NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Nova Tumarina Jazbina - WEB stranica
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Srcolovka
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Kemil

PostPostano: pet tra 10, 2015 1:41 pm    Naslov : Nova Tumarina Jazbina - WEB stranica Citirajte i odgovorite

***** OPĆENITO *****
Predmet ove teme će biti web stranica HSTK Južna Trešnjevka i to isključivo tehnički dio kao npr.:
- diskusija oko vizualnog izgleda stranica
- diskusija oko tipa sadržaja
- pitanja i odgovori oko rada web aplikacije

Dakle, diskusije na teme termina, treninga i ostale teme vezane uz sam klub JT i dvoranu nisu predmet ove teme jer za to postoje posebne teme (treninzi, termini ...).

Ako vas ne zanimaju tehnikalije možete odmah preskočiti na kraj gdje se nalaze "Osnovne upute v4 Web aplikacije".

***** POVIJEST VERZIJA Web aplikacije *****
v1 - osnovni izgled aplikacije sa XML zapisom podataka i ASP.NET
v2 - osnovni izgled sa SQLite bazom podataka i ASP.NET(trenutno aktualna aplikacija na www.juzna-tresnjevka.hr)
v3 - novi izgled prilagođen malim ekranima (mobiteli i manji tableti), ova verzija nikada nije javno puštena u rad jer je za nju bilo potrebno sve stranice raditi posebno za mobitele, a posebno za velike ekrane
v4 - novi izgled web stranice na principima Mobile First, Multi-Device Layouts i Web Responsive (ova verzija je trenutno u radu)
v5 - nova baza, vjerojatno besplatna MySQL (u planu)

***** TEHNIČKI DIO v4 web aplikacije *****
Za razliku od prethodnih verzija ova nastaje na temelju prinicipa Mobile First tj. mora biti čitljiva prvo na malim ekranima jer praksa pokazuje da je to najčešći način pregledavanja weba, a gotovo primarni način kada ste izvan kuće.

Multi-Device Layouts znači da aplikacija mora biti ispravno prikazana na: smartfonima, tabletima, laptopima i velikim desktop ekranima.
Nije baš jednostavno da nešto izgleda normalno na velikom monitoru, a da je istodobno dobro vidljivo i na malim smartfonima.

Web Responsive znači da neki dijelovi stranica koji su vidljivi na velikim ekranima neće biti vidljivi na malim ekranima (mobitelima), aplikacija može kontrolirati koliko je velik prozor internet preglednika i da li je on pokrenut na mobilnom uređaju ili normalnom računalu.

Npr. na naslovnici, koja je prezentacijska stranica, će se na velikim ekranima vidjeti velike fotografije, međutim takve fotografije nisu primjerene mobitelima zbog svojih dimenzija i zbog "težine" datoteka (KB) pa se one ili neće prikazivati ili će umjesto njih biti nešto primjerenije.

Tehnologije koje se koriste u v4: ASP.NET, HTML, CSS, JavaScript (morate ga imati uključenog), jQuery, Twitter Bootstrap,SQlite.

Novu v4 web aplikacije možete pogledati, i isprobati, na linku www.TEST.juzna-tresnjevka.hr (veličina slova nije bitna).
Naglašavam: niti jedna stranica još nije gotova do kraja s time da se krenulo sa stranicama Naslovnica, Login-prijava i Kalendar termina pa one već pomalo poprimaju izgled konačne verzije, ostale stranice imaju samo podatke bez dizajna izgleda.

TEST aplikacija na linku www.test.juzna-tresnjevka.hr će se povremeno osvježavati kako budu dorađivane stranice.

Baza podataka TEST aplikacije je ODVOJENA od trenutno regularne aktualne aplikacije pa možete slobodno testirati njen rad. Sva korisnička imena i lozinke vrijede u TEST aplikaiciji kao i u aktualno važećoj.

Postoji veliki broj različitih uređaja: iPhone, iPad, Blackbery, Samsung Gal, HTC, LG, Surface ...., veći broj internet preglednika: Explorer, Chrome, Opera, Firefox ..., određeni broj operativnih sistema: Android, WPhone, Windowsi, Linuxi ... na svakom od njih može biti nešto specifično zbog čega neki dio aplikacije može ne raditi.

Ako takvo što otkrijete možete to prijaviti u ovoj temi.

***** NASLOVNICA web aplikacije *****
Slika Butterfly stola na naslovnici je zapravo mala šala na naše prepirke oko famoznog 3. stola, nisam mogao odoljeti da ga ne stavim na naslovnicu bar neko vrijeme.

Uprava kluba neka odluči koju sliku želi imati na naslovnici u konačnici.

Isto vrijedi i za drugu sliku na kojoj je naš Zoki protiv Kreange na PE 2002. u Domu sportova, slika je iz moje osobne arhive.

Što se tiče ostalog sadržaja na naslovnici i njega ostavljam Upravi kluba da odluči, naslovnica je na neki način ogledalo kluba i bitno je da dobro izgleda.

***** STRANICA SA PREGLEDOM TERMINA *****
E sada, ovdje će se lomiti koplja, vjerujem da će mnogima aktualni tjedni pregled termina biti pregledniji od novog, međutim ne zaboravimo da je on rađen isključivo za desktop ekrane, a na mobitelim ne izgleda nimalo prijateljski.

Ako stranicu sa tjednim pregledom termina pokrenete na velikom monitoru vidjet ćete jednu sliku, ako sada prozor internet preglednika smanjujete u širinu vidjet ćete da se pojedini podaci premještaju kako bi se što bolje prilagodili novom manjem ekranu. Na kraju će i termini i aktivnosti doći jedan ispod drugog, ali to je jedini način da na mobitelu idete samo prstom gore-dole i da su svi podaci vidljivi.

Ovaj dio se usklađivao tjedan dana, dan po dan kako su dolazile ideje, što vezano uz veličine fontova, boje, rasporeda podataka i sl. Osim toga niti u aktualnoj verziji tjedni kalendar na početku nije baš bio ok.

I ovdje sam otvoren za sve sugestije i kritike.

***** OSNOVNE UPUTE v4 web aplikacije *****
U svakom prozoru aplikacije ćete uvijek pri vrhu ekrana imati meni:

- HSTK JT: pozivanje naslovnice
- ikona kalendara: pozivanje Kalendara termina
- Dvorana: sve o dvorani
- Termini: unosi termina
- Evidencije: unosi podataka za nadzornike
- Kontakt: kontakt podaci i obrasci za prijave
- Prijava: ovdje će pisati ili Posjetitelj i naziv korisnika, klikom možete pozvati login stranicu za prijavu

Kada aplikacija detektira da je pokrenuta na manjem ekranu (Small devices < 768px) sa glavnog menia će nestati svi podaci osim ikona HSTK JT i Kalendara termina, a pojavit će se dodatna ikona u desnom kutu za otvaranje menia na malim ekranima.

U svakoj stranici na dnu će biti prikazan Web site map tj. detaljno stablo svih opcija u meniu ili popis svih stranica u aplikaciji za lakše snalaženje.

Na malim ekranima tipke menia će biti dovoljno velike za touch ekrane.

Za sada toliko, nastavak slijedi ...

Zadnja promjena: Kemil; ned tra 12, 2015 6:46 pm; ukupno mijenjano 4 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Kemil

PostPostano: pet tra 10, 2015 1:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

1. rezervacija
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Kemil

PostPostano: pet tra 10, 2015 1:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

2. rezervacija
[Vrh]
Kemil

PostPostano: ned tra 19, 2015 7:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Uskoro će nova web stranica biti puštena u rad. Smile

Molio bih cijenjene članove kluba koji koriste postojeću web stranicu Južne Trešnjevke (v3) da se što prije prilagode (nauče) načinu rada nove web stranice (v4).

To podrazumijeva da sve što inače radite na postojećoj web stranici isprobate na novoj web stranici. Kada nova stranica krene u rad biti će puno teže pod stresom i u kratkom vremenu nešto napraviti "za pravo" pa preporučujem da to napravite u sljedećih nekoliko dana.

Promjenjene su sve stranice, a glavna promjena je da bi stranice trebale biti više prilagođene malim ekranima (smartfoni).

Pitanja u vezi rada nove web stranice šaljite isključivo na Sokaz forum: Srcolovka - Nova Tumarina Jazbina - Web stranica.

Kemil

ps
Neznam da li na ovom forumu postoji ili je postojala tema na koju nitko 10 dana nije odgovorio? Možda Bućo ima neku statistiku?
Da sam otvorio temu sadržaja "BLA", vjerojatno bi netko vrlo brzo odgovorio sa "BLA BLA" Wink

Šalu na stranu, ali očekivao sam od ljudi kojima je to struka (imamo ih dosta u klubu) neki osvrt na temu, a od ostalih barem povratnu informaciju kako im se čini stranica, bolja ili lošija, poneko pitanje u vezi rada i sl.

Zar doista nikome nije stalo? Confused
[Vrh]
Iceman

PostPostano: ned tra 19, 2015 7:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

evo ti kemo jedan smajlic, da ne budes osamljen Smile
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: ned tra 19, 2015 8:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemile ja cu te pitati sve sto mi nije jasno u sredu u klubu.

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Kemil

PostPostano: ned tra 19, 2015 10:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Molim te da pitanja postavljaš u ovoj temi kako bi svi mogli vidjeti odgovore, a da ja ne objašnjavam pojedinačno.

A u srijedu ionako neću biti u dvorani.
[Vrh]
Pale

PostPostano: pon tra 20, 2015 7:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ok.

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: pon tra 20, 2015 10:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota, pa ti buš sigurno u dvorani i u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak, tak da ga pitaj slobodno koji drugi dan.
Samo nemoj puno vremena trošiti na čavrljanje da ti ne pofali vremena za treninge. (uzaludne)

Beljenje Beljenje Beljenje Beljenje
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Dren

PostPostano: pon tra 20, 2015 10:26 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

budem. grdo u gužvi na poslu Sad
Pale

PostPostano: pon tra 20, 2015 10:56 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

vjeverko (napisa):
Ikota, pa ti buš sigurno u dvorani i u ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak, tak da ga pitaj slobodno koji drugi dan.
Samo nemoj puno vremena trošiti na čavrljanje da ti ne pofali vremena za treninge. (uzaludne)

Hvala bogu da napokon igram u normalnoj dvorani. Treba ti samo reket i volja, a za sve ostalo se pobrine ekipa In love

[Vrh]
Kemil

PostPostano: pon tra 20, 2015 11:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ako niste primjetili, na naslovnici nove web stranice je slika stola na kojem u desnom i lijevom kutu piše Butterfly.

Pitam se kada bi malo svjetlijim slovima uz Butterfly pisalo još i Preradovićeva 27, da li bi to potaknulo nekog sponzora da to malo valorizira Wink

Zadnja promjena: Kemil; sri tra 22, 2015 11:04 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Pale

PostPostano: pon tra 20, 2015 12:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

vjeverko (napisa):

Hvala bogu da napokon igram u normalnoj dvorani. Treba ti samo reket i volja, a za sve ostalo se pobrine ekipa In love

[Vrh]
Dren

PostPostano: pon tra 20, 2015 2:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

to što mogu unijeti termine za druge ekipe je feature ili bug? Smile
Kemil

PostPostano: pon tra 20, 2015 3:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ah, konačno prava pitanja.

Da, trenutno možeš unijeti termin i za drugu ekipu jer zabrana toga ne bi imala puno smisla kada šifrarnik ekipa nije zaključan kao obvezni unos, a ekipa se može unijeti i ručnim upisom, čemu zabranjivati nešto što se ionako može lako eskivirati.

To je tako jer postoji niz situacija gdje se npr. treba unijeti termin utakmice gdje niti domaćin niti gost nisu iz dvorane.

Uglavnom ako takvo što napraviš za neku ekipu iz "pakosti" to ne može proći neevidentirano jer će se točno vidjeti "tko je smjestio zeki rogeru".

Inače ovdje je popis poruka koje se mogu pojaviti prilikom neuspješnog pokušaja upisa termina:

CustomValidator.ErrorMessage =
"Vrijeme početka ne može biti ranije od trenutnog vremena!";
"Vrijeme početka ne može biti kasnije ili jednako od vremena kraja!"
"Prije upisa morate potvrditi da ste još jednom provjerili upisane podatke!"
"Morate upisati Domaćina i Gosta ili možete upisati samo Napomenu ako se ne radi o utakmici!"
"Ako je upisan Domaćin ili Gost tada moraju biti upisani i Domaćin i Gost!"
"Ako upisujete utakmicu tada morate odabrati jednu ekipu iz popisa ekipa!"
"Ne možete upisati ovaj termin jer trenutno već postoje 3 najave i/ili rezervacije čije se vrijeme poklapa sa vašim terminom!"
"Ne možete upisati ovaj termin, u tjednu je za jednu ekipu istodobno dozvoljeno do dvije najave ILI jedna rezervacija! Ako iz nekog razloga trebate upisati više od 3 najave u tjednu i/ili više od jedne rezervacije morat ćete kontaktirati nekog od nadzornika da vam upiše termin: Brodarac G., Bolfan, Cvitković ili Bućo."

Kontrola kolizije termina kada program uspoređuje sve termine u konkretnom danu (vrijeme:pocetak i kraj) sa terminom koji se pokušava upisati (pocetakTermina i krajTermina):

((pocetakTermina > pocetak) && (pocetakTermina < kraj)) ||
((krajTermina > pocetak) && (krajTermina < kraj)) ||
((pocetakTermina < pocetak) && (krajTermina > kraj)) ||
((pocetakTermina > pocetak) && (krajTermina < kraj)) ||
((pocetakTermina == pocetak) || (krajTermina == kraj))

Ako je broj kolizija 3 tada se termin ne može upisati.

Provjera kolizije sa ostalim terminima u tjednu vezano uz pojedinu ekipu i samo ako se radi o običnom korisniku, nadzornik je izuzet od ove kontrole:

if ((brojNajava <= 2 && brojRezervacija == 0) || (brojNajava == 0 && brojRezervacija <= 1))

Ako gornji uvjet nije zadovoljen ne možete upisati termin.
[Vrh]
Dren

PostPostano: pon tra 20, 2015 3:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pogledao i na mobitelu. Daklem.
Prvo pohvale:
pregledno.
jednostavno.
home i kalendar kao glavne stvari vezane uz dvoranu i ono što te fakat zanima na stranicama, izdvojene kao tap buttoni...savršeno Klanja se Klanja se Klanja se

Zamjerke:
Na androidu nije moguće smanjiti ekran dijagonalnim skupljanjem prstiju (ali je moguće ga povećati). to bi volio imati.

I naravno, vjerojatno tražim kruha preko pogače, no.
Prijedlog boljeg korisničkog iskustva:

Obzirom da je Kalendar izvučen vani kao tap button na stranici Kalendar termina/aktivnosti u zaglavlju gdje su podaci o vrsti termina (prednajava sivo, najava ljubičasto, rezervacija zeleno)
jel bi se moglo:
1. dodati i aktivnost (boja)
2. zamjeniti redoslijed u:
REZERVACIJA - NAJAVA - PREDNAJAVA - AKTIVNOST
3. Pretvoriti ih u tap button - aktivne linkove koji će na klik bacati na upis neke od tih akcija?
Naravno uz redirekt prijave (kao i do sad)

Ideja iza ovog je da je jednostavnije korisniku na mobilnom uređaju.

Dođeš na stranicu, tapneš kalendar, vidiš šta se ponudilo do tad (jer želiš znati kako stoje stvari taj tjedan da bi odabrao svoje) i kad skužiš šta bi nudio - tapneš rezervaciju, najavu itd. Redirekta te na prijavu (ako nisi stavio zapamti me) a potom i na unos.

ili altronativno i još više user frendli (jer ne moraš ić na vrh ili skrolat):

da su
dnevni termin
raniji termin
kasniji termin
unutar dana aktivni na tap.
pregledaš, vidiš da ti taj dan paše po zauzeću i tvojim obvezama, tapneš termin i daje ti akciju. odabereš najavu/rezervaciju/prednajavu i ekipe i šibneš.

Ova druga opcija mi je bolja Very Happy
ib
Site Admin

PostPostano: pon tra 20, 2015 5:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemil (napisa):

((pocetakTermina > pocetak) && (pocetakTermina < kraj)) ||
((krajTermina > pocetak) && (krajTermina < kraj)) ||
((pocetakTermina < pocetak) && (krajTermina > kraj)) ||
((pocetakTermina > pocetak) && (krajTermina < kraj)) ||
((pocetakTermina == pocetak) || (krajTermina == kraj))

if ((brojNajava <= 2 && brojRezervacija == 0) || (brojNajava == 0 && brojRezervacija <= 1))

Jesam ja to na poslu ili na sajtu za razonodu? Wow

Progranski kod na stolnoteniskom forumu In love In love Osama
[Vrh]
Kemil

PostPostano: uto tra 21, 2015 8:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam još stigao odgovoriti na pitanja, ali budem, jerbo sam morao konačno dovršiti nešto što već duže vrijeme pripremam i eto mislim da je dovoljno dovršeno i ispegleno da se može pustiti u probnu verziju.

Fotogalerija kluba.

Možete je pogledati na linku
http://www.test.juzna-tresnjevka.hr/Pages/FotoGalerija.aspx

Smile

Slike dvorane su trenutno od Kaše dok ne skupim naše.
Čarolije Raba su iz moje osobne zbirke.

Ovdje mogu biti albumi sa raznih događaja: proslave, turniri, neki važni mečevi i sl.

E sad ih samo treba napuniti ...
[Vrh]
cvijo

PostPostano: uto tra 21, 2015 9:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemo Thumbs up
Samo, molim te, kluPske prostorije Wink
[Vrh]
Brod

PostPostano: sri tra 22, 2015 9:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni je to sve super!
Puno lakše i preglednije za tablete i mobitele!
Kad s kompjutera(dakle mišem) dodjem na izbornik u desnom gornjem uglu ekrana - neće otvoriti!
Ne znam jer to tako mora biti(možda je predviđen samo za mobitele)?!
Ostalo ...da bi riječ rekel... Klanja se Klanja se Klanja se
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Srcolovka
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 1 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.