NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Dvorane u SOKAZ-u

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Kašo

PostPostano: ned pro 07, 2014 7:27 pm    Naslov : Dvorane u SOKAZ-u Citirajte i odgovorite

Evo niže prenosim s Facebook grupe Pingić, za sve one koji nisu na Facebooku.
Kada sam počinjao igrati SOKAZ prije par godina i nisam znao dvorane, svaki puta kada sam išao na gostovanje su mi prije meča morali objašnjavati kako do neke dvorane, onda smo mijenjali lige, pa su dolazile nove dvorane itd.
Sada mi više to nije toliki problem jer sam već bio u dosta dvorana i ustalio se u 1. lizi, ali svakako će koristiti novim članovima SOKAZ-a i onima koji mijenjaju lige da lakše nađu dvoranu i ne kasne na mečeve.

Dragi prijatelji stolnog tenisa.
Na internet adresi www.turniri.pingic.com kreirali smo stranice s dvoranama u kojima se igra stolni tenis. Osim podataka o adresi i lokaciji dvorane na karti, omogućili smo unošenje i dodatnih podataka koji vam pomažu da steknete bolju sliku o uvjetima igranja u pojedinoj dvorani.
Tako npr. imate podatke o vrsti podloge, broju stolova, da li dvorana ima tuševe i sl. Mogu se postaviti slike, kao i linkovi prema drugim internet stranicama na kojima se mogu naći podaci o dvorani (npr. video snimke na YouTube-u).
Omogućili smo i neke dodatne interesantne funkcije, npr. da možete filtrirati i sortirati dvorane po državi ili gradu, broju stolova, podlozi i sl.
Često nam se dešavalo da kada prijatelj ode na put u neki drugi grad da nas pita gdje u blizini ima dvorana za stolni tenis. I tome smo doskočili na način da je moguće filtrirati sve dvorane na udaljenosti od npr. x km od vaše trenutne lokacije. Vašu lokaciju stranice pokušavaju odrediti preko IP adrese (što nije uvijek precizno) ili GPS (s mobitela što nije uvijek moguće). Ukoliko je vaša lokacija pogrešno određena, ili vas ne zanimaju dvorane u blizini trenutne pozicije već neke druge točke, moguće je centralnu točku i ručno postaviti.
Također nam se dešavalo da idemo na neki turnir u dvoranu gdje još nismo bili i ne smijemo kasniti. Olakšali smo planiranje puta tako da je moguće jednim klikom na dugme prikazati lokaciju na velikoj karti GoogleMapsa gdje će nam Google izračunati rutu i potrebno vrijeme od postavljene polazišne točke do dvorane. Ako je područje Google pokrio i navigacijom (npr. Hrvatska), a dvoranu gledamo preko smartphone-a s GPS-om, moguće je uključiti navigaciju i Google će nas dovesti točno do dvorane.
Naravno, ove stranice će biti to korisnije i posjećenije što bude više dvorana na njima, a svjesni smo da sami ne možemo posjetiti i upisati sve dvorane. Zato smo omogućili da se svatko može registrirati i unijeti podatke o svojoj dvorani ili dvorani gdje se igra neki turnir. Također može i prijaviti autoru netočne informacije o nekoj dvorani ukoliko ih uoči.
Pozivamo vas da unesete što više dvorana u bazu i da ubuduće svojim gostima umjesto opisivanja dvorane i objašnjavanja kako do nje, jednostavno pošaljete link na internet stranicu s dvoranom. Također i organizatore turnira pozivamo da u propozicijama i pozivima na turnir postave link na stranice dvorane (i prethodno unesu podatke o dvorani ako je još nema u bazi).
Želja nam je da u bazi bude što više dvorana bez obzira na njihovu lokaciju, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Nismo ništa slično našli na internetu, pa smo zato odlučili sami napraviti ovakve stranice i ne planiramo se zaustaviti na tome. Međutim, ovaj projekt za sada nema nikakvog sponzora niti izvora prihoda tako da će tempo uvođenja novih funkcionalnosti uvelike ovisiti o raspoloživim sredstvima i slobodnom vremenu.
Zato vas molimo za strpljenje i da nam držite palčeve.
A sada, fotoaparate ili mobitele u ruku, svatko u svoju dvoranu i postavljajte slike i podatke!
Pingić Team
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Pale

PostPostano: ned pro 07, 2014 7:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Klanja se

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
MUNJA1

PostPostano: ned pro 07, 2014 8:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Stvarno jako dobro ! Svaka čast.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Brod

PostPostano: pon pro 08, 2014 3:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kašo - genijalno! Klanja se Klanja se Klanja se
Svaka čast na volji i trudu! Thumbs up
Kemil

PostPostano: uto pro 09, 2014 5:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Prijavljujem kršenje patentnog prava Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Smile

U svakoj šali ima i malo istine, naime davno sam predlagao ideju o bazi dvorana samo što sam razmišljao u okviru Sokaza (ne baš do Graca, Bečeja ...) tj. da se svakoj ekipi sokaza pridruži i evidencija dvorane gdje igra.
Naravno uključujući i sve karakteristike dvorane koje su bitne za kvalitetno igranje (prostor, osvjetljenje, podloga, grijanje itd.), a koje bi se vrednovale glasanjem samih igrača koji su tamo igrali.

Drago mi je da me netko preduhitrio u realizaciji ideje.

ps
Imam još ideja pa bolje da ih počnem objavljivati na vrijeme.
Npr.
U Sokazu ima dosta dobrih mečeva za pogledati, međutim za njih saznamo tek kad vidimo rezultat, prije toga samo mala grupa ljudi zna kada i gdje će se odigrati koji meč.
Dakle kao što je omogućen upis rezultata mečeva tako se može omogućiti i unos informacije gdje i kada će se koji meč odigrati, e sad bi tu legla i evidencija o dvoranama gdje se igra sokaz pa bi za ručni unos ostalo samo vrijeme.

Vjerojanto će neki odmah reći da se to može i na forumu, pa može, a onda se zapitajte zašto se rezultati ne objavljuju na forumu nego u preglednoj evidenciji.

ps ps
Kašo možda sam ti malo uzurpirao temu, ali mislim da su stvari povezane. Možda bi se čak dalo urediti da se evidencija najave termina mečeva poveže sa tvojom evidencijom dvorana pa da oba podatka dobiju novu (prostorno-vremensku) dimenziju.

Kemil
[Vrh]
VJESNIK

PostPostano: sri pro 10, 2014 1:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Fakat superiska Klanja se al ono nevidim si Vjesnik Sad a registraciju odbija
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Kašo

PostPostano: pet pro 12, 2014 7:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemo,
Nije ovo meni sada palo na pamet. Spominjao sam IB još prije par godina kada sam tek počeo igrati Sokaz i kada mi je svako gostovanje bio izazov za pronaći dvoranu. A kako smo se zadržavali oko godinu dana u svakoj lizi, dok smo se penjali, taman kad bih naučio gdje je tko dolazile su nove momčadi i dvorane.
Predlagao sam i to što ti sada spominješ o najavi turnira i sl., međutim to sve izgleda puno jednostavnije neto što je u stvarnosti. Npr. samo za razviti ovu funkcionalnost za dvorane trebalo nam je par mjeseci. S tim da je nas dvojica i da je glavni teret bio na Matiji, koji je programirao, a moj je posao bio da testiram (što također oduzima dosta vremena), dizajniram (u smislu ovo treba, ovo ne treba, fali dugme za ovo ili ono itd.), slikam dvorane, pišem po face-u, pišem najčešća pitanja, vijesti itd.
IB nakon svog redovnog posla se mora brinuti prvenstveno da sokaz web sajt funkcionira (preprogramirati za veći broj momčadi u ligama i slične zahvate), mora puniti sadržajem (vijesti i sl.), mora moderirati sokaz forum i moglo bi se još toga nabrojati, tako da je meni čudo kako on uopće stiže sve ovo što i sada radi. A on je jedan, a nas dvojica. Zato mi uopće nije čudno da nije stigao ovo napraviti.
Kako ovo za dvorane nije vezano uz sokazov web sajt mogli smo neovisno razviti. Za najavu mečeva ne možemo jer bi nam trebali podaci iz sokaz baze, a i nema smisla da to bude na izdvojenom web sajtu.
O dvoranama još nisam pričao s IB, ali može slobodno praviti linkove prema dvoranama. Upravo smo napravili da su linkovi trajni tj. neće se mijenjati. I ne samo on, ako bilo koji klub ima svoj web sajt, može slobodno unijeti svoju dvoranu i napraviti link na njenu stranicu sa svog sajta. Na taj način ne mora programirati prikaz na karti, navigaciju do dvorane, galeriju slika i sl. nego ima sve gotovo za 5 min i samo stavi link.
Većinu ovih dvorana sam unio ja i imaju samo osnovne podatke. Naravno da ja neću moći sve to održavati, niti znati što se u kojoj dvorani mijenja. Cilj nam je da svaka dvorana ima svog "vlasnika" ili kako mi kažemo "autora" njene stranice tj. osobu koja će dobiti pravo da mijenja podatke i koja će unijeti dodatne detalje koje ja ne znam. Npr. postoji polje za napomene gdje se može napisati kome se javiti ako se želi igrati u dvorani, gdje se najbolje parkirati, koji tramvaji/autobusi voze do dvorane, kojim danima i kada je dvorana otvorena i razne druge upute. Najbolje bi bilo da je to osoba koja je iz kluba koji je vlasnik dvorane ili je netko tko redovno koristi dvoranu pa zna sve detalje.
Upravo smo jednu uspjeli delegirati Yesss! . Traže se dobrovoljci za ostale Mah mah.
Nisam baš previše na sokaz forumu, ovo mi je vjerojatno rekordan post Smile Budući da ovo s dvoranama nije vezano samo uz sokaz, originalna informacija je postana na facebook grupi Pingić (https://www.facebook.com/groups/pingic/).
I ekskluzivna vijesti, imamo prvu dvoranu u Crnoj Gori koju nisam unio ja Smile. Valjda će ih biti više i u inozemstvu tako da nećete imati izgovora kada idete na godišnji da niste znali gdje se može igrati.
Plok plok!
[Vrh]
Kašo

PostPostano: pet pro 12, 2014 7:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

VJESNIK (napisa):
Fakat superiska Klanja se al ono nevidim si Vjesnik Sad a registraciju odbija

Pa u vjesniku sam bio samo jednom i valjda zato Smile.
Vidim da si se uspio registrirati, pa da ne čeka sve mene, sada unesi dvoranu, slike možeš dodati i kasnije. A i videa Smile.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.