| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: sri pro 17, 2008 1:04 pm Naslov
: Kako igrati protiv "trave" ? |
|
|
One koji žele saznati ponešto o tehnici igranja protiv igrača s travom upučujem na stranicu STK Brod -- www.stk-brod.hr , na kojoj pod linkom TRENIRANJE mogu otvoriti nekoliko prevedenih stručni članaka na ovu temu. Moglo bi vam biti interesantno, a tu možete naći i prijevod drugih stručnih članaka o stolnom tenisu.  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pet pro 19, 2008 12:01 pm Naslov
: |
|
|
Kaj kak igrati protiv trave?
Moj savjet je - napuši se i ti!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kile
|
Postano: pet pro 19, 2008 2:42 pm Naslov
|
|
 _________________ reket: 1/2 mavrovićev zrnaš OFF+-
fh: špek~2mm
bh:kulenova seka~0.5 mm
vezivo:topljeni ementaler |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: pet pro 19, 2008 2:47 pm Naslov
|
|
Je, a zakaj da se napušim kad i ja igram sa travom. Na drugom forumu me i zovu Trava !  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pet pro 19, 2008 4:21 pm Naslov
|
|
Zato da igras bolje!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub pro 20, 2008 12:29 am Naslov
|
|
sve napisano stoji (i ovo od broda isto ) ali mislim da je glavni problem sto ljudi u nizim ligama sokaza travu smatraju nekom misticnom carobnom gumom a njene korisnike muljatorima koji ne znaju igrati. onda naravno ne treniraju protiv trave pa kad se s njom susretnu u mecu ona stvarno ima magicne i carobne efekte.
prvi korak: skuziti kako trava funkcionira (okretanje rotacije)
drugi korak: trenirati protiv trave |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub pro 20, 2008 3:18 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | sve napisano stoji (i ovo od broda isto ) ali mislim da je glavni problem sto ljudi u nizim ligama sokaza travu smatraju nekom misticnom carobnom gumom a njene korisnike muljatorima koji ne znaju igrati. onda naravno ne treniraju protiv trave pa kad se s njom susretnu u mecu ona stvarno ima magicne i carobne efekte.
prvi korak: skuziti kako trava funkcionira (okretanje rotacije)
drugi korak: trenirati protiv trave |
/signed
osnovna stvar, koju kad shvatite (ako shvatite, neki nikad ne shvate ) igranje protiv trave postaje lagano, je nauciti tehnicirati sa travom, drzati loptu u igri, bez da pogrijesite.
Igrac protiv kojeg igrate, a ima travu, nemoze napraviti, dodati lopti prakticki nikakvu rotaciju, ovisi iskljucivo o onom sto mu vi posaljete s druge strane...
pojednostavljeno...znaci, posaljete spin ili laganu kontra rotaciju prema naprijed, protivnik postavi travu, sta vam dolazi nazad? Naravno, rezana lopta jer vam se vraca vasa rotacija, na koju vi onda naravno zarezete loptu nazad, i onda vam dodje sta? Naravno, lagana lopta s rotacijom prema naprijed, kao neki lagani ili jaki spin, ovisi o jacini vase rezane lopte i neugodnosti trave. TU vecina ljudi grijesi, jer sada na tu loptu idu opet rezati, sto je suludo jer ce vam lopta biti zicer ili cete fulati stol, ko je vidio rezati spin loptu
Sada tu loptu treba opet udariti kontrom ili laganim ili jakim spinom, i opet smo na pocetku...
CESTITAM, upravo ste naucili tehnicirat sa travom...To je osnova svega, a poslije, kad skuzite rotaciju i svladate da necete pogrijesit 10 do 20 izmjena, a rijetko kad vas bas travas moze iznapadat, sve je u vasim rukama...mozete zabit flah ili spin loptu koja vam dodje od trave, ili cak rezanu ako imate tajming i tehniku, mozete povuc 2 spina za redom, ili cak odpimplat 2 za redom za iznenadjenje da vam travas da zicera...
eto, bas sam se raspiso, volim igrat protiv trave  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned pro 21, 2008 2:41 pm Naslov
|
|
sad mogu u hibernaciju prvi misterij je razotkriven...
sad još otkriti kako se boriti protiv tempa
a nakon toga sljedi borba s gumom na drugoj strani reketa
i još kad majstor na drugoj strani vrti reket
ostaje još samo onaj drugi dio savjeta....
igrati, igrati i samo igrati protiv trave  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon pro 22, 2008 2:02 am Naslov
|
|
| rope (napisa): | sad još otkriti kako se boriti protiv tempa
a nakon toga sljedi borba s gumom na drugoj strani reketa
i još kad majstor na drugoj strani vrti reket
ostaje još samo onaj drugi dio savjeta....
igrati, igrati i samo igrati protiv trave  |
Ovo sve što si nabrojao može dobro izvesti samo nekoliko igrača u SOKAZ-u!!
Uz uvjet da igraš protiv trave te malo osjećaja i koncentracije većina travara bi trebala biti "topovska hrana" (osim ako baš nemaš loš dan).  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon pro 22, 2008 9:23 am Naslov
|
|
| Burke (napisa): |
dobro izvesti samo nekoliko igrača u SOKAZ-u!!
|
isto se može reći i za igrača na drugoj strani stola  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jed2i
|
Postano: sri pro 24, 2008 8:05 am Naslov
|
|
osobno, igranje protiv lovaca mi je najdraze
treba imati cvrst forhand, dobar osjecaj
varirati spin, prazan i sa puno rotacije
servis gadati na travu, nikakve postranicne rotacije, samo ravna rezana ili opet prazna
duga brza serva postranicna u lakat
ima jos stvari ali se ne mogu sjetiti ovako rano ujutro  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|