SOKAZ forum
Izborna skupština - tajna?
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
ovo je zadnje što ću napisat na ovom postu,temi.
cijenjeni članovi skupštine,predsjedništva,nadzornog odbora,disciplinske komisije,predsjedniče,tajniče,informatičari,voditelji liga i svi ostali koje možda nisam spomenuo.
u ovom postu nigdje nisam spomenuo ničije ime osim suigrača župančića ( iz sokaza) .samo funkciju.
stoga je jasno da neidem na osobu već na način rada.
kada smo kod imena župančića sam spomenuo jer mi je rekao da je na skupštini. iako smo poslije nekoliko dana igrali utakmicu nisam ga pitao što se događalo na skupštini. i neću ga pitat. ako bude htio kazat će mi . ali ponavljam ja ga neću pitat.
ovim se odjavljujem iz daljnje prepiske.
cijenjeni članovi skupštine,predsjedništva,nadzornog odbora,disciplinske komisije,predsjedniče,tajniče,informatičari,voditelji liga i svi ostali koje možda nisam spomenuo.
u ovom postu nigdje nisam spomenuo ničije ime osim suigrača župančića ( iz sokaza) .samo funkciju.
stoga je jasno da neidem na osobu već na način rada.
kada smo kod imena župančića sam spomenuo jer mi je rekao da je na skupštini. iako smo poslije nekoliko dana igrali utakmicu nisam ga pitao što se događalo na skupštini. i neću ga pitat. ako bude htio kazat će mi . ali ponavljam ja ga neću pitat.
ovim se odjavljujem iz daljnje prepiske.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
Sad bi ja trebao reći da nije u redu da mi u usta stavljaš riječi koje nisam rekao. Neznam tko te stavio u istu ravan sa Mamićem. Ja nisam...ib je napisao/la:Možemo se samo složiti da se u ovome ne slažemo.Koki je napisao/la:Kada je politika i funkcije u pitanju stvari malo drugačije stoje nego kada govorimo o običnom puku. Nema što koga veseliti. Običan čovjek nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja a "funkcioner" je kriv i stalno mora dokazivati da je nevin.
Ja po defaultu gledam svakog neutralno-pozitivno, i glupo mi je nekoga blatiti, a pogotovo javno, samo zato jer je nešto ili negdje.
Uspoređivati s Mamićem jer je dopredsjednik SOKAZ-a, ili javno nekome reći da "zloupotrebljava poziciju u Predsjedništvu" crtajući si raspored, jer je eto u Predsjedništvu.
A čovjeka ni vidio ni čuo.
Nisam baš siguran koliki potencijal za stvaranje nekakvih pozitivnih odnosa to nosi, što je meni ipak najveća vrijednost i smisao SOKAZ-a, jer u igračkom smislu ionako nikad ništa.
Moguće da tebi to ne treba u SOKAZ-u, pa te zato malo manje briga hoćeš li apriorno izminirati ili porušiti mostove (barem prema nama "političarima"), a bez da te to puno košta u životu.
I neš ti velike politike di ja postanem dopredsjednik bez kampanje i đamboplakata.
Pogledao sam svoje postove koje sam uputio tebi i ne vidim ni jednu uvredu a pogotovo na osobnoj razini. Tako nešto mi ne pada na pamet a pogotovo mi ne pada na pamet rušiti mostove. Pa pobogu raspravljamo. Znam da tipkovnica zna bit prokleta i da bi ovo možda bilo lakše diskutirati uživo. I da se razumijemo. Ovakvi paradoksalno-bizarni sastavi uprave Sokaza nisu od jučer niti su počeli tvojim angažmanom u istome. povijest toga seže daleko u prošlost...
I na kraju o našem neslaganju s početka taksta. Da razjasnim...
Za običnog čovjeka u uređenoj pravnoj državi vrijedi da je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. To svi znamo. No prema političarima (znam da to ti nisi kao ni uprava Sokaza ali političare navodim radi lakšeg razumijevanja) vrijede drugačija nepisana pravila. Sama činjenica da imaju moć i time i priliku apriori znači da su potencijalni krivci. Dakle moć je lijepa ali nosi i odgovornost. U našem konkretnom slučaju netko tko je u predsjedništvu Sokaza, raspolaže sredstvima, odlučuje o žalbama, slaže raspored prvenstva ili zimskog kupa itd itd...može tu poziciju zlouporabiti za svoj ili nečiji interes. Naravno ne mora i nadam se da ne radi ali može. Ta činjenica ga čini po defaultu krivim i on mora dokazivati svoju nevinost..
nadam se da se razumijemo...
Zadnja izmjena: Koki, dana/u sub svi 31, 2014 8:01 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
- dario-zg-zapad
Premda me se željelo uvjeriti u suprotno, nakon razgovora s nekoliko ljudi odgovorno tvrdim da su predstavnici liga izabrani na netransparentan način.
To se dogodilo za vrijeme starog vodstva i nadam se da se ista greška neće ponoviti u budućnosti.
Naime, tko su predstavnici liga?
Predstavnici liga su igrači Sokaza koje su u vrijeme sastanka Zbora predložili voditelji liga. Znači predloženi su od samo jedne osobe. Na sastanku Zbora predloženi su i izabrani kao predstavnici liga.
Problem je taj što dio izabranih predstavnika liga nije niti znao da su izabrani (niti predloženi) u Skupštinu sve dok nisu dobili poziv.
Moja molba sadašnjem Predsjedništvu:
- kontaktirajte svakog predstavnika lige
- neka se svaki od njih očituje hoće li u budućnosti aktivno sudjelovati u radu Skupštine
- za predstavnike liga koji iz nekog razloga (ne žele/ne mogu) sudjelovati u radu Skupštine treba naći zamjenu, svakako prije iduće Skupštine
Osobno poznajem nekoliko predstavnika liga, odličnih ljudi, za koje se nadam da će i dalje aktivno sudjelovati u radu Skupštine.
Ja
i 

To se dogodilo za vrijeme starog vodstva i nadam se da se ista greška neće ponoviti u budućnosti.
Naime, tko su predstavnici liga?
Predstavnici liga su igrači Sokaza koje su u vrijeme sastanka Zbora predložili voditelji liga. Znači predloženi su od samo jedne osobe. Na sastanku Zbora predloženi su i izabrani kao predstavnici liga.
Problem je taj što dio izabranih predstavnika liga nije niti znao da su izabrani (niti predloženi) u Skupštinu sve dok nisu dobili poziv.
Moja molba sadašnjem Predsjedništvu:
- kontaktirajte svakog predstavnika lige
- neka se svaki od njih očituje hoće li u budućnosti aktivno sudjelovati u radu Skupštine
- za predstavnike liga koji iz nekog razloga (ne žele/ne mogu) sudjelovati u radu Skupštine treba naći zamjenu, svakako prije iduće Skupštine
Osobno poznajem nekoliko predstavnika liga, odličnih ljudi, za koje se nadam da će i dalje aktivno sudjelovati u radu Skupštine.
Ja
skupstinu cini predsjednistvo, disciplinska, voditelji liga i predstavnici igraci koje su predlozili voditelji.
ne moram posebno napominjati da su voditelji bili duzni samo za predlaganje predstavnika igraca, a zbor na kojem je trnski bio prisutan a koki je bio pozvan na njega ih je izglasao. zapravo kompletnu skupstinu ste izglasali upravo vi, trnski i koki (izmedju ostalog). politicko nedjelovanje je slaganje s vladajucom politikom.
ovo nekakvo trazenje rupa i zahtjevanje neceg od predsjednistva putem foruma je u najmanju ruku smijesno.
ne moram posebno napominjati da su voditelji bili duzni samo za predlaganje predstavnika igraca, a zbor na kojem je trnski bio prisutan a koki je bio pozvan na njega ih je izglasao. zapravo kompletnu skupstinu ste izglasali upravo vi, trnski i koki (izmedju ostalog). politicko nedjelovanje je slaganje s vladajucom politikom.
ovo nekakvo trazenje rupa i zahtjevanje neceg od predsjednistva putem foruma je u najmanju ruku smijesno.
Zadnja izmjena: Izra, dana/u ned lip 01, 2014 11:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Da. Dobro si shvatio.Koki je napisao/la:
Pokušavam shvatit napisano...
Dakle... skupštinu čine predstavnici liga (pretpostavljam da se radi o jednoj osobi po ligi) koje odabiru referenti liga?
Jesam li dobro shvatio?
Voditelj lige je imao diskrecijsko pravo (lijepo rečeno od strane jednog mog sugovornika) predložiti nekoga iz svoje lige za predstavnika lige.
Predložena osoba je vjerojatno bila i izabrana.
@Izra
Ti tvrdiš da sam ja npr. izabrao Antuna Glanovića kao predstavnika 17. lige u kojoj sam tada igrao.
Ja pitam tko je sve bio prisutan iz 17. lige?
Tko je bio protukandidat Glasnoviću?
Koliko je glasova dobio Glasnović, a koliko njegov protukandidat?
P.S. Gospodin Glasnović se ovdje spominje ni kriv-ni dužan, jer je tada igrao u 17. ligi.
Ti tvrdiš da sam ja npr. izabrao Antuna Glanovića kao predstavnika 17. lige u kojoj sam tada igrao.
P.S. Gospodin Glasnović se ovdje spominje ni kriv-ni dužan, jer je tada igrao u 17. ligi.
Trebam se obratit pismeno?Izra je napisao/la:skupstinu cini predsjednistvo, disciplinska, voditelji liga i predstavnici igraci koje su predlozili voditelji.
veliš smiješno..aj dobro..Očeš nešto raspravit pa si pajac..
Kad se već tako razgovaramo meni se čini smiješna šarada od demokracije koja dovodi do ovakvih izbora. Referent lige izabire predstavnika lige koji je član skupštine. Očeš-nečeš moraš o politici. Ključno pitanje koja je baza tako izabranog predstavnika tj. koga predstavlja? Meni se čini da predstavlja referenta lige a ne igrače te lige. Ili možda imaš neko drugo objašnjenje?
p.s
mene nije nitko nigdje pozvao...
Zadnja izmjena: Koki, dana/u ned lip 01, 2014 11:24 pm, ukupno mijenjano 1 put.
tvrdim da se nitko nije usprotivio izboru gosp. glasnovica, niti predlozio protukandidata. a mogao je.dtrnski je napisao/la:@Izra
referenti liga su najvise u doticaju sa igrackom bazom, ne vidim tko bi bio logicniji izbor za predlaganje od njih. ponavljam jos jednom, predlaganje. glasali su u konacnici predstavnici svih sokaz ekipa na zboru.Koki je napisao/la:veliš smiješno..aj dobro..Očeš nešto raspravit pa si pajac..
Kad se već tako razgovaramo meni se čini smiješna šarada od demokracije koja dovodi do ovakvih izbora. Referent lige izabire predstavnika lige koji je član skupštine. Očeš-nečeš moraš o politici. Ključno pitanje koja je baza tako izabranog predstavnika tj. koga predstavlja? Meni se čini da predstavlja referenta lige a ne igrače te lige. Ili možda imaš neko drugo objašnjenje?
jer je izrazena na forumu. forum ne sluzi za sluzbena ocitovanja. nitko ga nema obvezu citati ni pisati po njemu. forum je javni medij i kao sredstvo politicke djelatnosti moze sluziti jedino kao reklamna kampanja za buducu kandidaturu, ili za razradjivanje plana politickog djelovanja. za sva ozbiljna pitanja, molbe, zahtjeve itd. je jednako koristan koliko i dovikivanje s prozora.dtrnski je napisao/la:@Izra
Zašto smatraš da je moja molba smiješna?
@Izra
Tvrdiš da su se protukandidati mogli predložiti na Zboru, a odmah u drugoj rečenici konstatiraš da su voditelji lige najkompetentniji za odabir predstavnika lige?!
Na koji se način mogao predložiti protukandidat?
Pismeno ili je moderator Zbora prije izbora pitao želi li netko usmeno predložiti protukandidata?
Tvrdiš da su se protukandidati mogli predložiti na Zboru, a odmah u drugoj rečenici konstatiraš da su voditelji lige najkompetentniji za odabir predstavnika lige?!
Na koji se način mogao predložiti protukandidat?
Pismeno ili je moderator Zbora prije izbora pitao želi li netko usmeno predložiti protukandidata?
Molba. Naravno da na molbu nitko nema obavezu djelovanja. Hoćeš-nećeš.Izra je napisao/la: jer je izrazena na forumu. forum ne sluzi za sluzbena ocitovanja. nitko ga nema obvezu citati ni pisati po njemu. forum je javni medij i kao sredstvo politicke djelatnosti moze sluziti jedino kao reklamna kampanja za buducu kandidaturu, ili za razradjivanje plana politickog djelovanja. za sva ozbiljna pitanja, molbe, zahtjeve itd. je jednako koristan koliko i dovikivanje s prozora.
Isto kao što se nakon pitanja od početka rasprave
pojavio javno dostupan popis članova Skupštine.dtrnski je napisao/la:Koliko članova udruga SOKAZ službeno ima i postoji li popis članova javno dostupan?:zubo:
Imam i ja sliku antilope kako trči po Marsu i još jednu drugu obdukcije vanzemaljca u Area 51.dtrnski je napisao/la:Premda me se željelo uvjeriti u suprotno, nakon razgovora s nekoliko ljudi odgovorno tvrdim da su predstavnici liga izabrani na netransparentan način.
Jasno je da ti ih ne smijem pokazati, jer ja samo šutim i slikam.
- - -
Ovo me podsjeća na jednu staru diskusiju otprije sto godina, kada je jedan tvrdio da "neki registrirani igraju SOKAZ", ali da nam on neće reći tko točno i neka sami nađemo. Po privatnim porukama je naravno ispalo da kenja samo da bi kenjao.
Trnski, opisana situacija ne bi smjela postojati, budući da su voditelji morali kontaktirati predloženog kandidata. Ako takav postoji, slobodni ste izaći s imenom ti ili on, oš javno oš privatno, pa da vidimo što se može učiniti, pogotovo u slučaju da čovjek ne želi sudjelovati u radu Skupštine.
Ako ti je zaista stalo do SOKAZ-a, ovo će biti samo za njegov dobrobit - da dobijemo aktivnog člana Skupštine umjesto neaktivnog.
Ako se nitko od vas dvojice ne javi, ja osobno ću smatrati da propust nije postojao, jer ili je čovjek zadovoljan izborom (i pretrpio je šok saznavanja iz poziva) ili je neka druga stvar posrijedi.
- - -
A sad ozbiljno, Koki i dtrnski, par stvari:
1.) Zašto ste po defaultu nepovjerljivi prema voditeljima liga? I oni su "politika" za vas?
2.) Mislite li da im netko izdaje naredbe ili sugestije na njihov izbor?
3.) Predložite bolji sustav za izbor predstavnika liga od postojećega.
ne za odabir, nego za predlaganje. najkompetentniji je takodjer upitno, ali ne vidim tko bi bio logicniji izbor. ti vidis?dtrnski je napisao/la:@Izra
na samom zboru je bilo dovoljno ustati se i dici svoj glas, pa bi se i raspravilo. kao i na svakoj skupstini. druga je stvar sto se to nikad nije dogadjalo, sve do ove zadnje skupstine.Na koji se način mogao predložiti protukandidat?
konkretno, zackov ulaz u predsjednistvo je bio takav da je na pitanje "da li se svi slazu" wolf digao ruku i rekao "ja bi predlozio zacka". na licu mjesta je organizirano anonimno glasanje i sastav predsjednistva je izmjenjen.
da li se slican scenarij mogao odviti na zboru? mogao je, da je netko digao svoj glas.
to se moze zahvaliti ib-ovoj dobroj volji i strpljenju. molbe upucene kompletnom predsjednistvu tesko da mogu naici na tako plodno tlo.dtrnski je napisao/la:Isto kao što se nakon pitanja od početka rasprave pojavio javno dostupan popis članova Skupštine.![]()