NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Nove loptice X-ti put

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bill

PostPostano: pon pro 15, 2014 3:12 pm    Naslov : Nove loptice X-ti put Citirajte i odgovorite

Evo stigoše i nove loptice od plastike, a nitko ni slova kao ¨ne tiče nas se", a trebalo bi nas se ticati iz nekoliko razloga:
1. Prema svim testovima vrhunskih igrača potrebno je određeno vrijeme prilagodbe na novi odskok loptice, potrebnu daleko veću snagu za spin i slabiju hvatljivost, tako da je u pimplu teško dodati značajniju rotaciju.
2. Raniji testovi sa lopticama Double Happiness kažu da osim još više razlika, loptice pucaju nakon nekoliko minuta, (navodno je to poboljšano sa lopticama Stiga poly 40+).
3. Cijena loptice Stiga poly 40+ je u Sloveniji 3 eura po komadu

a. Evidentno je da su razlike u igri takove da je nemoguće igrati na istom nivo-u igrajući jedan tjedan sa plastikom a drugi tjedan sa celuloidom.
b. SOKAZ ništa ne obvezuje da igra po ITTF pravilima ( koliko se sjećam jedanputa sam već spomenuo da se u SOKAZ-u ne držimo preko 14 pravila ITTF-a ).
c. Zabraniti plastiku ili celuloid ?
Imajmo na umu da nakon pretjerano skupih loptica dolazi i pretjerano skupe gume specijalno za poly 40+, pa reketi za poly 40+ i t.d.

Moj je prijedlog da se donese slijedeći tekst u pravilnik:

AKO DOMAĆIN UTAKMICE PREDLOŽI DA SE IGRA SA PLASTIĆNIM LOPTICAMA GOSTUJUĆA EKIPA MOŽE SE ALI I NE MORA SLOŽITI. U SLUČAJU DA SE NE SLOŽI, GOSTUJUĆA EKIPA MOŽE OČEKIVATI DA DOMAČIN NEMA CELULOIDNE LOPTICE PA MORA BITI OPSKRBLJENA DOVOLJNIM BROJEM SVOJIH.
Taj članak Pravilnika bi pomirio mnoge suprotnosti do vremena kad bi se potrošile zalihe starih loptica odnosno došlo do poboljšanja plastike.

Polyljupci i polymrsci navalite!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
cvijo

PostPostano: pon pro 15, 2014 3:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moj je prijedlog da se u pravilnik stavi
"Sva SOKAZ natjecanja (prvenstvo, kup i turniri) igraju se isključivo celuloidnom lopticom od 40 mm".
Tko želi sudjelovati u natjecanjima van SOKAZa koje se odigravaju plastičnom lopticom, slobodan je investirati svoja sredstva i vrijeme za trening za to. Nije to kaskanje za aktualnim događanjima. Kineska i francuska liga (uz još neke) i dalje će se igrati celuloidnom lopticom.

http://tabletennista.com/2014/4/chinese-table-tennis-association-sticks-wi/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ib
Site Admin

PostPostano: pon pro 15, 2014 4:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čut ćemo se na Predsjedništvu prije izlaska novog biltena u kojem će najvjerojatnije pisati.

Preliminarno razmišljanje je da igranje novim lopticama neće biti dozvoljeno u proljetnom prvenstvu, ali pričekajte još nekoliko dana.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Izra

PostPostano: pon pro 15, 2014 4:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja bi ostavio igranje starom lopticom dok god manje vise cijeli stolnoteniski svijet ne predje na plasticnu, a onda nakon neke ljetne pauze iskljucivo plasticna.

nema mi smisla da se paralelno igra s obje.

koliko sam pohvatao sa stranih foruma, dosta su velike razlike u plasticnim lopticama trenutno, nekakve šu šao fa *** loptice bez spoja (iz jednog komada) su najbolje, najtrajnije i ponasaju se skoro pa isto kao stare celuloidne osim naravno po zvuku.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon pro 15, 2014 4:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A teško je dati procjenu kojim tempom će stare iščezavati, a nove preuzimati tržište (i uz kakvu kvalitetu i cijenu), tako da je nezahvalno prognozirati na dugi rok npr. što će biti za godinu dana, ni hoće li smjena biti dovoljno brza da možeš decidirano reć da neće bit prijelaznog perioda u kojem su obje vrste dopuštene. :krleža:

Usput, nove loptice se već nabavljaju po cijeni 10 kuna po komadu, to sam i ja tek čuo nedavno na turniru u Zaboku! Eeeek!
Također sam živio u uvjerenju da je cijena oko tri eura, a kad ono već u rangu celuloida!

Kako god bilo, javim se sa za zaključcima.

I kada god bude odlučeno da kreću (i) nove, bit ćete sigurno na vrijeme upoznati za krenut u shopping. Thumbs up
[Vrh]
MUNJA1

PostPostano: pon pro 15, 2014 5:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iako moja ekipa igra "tek" u 20 ligi mogu reći da smo par utakmica SOKAZA odigrali sa plastičnim lopticama i da NITKO nije primijetio da se igra sa plastičnom lopticom. Jednako tako je bilo i na nekim turnirima koje smo organizirali i sa igračima iz viših liga. Tvrdim da 95% igrača SOKAZA ne bi ni znalo da se igra sa plastičnim lopticama ako im se ne kaže. Vjerojatno i veći postotak ali ostavljam mogućnost da ipak ima igrača koji to mogu razlikovati.
Nama se nije pokazala kao loša, ne puca (ni Butterfly ni Nittaku), i cijena nije posebno visoka, 40 - 45 kn / 3 kom. Ne vidim NIKAKVOG razloga za neke dopunske članove Pravilnika. Biti će bolje da se o tome uopće prestane diskutirati i da se prihvati realnost jer je pitanje vremena kada će se SAMO takve loptice upotrebljavati. Puno značajnije promjene u stolnom tenisu iz prošlog stoljeća su danas općeprihvaćene u svijetu a nije mi poznato da li ikome pada na pamet da u SOKAZU još uvijek zadržimo neka ograničenja kako bismo i dalje igrali sa tehnologijom iz npr. 50.-tih godina prošlog stoljeća tj. sa onim pravilima prije promjene (do 21, serva iz ruke, bez invertnih guma, visina mrežice, igra sa travom, ...).
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
zmilko

PostPostano: pon pro 15, 2014 7:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

serve iz ruke su u dokazu dozvoljene.
kao i igranje sa nedozvoljenim gumama.
kao i neodgovarajuće dvorane.
kao i pričanje za vrijeme poena.
kao i mnogo toga.
zato neka svi igraju kak ko hoće,može i želi...
jedino mi nije jasno zašto se mora igrati sa lopticama 3 zvijezdice?
loptice bez zvijezdica ili sa jednom su ok. a jeftinije su i odlične.
Iceman

PostPostano: pon pro 15, 2014 10:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Brod jr.

PostPostano: uto pro 16, 2014 2:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

haah,ledenko Juhuu Juhuu Juhuu
zmilko

PostPostano: uto pro 16, 2014 7:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma di ga nađe ! Thumbs up
wolf

PostPostano: uto pro 16, 2014 10:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

dobra ledeni Klanja se Klanja se Klanja se Laughing Laughing Laughing
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto pro 16, 2014 10:32 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

MUNJA1 (napisa):
. Tvrdim da 95% igrača SOKAZA ne bi ni znalo da se igra sa plastičnim lopticama ako im se ne kaže. Vjerojatno i veći postotak ali ostavljam mogućnost da ipak ima igrača koji to mogu razlikovati..

Malo si ga prećero Embarassed

Neznam dal kod novih plastika ima kakve promjene ali one kaj smo mi probali u dvorani ( a bilo ih je više vrsta , varenih i nevarenih) ,ak niš drugo ,sve se čuju koda su zdrobljene Pojma nemam
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.