NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

antispin
Idite na Prethodno  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
MUNJA2

PostPostano: uto ožu 10, 2015 5:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne kužim, ti fakat misliš da se "teoretski" to može naučiti ?
Ja bih, da imam tako jaku želju za pobijediti antispin kao ti i da me to toliko muči, malo više trenirao pa neka on misli kako vratiti moje udarce i onda kada to svladaš doći će neki sa travom, pa neki sa backside gumama ali ima nešto u servisu i bloku, ... i tako ... uvijek je netko bolji. Možda je odgovor na tvoje dileme šampion SINNI-a, Lukić, koji sa nekim starim sriverima tuče sve po redu bez obzira tko sa kakvom gumom igra.
LP. Evil
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
guliver

PostPostano: uto ožu 10, 2015 5:52 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

No ono što vidim da mnogi igraju sa razlicitim gumama
Ili soft ili trava ili antispin...

E dal je bas svima njima zajednicko da su slabi na backhandu ili
to rade jer tako lakse dodu do poena...

Ako su u manjini...onda su opet u prednosti...jer oni uče igrat sa nama koji
imamo backside...a mi nemamo gdje naučiti a teorija je jedno praksa drugo...

Znam da naravno oni nece otkriti koje su njihove slabosti...čast izuzecima...
Neki cak ne zele ni igrati vise sparing meceva da se ne naviknes kako igrati

Jedini način je onda ovaj da izmjenimo svoja iskustva...
Kakve serve...kakva taktika...kako vratiti mrtvu loptu...kud je plasirati kuda ne
Koje su im bolne točke?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
guliver

PostPostano: uto ožu 10, 2015 6:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Taj Lukic sigurno zna ono o cemu pricamo i zna kako igrati protiv materijala...
Sigurno ne igra protiv svih na isti način...

A da bi nešto odigrao moram i znati što da odigram...

Znanje je važno...naravno i treniranje...
Npr..
Mogu ja trenirat spin do besvjesti a neznam pimpl...a prva stepenica je pimpl...
Ako neznam odpimplat nikad necu doci do spina...i kaj cu onda sa spinom...
[Vrh]
a_marko

PostPostano: uto ožu 10, 2015 8:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kad sam ja počeo igrati sokaz, nisam ni znao da postoje "materijali". moj prvi susret sa travom je bio katastrofalan. Moj (mali) mozak se nije mogao pomiriti s činjenicom da mi dolazi ono što ja pošaljem protivniku. Ni dan danas neznam igrati protiv materijala onako kako ja hoću, ali definitivno sam naučio neke cake. A to je - kako je Ledeni već rekao - prilagodi svoju igru materijalu preko puta i neka se on muči.
Tvoja serva je najvažnija. Što više poena moraš dobiti na svoju servu. Ako ćeš dobiti sve poene na svoju servu - pobijedio si 100% zato jer će on nešto fulati. Da bi odigrao tako, moraš točno znati što želiš da ti protivnik vrati.
Nekako je po mom iskustvu najisplativije servirati dugu servu sa laganom rotacijom na gore. Onda ti dođe lagana na dolje i ti tu ulaziš. Poslije si ti u prednosti i dalje ovisi sve o tebi.
Meni osobno je najteže igrati upravo protiv antispina jer imam određene "mane" koje nikako da popravim. Nakon toga soft, a na travu mi je najlakše igrati. Iako pamtim jedan ekspresni poraz od gosp. Raca. Ali nije me dobio travom. Već beksajd gumom. Travom se samo malkice poslužio.
Zaključak je - trening i samo trening. Uzmi si nekoliko loptica i nacrtaj flomasterom linije po loptici. Igraj i gledaj kako se vrti. A kad naučiš gledat kako se vrti loptica, onda u utakmici počneš gledati kako se vrti onaj znakić od 3*. I nema greške.
[Vrh]
55

PostPostano: uto ožu 10, 2015 9:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da... to je to, manje ili više, samo treba trenirati... i pratiti znak na loptici! Eeeek! Thumbs up
[Vrh]
dajdosta

PostPostano: uto ožu 10, 2015 9:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igranje protiv materijala zahtijeva drugacije 'stanje uma'.
Potrebno je pamtiti koju rotaciju si bio poslao protivniku i potom voditi racuna o tome kojom gumom protivnik odigrava da bi znao koju rotaciju mozes ocekivati nazad.
To je meni bila nova dimenzija stolnog tenisa. S vremenom se I to automatizira.
Osobno najvecu sansu protiv materijalista imam ako napustim divljacki still sa jakim spinovima I rotacijama i odigram sporu igru sa manje rotacije strpljivo cekajuci pogodnu loptu za napad.
Savjetujem I da se pomiris s pocetnim porazima i da pokoji mec sve odigravas u antispin radi lakseg dobivanja osjecaja.
[Vrh]
Izra

PostPostano: uto ožu 10, 2015 11:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

guliver (napisa):
Naravno da za sad ne mislim mjenjat stil igre
Zato trazim njihova bolna mjesta...
Koja su to...
Jel im je backhend losiji?
Ili je tako jednostavnije igrati?
Ili lakse zeznu protivnika...nisu predvidljivi...
Jer imaju dvije razlicite gume pa ti dolaze razlicite rotacije
Pa vrte gume...kod servisa...kod svakog udarca
Razlozi su lakse doci do poena...
Proda li mi dvije lopte dobija set i nakraju mec

Lijepo je netko gore rekao kako da dobijes loptu koju zelis...ako hocu dobit spin sta moram odservirat...kakva mora biti serva..

pa njima je tako jednostavnije igrati jer valjda vec neko vrijeme igraju s tim i navikli su. a tebi je samo drugacije nego protiv beksajda i ako nisi navikao to je problem. ali ipak su ograniceni jer nemaju toliku sposobnost sami stvoriti rotaciju kao s beksajdom.

materijal je mozda neugodan, ali nije nepredvidiv, dapace. protiv trave znas da se vraca rotacija obrnuta od one koju si ti poslao, pa ti je jednostavna formula za drzanje lopte u igri slati mu jednu ravnu loptu pa jednu zapimplati i tako u krug dok ne dobijes zicer. protiv antispina po istoj sabloni ali rotacije su manje (flah ili poluflah) i lopta slabija pa moras prici stolu nakon svakog svog napada.

protiv softa igras kao da je beksajd sa smanjenom rotacijom. to je teorija, dalje treniraj. ja smatram da dosta dobro kuzim materijal pa isto mi ne legne najbolje kad dugo ne igram protiv njega. zato prvih 5-6 poena obavezno dajem protivniku sto vise na materijal, pa makar izgubio taj prvi set, da ga prokljuvim i skupim sve potrebne informacije za ostatak meca.

opet ti sva teorija pada u vodu kad ti se s druge strane pojavi covjek koji neprimjetno miksa male varijacije u aktivnom i pasivnom odigravanju. prosle sezone sam igrao protiv gospodina beka (kokutaku 110 na bekendu) i jednostavno je toliko efektivno koristio soft da se u tri seta koliko je trajao mec nisam snasao. kad je istu gumu uzeo moj suigrac koji takodjer inace igra sa softom, nije bio nista opasniji nego inace sa svojom gumom. nekad igrac zna znanje i to nema veze s materijalom.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zacko

PostPostano: sri ožu 11, 2015 10:38 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kolko teorije za malo materijala!
Al glavno da mi je Iceman dal poduku kako igrati protiv trave tak da danas na tekmi to mogu iskoristit.
Sad još kad bi znao kak poštopat njegov spin to bi bilo još ljepše. Čini mi se da je to ipak puno opasniji dio igre nego materijal. Zubo

S materijalom nema puno filozofije. Serviraš tako da ti se vrati nešto što ti paše.
Po mogućnosti da ti se vrati zicer ili još bolje da ti se ništa ne vrati. I onda jači spin u drugu gumu pa nek "materijalist" štopa ili lovi.

Isto tako treba pomicati materijaliste jer su najopasniji kad se ukopaju na stol i uguravaju lopte.
I uvijek igrat sve što dublje jer im je tada teže. I ne vole baš rezanu dugu loptu jer tad moraju s njom nešto napravit a da im se ne digne flah zicer.

LP
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri ožu 11, 2015 12:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

evo, zacko ti je sve reko Smile

a danas ce u praksi vidjet dal je to izvodljivo Beljenje
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
cvijo

PostPostano: sri ožu 11, 2015 1:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da ishod vašeg meča ne ovisi o tvom materijalu ili spinu koji guli boju sa stola, nego o tijeku meča. Žacko je poznat da dobiva partije u kojima gubi 0:2, pa ako ti povedeš, pa još u trećem setu recimo 8:2... to ziher ide na Žackovu stranu Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zacko

PostPostano: čet ožu 12, 2015 10:08 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jbg Cvijo.
Vodio sam 2:1 u setovima i tu se raspao.

Sam kaj mene kod Icemana ne muči previše ta njegova trava nego više serva (koja je brža i niža nego ikad) i napad.

Al dobro. Nije vrijeme za jadikovanje nego za započinjanje smišljanja nove taktike za meč u idućoj sezoni. Zubo
[Vrh]
Iceman

PostPostano: čet ožu 12, 2015 11:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

hahaha, volim kad o meni razmisljaju Laughing ROFL

cvijo, jel te strah? Laughing
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
cvijo

PostPostano: čet ožu 12, 2015 11:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Eeeek! Strah Maaamaaaa
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.