 2012.)

:no: i :pingic:

:zubo:
ib
Site Admin
Kontakt:

#65 Post Postao/la ib »

Mislim da već prilično bezobrazno plivaš u intimnoj domeni nečijih godina, i može li raditi neke druge stvari ako ne može lupati za stolom, bilo radi zdravlja, ozljeda ili čega već. :rigo:

Za sve ostalo savjetujem da odgovore potražiš pismenim putem. :top:

Nitko ovdje neće ispustiti dušu objašnjavati stvari za koje je sam najmanje odgovoran. Ja sigurno ne više, jer sam ionako prećerao.

:flop:
zacko

#66 Post Postao/la zacko »

Stjepan Leskovec i Srećko Žigman su višedesetljetni aktivni članovi SOKAZ-a i odigrali su utakmica u životu kolko ti nećeš u sljedećih 20 godina.
Tako da moram zaključiti da sam bio u pravu o tvojem nepoznavanju ljudi i sustava.

Ako imaš primjedbe na rad tehničkog voditelja ili blagajnika onda reci. A ne spominjat zašto oni nisu odigrali utakmicu godinu il dvije.
Nije ti palo na pamet da je tome tako iz objektivnih razloga!?

Kaj se tiče Plinare to nisam niti ja znao. Al mislim da ne igraju oduvijek svi u Plinari.
Recimo Leskovec mislim da je prije igrao u Remetama ako me pamćenje služi.
trnac

#67 Post Postao/la trnac »

@ib
Čemu takav ton?
Mogao si napisati da su na toj funkciji jer dugo godina besprijekorno obavljaju te funkcije, a da ih zadnje vrijeme zdravlje ne služi da mogu pingat.
Sve to ima još podpitanja, ali ostavimo to za kasnije.

ib, ne znam zašto smatraš da tebe sve ovo pitam?

Meni je sve jedno, što se mene tiče može cijela struktura Sokaza biti iz Gradske plinare :zubo:

Nakon ovoga zaista djeluje komična zackova izjava par postova iznad:
Za nekog tko je član udruge nekih 2 godine i (uvjeren sam) ne poznaje ljude i sustav dovoljno

Očito postoje načini da se u dvije godine upoznaju ljudi i sustav.
To meni ne zvuči baš transparentno.

Ali tko sam ja?

Ja samo :no: i :pingic:

:zubo:
Izra
Kontakt:

#68 Post Postao/la Izra »

ne zvuci ti transparentno od samog pocetka, prije nego si rekao i jedno slovo i uopce doznao i jednu informaciju. prvo je bilo osobno uvjerenje o nekakvom netransparentnom izboru bez ikakvih dokaza (niti ce ih biti), a onda i prozivanje ljudi imenom i prezimenom, opet bez nekih argumenata, tek toliko da se proziva.

ib-ov ton je jos i sasvim blag. inace bio je i on igrac gradske plinare jedno vrijeme. nije imao ekipu pa su mu rekli igraj za nas pa je igrao. zavjera!
zacko

#69 Post Postao/la zacko »

Moram priznati da ne poznajem gosp. Moguljaka i tko ga je predložio za Disciplinsku. Nit sam znao koliko je dugo u Sokazu.

Ali mislim da ćemo se složit da Disciplinska nije neko izvršno niti presudno tijelo Sokaza. Na svaku odluku Disciplinske postoji pravo žalbe Predsjedništvu koji daje konačnu odluku.
Članove Predsjedništva poznajem i znam da su svi dugogodišnji pingpongaši i Sokazovci.
trnac

#70 Post Postao/la trnac »

Izra i ib
Čemu sekiracija? :zubo:
https://www.youtube.com/watch?v=E2_Yc_uYsgo

@zacko
Ako članovi Disciplinske dolaze niotkuda, kako li je tek s "običnim" članovima Skupštine? :zubo: :lol:

Odoh ja sada, 4 ćuke su, nisam plaćen za prekovremeno. :zubo:
Izra
Kontakt:

#71 Post Postao/la Izra »

zaboravio si :no: i :pingic:
zmilko

#72 Post Postao/la zmilko »

ib je napisao/la:Evo moj post koji sam natipkao sinoć u gluvo doba noći, i zaspao prije nego sam ga dovukao do kraja:

Ima stvarno puno zajedničkog sa gore žackovim postom, pa vi vidite:
Pospani ib je napisao/la: zmilko, da je i došao netko tko nije član Skupštine u svojstvu promatrača, on nije Skupštinar i ne može aktivno sudjelovati.

A da se termin najavljuje na naslovnici, došli bi hrpa ljudi ne da uzmu riječ, nego da se vide međusobno, malo popričaju i nešto čalabrcnu.
I tek onda bi nastao skandal kad bi skužili da ne mogu ni pričati ni čavrljati ni jesti.

Moguće da je rješenje nekakav kompromis, recimo objaviti popis članova (poslao sam već upit da mi ga pošalju), objaviti mjesec dana prije Skupštine dnevni red i poziv na pismene prijedloge i teme. Pozvati na Skupštinu i njihove predlagače ako treba.
Pred izbornu Skupštinu treba postojati najavljeni kandidacijski period, to sigurno.

Novi sastav Skupštine je zamišljen tako da članovi djeluju kroz predstavnike ljudi iz svojih liga, ili ljudi oko svojih liga, ili bilo kojih drugih članova. Ti su skupštinari, suprotno uvaženom vjerovanju, predlagani tako da skupimo što kvalitetniju grupu.
I dosadašnje dvije takve Skupštine su zaista bile i konstruktivnije i kritičnije, upravo što smo i očekivali i što je odlično.

Nadalje, hrpa skupštinara je na forumu. Zaista hrpa. Kad dobijem popis, moći ću točno reći i koliko. I doprijeti na skupštinsku raspravu preko foruma s nečim kvalitetnim bi zaista bio mačji kašalj, da je bilo takvih aktualnih prijedloga.

Iduća stvar, na Skupštini je na licu mjesta u Predsjedništvo ubačen novi član - žacko. A znate žacka, to je onaj lajavac :cerek: koji se voli javljati na teme, voli diskutirati, a najviše voli kvalitetno argumentirati. :s:
I prilično brutalno igra :mad: tako da legitimno zastupa i najjače igrače.

To znači da u Predsjedništvu sada imate (barem) dvojicu glasnih forumaša, koji će rado pretočiti dobre odavdje na sastanke na kojima se ionako najviše toga odlučuje.
Ne kažem da je dosad bilo loše - ja sam se trudio progurati puno toga s foruma, jer odavdje je poteklo puno kvalitetnih, kasnije i usvojenih stvari - ali sada će diskusija i kretati s duplo više strana i duplo lakše, čemu se neizmjerno veselim.
Što se financija tiče, izvještaji postaju sve detaljniji, i bivat će i dalje sve detaljniji i sve dok Skupština bude davala opravdane primjedbe.

Poanta svega, ne vidim razloga za toliko negativne energije. Ja možda nisam prava osoba za dati sud, ali po meni stvari stoje sve bolje. Ne idealno, jer ima puno prostora za ići naprijed. Ali ne niti loše. :ne zna:

ovaj stav mi se svidja i na predlozeni nacin dobiva se transparentnost,mogucnost da pitas i dobijes odgovor nadam se.
financije su oduvijek vruca tema. ne zanimaju me previse osim sto tvrdim da se turnri mogu organizirat bogatije a ne da postoji 125 000 kn plusa u blagajni sokaza. ili sam nesto pobrkao ?
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
mixer

#73 Post Postao/la mixer »

meni nije jasno kak uvijek izra i bućo isto misle mora da su i oni iz plinare ali prikriveni.nevjerovatno je energija koju potroše da stalno nešto objasne i uvijek imaju isto mišljene na bilo koju temu samo ako ih se bocne .boli me onastvar kojeu predsjedništvu dsamo me zanima di je lova i zakaj imamo najjadnije turnire bez popratnih sadržaja .tu ne mislim na snagu samog turnira nego na zajebanciju klopu i još neke stvari .a i ovo sa plinarom kaje previše previše je .
Izra
Kontakt:

#74 Post Postao/la Izra »

sto je u sokazu plinara, to su na forumu utrine. jos malo pa cemo i kambu staviti za moderatora. :usama:
ib
Site Admin
Kontakt:

#75 Post Postao/la ib »

I sa žackom se stalno slažemo. :trio:

I Stipom! :romeo:
zmilko

#76 Post Postao/la zmilko »

i u kini je jednom bila četvorka.
ovo se zove lakonski odgovor,ništa loše o svoj četvorici istomišljenika.ako hoćeš izbriši odgovor.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
wolf
Kontakt:

#77 Post Postao/la wolf »

Prateći mog dičnog prethodnika Rope-a da i ja skinem veo tajni s člana skupštine iz 18-e lige :rolleyes: dakle ja kao voditelj ( BTW javio sam se sam za tu funkciju , :cerek: ) i iz tadašnje 18-lige također aktivni forumaš-ica Mirna Jagarinec Ojdenić .
Koliko se sjećam iz Drenove četvrte je Goran Brodarac tadašnji ( a moguće i budući :hihihi: ) pripadnik 4- lige .
Mixer imaš kaj protiv :ceka: :zubo:
mario

#78 Post Postao/la mario »

Zašto toliko gorčine u cijeloj raspravi? Doista, dio skupštinara je biran u "Panorami", a dio je oktroiran (voditelji itd.). Za razliku od prethodne prakse stare od kad ja znam, a dugo pamtim, da se sve unaprijed negdje drugdje pripremljene odluke donose jednoglasnim aklamacijama (što mi se uvijek gadilo) sada imamo skupštinu u kojoj se o odlukama raspravlja. Do veće demokracije još je dalek put, ali na ovoj skupštini npr. jedan od unaprijed predviđenih članova predsjedništva nije prošao, a umjesto njega uskočio je padobranac. Toga nije bilo nikada ranije. Ne kažem da je to jako puno, ali je veliki pomak na bolje. Osobno, mislim da nam je novo predsjedništvo prestaro, ali da netko sumnja u nečije dobre namjere prema našoj zajedničkoj zajednici Sokaza-a iz vlastite zloće, a bez konkretnih argumenata stvarno me žalosti.
Pale
Kontakt:

#79 Post Postao/la Pale »

Padobranac nije sigurno :tuctuc:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
trnac

#80 Post Postao/la trnac »

slika
Odgovorite