Prečko vikend turniri-Zima 2015.

najave i komentari s turnira i drugih oblikâ druženja

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
wolf
Kontakt:

#121 Post Postao/la wolf »

Baš nešto gledam Igore , treći zimski turnir za redom smo u grupi :eek: jel to netko želi tebi pomoć il' meni napakostit :rofl: :zubo:
Stane
Kontakt:

#122 Post Postao/la Stane »

Turnir je bio odlično posjećen šteta što nisam prošo grupa ali nema veza odradio sam poslije trening pa mi je bilo bolje.
Dolazim na završni špilat sa špilerima iz prve lige.Prošle godine je jako slab odaziv bio od kvalificiranih igrača ne znam zašto.Nadam se da ove godine dolaze svi zamislite cca 120 igrača pa to bu ko deda ili vodovod nebude gotov u jednom danu.Subota grupe a,nedjelja dalje.Naravno to je nemoguće :cheer: :cheer: :cheer:
čuda su moguća☺☺
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Stip

#123 Post Postao/la Stip »

Je, odličan turnir. Brzo sam bio gotov s grupom i gledao sa strane, i sve se čudio kako se dobro igra po grupama, komentirao kako sam nekakav nositelj, a ima hrpa igrača koji bi me lako mogli pobijediti. I onda me mixer i izbacio ranije no što sam očekivao :s: .
Naravno da sam malo razočaran, i sad bih mogao izmisliti sto razloga, te dugo sam čekao, te svjetlo, te zima... i sve je to istina, ali kako je bilo meni, tako je bilo i drugima. Jedino se mogu tješiti da na zimskim turnirima ionako nikad niš posebno nisam napravio, sve medalje su sa ljetnjih izdanja.
Super turnir, još jednom čestitke najboljima!
Slick

#124 Post Postao/la Slick »

Kratki osvrt na prošlo subotnji turnir...

Izrazito mi je drago vidjeti toliku posjećenost vikend turnira i veliki broj odličnih mečeva između igrača različitih liga. Uz nekolicinu rezultatskih "iznenađenja", Davor se najbolje prilagodio uvjetima i zasluženo uzeo naslov pobjednika.

Koliko mi se sviđa sama ideja vikend turnira, toliko mi se (čak i više) NE sviđaju uvjeti u kojima se igraju. Sama organizacija je super, kapa dolje g. Komeričkom koji svaki puta iznova dokazuje svoje umijeće baratanja rasporedom igranja i određivanjem ždrijeba uz malo gubitka vremena između mečeva i slobodnih stolova.

ALI, nije mi jasna logika forsiranja dvorane Prečko, u kojoj ima nebrojeno mnogo nedostataka koji izravno utječu na igrače i njihove rezultate. Na osobnom primjeru mogu prikazati kako sam "pregrizao jezik" i nakon odluke da me Prečko više neće vidjeti, ponovno došao odigrati par partija kao uvod u novu sezonu koja počinje danas.

U SOKAZ pravilniku lijepo piše koje uvjete dvorana mora zadovoljavati da bi se u njoj smio odigrati službni meč. Obzirom da je i organizacija ovih vikend turnira pod vodstvom SOKAZA i da se boduju za rang listu, nije mi jasno zašto se sustavno ignoriraju neke stvari koje idu svima na štetu, a postoje bolje i isprobane opcije.

Poznavajući uvjete u dvorani, pripremio sam se za igru u polarnim uvjetima, no za svaki slučaj, ponio sam i digitalni džepni termometar da se uvjerim koliko je tamo zapravo hladno. Komentari igrača su bili: uopće nije hladno, baš je krasno i toplo vrijeme, za razliku od nekolicine pretkodnih subota. Pravlnik SOKAZ-a ima definiranu minimalnu dozvoljenu temperaturu dvorane i ona iznosi 15°C. U prilogu možete vidjeti kako je temperatura tog lijepog i toplog zimskog dana u dvorani bila "vrućih" 13,4°C. Mogu si samo misliti kako je to onda bilo tjedan dana ranije i vikende prije toga kada su dvoranom hodali pingvini.
slika

Osim toga, pred početak, jedna od želja mi je bila, samo da me ne izvuku da igram na stolu broj 1 ili 7. Nije tajna zašto. Vrlo loša zaštita od prirodnog dnevnog svjetla, uz odbljesak na plohi stola čine "kontroliranu" igru gotovo nemogućom. Loptica se u većini slučajeva gubi u tom osvjetljenju i udara se napamet. S te strane, pomazila me sreća i pripao me stol broj 5. Obzirom da o tome pišem, nije teško zaključiti da bih se drage volje mijenjao za igru na stoli 1 ili 7. Zašto? Problem je vrlo loša podna podloga koja ima efekt trampolina te za svako manje kretanje vibracije direktno prenosi na stol te ispada da stol za vrijeme odigravanja poena skakuće. Nemam to snimljeno, no NE govorim o milimetrima, već o poskakivanju kao da je Zagreb pogodilo 9° po Richteru. Jednom riječju, fascinantno. Za kontrolu servisa, zadane/primljene rotacije i sl. nužno je posjedovati Jedi Knight certifikat.

Ne, nisam zaboravio nadlijetanje goluba i izmicanje iz zone brišućeg leta kako slučajno ne bi postao žrtva "projektila". Da, tog lijepog toplog zimskog dana, bilo je i toga.

Ponovno isfrustriran uvjetima za koje organizatoru plaćam da u njima igram zaboravio sam na rezultat i odlučio, PREČKO ME VIŠE VIDJETI NEĆE. Usporedbe tipa, kako meni tako i drugima me ne zanimaju, to su moji novci i moje je zdravlje u pitanju, hebati se ne dam.

Kada bi bar postojala neka veća i bolje opremljena dvorana, pa makar i skuplja, no da mogu sretan doći u nju i ne obazirati se na ovakve probleme, odigrati mečeve te priznati i stisnuti ruku protivnicima i reći bio si bolji.

Na kraju, zanima me postoji li način kako potegnuti pitanje o regularnosti uvjeta u kojima se tamo igra tj. koja je procedura o pokušaju prebacivanja mjesta odigravanja u neku drugu, sličnu dvoranu. Nije moguće da se baš svi oglušuju na višegodišnje žalopojke igrača (da, nisam jedini).
ČUPKO

#125 Post Postao/la ČUPKO »

slažem se sa svime napisanim :gitara: :headbang:
ib
Site Admin
Kontakt:

#126 Post Postao/la ib »

Ja sam se i dalje smrzavao u periodima između igre (pogotovo kako je turnir odmicao), a zapravo mi je u partijama bilo skroz ugodno temperaturom. :ne zna:

Čak mi nije ni smetalo svjetlo ni trešnja, no moguće da imam srozana očekivanja u podsvijesti, a i igrao sam na dobrom stolu u sredini dvorane. :zubeki: A i ono, imam i određene toplinske predispozicije :sumo:

A odigrao sam dovoljno loše da bih komotno mogao tražiti sve moguće izgovore u uvjetima, al kažem, šta mogu kad mi je za igrat ovaj put bilo ok. :ne zna:

Vidjet ćemo što će reći zvijezde SOKAZ-a sljedeći vikend.
Ako ne odu u Pešćenicu. A neće lolz :vidiga:
Iceman

#127 Post Postao/la Iceman »

evo, ja glasam da se vec finalni turnir ove subote prebaci na velesajam! :top:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
ib
Site Admin
Kontakt:

#128 Post Postao/la ib »

Šta nisi ti u Pešći?
Nije valjda zbog bodova? :confused:

:rofl:
Iceman

#129 Post Postao/la Iceman »

jos se dvoumim...branim proslogodisnje finale, pun k bodova! :lol:

ustvari, cekam nemoralnu ponudu iz pesce da stigne, al cini mi se da cu se nacekat :lol:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
ib
Site Admin
Kontakt:

#130 Post Postao/la ib »

Ne kužim, pa nemoralna ponuda im je na propozicijama :klopa:
wolf
Kontakt:

#131 Post Postao/la wolf »

Pa da :lol: :lol: :lol: :lol:
cvijo
Kontakt:

#132 Post Postao/la cvijo »

Slick je napisao/la: PREČKO ME VIŠE VIDJETI NEĆE...

Kada bi bar postojala neka veća i bolje opremljena dvorana, pa makar i skuplja, no da mogu sretan doći u nju i ne obazirati se na ovakve probleme, odigrati mečeve te priznati i stisnuti ruku protivnicima i reći bio si bolji.
To i ja kažem nakon svakog turnira u Prečkom. I Iceman. I još masa nas... i opet se vratimo. Mulci.
A što se drugog dijela citata tiče, naravno da postoji. I igra se tamo Deda, Vodovod i Tumara...
Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3
ib
Site Admin
Kontakt:

#133 Post Postao/la ib »

Jel samo ja mislim da možda nije toliko trivijalno uletit na 6+6 subota godišnje Velesajmu, koji također tu i tamo ugosti koji turnir HSTS-a? :ne zna:

Tek tolko da se spomene (po meni najveći) mogući problem.
trnac

#134 Post Postao/la trnac »

Što se mene tiče, još iduća subota i onda bye-bye zimski vikend turniri u Prečkom.

Ljetni još prolaze, ali zimski :nono:
trnac

#135 Post Postao/la trnac »

ib je napisao/la:Jel samo ja mislim da možda nije toliko trivijalno uletit na 6+6 subota godišnje Velesajmu, koji također tu i tamo ugosti koji turnir HSTS-a? :ne zna:

Tek tolko da se spomene (po meni najveći) mogući problem.
Možda podjela fifty-fifty :zubo: Ljetni u Prečkom, zimski na Velesajmu.

Nekad su se vikend turniri igrali i nedjeljom. Ne znam zašto se od toga odustalo?
ib
Site Admin
Kontakt:

#136 Post Postao/la ib »

Nemam pojma, možda je posjećenost bila manja ili nešto. :ne zna:

Mene još zanima nešto - pa ta dvorana je tijekom prvenstva puna, i stalno se igraju tekme. Zašto hajka samo za vikend turnire?
:kokice:
Pale
Kontakt:

#137 Post Postao/la Pale »

Valjda zato što je prečko za neke rupe gdje se odvijaju tekme hotel. A turniri nisu obavezni, ljudih ih vole, dođu u prečko i plate te se smrzavaju iz godine u godinu i ništa se ne mjenja. Stolovi vise, pa zar je tak teško bar stol prije turnira stavit u vagu.
Al jbg jednom bu i tome došel kraj. :D
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
55

#138 Post Postao/la 55 »

Eto, tako isto i ja mislim... Ipak je tužno da se već nekoliko godina u toj dvorani ništa bitno ne mijenja nabolje. Znam da je instalacija i realizacija nekakvog sustava grijanja vrlo skupa, ali barem to s niveliranjem stolova... Nije to samo problem nemanja financijskih sredstava, to je i problem nedostatka brige. :rolleyes:
A zašto je to posebno iritantno onima koji igraju turnire? Pa ipak se tu radi o manje-više ambicioznijim igračima iz liga kojima pripadaju, normalno je da ljudi priželjkuju igranje u dobrim uvjetima... :mudri:
ib
Site Admin
Kontakt:

#139 Post Postao/la ib »

Slažem se u potpunosti oko ovih sitnijih stvari koje čovjek ima osjećaj da se lako mogu riješiti. U dvorani fali znakova da im je stalo da se uvjeti poprave, a tu pričam o svemu osim o grijanju.

U slučaju da je grijanje neizvedivo jer je prostor poprilično otvoren, a ostale stvari krenu naprijed, koliko bi vas to zadovoljilo?

Čisto me zanima da vidim što bismo trebali tražiti od dvorane.
Pale
Kontakt:

#140 Post Postao/la Pale »

Da za vrijeme turnira sloze stolove u vagu i da upale kompletnu rasvjetu. Lampe su postavljene treba samo okrenut prekidač. Da zamrače prozore na 1 i 7 stolu te da zabrane Stanetu i Gugi dolazak. Za Petra Pana bum si još razmislii. Eto ovo kaj se tiče same igre je izvedivo ali za ovu trojcu sumnjam :zubo:
Zadnja izmjena: Pale, dana/u sub vel 28, 2015 9:46 am, ukupno mijenjano 1 put.
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Odgovorite