|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: sub ruj 06, 2014 7:20 pm Naslov
: košarka-svjetsko prvenstvo |
|
|
I šta kažete za ove naše "velemajstore" ?
Super šutere za tricu i vrhunskog trenera...jadni Bogdanović je morao sve sam, a to baš i ne ide tako. Ajde, barem se više nečemo živcirati ispred TV-a.
Pošto je moj prvi sport koji sam trenirao i dugo igrao upravo košarka, gledao sam ovo malo drukčije nego neki koji nikada nisu igrali.
Žalosno,
Filipini, halo ???
Senegal, halooo ???????????????
Grčka (bez Spanoulisa) ??????
Francuska (bez Parkera) ??????
Francusku i Grčku u takvim sastavima mi ne možemo dobiti ?
A to je kao da mi igramo bez Bogdanovića, jel možete uopće zamisliti koja bi to bila bijeda!
Za trenera uopće nemam riječi...već na nekoliko utakmica kola idu nizbrdo, a on na
time-outu cool, niti glas da podigne.
Ja bi poludio na njegovom mjestu, stolicu bi polomio pred kamerama (a on mirno sjedi).
Pa valjda je njegov zadatak da probudi i trgne igrače, a ne da mu Rudež (kada smo ih za divno čudo umalo stigli) tri napada za redom puca trice iz polukoraka kada nije stabilan na obje noge i normalno da će promašiti sve tri... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA1
|
Postano: sub ruj 06, 2014 7:50 pm Naslov
: |
|
|
Što kažem ? Kažem da sam već doživio najlijepše trenutke hrvatske košarke i sve ovo nakon toga nije mi interesantno. Više nema čarolije, nema igrača, nema trenera, nema magije, nema ništa, jad i bijeda. Znam da svaka generacija treba nešto doživjeti u vezi toga u životu ali, iskreno, ne bih se mijenjao. Danas ne postoji niti jedan igrač koji bi mogao konkurirati za nekadašnju petorku Hrvatske iz 1992.g. a pogotovo ne za petorku iz bivše Juge. Košarka je nekada bila ljubav a danas je samo business, sport bez emocija. Nekada se igralo za svoj narod a danas za sebe. Možda smo mi bili zaluđeni, možda smo si umišljali, možda smo sanjali ali smo živjeli punim plućima.
Baš si zamišljam kako bi i da li bi bilo moguće da nam neka nova Janica bude interesantna kao ona prva i jedina, neponovljiva. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: sub ruj 20, 2014 5:28 pm Naslov
|
|
Žao mi je šta ovu temu nisam vidio kad je otvorena...
@Guga... Puno toga nije štimalo u repki, od kemije nadalje. zašto je to tako, ne znam, ali jest. nakon stoljeća sedmog (čitaj: sredina 1990ih) imamo dosta dobrih igrača u isto vrijeme na istom mjestu. no imamo trenera koji je taktički fleksibilan ko čelična šipka, rotira ko na rukometu i koji umjesto da se prilagodi kadru koji ima, on kadar koji ima prilagođava sebi. centar koji nije šuter (i koji ima, onako usput, j***čku tehniku u postu) nema šta radit na visokom postu, a kamoli na trici. hijerarhija u ekipi je 0, jedino šta se zna je da će Lukša bit na klupi (hvala bogu). spot-up šuter Rudež ne može imat iste odgovornosti kao Bogdanović i ne možeš ga tražiti da radi iste stvari kao bogdanović koji je svestran napadač. jedino šta možeš tražit od svih je da igraju obranu, ali ni to nije funkcioniralo. brijem da repeša 3 napada poštena ne zna postavit ako nije pick'n'roll ili pop. ono u čemu bi trebao biti dobar (i što čvrsta obrana inače donosi) su kontre, a njih sam vidio 2 po utakmici. umjesto toga je lopta dosta stajala u napadu, premalo se išlo pod koš (bilo na centre ili na probijanja), a izvlačilo se tricama. pa da smo imalidobar dan poubijali bi sve, a čim malo stane, nas ubijaju. suma svega, blijedo, neorganizirano, neefikasno, bezidejno. _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: sub ruj 20, 2014 6:16 pm Naslov
|
|
@Munja1 slažem se da je zlatno razdoblje hrvatske košarke bilo početkom 90ih, sagrađeno na ostacima jugoškole, i da od tada nismo ni u struci ni na igračkom polju prišli ni blizu. o razlozima se valjda dovoljno zna. ali ne bih se složio da nitko iz današnje reprezentacije ne bi ni prismrdio početnoj petorci iz 1992. štoviše, mislim da bi dvojica startala, u ovom stanju u kakvom su sada. početna petorka iz 92. je bila:
PG Alanović
SG Petrović
SF Kukoč
PF Vranković
C Rađa
Budući da je Petrović bio glavni plejmejker, a Alanović samo figura, onda bi on i nominalno bio prvi PG, a Bogdanović bi igrao SG. Perasović, koji je bio prva Petrovićeva zamjena, je bio vrhunski igrač, ali Bogdanović je ipak ponešto bolji. Drugi bi bio Šarić umjesto Stojka. Tako bi ekipa dobila još na kreativnosti, pokretljivosti i možda malo na šutu. I tako bi Stojko mogao ulazit s klupe, a Arapović bi mogao biti panj van parketa. _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sub ruj 20, 2014 10:44 pm Naslov
|
|
E moj Zero dok se ti uključiš u raspravu početi će Evropsko prvenstvo
U principu se slažem s tobom, ali "mali Šarić" je sada vrlo dobar igrač i vjerujem i nadam se da će uskoro biti i vrhunski samo moraš znati jednu stvar :
pored Stojka u reketu prolaza NIJE BILO ZA NIKOGA (osim za Sabonisa).
Pošto smo imali mašinu-monstruma za poene u napadu (Dražen) nebi Šarić imao mjesta
(zaboravljaš recimo Čuturu ili Paspalja koji su bili nešto malo preko dva metra i puno okretniji od Šarića, a u usporedbi s njim su imali snajper u ruci).
Za Repešu uopće nemam komentara, činilo mi se da će zaspati na nekim time-outima, a bome se i nekim igračima prispavalo od njegovog hipnotičkog, smirenog glasa (a gubimo 20 razlike??? ).
Bolje da ih je vodio recimo Karpolj (SSSR ženska odbojka) pa da zaurla onako sav crven u faci od bijesa ko paradajz,
a žila kucavica na vratu i čelu samo što ne eksplodira
Otprilike tak sam se i ja osječal skoro cijelo svjetsko prvenstvo  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|