| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon lip 02, 2014 10:45 am Naslov
: |
|
|
Za predstvnika koje lige bi se glasalooooooooooo???? One u kojoj si bio ili u koju ideš  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 02, 2014 10:46 am Naslov
|
|
U kojoj si odigrao zadnju polusezonu i u kojoj si osobno upoznao (gotovo) sve igrače.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon lip 02, 2014 10:48 am Naslov
|
|
OK znači odlučival bum u nazad.
Upoznao sam većinom igrače dobro si rekel. Meni je to vrlo šturo upoznavanje da bi mogel glasat za nekog. Uvjek bum glasal za nekog koga znam malo bolje (recimo tebe znam sa treninga) , što nije uvjek i pravilno.
No ako bu kriterij glasanja takav onda bolje da ga i nema. Neka voditelji odlućujui dalje i to bu to. Vidiš kak je Wolf dobro napravil, vjerovatno bu većina dobro ocjenila koga da predloži. Jedino bi to trebalo biti malo transparentnije. Voditelj bi trebal obavjestit u temi ekipe (npr 18 liga proljeće) koga bu predložil i malo osluhnul igrače kak bu reagirali. _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Zadnja promjena: Pale; pon lip 02, 2014 10:55 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon lip 02, 2014 10:54 am Naslov
|
|
Kao što sam rekao i ovaj sistem ima sličan problem.
Glasaš za predstavnika lige u kojoj nikad više nećeš igrati na temelju što si jedanput u životu igrao protiv njega. I taj čovjek će biti 2 godine Skupštinar. Ni on ne mora igrat više nikad tu ligu. Što ako ne želi biti u Skupštini?
Što ako dvoje imaju isto glasova? Što ako tek peti po broju glasova želi biti Skupštinar?
Dali je to onda bolje rješenje nego da voditelj lige predloži jer voditelj lige ipak više puta kontaktira voditelje momčadi i trebao bi ipak znat nešto o njima (dal su konfliktni, dal uredno šalju zapisnike, kolko su zainteresirani itd...).
Nisam siguran. U ovakvom sustavu jedino sam siguran da nema savršenog sistema radi tog stalnog preljevanja igrača. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:00 am Naslov
|
|
Kontaj da ionako u trenutku popunjavanja prijavnice ne znaš u kojoj ćeš ligi igrati (pogotovo u donjim ligama, možeš prijeći u bolju u slučaju odustajanja nekoga!), tako da jedino smisla ima birati za onu ligu koju si upravo odigrao.
Plus, ovo iznad od Trnskoga je još bolji argument, da su ti u glavi aktualni upravo svi oni s kojima si igrao maloprije (a ne polovica koje ne poznaješ).
Ma tri glasa po ekipi nisu ni meni zbog iluzije da će svatko u ekipi glasati za svojega (to nikada nećemo moći kontrolirati), već da lakše dobijemo poredak na kraju.
Mislim da je žacko lijepo rezimirao i argumentirao dosadašnji sustav, iako ja također naginjem ovom glasačkom, jer nema sumnje da je bolji (malo će više posla biti za tajnika tu i tamo, ali tu možemo pripomoći ako treba. Osim toga, ionako će Trnski tražiti neovisno tijelo da broji glasove, tako da će to na kraju radit on ).
Popričat ćemo o ovim opcijama na nekom od sljedećih sastanaka Predsjedništva.
Stvarno nisam očekivao da ću ikada uživati na ovom topiku!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:03 am Naslov
|
|
| zacko (napisa): | I taj čovjek će biti 2 godine Skupštinar. Ni on ne mora igrat više nikad tu ligu. Što ako ne želi biti u Skupštini?
Što ako dvoje imaju isto glasova? Što ako tek peti po broju glasova želi biti Skupštinar? |
Ako se na ovo odlučimo, onda između dvoje/više njih s istim brojem glasova može odluku donijeti voditelj. Ako se prvoj četvorici ne da, onda mi je logično da peti po redu uđe u Skupštinu. Ako nitko s glasovima ne želi, onda neka voditelj traži dalje i bira koga hoće.
Ima par ovakvih caka, ali daju se riješiti. Čak i ako se ne sjetimo sve popisati ih na papir, siguran sam da Trnski vjeruje u našu ad hoc razboritost.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:05 am Naslov
|
|
| koliko su igraci zainteresirani za skupstinu i tko ce im biti predstavnik lige, dovoljno govori to da sam pitao jedno 5 ljudi iz seste lige i jedino plavec nije automatski pobjegao od samog spomena nekakvog zbora i glasanja i skupstine. dosta cesta recenica je bila "ma svejedno mi je tko je, samo da nisam ja". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:07 am Naslov
|
|
lol  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:08 am Naslov
|
|
Ma 99,9% članova je svejedno Meni također, a i mom bratu isto  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:18 am Naslov
|
|
@Izra
Da. To je realnost. Makar se većina na forumu malo pogubi pa misli da su svi aktivni kao i oni.
Velika većina SOKAZ-a samo "pinga i šuti". Samo me ne diraj stav.
A i jasno mi je zašto.
Sve je ok organizirano, relativno jeftino i nitko te ništa ne pita.
Čisti komunizam!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:19 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | Koki (napisa): | p.s.
mene nije nitko nigdje pozvao... |
koliko znam svi kapetani ekipa su dobili poziv. |
Ok...moram pitat Vekija jel dobio takav poziv. Meni nije rekao. Ako je onda ko nas yebe. Onda se slažem sa tobom da imamo vlast kakvu zaslužujemo...  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:24 am Naslov
|
|
Ma na Zbor svi (voditelji ekipa) dobiju poziv uz Bilten 100%.
To je tak već 100 godina.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:30 am Naslov
|
|
sretno s glasanjem u kojem je 99% ljudi nezainteresirano i ne zna za koga bi glasalo niti zeli glasati. opet ce na kraju predstavnik biti onaj tko to uopce pristane biti. zbog cega onda koplicirati s dodatnim poslom?
ako su vec igraci na zboru preinertni da ista ad hoc predloze, radije nek voditelj prije samog zbora obavijesti ekipe o svom izboru, pa ako im se ne svidja nek se fizicki i psihicki pripreme da predloze nekog drugog. imaju se vremena i telefonski dogovoriti i sami otkriti da vjerojatno nitko drugi u ligi ni ne zeli tu funkciju.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:32 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | nek voditelj prije samog zbora obavijesti ekipe |
Daj lakše malo s tim, ostat ćemo i bez voditelja.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon lip 02, 2014 11:49 am Naslov
|
|
Moram priznat da sam malko obeshrabren nakon argumenata, priznanja i svjedočanstava o inertnosti (žacko, Izra, Ikota, čak i mixy pls ).
Htio sam ponovo napisat kako bi svakako bilo dobro da izbjegnemo da voditelji predlažu, jer zaista na prvu djeluje netransparentno.
Al što više razmišljam, čini mi se da SOKAZ zaista funkcionira dobro, i da se sve može pokrenuti do točke izglasavanja jednim od načina:
- pisanjem po forumu, odnosno neposrednom komunikacijom sa Skupštinarima i dvojicom iz Predsjedništva,
- funkcionalnim zborom (gdje se samo ne pije i ne brblja), gdje zaista netko predloži kandidata za svoju ligu, i onda imamo tajno glasanje za jednu, dvije, ili deset liga na istom komadu papira. Kao što smo sada imali na Skupštini.
Pa tada, u slučaju da se zaista puno ljudi kandidira jer se žele uključiti u rad Skupštine, razmisliti o glasovanju na prijavnici. Ali ne dok ne vidimo postoji li zaista nekakav interes, bez kojeg je pitanje ima li smisla imati i najbolju proceduru na svijetu.
Jedino bi trebalo smisliti i definirati procedure (i popis) za eventualnu zamjenu članova (bilo zbog nedolaska npr. dvije godine zaredom, spriječenosti bilo koje vrste, odlaska iz SOKAZ-a...)
Slobodno nastavite s diskusijom, korejski Maminjo je i dalje dobre volje!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon lip 02, 2014 12:13 pm Naslov
|
|
| na kraju svake sezone je sastanak voditelja liga na kojem se verificira prvenstvo (zmilko, jedan takav je sutra). u godini kad je zbor moze svaki voditelj na sastanku dati svoj prijedlog, to izadje u biltenu za novu sezonu i kome god se ne svidja moze pokrenuti inicijativu da se na zboru izglasa netko drugi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
sux
Pridružen/a: 09. 10. 2009. (13:53:39) Postovi: 174 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon lip 02, 2014 12:17 pm Naslov
|
|
mislim da je ovo otislo predaleko,ljudi dajte uzivajte u pingicu i ako neko zeli bit aktivan neka se javi vodstvu SOKAZ-a i kraj price
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: pon lip 02, 2014 12:39 pm Naslov
|
|
Suki daj mi reci kak da uživam u pingaću kad neznam tko mi je predstavnik lige , a kaj je najgore neznam ni u kojoj sam ligi.
btw do danas nisam ni znal da postoji PREDSTAVNIK lige.
Ja niš neznam  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 02, 2014 1:25 pm Naslov
|
|
@sux
Imaš pravo. Zašto se ne bi kandidirali sami?
Ako je prijavnica overkill, može se probati s mailovima.
Svi voditelji liga barataju mailom i svi kapetani koriste mail (barem se nadam).
Voditelj lige na kraju sezone (ili kolo-dva pred kraj) šibne mail svim kapetanima da je vrijeme za odabir novog predstavnika i pita ima li tko zainteresiran.
Kapetani u nekom razumnom roku odgovore i nakon toga voditelj otvori glasovanje ukoliko ima više kandidata.
Ako ima više kandidata, opet ide mail, ovaj puta s kandidatima i onda kapetani (nakon konzultacije sa suigračima) odabiru svojeg kandidata.
Naravno da bi vrhunac transparentnosti bio ako se sve poprati i komentiranjem na forumu s objavom imena kandidata i broja glasova za svakog od njih.
Ako netko izrazi sumnju ( ) u sam izbor, voditelj lige 'ladno C/P mailove s važećim glasovima i priča gotova.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon lip 02, 2014 1:35 pm Naslov
|
|
Ja predlažem da umjesto mene kao voditelj lige bude DTrnski pa da vidi kak to ide i koliko su voditelji momčadi aktivni i jedva čekaju da glasaju i predlažu.
Budući da je nespojiva funkcija Voditelja lige i člana Predsjedništva oslobađa se to 1 mjesto pa evo mojeg prijedloga.
@Izra
Kak je sutra sastanak voditelja liga!? Ja nisam dobio poziv!? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|