NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Termini odigravanja utakmica

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Burke

PostPostano: sri stu 19, 2008 7:33 am    Naslov : Termini odigravanja utakmica Citirajte i odgovorite

S obzirom da su za ovu sezonu u biltenu vidljive promjene u terminima odigravanja utakmica (pod ''Zaključci predsjedništva'') koje kažu da je domaća ekipa dužna ponuditi barem jedan termin ne prije 19h, zanima me sljedeće:

1. Da li gostujuća ekipa ima pravo tražiti barem jedan termin odigravanja utakmice iza 20h (a da je to domaća ekipa dužna prigvatiti) ?
2. Da li domaća ekipa ima pravo nuditi termine iza 20h (npr. 20.30 sati)

Rolling Eyes
Ako su odgovori negativni (a po nekim tumačenjima jesu), da li je moguće da se u dogledno vrijeme to promijeni? Confused Confused

Jedan od razloga je da mnoge ekipe u svojem sastavu imaju srednjoškolce kojima škola u popodnevnoj smjeni u pravilu traje do 20.00 ili kasnije pa nikako ne mogu stići na utakmice, kako na gostujuće tako i na domaće. Osim toga, mnogi i rade u popodnevnoj smjeni do 20h ili čak kasnije (u školama, trgovinama i sl.).

Znam da će netko reći: ''Ljudi ste, dogovorite se s protivnicima'', ali to ponekad ne ide... Mad Mad
Neki se drže pravilnika ko pijani plota, a neki radije žele utakmicu dobiti bez borbe (ili igrati protiv 2 igrača) umjesto da malo pričekaju ili da dopuste pojedinom igraču da odigra pojedini meč nešto kasnije (kada stigne).
Svi znamo da u SOKAZ-u itekako ima ekipa kojima je sportski duh na niskim granama, a izlaženje u susret protivniku potpuna nepoznanica... 2 up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Burke

PostPostano: sri stu 19, 2008 8:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Evo, i da potkrijepim primjerom prošli post!

Igramo jučer kod kuće protiv jedne od ZET-ovih ekipa (neću opisivati stanje na tablici jer mislim da to nije važno bez obzira da li nekom trebaju bodovi ili ne)
Jedan od igrača nam je srednjoškolac, a usput u večernjim terminima pohađa i autoškolu. Saznao je tek večer prije tekme da obavezno mora biti na predavanju. Ne želimo odgađati tekmu jer mislimo da to na sam dan utakmice ne bi bilo u redu (protivnici su si već sve isplanirali itd.).
Prije utakmice ih uljudno pitamo: ''Da li bi nam igrač mogao odigrati malo kasnije kad stigne iz škole, ako nije problem...?''
Nakon što su se pogledali, kaže im kapetan ekipe: ''Ne može to tako....'' Ne ne
Nismo htjeli inzistirati i kažemo: ''Pa dobro, ako ne može onda ćemo pisati njegove utakmice bez borbe, pa na koji meč stigne...''.
Nakon toga, protivnici su požurivali da se što prije počne utakmica, zatim prije svakog meča nakon cca 1 minute zagrijavanja htjeli što prije početi meč, naravno, kako bi što više dobili bez borbe. Thumbs down
Još k tome ko' za inat skoro sve je završavalo u 3 seta tako da nam suigrač na kraju nije stigao ni na jedan meč. Pod tim dojmom mi je čak palo na pamet da tjekom svojeg 3. meča nakon vodstva 2:0 malo ''opustim'' ne bi li dobio na vremenu kako bi nam suigrač eventualno stigao na 3. meč. To mi se nesvjesno i doogodilo tako da sam praktički stao i dobiveni meč izgubio. Ajooj
Neću ni govoriti da je atmosfera cijelo vrijeme bila komorna.
Toliko o nekim utakmicama u dragom nam SOKAZ-u!
Kava
[Vrh]
rope

PostPostano: sri stu 19, 2008 8:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

1. utakmice se nude s početkom između 17.00 i 19.30
=> svaki kasniji početak ovisi o dogovoru između ekipa
2. odgovor je pod 1.

teško da će se to promjenit, jer i ovako s početkom u 19.30 teško se stiže na cugu prije zatvaranja birceva (čitaj cca 11.00). Mi zbog toga imamo izuzetnih problema jer jedan naš igrač uvijek želi popiti kavu Kava , a konobari čiste već kafe aparate prije 22 sata....
alternativa ostaje Pivo ovim nam ozbiljno ugroženo trezveno razmišljanje o odigranoj utakmici

da se vratim na temu....

jedino što ti preostaje u ovakvim situacijama je da koristiš dozvoljeno kašnjenje sa početkom utakmice (15 minuta) i da postaviš ekipu na papiru prema mogućem dolasku 3. igrača (da li stiže na 2 utakmicu ili samo na 3)....

službeno zagrijavanje prije meča traje 1 minutu.... ovdje nastojiš odugovlačiti..... u samom meču nastojiš to isto poštenim metodama (ili dužom pripremom za serviranje, ili dužim nadigravanjem u poenu, ili puštanjem bodova ili setova.... dužim stankama između setova il što ti već padne napamet).... ili nepoštenim (zakrviš se s protivnikom oko neke prasice, oko serviranja iz ruke, oko toga da se pomiće dok ti serviraš, odglumiš pad, ostanak bez zraka nakon dugog nadigravanja... i cijelo vrijeme gledaš na sat Rospija i kalkuliraš u očekivanju svog suigrača Moli

šteta za poraz i to još na domaćem terenu, al tak je to SOKAZ ide dalje
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 19, 2008 9:22 am    Naslov : Re: Termini odigravanja utakmica Citirajte i odgovorite

Burke (napisa):
1. Da li gostujuća ekipa ima pravo tražiti barem jedan termin odigravanja utakmice iza 20h (a da je to domaća ekipa dužna prigvatiti) ?
2. Da li domaća ekipa ima pravo nuditi termine iza 20h (npr. 20.30 sati)

Rolling Eyes
Ako su odgovori negativni (a po nekim tumačenjima jesu)

Mene samo zanima po kojim su to tumačenjima odgovori na ovo pozitivni Confused Klanja se

i dobro ti je rope reko, ćovjek zna znanje Zubo

slažem se da je lijepo kad se ljudi dogovore, ali tjerat ih na silu da tek počnu igrat u petnez do devet mi je malo Mikroval
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Jopi

PostPostano: sri stu 19, 2008 9:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
''Da li bi nam igrač mogao odigrati malo kasnije kad stigne iz škole, ako nije problem...?''
Nakon što su se pogledali, kaže im kapetan ekipe: ''Ne može to tako....''

I mi imamo slicnog iskustva, koma. A i druge ekipe su nam se zalile na to. Postoji jedna ekipa u kojoj svi rade kao kao prof. u srednjoj skoli, pa kad im je jedan radio popodne, nije mogao doc na mec prije 8. Protivnici mu nisu dali da igra prvi krug kad je dosao.

Mislim da mecevi ne bi trebali pocinjat nakon 8, nasi i ovako nekad znaju trajat do pola 12.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Iceman

PostPostano: sri stu 19, 2008 1:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nije bas o temi, ali treba se stvarno zapitat dal se u sokazu mora pod mus igrati svih 10 partija...mislim da toga nema nigdje osim kod nas...vecina partija bi zavrsavala puno ranije da se igra do 5, pa bi isto tako se moglo i dogovorit kasnije...ionako se cesto partije preko 5 odigravaju samo radi statistike, a ako su podjednaki protivnici pa bi se odigralo svih 9 partija(par bi izbacio, odma bi rijesili i problem namjestanja), utoliko bolje, ali nebi bilo puno takvih...
sve je teze, barem meni, odvojit cijelu vecer do ponoci za jedan sokaz mec...a i posto je sve veci problem sa dvoranama i terminima, bas zbog toga sto mecevi predugo traju, pa nemoze jedna ekipa igrat od 5 a druga od 8, mislim da bi se i o tome moglo ozbiljno razmislit...

a o momcadima koje ne zele odgodit, ili pricekat igraca, ne zelim ni trosit rijeci, takvima nije mjesto u sokazu...i moje iskustvo je da su takve momcadi u manjini(srecom), ali da ih ima ima...primjere necu navodit...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: sri stu 19, 2008 2:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ti bi onda zimski kup sistem? meni se svidja ovako kako je sad, ne zelim doci na mec i ostati kratak za jednu ili dvije partije. osobno nakon 6 pobjeda ili poraza ne igram za statistiku nego jer volim igrati a na treningu ne igram cesto s nepoznatim igracima. i ne diraj mi par, par je zakon! Azdaja

Citat:
a o momcadima koje ne zele odgodit, ili pricekat igraca, ne zelim ni trosit rijeci, takvima nije mjesto u sokazu...

Amen
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 19, 2008 2:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mene, moram priznat, sve više golica onaj prijedlog igranja na dva dobivena seta Embarassed

Al lako je stât doma i pametovat Brukica
[Vrh]
rope

PostPostano: sri stu 19, 2008 3:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Mene, moram priznat, sve više golica onaj prijedlog igranja na dva dobivena seta

potpisujem izrinu izjavu... bas mi odgovara tak kak je ...

a na dva dobivena seta sačuvaj bože.... isto kao da stave da se igra set na 5 osvojenih poena...
[Vrh]
rope

PostPostano: sri stu 19, 2008 3:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
nije bas o temi, ali treba se stvarno zapitat dal se u sokazu mora pod mus igrati svih 10 partija...mislim da toga nema nigdje osim kod nas...vecina partija bi zavrsavala puno ranije da se igra do 5

uvijek možeš nakon 5 ili 6 osvojene partije ostale prepustiti protivniku
[Vrh]
Burke

PostPostano: sri stu 19, 2008 3:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ma shvaćam ja da mnogi žele završiti tekmu do nekih 22h. I ja sam među njima, ali ako neki igrači jednostavno ne mogu stići do 20h, a kod nas smo dvojica takvih (a u SOKAZU ih ima puno) onda bi se jednostavno trebalo nešto napraviti da i takvi mogu odigrati svoje partije.
Ja sam osobno za dogovor, a također ne volim ništa dobiti bez borbe. Najlakše je da igrač koji ne može stići odigra svoje partije nešto kasnije, npr oko 21 ili 21.30 h (ako se već početak ne može pomaknuti). Dakle, samo bi se u iznimnim situacijama malo promijenio raspored igranja čime se utakmica ne bi završila ništa kasnije.
Mi uvijek takvima izlazimo u susret kao što i pomičemo utakmicu unaprijed, unazad ili je odgodimo ukoliko je to moguće - to je sportski.
Što se tiče dvorana, većina ekipa ipak ne igra u Domu Sportova i sl. gdje imaju točno određeni termin, tako da se u 90% slučajeva to može (ako se hoće).
Usput, pao je i komentar protivničke (gore navedene) ekipe: ''Nama su potrebni bodovi, a vama nisu!! Jako ljut pa vi onda vidite...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 19, 2008 5:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovo je već smislenije, ali zamisli da pravilnikom natjeraš ekipe da moraju čekat jednoga...

evo kontra primjer, hipotetska situacija jel:

igrate protiv dvojice dobrih, najjači im je doma, gdje puši kubanske cigare i gleda TV. njemu se eto ne dolazi, ako bude 4:2 za vas on će doć iz obijesti, a ova druga dvojica su bahati i sve ovo vam daju do znanja u vezi tog trećeg.

"a kaj mi znamo sad ak nam bude trebal bumo mu rekli da dođe u pol deset" Pojma nemam Beljenje <-- oni

Snajper Snajper Snajper

i tako ti igraš sat i po, ne znaš na čemu si, i lijepo opet ovisiš o njihovoj bahatosti jer je eto opravdana pravilnikom.

možete me sad popljuvat kakav sam primjer dao Zubo al ja zbilja ne vjerujem da toga ne bi bilo..
bog te mazo prva liga bi se više telefoniralo nego igralo Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
rope

PostPostano: čet stu 20, 2008 10:52 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Burke (napisa):
Usput, pao je i komentar protivničke (gore navedene) ekipe: ''Nama su potrebni bodovi, a vama nisu!! Jako ljut pa vi onda vidite...

potrebni su im bodovi i odigrali su sve prema pravilima (sve ostalo bi bilo popuštanje vama da vi krojite pravila kak vam paše Crying Klanja se Moli ) rekli su NE MOŽE No no No no No no Pfff i to je to
a na kraju krajeva nit ste kućni prijatelji Grli nit zajedno cugate Zivili da bi mogli očekivati dogovor.. Cestitamo! . a kak stvari stoje nit bute postali
Uvrijeđen al ne možeš sa svima biti ok....

gledaj to s druge strane kako je ib slikovito opisao sa cigarama i TV-om.. išli su na tri boda, vidjeli priliku i ugrabili je ....
[Vrh]
Burke

PostPostano: pet stu 21, 2008 1:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
igrate protiv dvojice dobrih, najjači im je doma, gdje puši kubanske cigare i gleda TV. njemu se eto ne dolazi, ako bude 4:2 za vas on će doć iz obijesti, a ova druga dvojica su bahati i sve ovo vam daju do znanja u vezi tog trećeg.

"a kaj mi znamo sad ak nam bude trebal bumo mu rekli da dođe u pol deset" Pojma nemam Beljenje <-- oni

Snajper Snajper Snajper

i tako ti igraš sat i po, ne znaš na čemu si, i lijepo opet ovisiš o njihovoj bahatosti jer je eto opravdana pravilnikom.

možete me sad popljuvat kakav sam primjer dao Zubo al ja zbilja ne vjerujem da toga ne bi bilo..

Baš si našo' primjer! Otvaraj! Đe si? Žmurko
Moguće je da bi se i ovoga našlo, ali ipak sam mislio da se pita prije početka utakmice!
A što se nekakvog pravilnika tiče, nije da bi ja nešto puno mijenjao, eventualno da se zadnje vrijeme početka utakmice malo pomakne (recimo na 20.30). Ne vjerujem da bi to netko koristio, osim ako baš ne može drugačije.
[Vrh]
Burke

PostPostano: pet stu 21, 2008 2:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

rope (napisa):

potrebni su im bodovi i odigrali su sve prema pravilima (sve ostalo bi bilo popuštanje vama da vi krojite pravila kak vam paše Crying Klanja se Moli ) rekli su NE MOŽE No no No no No no Pfff i to je to
a na kraju krajeva nit ste kućni prijatelji Grli nit zajedno cugate Zivili da bi mogli očekivati dogovor.. Cestitamo! . a kak stvari stoje nit bute postali
Uvrijeđen al ne možeš sa svima biti ok....

gledaj to s druge strane kako je ib slikovito opisao sa cigarama i TV-om.. išli su na tri boda, vidjeli priliku i ugrabili je ....

Pa ne moram valjda biti s nekim kućni prijatelj ili cugati da bi poštivao fair play. Eeeek!
Inače, nema mi gorih utakmica od onih koje završe bez borbe ili kad ekipa dođe sa 2 igrača bez obzira tko osvoji bodove. Tu nema neke zanimljivosti, a i tenzije ti splasnu Zzz
S nostalgijom se sjetih našeg prijatelja Meltija koji je ponekad u tom fair playu čak i pretjerao Andjeo Ples
[Vrh]
Zdenko

PostPostano: uto stu 25, 2008 8:13 am    Naslov : Koliko se sjecam... Citirajte i odgovorite

... u pravilniku sokaza pisalo je da kad pocne utakmica ne moze igrati igrac ako nije dosao na vrijeme - tak nekak. Znaci, ako utakmica pocne i u tijeku druge partije dodje treci igrac - po tome ne bi mogao igrati. Sad to ne vidim u pravilniku ali sam siguran da je tak nekaj bilo prije.
Igram sokaz 26 godina i rijetke su ekipe koje su spremne cekati na igraca koji kasni. Mozda nije fer, ali je po pravilima.
Sjecam se ekipe Jadran koja je u pravilu dolazila (cak i doma) deset minuta nakon dogovorenog termina. Par puta smo se smrzavali pred mjesnom u Kranjcevicevoj da bi frajeri stigli i onda ukljucili pec ,a unutra par iznad nule...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto stu 25, 2008 9:17 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da je namjerno izbačeno, a i bezveze mi je to bilo.
Šta kome ima smetat ako postave u prvom krugu lika koji kasni 15 minuta i pojavi se na svoj meč Pojma nemam
[Vrh]
Zdenko

PostPostano: uto stu 25, 2008 2:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mozda ne bi bilo onda lose da se izbaci i dio oko najave izmjene igraca... Sjecam se da sam jednom morao vaditi pravilnik iz torbe gdje je tocno navedeno kad se najavljuje i mijenja igrac jer je protivnicka ekipa tvrdila da nismo na vrijeme rekli da mijenjamo igraca za zadnju partiju.
[Vrh]
rope

PostPostano: uto stu 25, 2008 5:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A di je ovo zabranjeno....
meni odgovara za igranje utakmica nittaku***
mom 1. suigraču butterfly***
mom 2. suigraču tibhar***

i domaće tekme igramo svatko sa svojom lopticom Confused Confused
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto stu 25, 2008 6:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ludi ste ROFL

nego, meni ovo da moraš najavit postavu prije svakog kruga ok nezz Pojma nemam
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.