SOKAZ forum
Izborna skupština - tajna?
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
dopredsjednik,izvršni predsjednik nazivi su sporedni. vuci konce iz pozadine i ti je umijeće vladanja.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
osim mene i neki drugi mu se dive. i slijede na putu prema gore
Svaka ovakva rasprava ima prepoznatljivi tok i točno znaš tko će u čiji rog puhati. Kao da gledaš televizijsko nadmetanje SDP-HDZ...dtrnski je napisao/la:
Što meni nije jasno?
Meni nije jasno kako to da su 3 člana predsjedništva
BOŽIDAR BAUK član - 2002 i ranije - Gradska plinara
DAMIR KOMERIČKI - član - 2002 i ranije - Gradska plinara
ZLATKO POSPIŠ - član - 2002 i ranije - Gradska plinara
zatim tajnik
STJEPAN LESKOVEC - 2003 - Gradska plinara - zadnja odigrana tekma proljeće 2013.
i član disciplinske komisije
ŽELJKO MOGULJAK - član - jesen 2012 - Gradska plinara
iz iste ekipe - Gradska plinara?
Meni nije jasno kako se postaje član disciplinske komisije sa samo 2 godine staža u Sokazu?
(ŽELJKO MOGULJAK - član - jesen 2012 - Gradska plinara)
Meni nije jasno zašto imamo tajnika i blagajnika koji nisu aktivni igrači Sokaza?
(STJEPAN LESKOVEC - 2003 - Gradska plinara - zadnja odigrana tekma proljeće 2013.
SREĆKO ŽIGMAN - 2002 - zadnja odigrana tekma proljeće 2012.)
i
Nije li trebalo biti ipak čudan sastav rukovodećeg kadra onima koji su "birali" i glasali za to? Možeš se kunut u poštenje ali ovo izgleda smiješno. Dapače toliko smiješno da apriori moraš posumjat u nečasnu radnju. Jeli netko pomislio na to?
Ne vidim nikakvi plivanje u intimnoj domeni. Intimna je objava iz koje su momčadi "funkcioneri"? I zašto ne odgovoriti na primjedbe? Pa sada si doprecednik, koga da pitamo ako ne tebe?ib je napisao/la:Mislim da već prilično bezobrazno plivaš u intimnoj domeni nečijih godina, i može li raditi neke druge stvari ako ne može lupati za stolom, bilo radi zdravlja, ozljeda ili čega već.
Za sve ostalo savjetujem da odgovore potražiš pismenim putem.
Nitko ovdje neće ispustiti dušu objašnjavati stvari za koje je sam najmanje odgovoran. Ja sigurno ne više, jer sam ionako prećerao.
Intimno je spočitavat ljudima od 70+ godina zašto obavljaju funkcije ako ne igraju. Meni su to nekakve osnove kućnog odgoja. 
I kad netko s dvije godine staža u Udruzi proziva tajnika da šta ima obavljat taj posao već 16 godina ako ne igra ovu zadnju.
Jer eto, ljudi stoje u redu na listi čekanja da preuzmu sve to i krenu radit ko konji.
Opet, moj dio SOKAZ-a je web, koji se eto zadnjih godina naslonio i na sugeriranje novih voditelja liga - ponovit ću sporije, pa obratite pažnju - u doba. Kada ta funkcija. Nije. Određivala. Ništa.
Uz web, od ostalih stvari se u najboljoj namjeri pokušavam petljat u rasprave o provedbi i sustavu natjecanja, uglavnom stvari o kojima se ovdje pričalo.
Nadalje, meni vaše zle namjere ne trebaju u životu, recimo ova današnja usporedba s Mamićem.
Krasno je da mu se Zvonko divi, ali neka ni on od mene ne radi budalu.
Jer ja nisam u SOKAZ-u zbog novca, njim nikada nisam uvjetovao svoj rad (ne očekujem da mi npr. ti Koki vjeruješ, ne nakon svega što si od prvog dana a priori zamislio o meni
prije nego si me uopće vidio), niti radim na smanjenju demokratičnosti (upravo suprotno, sjetite se npr. gdje pričamo), niti dijelimo iste manire. Također, u Izvršni odbor u prošlom mandatu, i na mjesto dopredsjednika sada, sam predložen zbog rada i doprinosa SOKAZ-u bez da sam ikada prvi izrazio želju za ijednim od toga nekome ranije, odnosno bez ikakve želje da "polako postanem pozadinska siva eminencija". 
I posljednje, da osjetim i promil oporbe koju ima Maminjo, spasio bih i sebe i vas i vrlo lako digao ruke. Jedino je pitanje tko, i nakon koje granice, je vrijedan toga.
Još jednom, ja vam nemam što više reći, a za sva ostala pitanja Predsjedništvu (sastave Tijela, sastave ekipa, izbor petog člana Disciplinske koja zadnjih par prvenstava uopće nije imala posla, financije i sl.) obratite se pismenim putem.
I kad netko s dvije godine staža u Udruzi proziva tajnika da šta ima obavljat taj posao već 16 godina ako ne igra ovu zadnju.
Jer eto, ljudi stoje u redu na listi čekanja da preuzmu sve to i krenu radit ko konji.
Opet, moj dio SOKAZ-a je web, koji se eto zadnjih godina naslonio i na sugeriranje novih voditelja liga - ponovit ću sporije, pa obratite pažnju - u doba. Kada ta funkcija. Nije. Određivala. Ništa.
Uz web, od ostalih stvari se u najboljoj namjeri pokušavam petljat u rasprave o provedbi i sustavu natjecanja, uglavnom stvari o kojima se ovdje pričalo.
Nadalje, meni vaše zle namjere ne trebaju u životu, recimo ova današnja usporedba s Mamićem.
Jer ja nisam u SOKAZ-u zbog novca, njim nikada nisam uvjetovao svoj rad (ne očekujem da mi npr. ti Koki vjeruješ, ne nakon svega što si od prvog dana a priori zamislio o meni
I posljednje, da osjetim i promil oporbe koju ima Maminjo, spasio bih i sebe i vas i vrlo lako digao ruke. Jedino je pitanje tko, i nakon koje granice, je vrijedan toga.
Još jednom, ja vam nemam što više reći, a za sva ostala pitanja Predsjedništvu (sastave Tijela, sastave ekipa, izbor petog člana Disciplinske koja zadnjih par prvenstava uopće nije imala posla, financije i sl.) obratite se pismenim putem.
onaj tko voli takve stvari pomisljati i veseli ga to, ce svakako to pomisliti.Koki je napisao/la:Dapače toliko smiješno da apriori moraš posumjat u nečasnu radnju. Jeli netko pomislio na to?
da li je stvarno cudno da se ljudi koji godinama obavljaju neke funkcije i privatno druze i igraju u istoj ekipi? bilo bi sumnjivo da nitko drugi ne moze dospjeti na neku funkciju, ali zadnja skupstina je pokazala da to nije slucaj.
da li je cudno da jedan te isti krug ljudi godinama obavlja funkcije ako se nitko drugi ni ne zeli toga uhvatiti i vrhunac politicke aktivnosti predstavlja mudrovanje po forumu?
- mistreaver
Ajme majke ti koliko neki ljudi mogu biti dosadni i prigovarat tek prigovaranja radi. Zanimljivo je kako je susjedova trava uvijek zelenija.
Stvarno mi nije jasno kako uvijek svi Buću nađete napadat.
1) Čovjek je napravio fantastičnu stranicu. Kolko znam, nastala je volonterski (a nemam razloga da sumnjam, jer vjerujte mi, da mu je stalo da se obogati mogao ju je uvaliti na 100 drugih mjesta, bog zna da 90 % hrvatske ima katastrofalne web stranice).
2) Možete li zamisliti koliko bi trajali Deda i Vodovod bez njegovog cjelodnevnog(cjelovikendnog) angažmana?
Pored svega toga Bućo je odličan čovjek i ne razumijem kako uopće može sumnjati u njegove skrivene motive. Stvarno mu se divim u pogledu da ,otkad ja pratim, nijednom na forumu nije izgubio živce, napisao nešto zbog čega bi žalio i način konverzacije mu je uvijek na razini. S obzirom na to što sve mora čitat i slušat to je više nego respektabilan uspjeh.
Za kraj predlažem da na idućem Dedi pružimo priliku Trnskom i Zmilku da slažu ždrijeb, satnicu i unose rezultate. Pa da vidimo dal bi završili... do Vodovoda.
Edit: Da odmah nadodam, ne ne nadam se jednog dana mjestu u predsjedništvu...
Stvarno mi nije jasno kako uvijek svi Buću nađete napadat.
1) Čovjek je napravio fantastičnu stranicu. Kolko znam, nastala je volonterski (a nemam razloga da sumnjam, jer vjerujte mi, da mu je stalo da se obogati mogao ju je uvaliti na 100 drugih mjesta, bog zna da 90 % hrvatske ima katastrofalne web stranice).
2) Možete li zamisliti koliko bi trajali Deda i Vodovod bez njegovog cjelodnevnog(cjelovikendnog) angažmana?
Pored svega toga Bućo je odličan čovjek i ne razumijem kako uopće može sumnjati u njegove skrivene motive. Stvarno mu se divim u pogledu da ,otkad ja pratim, nijednom na forumu nije izgubio živce, napisao nešto zbog čega bi žalio i način konverzacije mu je uvijek na razini. S obzirom na to što sve mora čitat i slušat to je više nego respektabilan uspjeh.
Za kraj predlažem da na idućem Dedi pružimo priliku Trnskom i Zmilku da slažu ždrijeb, satnicu i unose rezultate. Pa da vidimo dal bi završili... do Vodovoda.
Edit: Da odmah nadodam, ne ne nadam se jednog dana mjestu u predsjedništvu...
If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov
Vjerojatno bi sve išlo puno bržemistreaver je napisao/la: 2) Možete li zamisliti koliko bi trajali Deda i Vodovod bez njegovog cjelodnevnog(cjelovikendnog) angažmana?
Pored svega toga Bućo je odličan čovjek i ne razumijem kako uopće...
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
je svako navodi vodu na svoj mlin.
1. SVAKI RAD MORA BITI PLAĆEN KAKO I KOLIKO GOD DA JE DOGOVORENO ILI UGOVORENO. DAKLE INFORMATIČAR,PREDSJEDNIK,DOPREDSJEDNIK I BILO KO TKO RADI NEKI POSAO U SOKAZU,NA TURNIRU ILI BILO ČEMU SLIČNOM PONAVLJAM TREBA BITI PLAĆEN.
i zato ne skrećite sa osnovne teme a to je javnost rada. kako pri izborima tako i u svim drugim poslovima koje izabrani rade.
i ne zaboravite da kotizaciju ekipa,kotizaciju turnira dajemo mi igrači sokaza , između inih i ja te zato zahtjevam da budem informiran.
pa to isto misle i članovi ekipa ali je većina inertna.nažalost.
sinko iz zapruđa,utrina ili odkudgod da je je navodno pametan ?
1. SVAKI RAD MORA BITI PLAĆEN KAKO I KOLIKO GOD DA JE DOGOVORENO ILI UGOVORENO. DAKLE INFORMATIČAR,PREDSJEDNIK,DOPREDSJEDNIK I BILO KO TKO RADI NEKI POSAO U SOKAZU,NA TURNIRU ILI BILO ČEMU SLIČNOM PONAVLJAM TREBA BITI PLAĆEN.
i zato ne skrećite sa osnovne teme a to je javnost rada. kako pri izborima tako i u svim drugim poslovima koje izabrani rade.
i ne zaboravite da kotizaciju ekipa,kotizaciju turnira dajemo mi igrači sokaza , između inih i ja te zato zahtjevam da budem informiran.
pa to isto misle i članovi ekipa ali je većina inertna.nažalost.
sinko iz zapruđa,utrina ili odkudgod da je je navodno pametan ?
Zadnja izmjena: zmilko, dana/u sub svi 31, 2014 8:26 am, ukupno mijenjano 1 put.
imas pravo obratit cu se pismenim putem da nadlezna tijela sokaza rade transparentno iako sve to pise u statutu( clan9,i clan 14 ).problem je sto predjednistvo odlucuje sto je vazno za stoku sitnog zuba.ali to smo i birali na nekoj od skupstina a da nismo ni znali. znam ,tko nam je kriv. sami smo krivi.
Neznam zašto si toliko osjetljiv a primio si se "javne funkcije"? Pokušaj "izaći" nakratko iz cijele priče pogledaj popis uprave SOKAZ-a onako sa strane. Kako to izgleda nekome tko nije involviran?ib je napisao/la:Intimno je spočitavat ljudima od 70+ godina zašto obavljaju funkcije ako ne igraju. Meni su to nekakve osnove kućnog odgoja.
Jer ja nisam u SOKAZ-u zbog novca, njim nikada nisam uvjetovao svoj rad (ne očekujem da mi npr. ti Koki vjeruješ, ne nakon svega što si od prvog dana a priori zamislio o meniprije nego si me uopće vidio), niti radim na smanjenju demokratičnosti (upravo suprotno, sjetite se npr. gdje pričamo), niti dijelimo iste manire. Također, u Izvršni odbor u prošlom mandatu, i na mjesto dopredsjednika sada, sam predložen zbog rada i doprinosa SOKAZ-u bez da sam ikada prvi izrazio želju za ijednim od toga nekome ranije, odnosno bez ikakve želje da "polako postanem pozadinska siva eminencija".
I ovo inzistiranje na pismenom upućivanju upita. Što ? Radi li se o nekakvoj nedodirljivoj grupi ljudi koji se ne mogu udostojiti odgovoriti na pitanje uživo ili recimo na forumu? Činjenica je da uprava raspolaže sa značajnim novcem skupljenim od prijavnina i ostalih davanja a do sada pitanja u tom smjeru nisu dobivala jasan i transparentan odgovor. Ako postoje sumnje za njega su, ovakvim ponašanjem, sami krivi.
i na kraju. Nemoj misliti da mislim išta loše o tebi. Naprotiv. Poznajem ti oca ( a i tebe) pa ne sumjam da si bistar i pošten dečko. Čini mi se samo da si ponekad u situaciji da "moraš" braniti nebranjivo...
Zadnja izmjena: Koki, dana/u sub svi 31, 2014 1:22 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Kada je politika i funkcije u pitanju stvari malo drugačije stoje nego kada govorimo o običnom puku. Nema što koga veseliti. Običan čovjek nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja a "funkcioner" je kriv i stalno mora dokazivati da je nevin.Izra je napisao/la:onaj tko voli takve stvari pomisljati i veseli ga to, ce svakako to pomisliti.Koki je napisao/la:Dapače toliko smiješno da apriori moraš posumjat u nečasnu radnju. Jeli netko pomislio na to?
da li je stvarno cudno da se ljudi koji godinama obavljaju neke funkcije i privatno druze i igraju u istoj ekipi? bilo bi sumnjivo da nitko drugi ne moze dospjeti na neku funkciju, ali zadnja skupstina je pokazala da to nije slucaj.
da li je cudno da jedan te isti krug ljudi godinama obavlja funkcije ako se nitko drugi ni ne zeli toga uhvatiti i vrhunac politicke aktivnosti predstavlja mudrovanje po forumu?
U nikoga ne upirem prst, samo pišem kako stvari stoje...
Da se nitko baš u današnjoj krizi ne želi primiti nikakve (plačene) funkcije mi je uistinu nevjerojatno. Pratim forum i nisam uočio da su u najavi neki izbori. iskreno dobro bi mi doška kakva para pa razmišljam kako da se angažiram...
Možemo se samo složiti da se u ovome ne slažemo.Koki je napisao/la:Kada je politika i funkcije u pitanju stvari malo drugačije stoje nego kada govorimo o običnom puku. Nema što koga veseliti. Običan čovjek nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja a "funkcioner" je kriv i stalno mora dokazivati da je nevin.
Ja po defaultu gledam svakog neutralno-pozitivno, i glupo mi je nekoga blatiti, a pogotovo javno, samo zato jer je nešto ili negdje.
Uspoređivati s Mamićem jer je dopredsjednik SOKAZ-a, ili javno nekome reći da "zloupotrebljava poziciju u Predsjedništvu" crtajući si raspored, jer je eto u Predsjedništvu.
A čovjeka ni vidio ni čuo.
Ne znam, moguće da sam zato "osjetljiv, a primio se javne funkcije", jer ne vidim zašto bi funkcija nužno morala izazvati drvlje i kamenje u mom smjeru. Baš zbog ovoga gore, nisam tako nešto očekivao. Jer mi je takav način razmišljanja nejasan.
Nisam baš siguran koliki potencijal za stvaranje nekakvih pozitivnih odnosa to nosi, što je meni ipak najveća vrijednost i smisao SOKAZ-a, jer u igračkom smislu ionako nikad ništa.
Moguće da tebi to ne treba u SOKAZ-u, pa te zato malo manje briga hoćeš li apriorno izminirati ili porušiti mostove (barem prema nama "političarima"
I neš ti velike politike di ja postanem dopredsjednik bez kampanje i đamboplakata.