SOKAZ forum
11. liga proljeće 2015
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Što si zapeo za statistiku?
Fora je za pogledat i kasnije usporediti koliko je bila točna, ali davati prognoze na temelju statistike?

Kad si toliko fasciniran statistikom, ovo je štivo za tebe:
http://www.sinni.hr/sinni/index.php?opt ... =9:novosti
Fora je za pogledat i kasnije usporediti koliko je bila točna, ali davati prognoze na temelju statistike?
Kad si toliko fasciniran statistikom, ovo je štivo za tebe:
http://www.sinni.hr/sinni/index.php?opt ... =9:novosti
Gle kad sam reko da statistika ne valja pojavio crni oblak tako da statistika pokazuje skup podataka kroz 1godinu.vidi svoju http://www.sokaz.hr/stats.php?oblik=htm ... rijeme=god
žao mi je kaj nije drukčije. http://www.sokaz.hr/stats.php?oblik=htm ... rijeme=god
žao mi je kaj nije drukčije. http://www.sokaz.hr/stats.php?oblik=htm ... rijeme=god
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Strastistika
Stvarno ste zabavni.
Statistika je fora, ali znate, da bi se koristila i da bude svrsishodna, nužno je biti...pazi sad. Statistički analitičar.
Težak faks. Dobra lova.
Ili amater koji eto kad vidi podatke, zna što znače. Jer je strastveni ljubitelj statistike. Strastističar
Stoga. Ajde da vam mrvu pomognem.
Znate kako statistika po ekipama radi?
Tri najbolje rangirana igrača protiv tri najbolja rangirana, ko ima više bodova, nosi bod.
Superiška.
Ček, a kako dobijaju bodove?
U ligama, u turnirima, u kupu.
Tko dolazi na turnire? ko igra kup? Oh. baš i ne svi.
Tko igra ligu? Uglavnom svi.
I eto jednostavne računice da dobiti statistički realniju sliku.
Odete fino na statistiku, kliknete na ranking ekipa, isključite podatke koje unose nepravilnosti (zapravo ostavite samo L-JES i L-PRO) i dobijete puno realniju sliku.
A ako ste fakat strastističar, onda će te otvoriti pojedinu razradu i pogledati i izostanke, baciti pogled na ELO rejting jer on dosta toga dobrog daje i iskoristiti zbilja statistiku kak spada.
Koja kaže da su favoriti ove lige Vodoopskrba i Odvodnja, ART KUK i SC-Veterani. Padobranci bi mogli iznenaditi, ali realno im je 4to mjesto.
Ili za Stanetovu ligu, vidi se da će grčevitu borbu voditi čak 5 ekipa.
Zagonđije, Riz Veterani, CB play off, Cafe Bar Ante i Putterfly.
Ako unesemo tu i situaciju da neki imaju pojačanja koja nemaju bodova ni iz prošlih sezona, (odaberete rejting po dva najbolja igrača), CB Play off je tu prvi. I bez ravija! Heheheh
Ako unesemo situaciju u kojoj treći igrač dosta znači, onda i ekipa Utrina može naštetiti vodećoj petorci!
Stoga, kao strastističar, kad sam već ubacio sve te statističke podatke, rekao bih da će CB biti prvi, a drugo mjesto će biti gužvovito za osvojiti. Prednost dajem ekipama Zagonđije i Riz Veterani (jer su prvi dosta ujednačeni a drugi se pojačali sa Brnčićem i igrali su lošije lige pa posljedično i imaju manje bodova) no za dlaku ispred Putterfly i Cafe Bara Ante.
To je ono što kaže statistika za ove dvije lige.
Jeste sretniji?

Statistika je fora, ali znate, da bi se koristila i da bude svrsishodna, nužno je biti...pazi sad. Statistički analitičar.
Težak faks. Dobra lova.
Ili amater koji eto kad vidi podatke, zna što znače. Jer je strastveni ljubitelj statistike. Strastističar
Stoga. Ajde da vam mrvu pomognem.
Znate kako statistika po ekipama radi?
Tri najbolje rangirana igrača protiv tri najbolja rangirana, ko ima više bodova, nosi bod.
Superiška.
Ček, a kako dobijaju bodove?
U ligama, u turnirima, u kupu.
Tko dolazi na turnire? ko igra kup? Oh. baš i ne svi.
Tko igra ligu? Uglavnom svi.
I eto jednostavne računice da dobiti statistički realniju sliku.
Odete fino na statistiku, kliknete na ranking ekipa, isključite podatke koje unose nepravilnosti (zapravo ostavite samo L-JES i L-PRO) i dobijete puno realniju sliku.
A ako ste fakat strastističar, onda će te otvoriti pojedinu razradu i pogledati i izostanke, baciti pogled na ELO rejting jer on dosta toga dobrog daje i iskoristiti zbilja statistiku kak spada.
Koja kaže da su favoriti ove lige Vodoopskrba i Odvodnja, ART KUK i SC-Veterani. Padobranci bi mogli iznenaditi, ali realno im je 4to mjesto.
Ili za Stanetovu ligu, vidi se da će grčevitu borbu voditi čak 5 ekipa.
Zagonđije, Riz Veterani, CB play off, Cafe Bar Ante i Putterfly.
Ako unesemo tu i situaciju da neki imaju pojačanja koja nemaju bodova ni iz prošlih sezona, (odaberete rejting po dva najbolja igrača), CB Play off je tu prvi. I bez ravija! Heheheh
Ako unesemo situaciju u kojoj treći igrač dosta znači, onda i ekipa Utrina može naštetiti vodećoj petorci!
Stoga, kao strastističar, kad sam već ubacio sve te statističke podatke, rekao bih da će CB biti prvi, a drugo mjesto će biti gužvovito za osvojiti. Prednost dajem ekipama Zagonđije i Riz Veterani (jer su prvi dosta ujednačeni a drugi se pojačali sa Brnčićem i igrali su lošije lige pa posljedično i imaju manje bodova) no za dlaku ispred Putterfly i Cafe Bara Ante.
To je ono što kaže statistika za ove dvije lige.
Jeste sretniji?
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Izbori X ko kuća.
Došla su dvojca i jedva se izvukli sa bodom. Imali smo šansu, ,, ali.... Puhovski se ozljedil tak da mislim da bu u sredu igral Kivač bez obzira na sve.
Došla su dvojca i jedva se izvukli sa bodom. Imali smo šansu, ,, ali.... Puhovski se ozljedil tak da mislim da bu u sredu igral Kivač bez obzira na sve.
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Bome puhovski vam je napravil odlučujuču singl pobjedu za borbu za nerješeno, a ti ga već hoćeš zamijeniti.Ikota je napisao/la:Izbori X ko kuća.
Po rezultatima prvog kola vidi se da je liga iznimno izjednačena, znači biti će zanimljivo.
Ako se smijem izjasniti a da se nitko ne naljuti ....
NAVIJAM ZA PADOBRANCE !!!