NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

lakiranje reketa => povećanje brzine

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
rope

PostPostano: pet pro 19, 2008 11:35 am    Naslov : lakiranje reketa => povećanje brzine Citirajte i odgovorite

Molio bih nekog iskusnog da mi kaže s čim i na koji način lakira reket

daska je već lakirana laganim slojem, želio bi postići veću brzinu na forehand strani. Pretpostavljam da bi to mogao postići lakiranjem iste.

Tko god je imao sličnih ideja, i ostvario pozitivni učinak na brzinu molim ga za savjet....
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
alvar_mayor

PostPostano: sub pro 20, 2008 9:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

lakirao sam jednu stranu drveta bijelim temeljnim lakom za drvo na bazi vode - vrlo tanak sloj - na tamnom drvetu. Želio sam učiniti vidljivijom razliku u boji crne i crvene gume, jer je crvena OX trava s kojom sam igrao pomalo prozirna pa je na crnom drvu bila tamno crvena, sve kako bi izbjegao negativne komentare protivnika koji su i ovako indignirani čim vide pipce..

Nisam primijetio nikakvu značajnu promjenu brzine, ni karakteristika drva..
Pojma nemam
[Vrh]
jed2i

PostPostano: sri pro 24, 2008 8:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

iz mog iskustva drvo dobije malo tvrdi osjecaj i nesto jako jako malo na brzini
lakirao sam sa nitro lakom
[Vrh]
Burke

PostPostano: sub pro 27, 2008 3:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

1.) Ukoliko drvo već nije tvornički lakirano, svakako bi se to trebalo napraviti (jedan tanki sloj običmog bezbojnog laka za drvo) jer se tako sačuva drvo pri odljepljivanju guma. Bez lakiranja vrlo često se otkinu komadići gornjeg sloja drva. Sad Maaamaaaa

2.) Lakiranjem bi se inače trebala dobiti veća brzina drva na lakiranoj strani (iz vlastitog iskustva), ali po meni to ima smisla samo kod backside ("čistih") guma.
Međutim, drvo time gubi na kontroli (opet iz vlastitog iskustva) tj. osjećaj se približava carbon drvima (postaje "staklen") pogotovo ako se stavi deblji sloj laka ili se prelakira više puta. Ne ne

Lakiranje jedne strane drva bi moglo biti nakakvo rješenje za igrače koji igraju sa dvije različite vrste guma (npr. trava na beckhandu i backside na forehandu) čime bi zadržali kontrolu na backkendu, a dobili nešto veću brzinu na forehendu.
Ovo vjerojatno ne bi mogli dobiti stavljanjem bržeg drva jer bi time izgubili nešto kontrole na beckhandu (naravno, ukoliko je na beckhandu "materijal").
[Vrh]
Izra

PostPostano: sub pro 27, 2008 6:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

koliko sam citao navodno od jednog sloja (poliuretanskog laka) nema skoro nikakve promjene dok kod 2-3 se vec moze osjetiti povecanje brzine i smanjeni osjecaj. isto tako sam citao da se to vise primijeti kod sporih drva dok je kod ofanzivnih manje osjetna promjena.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Burke

PostPostano: ned pro 28, 2008 9:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Stavljanje jednog (tankog) sloja laka se smatra obaveznim radi čuvanja drva i naravno da se gotovo ne osjeti na brzini.
Međutim, kada sam naručio ofenzivno drvo (Boll forte) i njegovo lakiranje (Shoeler&Micke) tako su utisnuli lak da se i sam znak Buterfly skoro izbrisao. Bila je riječ o običnom lakiranju (postoji i ofenzivno lakiranje koje je još jače).
Osjećaj je bio kao da igram sa staklom!! Eeeek!
Drvo je bilo puno brže, a kontrola puno slabija tako da sam na kraju morao "šmirglati" drvo da skinem lak i još nisam to uspio u potpunosti napraviti.
Tako da sada imam dva ista drva, a tako različita! Rolling Eyes
[Vrh]
jed2i

PostPostano: čet sij 01, 2009 6:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

drva su uvijek razlicita
svako drvo ima svoj sweet spot, gramazu na kojoj je najbolji osjecaj i brzina
iako to nije pravilo
svaki igrac ima drugaciji osjecaj
ja recimo trazim da drvo ima katapult, da je tvrdo po osjecaju i brzo, zato mi ne smeta lakiranje
[Vrh]
primo

PostPostano: ned vel 01, 2009 2:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

jeli ima u preradovićevoj primorac carbon ali da je tvornički lakiran,neznam zašto onda uopće sam Butterfly odmah pri proizvodnji neizlakira sva drveta budući da masa igrača sa takvim drvetom lijepi svakodnevno gume a na taj način se zna skinuti komadi drveta sa drva
[Vrh]
Izra

PostPostano: ned vel 01, 2009 3:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zato sto drvo koje se unistava skidanjem guma krace traje pa ti moras u preradovicevu po novi primorac carbon. sretan pospis, sretan butterfly a ti ko te sta pita Đe si?

nije butterfly lud pa da napravi drvo koje traje vjecno, ili gumu koja se ne istrosi nakon izvjesnog broja treninga ili nedaj boze lopticu koja ne pukne nakon par sati igre. gdje bi im zarada bila?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: pon vel 02, 2009 8:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja sam svojevremeno u preradovićevoj kupio primoraca off-

i mogu reći da je drvo bilo lakirano.... nakon n sati igre (2 godine) (i moje agresije u isporbavanju guma) drvo je napuklo i sad je u fazi sanacije

nakon skidanja ručke nemalo me iznenadilo da je drška istokarena s unutarnje strane (šuplja - WRB butterfly verzija)
[Vrh]
primo

PostPostano: pon vel 02, 2009 12:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
zato sto drvo koje se unistava skidanjem guma krace traje pa ti moras u preradovicevu po novi primorac carbon. sretan pospis, sretan butterfly a ti ko te sta pita Đe si?

nije butterfly lud pa da napravi drvo koje traje vjecno, ili gumu koja se ne istrosi nakon izvjesnog broja treninga ili nedaj boze lopticu koja ne pukne nakon par sati igre. gdje bi im zarada bila?

Ima prijatelju i u tome nešta Klanja se Klanja se Juhuu Juhuu
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.