| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bill
|
Postano: ned ruj 21, 2014 12:27 am Naslov
: Ljudi je li to moguće! |
|
|
Vidjeh prijedlog novog sustava natjecanja u SOKAZ-u, pa se upitah da li će neki od umnih ljudi kojima obiluje SOKAZ prodiskutirati i slabosti prijedloga prije njegovog usvajanja? Osim euforije i ukazivanja na korist novog načina natjecanja (uglavnom pogodovanja vlasnicima dvorana) a šire gledano ipak na opću korist, nitko baš nitko nije ukazao i na negativne posljedice, što mi daje pravo iskoristiti slavnu izreku reportera Delića kao naslov.
Uzmimo stvarno stanje usvojeno i odlučeno:
- SOKAZ čine dvadeset liga sa po četrnaest ekipa. (muško-ženski dio)
- Po načelu napredovanja za prve dvije lige vrijedi jedno pravilo
- Od treće do desete lige vrijedi drugo pravilo
- Od desete do dvadesete lige treće pravilo
sve to je još probavljivo i može se kako tako braniti no što je sa ispadanjem? Zar se baš nitko nije tolike mjesece zapitao kuda će ispasti zadnje četiri ekipe iz dvadesetog razreda, pa iz devetnaestog, pa iz osamnaestog...ukupno sedam ekipa i po kakvim kriterijima??? ili sada opet samo konstatiramo da imamo još tri dodatna načela za te lige?
Jedan SOKAZ i šest različitih načela za isto takmićenje ili možda imamo šest SOKAZ-a?
Naveo sam samo činjenice, ne ću polemizirati, nije mi namjera nikog osobno prozvati, osim nekih nabrzac sklepanih poluobjašnjenja (a možda čak ni njih) ne očekujem nikakve reakcije... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: ned ruj 21, 2014 8:51 am Naslov
: |
|
|
mislim da ce umni ljudi u sokazu (ipak sokaz obiluje takvima) rijesiti taj veliki problem ispadanja iz zadnje lige...... dapace mislim da se jos u povijesti sokaza nije pojavio problem "sto s onima koji ispadaju iz zadnje lige" _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
Zadnja promjena: bigdedi; ned ruj 21, 2014 11:18 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned ruj 21, 2014 9:02 am Naslov
|
|
Bill, sjećaš se prošlih sezona?
za prvu ligu jedno pravilo,
za lige od 2 do 10 drugo
za lige poviše 10 treće. (uz prijelaz između)
Od kad ima sokaza uvijek je bilo pitanje gdje će ispasti ekipe iz zadnje dvije lige (odnosno tri). Riješilo se da se vodi računa o odustajanjima i najlošije ekipe igraju sa novopridošlicama.
Dakle, što se tiće problema koje si naveo, ništa se nije promjenilo.
Bućo je hvala Bogu, jak s kompjuterima i problema sa prelascima i kod odustajanja nikad nije bilo.
A sad s novim sustavom, lakše je napredovati po svim ligama, što dovodi do brže koncentracije izjednačenih ekipa, dinamičnosti i različitih momčadi po sezonama. Dakle, neće biti da igraš sa 8-9 ekipa iz prošle sezone i ovu.
Obzirom na veći broj ekipa i veći broj ekipa koje napreduju i ispadaju te bržeg izjednačavanja kvalitete ekipa, mišljenja sam da će i natjecanja po ligama biti neizvjesnija.
Meni je to i bolje i zanimljivije i društvenije. Sokazovski, rekao bih.
A ako se pokaže da ovaj model zbilja ne funkcionira...naći ćemo bolji.
Dao bog da četvrta liga sokaza bude tako jaka da njihova prva ekipa može biti konkurentna (da ne ispadne recimo) u prvoj, pa da imamo uniforman način napredovanja i ispadanja. Ali trenutno nije ni blizu.
Sustav jest kompliciran, ali jest i izbalansiran na način da svim sokazovcima bude što zanimljivije igrati stolni tenis i da stoga što više ekipa i igra.
A sa prelascima, uz ovakvu tehnologiju i našeg Buću, neće biti problema  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: ned ruj 21, 2014 11:17 am Naslov
|
|
 _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: ned ruj 21, 2014 11:44 am Naslov
|
|
haha huber legenda _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: ned ruj 21, 2014 11:55 am Naslov
|
|
tekst sa slike nije moj uradak... ima mnogo umnih sokazovaca  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Hvatljivi
|
Postano: uto ruj 23, 2014 7:29 am Naslov
|
|
Ko i do sad, za primjer ostalima zadnjeg iz zadnje lige zauvijek protjeramo iz sokaza uz javno ponižavajući ritual poljevanjem smolom i posipavanjem perjem .
Piše ti u biltenu, to se obavi odma poslije dodjele pehara na Dedi (ispred Merix-a)!
Ostaje im doživotno pinganje na betonskim stolovima i nabava rekvizita u konzuma (zabrana prilaska giiku
Slike nemoćnika objavimo na duplerici SN-i.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Lio
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: uto ruj 23, 2014 11:36 am Naslov
|
|
Mi u Vjesniku bumo ih bacali kroz prozor sa prvog kata  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ruj 23, 2014 3:01 pm Naslov
|
|
Osim ako su iz Plive!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: uto ruj 23, 2014 3:37 pm Naslov
|
|
| Hvatljivi (napisa): | Ko i do sad, za primjer ostalima zadnjeg iz zadnje lige zauvijek protjeramo iz sokaza uz javno ponižavajući ritual poljevanjem smolom i posipavanjem perjem .
Piše ti u biltenu, to se obavi odma poslije dodjele pehara na Dedi (ispred Merix-a)!
Ostaje im doživotno pinganje na betonskim stolovima i nabava rekvizita u konzuma (zabrana prilaska giiku
Slike nemoćnika objavimo na duplerici SN-i.
 |
Strašno i žalosno! To su vjerojatno vaše Stupničke metode ili tvoj osobni način kojim pospješuješ učinkovitost svojih radnika svojoj privatnoj firmi?
Jednom privatnik/uvijek terorista!
p.s.jeftinije im je u Metrou!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Hvatljivi
|
Postano: uto ruj 23, 2014 10:29 pm Naslov
|
|
Nito, da se nas pita svi bi osim Stupnika uvijek bili zadnji. Čak se i svojski trudimo ostatak lige poslat u tom smjeru.
Dakle živio zadnji, naprijed mi!
Kaj se poduzetništva tiče ti najbolje znaš da je u Lijepoj našoj to neopisiva privilegija. Podrazumijeva se kupanje u materijalnim blagodatima svake vrste najkasnije do tri mjeseca od pokretanja jednostavnog d.o.o.a.
Zato dragi moji ne škrtarite, 100 kn na sunce i put pod noge u najbližu finu!
Hrvatski san je tu, korak ispred Vas  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: uto ruj 23, 2014 11:13 pm Naslov
|
|
Je, je živim taj san, zato mi je svaki put j.b.no kad se probudim!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: sri ruj 24, 2014 6:19 pm Naslov
: ljudi je li to moguće |
|
|
| Nevjerojatno je koliko se komedijanata koji očito nisu previše vješti čitanju latilo pera da prospu duhovitosti kojih bi se posramilo i osmogodišnje dijete. Postavih pitanje problema na koji će se način riješavati" ispadanje" ekipa iz XVIII, XIX, i XX og razreda, jer se sada ne radi o samo tri nego o sedam ekipa. Logično je da je predlagač novog načina natjecanja trebao o tome voditi računa i predložiti neko rješenje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri ruj 24, 2014 7:35 pm Naslov
|
|
Sustav napredovanja/nazadovanja nije linearan i to je poznato.
Solidno je napravljen i funkcionira u praksi što je najvažnije.
Jedini "problem" koji vidim je da nije promjenjen članak 4. Pravilnika koji se još uvijek referencira na lige od 12 ekipa i nije decidirano specificirano ispadanje za 3 posljednje lige.
Članak 4.
Po završetku natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji napredak u više lige ostvaruje se na sljedeći način:
dvije prvoplasirane momčadi iz II. lige prelaze u I. ligu i iz III. lige u II. ligu,
od IV. do XII. lige prvoplasirane momčadi prelaze za dvije lige više, a drugo i trećeplasirane momčadi za jednu ligu više,
od XIII. do posljednje lige prvoplasirane momčadi prelaze za tri lige više, drugoplasirane momčadi prelaze za dvije lige više, a treće i četvrtoplasirane momčadi za jednu ligu više.
Ispadanje u niže lige odvija se na sljedeći način:
iz I. lige ispadaju dvije momčadi u II. ligu,
iz II. do IX. lige ispadaju po tri momčadi, i to dvanaestoplasirane momčadi ispadaju za dvije lige niže, a deseto i jedanaestoplasirane momčadi ispadaju za jednu ligu niže,
iz X. do pretposljednje lige ispadaju po četiri momčadi, i to dvanaestoplasirane momčadi ispadaju za tri lige niže, jedanaestoplasirane momčadi ispadaju za dvije lige niže, a deveto i desetoplasirane momčadi ispadaju za jednu ligu niže. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ruj 24, 2014 9:11 pm Naslov
|
|
@dtrnski Ažurirat ćemo Pravilnik kroz idućih par dana.
bill, u čemu je toliki problem da moraš doć ovdje i sve žive izvrijeđat oko tih ispadanja na kraju, kao da u najmanju ruku možemo otkazat natjecanje jer nećemo znat riješit začelje?
Ajmo mi probat presjeć taj gordijski čvor, da možemo normalno krenut s prvenstvom.
Imaš tablicu prelazaka (druga stranica dokumenta):
http://www.sokaz.hr/misc/promjene-lige14.pdf#page=2
U ovom prvenstvu imaš 20 liga. Prvenstvo završi, radiš nove lige po gornjoj tablici.
U 21. ligi završe jedan iz 18. lige, jedan iz 19. lige i dvojica iz 20. lige. (4 ekipe)
U 22. ligi završe jedan iz 19. lige i jedan iz 20. lige. (2 ekipe)
U 23. ligi završi jedan iz 20. lige. (1 ekipa)
To je ukupno 7 ekipa izvan prvih 20 liga.
ALI, u prvih dvadeset liga imaš neka mjesta koja su ostala prazna!
U 18. ligu je trebao jedan iz 21. lige. (1 ekipa koja ne postoji)
U 19. ligu je trebao jedan iz 21. lige i jedan iz 22. lige. (2 ekipe koje ne postoje)
U 20. ligu su trebala dvojica iz 21. lige, jedan iz 22. lige i jedan iz 23. lige (4 ekipe koje ne postoje).
To je ukupno 7 fantomskih ekipa unutar prvih 20 liga, tj. sedam praznih mjesta.
Sad ti je vjerojatno jasno - naravno da nećeš imati nepotpunu 18., 19. i 20. ligu, i npr. 23. ligu s jednom ekipom, nego ćeš pogurati cijelu karavanu preko praznih mjesta i dobiti ponovo punih 20 liga. Kojim točno redoslijedom, napisat ćemo za koji dan u Pravilniku (tako da se odmah zna tko će biti zadnji u 18. ligi).
Onih 7 ekipa koje su trebali igrati 21. ligu i slabije, će jednostavno ostati u 20. ligi na začelju poretka novosastavljenih liga.
Zašto to nije u Pravilniku?
Zato jer ne može biti iz dva razloga.
(a) Nećeš uvijek imati 20. liga. Nekad ćeš imati 19, nekad 22 pune lige. Nekad će zadnje dvije biti s manje ekipa, sa ili bez doigravanja. Ne moraš pisati Pravilnik nanovo, ako logika može pokriti većinu tih slučajeva, a one koje ne pokriva ne možeš ni pobrojati (ti nestandardni se uvijek rješavaju odvojenim naputkom u biltenu).
(b) Odustajanja i nove ekipe. U praksi će hrpa ekipa odustati, pa ne možeš reći gdje će točno tko završiti, budući da se sve pomiče prema naprijed kada netko odustane. Nove ekipe u svakom slučaju dolaze skroz na kraju.
Eto, nadam se da sam pomogao.
Rekao mi je i predlagatelj da te pozdravim, je malo tupav taj lik, al o nečemu ipak i on povede računa.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri ruj 24, 2014 10:28 pm Naslov
|
|
lako za zacelje, mene sad muci gdje napreduje prvi iz prve.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: čet ruj 25, 2014 1:18 am Naslov
|
|
Hvala I.B. na jasnom objašnjenju. Znali smo za taj način kad se radilo o problemu tri ekipe. Sa sadašnjim sustavom trebalo bi iz dvadesetog razreda napredovati sedam ekipa. Neka odustane kao u proljetnom ciklusu još četiri, po tom linearnom principu napredovalo bi jedanaest ekipa iz dvadesetog razreda.Tu počinje moje pitanje: Da li više vrijedi 14. mjesto u 18. razredu od 10. mjesta u 20. U redu znam za princip da ekipe koje ispadaju, moraju ispasti, ali što onda sa 11. ekipom iz dvadesetog razreda koja po tom principu mora ispasti, a po principu vlakića napredovati?
Usput iskreno se ispričavam umnim sokazovcima ako se osjećaju povrijeđenim jer nisam namjeravao posumnjati u njihovu umnost, nego samo na površnost. Lakrdijašima se ne ispričavam. Howgh! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
srale7
Pridružen/a: 05. 10. 2013. (16:50:11) Postovi: 179 Lokacija: Pod stolom
|
Postano: čet ruj 25, 2014 1:38 am Naslov
: Re: Ljudi je li to moguće! |
|
|
| bill (napisa): | | Hvala I.B. na jasnom objašnjenju. Znali smo za taj način kad se radilo o problemu tri ekipe. Sa sadašnjim sustavom trebalo bi iz dvadesetog razreda napredovati sedam ekipa. Neka odustane kao u proljetnom ciklusu još četiri, po tom linearnom principu napredovalo bi jedanaest ekipa iz dvadesetog razreda. |
Kolega, izbjegavat buniku u kombinaciji sa toplom žujom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ruj 25, 2014 8:11 am Naslov
|
|
| srale7 (napisa): | | Kolega, izbjegavat buniku u kombinaciji sa toplom žujom |
Ja bih prethodno provjerio KOGA vrijeđam! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|