NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Izborna skupština - tajna?
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Izra

PostPostano: pon lip 02, 2014 1:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
Svi voditelji liga barataju mailom i svi kapetani koriste mail (barem se nadam).

niti blizu. Zubo ni svi voditelji liga nemaju mail, a kamoli kapetani.

e sad, najlakse je reci "prisilite ih, tko nema mail ne moze bit voditelj"... ali cinjenica je da je sokaz puste godine funkcionirao bez weba, a u neku ruku funkcionira i dalje, jer web rezultati nisu sluzbeni. a sve te godine je funkcionirao upravo zahvaljujuci nesebicnom volonterskom angazmanu voditelja liga.

zadnjih par godina se radi na tome da je svaki novi voditelj informaticki pismen i dosta se na tom polju i napravilo. ali tko ce dati nogu u dupe ljudima koji 20-30 godina nesebicno volontiraju jer nisu informaticki pismeni?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: pon lip 02, 2014 1:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

@zacko
Jednom u dvije godine provesti takvo glasovanje ni bi trebala biti pretjerana gnjavaža.
Prvi puta bi bilo dosta teško, slažem se. Ali sve će biti lakše kasnije, kada se ekipe nauče da moraju aktivno sudjelovati u radu Udruge.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
trnac

PostPostano: pon lip 02, 2014 1:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

@Izra
U tom slučaju će morati uskočiti drugi voditelj lige, informatički pismen, i na sebe preuzeti taj dio posla.

A za kapetane... ne znam? Možda u Biltenu ekipama skrenuti pozornost na korištenje maila?
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon lip 02, 2014 2:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
@Izra
U tom slučaju će morati uskočiti drugi voditelj lige, informatički pismen, i na sebe preuzeti taj dio posla.

A za kapetane... ne znam? Možda u Biltenu ekipama skrenuti pozornost na korištenje maila?

pitaj Stipa kako mu je bilo postici s ekipama 23. lige da uspostave kontakt mailom. Klanja se
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: pon lip 02, 2014 2:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ali je uspio Thumbs up

Znači da Stip "odgaja" ekipe od samog početka što je za svaku pohvalu. Klanja se
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon lip 02, 2014 2:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mozda malo previse trazis od volontera.
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon lip 02, 2014 2:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

da pojasnim, stip se u ovo kratko vrijeme sta je voditelj naradio ko blesav i ne bih se cudio da ce s ovim smanjenjem broja liga htjeti izaci. ja sam za posljednju odluku koju sam donio jedno jutro obavio 23 telefonska poziva, nazvao sam cca 15 ljudi. i to nije ono kad sam 3 dana zivkao clanove dviju ekipa, sto na mobitele, sto na kucne koje sam nasao u telefonskom imeniku i maltretirao ih trazeci dokaze da su namjestili utakmicu. zbog privatnih obaveza i ja sam odlucio da mi je ova posljednja sezona kao voditelju.

da se razumijemo, ne smeta mi kad netko nezadovoljan odlukom galami i vrijedja preko telefona, pozicija je zabavna i sve, ali u trenutnoj situaciji mi ne odgovara da povremeno moram izdvojiti dan, dva ili vise zbog toga. kad sam se toga prihvatio jos sam mogao, trenutno ne mogu.

ono sto ti trazis, je da voditelji koji ionako vjerojatno rade najvise (informaticki su pismeni, vjerojatno i na forumu) preuzmu na sebe jos toga.

Zadnja promjena: Izra; pon lip 02, 2014 2:44 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
trnac

PostPostano: pon lip 02, 2014 3:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozicija voditelja je OK kada je sve regularno. Međutim, kada iskrsne problem onda se stvari munjevito kompliciraju. Svjestan sam toga.

Zašto ne bi uskočio netko sa strane za poslove koji se mogu "outsourcat"?
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon lip 02, 2014 5:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

jer bi za to trebalo osnovati novu funkciju, tzv. pronalazaca volontera. njegova bi zadaca bila da izmislja dodatne poslove i odmah trazi volontere za iste. ne trebam posebno isticati da je dtrnski idealan za taj posao. samo je problem u tome sto ne bi bilo u redu da ga predlozim ja koji sam voditelj-skupstinar, stoga apeliram da ga zbor nekom prilikom samoinicijativno izglasa.

jesam sve pokrio? Zubo
[Vrh]
trnac

PostPostano: pon lip 02, 2014 7:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Beljenje
[Vrh]
Stip

PostPostano: uto lip 03, 2014 8:34 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kad me se već spominje...
Ma je, ima posla dok se uspostavi kontakt sa svima, ali isplati se saznati mailove i 'navući' ljude na forum. Međutim, oni koji misle da su svi nam mailu jako se varaju. Svake sezone (ovo mi je treća voditeljska sezona) ima nekoliko ekipa koje ne upotrebljavaju mail. Rekao bih da u prosjeku oko 80% ekipa ima barem jednog člana koji koliko-toliko aktivno upotrebljava mail ('koliko-toliko' ovdje definiram sa '1-2 puta tjedno pogleda mail). Ostalih 20% nema mail, a neki ne znaju ni sa mobitelom (barem ne poslikati zapisnik i poslati ga).
Važno: nikome ne zamjeram i ne rugam se ako ne zna/ne koristi neku tehnologiju. Davno sam ustanovio da i ja nemam pojma o nekim jednostavnim stvarima, koje možda ljudi-bez-maila rade super.

Što se tiče cijele diskusije, slažem se da sadašnji predstavnici liga nisu baš najtransparentnije izabrani (iako je sve bilo po pravilima), ali ovo što predlažete je overkill. Ja definitivno nemam volje ni vremena svake sezone kontaktirati sve 'svoje' ekipe i dogovarati tko će biti predstavnik lige.
Varijantu s glasanjem na prijavnicama bi se dalo provesti, ali kladim se da bi pola ekipa propustilo popuniti taj dio prijavnice, a trećina bi predložila igrača koji je iz krive lige (osim ako bi se slale personalizirane prijavnice s popisom kandidata, ali tko bi to radio? Ja ne...).
Glasanje preko maila/foruma/facebooka ne podržavam, jer SOKAZ nije udruga informatički pismenih stolnotenisača, otvoreni smo svima.

@Izra
Žao mi je što se ostavljaš voditeljskog posla, ali vratit ćeš se ti. Ja sam zbog nedostatka vremena čak i propustio igrati jednu sezonu (mislim jesen 1994), a godinama sam igrao samo 70-80% utakmica. Sad ipak nešto lakše dišem, valjda zato što djeca više ne pitaju kad ću doći doma, nego kad ću otići Zubo . Budeš ti opet voditelj, samo da časkom središ život u sljedećih 10-20 godina In love
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mario

PostPostano: uto lip 03, 2014 9:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hajde da prvo razjasnimo nekoliko dogmi koje se ovdje non stop ponavljaju, pa kao takve postaju "neupitna" istina. Kakvi "crni" predstavnici liga u sustavu natjecanja sa polugodišnjim sezonama, gdje je svakih pola godine sastav nižih liga promijenjen za više od 50%.

Drugo, ja kao voditelj 16. lige ne poznajem ekipe i igrače u ligi koju vodim, jer se ekipe stalno mijenjaju, a ja igram u ligama koje nemaju veze sa ovom koju vodim. Kad nešto zapne čujem se telefonski, u slučaju sukoba ili nejasnoća pokušavam biti moderator i pronalazač kompromisa, razmjenim neki mail, pratim rubriku 16. liga na forumu, upisujem rezultate koji mi dođu poštom i pratim uredno objavljivanje rezultata na web-u. To ne znači da ekipe i igrače sadašnje 16. lige doista poznajem.

Ideja formiranja skupštine nastala je kao pokušaj da se okupi kao tijelo koje donosi odluke suženi broj racionalnih i konstruktivnih ljudi kojima je stalo do organizacije SOKAZ-a, jer se dešavalo da prethodni zborovi budu opterećeni baljezganjima zbog baljezganja, pa čak i pijanim ispadima.

Ne vidim nikakve prepreke da za slijedeći sastav skupštine ljudi ne predlažu sami sebe, ako misle da mogu pomoći sa svojim prijedlozima i sudjelovanjem, bez obzira iz kojih su liga. Na neki način članstvo bi obavilo izbor među predloženim kandidatima (možda najbolje na prijavnici za predstojeće prvenstvo) i to je to.

Još jedna stvar, ako ćemo se igrati demokracije do kraja, poštujmo trodiobu vlasti. Predsjedništvo i voditelji liga kao "izvršna vlast" i disciplinska komisija kao "sudska vlast" nemaju što tražiti u skupštini (parlamentu - "zakonodavnoj vlasti").

U ovom slučaju, siguran sam da bi se brzo vidjelo da od silnog članstva nema dovoljno ljudi koji bi se angažirali i popunili sva ta mjesta. Primjer vam je i skupšina u koju su birani ljudi za koje se zna da nisu neozbiljni, pa je tako na prošlu skupštinu, koja je bila i izborna za period četiri godine, došlo 34 člana od njih 60.
[Vrh]
ozvacic

PostPostano: uto lip 03, 2014 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ako nastavite ovim tempom stvarat savršenstvo pokvarit ćete ono što sasvim ok radi i radilo je do sad.Budući da ni Bog nije savršen teško da Sokaz može biti.
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto lip 03, 2014 3:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja znam da za prijedlog dizi (tadašnja 18ta) i Broda seniora (tadašnja 4ta) smo bolfi i ja se čuli par puta (jer smo mi taman izlazili iz 18te pa me zvao kao kolegu voditelja) , da smo podjelili par telefonskih brojeva i zvali te ljude, da smo se nalazili po turnirima i dvoranama i razgovarali sa večinom ljudi koje smo mogli naći iz liga u kojima su igrali ti igrači i liga u koje dolaze i na kraju došli do prijedloga za dizi i Broda seniora.
Dapače, ja sam pričao sa večinom tadašnjih četveroligaša do kojih sam mogao doći o prijedlogu njihova predstavnika, i šta misle o Brodu senioru.

Nitko nije bio protiv. Osim Broda seniora.
Al sam ga nagovorio Very Happy

Mislim da transparentnije nije moglo biti šta za 4tu šta za 18tu ligu (a to je otprilike ono što ja znam) u danim okolnostima.
Brod

PostPostano: sri lip 04, 2014 10:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Djubre Brod,svugdje se gura... Evil
wolf

PostPostano: pet lip 06, 2014 3:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

jbg , treba nekak skupit pare za brod Rolling Eyes Zubo
[Vrh]
mixer

PostPostano: pet lip 06, 2014 8:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I meni je taj brod sumnjiv i kao plovilo i kao predstavnik 4 lige.niko i nikad me nije pitao ni kontaktirao za predstavnika za broda tako da tvrdnja ne stoji a culi smo se i vidjeli dren puuuno puta..ije brod ni tak loos kakvih sve ima In love
vise me zanima ovo plovilo kaj se krije u srimi.di je lova
[Vrh]
vjekoslav

PostPostano: pon lip 09, 2014 11:05 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Samo prijedlog.

Ukoliko voditelj lige nema email raznislite da se nekome drugome pošalje zapisnik jel slanje poštom je staromodno i na kraju dogodi se da zapisnik niti ne stigne do njega
[Vrh]
Stip

PostPostano: pon lip 09, 2014 2:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja svake godine u ligi imam barem po jednu ekipu koja ne upotrebljava mail. Što da onda radimo s njima, ne primamo takve u SOKAZ?
[Vrh]
Pale

PostPostano: pon lip 09, 2014 5:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igore bitno je da vi kao voditelj imate, a gospoda koja nemaju poslat će zapisnik poštom ili će zamoliti protivničku (gostujuću) ekipu da pošalju meil. Mislim da to nikome nebi bilo teško.

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 10 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.