| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
KHIC
|
Postano: pet sij 16, 2009 2:40 pm Naslov
: Trava i ostalo bilje :) ..molim pomoć |
|
|
Pozdrav svima,
eto ja sam novi na forumu pa vec trebam neku malu pomoc...
Naime prije sam igrao sa nekom starom travom (preko 10 god) koja je imala srednje duge zubce, imala je vrlo umrtvljujuće djelovanje na lopticu - lagano se lovilo, bila je neosjetljiva na protivnikove rotacije i dobro zalovljeni spin se vraćao sa puno rotacije natrag protivniku...milina od gume...osim 2 stvari - u jednom trenutku je zabranjena, a u igri je bio problem sto nisi mogao štopati loptice na stolu i bilo je vrlo teško/nemoguće ući u lopticu - recimo u nekakav spin servis ili visoku loptu....
Nakon zabrane, sam kupio Virus II travu, koja se pokazala super za štop i ofenzivni ulazak, međutim puno je teže loviti s njom - jako odbijanje loptica od nje, a i kad se ulovi spin, loptica koja se vraća je najčešće bez ikakve rotacije - iliti ga flah... po mom mišljenju bzvz....
E sad, ja bi gumu koja može oboje - omogucava i ulazak, štop a i lov sa kontra rotacija efektom u povratnoj lopti... E ak je neko mene skužio, i još misli da ima takva guma molim svaki savjet je dobrodošao....
Obje trave su bile na spužvi ako to nešto znači....
Hvala svima ...
Pozz,
KHIC |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet sij 16, 2009 3:54 pm Naslov
: |
|
|
| vidi više na sokaz forum / rasprava / sokaz, dr. neubauer i ja |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
KHIC
|
Postano: ned sij 18, 2009 10:48 am Naslov
|
|
Hvala decki, ali ja sam to vec procitao prije pisanja svog posta ...
Naime, shvatio sam da je ovaj VIRUS II frictionless trava i da bi za onaj lov s kojim sam prije bio zadovoljan ocito trebao travu sa više trenja.
ALI napominjem sa starom travuljinom nisam mogao stopat na stolu i napadanje je bilo nemoguca misija. Sto sa VIRUSOM ide super.
E sad s obzirom da nemam bas nesto iskustva sa razlicitim materijalima, volio bi savjet u obliku : 1. trava: ime ĆŽŠ - prednosti - mane
2. trava KGH, prednosti mane... pa ja odaberem hehehe
Znači neki savjet od nekog tko je to probao (čitanjem proizvođačevih pamfleta svaka trava je savršena za sve )
Uvijek sam igrao sa travom sa spužvom da li je to dobro ili ne nemam pojima ... Drvo mi je neka stara STIGA Allround CR (prije 10-tak godina najbrže Stigino all round drvo) i ono ne bi mjenjao pa bi bilo zgodno da je trava "uparena" s njim ...
NIsam trenutno u poziciji da kupim 3-5 guma pa odaberem najbolju (trenutno ni ne igram u Sokazu iako se planiram vratit - u najboljim danima sam dogurao i do 3-4 lige )... STOGA please help ...
Također ako neko ima neku rabljenu travu za koju misli da bi mi odgovarala možemo nešt dogovorit ...
Znači trava za lov ali da mogu i napadat ... shoot
Thx,
pozz |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
Pridružen/a: 16. 07. 2006. (22:34:49) Postovi: 109 Lokacija: Sibinj
|
Postano: ned sij 18, 2009 4:53 pm Naslov
|
|
Čuj,da sada dajem ocjene pojedinim travama bilo bi prepotentno bez obzira koliko dugo i sa koliko trava sam pokušavao igrati .
Igrao sam sa Virusom ll 7-8 mjeseci pa znam kako otprilike osjećaš igru na BH.Moja je bila OX,više kontrole,sporija,više obrnutog spina...sa njom sam igrao na Tibhar Rapid Carbon drvetu na kojem se odlično ponašala jer mi je služila za sve udarce, od klasičnog reza dalje od stola, do bloka i guranja na stolu.
Od trava sa kojima sam do sada pokušavao igrati(neke posudio od suigrača za određeni broj treninga) su-Feint long ll 0,5;Feint soft 1,1;Feint long lll 1,3;TSP 3 ox i 0,5;Donic Akkadi 0,5;RITC 837 0,5 i 755 ox;Prashida 1615 ox;Destroyer ox;Joola Shark ox;Neptun ox;te Globe 979 ox i Palio CK531 A ox.
Zadnje tri su mi se pokazale na više drva (spomenuti Tibhar,Tibhar contact light,Donic Cayman,TSP control allraund)da mogu igrati približno kao sa Virusom ll,čak i više napadati na stolu od njega (mislim da mu je jedina mana bila manjak kontrole,ali zato je protivnicima bilo teže i trava je ustvari igrala za tebe) i raznovrsnije igrati.
Ipak bih izdvojio Palio CK531A(crvena,manji hvat) kao odličnu zamjenu
za neponovljivi Virus  _________________ www.slast.biz |
|
| [Vrh]
|
|
 |
KHIC
|
Postano: ned sij 18, 2009 9:37 pm Naslov
|
|
Hvala Đuka
vidim da imaš iskustva s travama, a baš sam takav odgovor o očekivao...
Vidim sve gume koje preporučuješ su OX varijanta...nisam nikad probao igrat, možda bih trebao ... Od tih guma koje si spomenuo, za koju bi rekao da nudi najviše kontra spina ? Naime taj element mi se najvise svidjao na mojoj gumi prije Virusa, i to je u biti jedino što mi se kod Virusa ne svidja...
Thx, jos jednom, ako još neko ima kakav savjet feel free to add ... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: pon sij 19, 2009 9:17 am Naslov
|
|
Suglasan sam sa svime što je Đuka napisao, a pored toga bih mogao preporučiti i gumu Galaxy 955 ( Mily way ). To je guma koju sam nabavio iz Kine prije otprilike mjesec dana i koja me je oduševila.
Do sada sam igrao sa travama Dr. Neubauer, Yasaka Fantom, RITC 755, RITC 837, Stiga Destroyer, Globe 979, ali ova trava je nešto posebno.
To je trava koja omogučava i koja je prema navodima proizvođaća specijalizirana za kontrolu spin udaraca ( blokom ili kontrom ), omogučava pimpl i rezanu obranu sa puno kotrole, i na kraju omogučava izvrstan kontrolirani napad na sve vrste dolazećih lopti.
Ja sam je nabavio iz Kine preko sajta Eacheng.com ( vidi na www.stk-brod.hr ) po cijeni od svega 50 kuna, stavio sam ju na najobičnije all round drvo (LKT), i podigao svoju igru za 20 do 30 %. Ova trava ima spužvicu debljine 0,7 mm i na popisu je dozvoljenih guma ITTFA. Svima koji vole pored obrane, bloka i kontrole upotrijebiti i dobre napadačke udarce iskreno ju preporučujem. _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon sij 19, 2009 11:09 am Naslov
|
|
| sori sto kradem temu ali kad se vec spominje galaxy... navodno proizvode odlicna drva, izmedju ostalog i "klonove" butterfly-evih najpopularnijih drva po naravno puno nizim cijenama nego sto nudi butterfly. jel zna netko za ovo, jel igra neki sokazovac sa galaxy drvom? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
KHIC
|
Postano: pon sij 19, 2009 12:26 pm Naslov
|
|
| Slavonac (napisa): | | . Svima koji vole pored obrane, bloka i kontrole upotrijebiti i dobre napadačke udarce iskreno ju preporučujem. |
Hvala na savjetima... ova trava zvuci kao nesto jako dobro ... samo me zanima karakteristika lova - znači dobro ulovljena spinana loptica - da li se protivniku vraća kao flah ili sadrži puno njegove rotacije ? Taj dio mi jako fali sa Virusom....
I drugo, kak se kupuje preko tog sajta? Ak ces nest kupovat u buducnosti, ja ti posaljem 100 kn pa kupi i meni jednu travu hehe .... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Đuka
Pridružen/a: 16. 07. 2006. (22:34:49) Postovi: 109 Lokacija: Sibinj
|
Postano: pon sij 19, 2009 2:28 pm Naslov
|
|
Klasične trave za lov sa velikom rotacijom su- Feint long ll i lll te TSP curl P1 sa spužvom od 1,0 pa na više sa kojima igraju trenutno najbolji svjetski obrambeni igrači (Chen,Joo ,Jungchao itd.)
Meni kao rekreativcu u godinama, kada mora raditi više glava nego noge i na puno nižoj razini igre od profesionalaca dobro dođe nešto slično Virusu gdje dolazi do problema čitanja rotacije loptice od strane mog protivnika (normalno da je približno u mojoj razini igre )...sve ti se u stvari svodi na to da neprofesionalna (amaterska,rekreativna) igra je igra guranja,bloka,udarca tj. "mrljanja" na stolu i "oko" stola...nećeš vidjeti ni jednog profesionalca koji igra modernu obranu da igra nešto drugo osim klasičnog reza na BH . _________________ www.slast.biz |
|
| [Vrh]
|
|
 |
KHIC
|
Postano: pon sij 19, 2009 3:39 pm Naslov
|
|
| Đuka (napisa): | | Klasične trave za lov sa velikom rotacijom su- Feint long ll i lll te TSP curl P1 sa spužvom od 1,0 pa na više sa kojima igraju trenutno ..... |
aaaaaaaa .... sad polako pocinjem shvaćati da nema gume koju trazim - dobar rez sa puno rotacije i mogućnost bloka na stolu zajedno sa ulaskom u loptu...
S obzirom da mi je oboje važno - koja guma bi bila najbliže tim očito različitim zahtjevima... ???
Znam da sam dosadan, ali stvarno trebam pomoć da ne trošim euriće bzvz na gume koje mi nece kasnije odgovarati....
Hvala još jednom svima koji se trude pomoći...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: pon sij 19, 2009 3:42 pm Naslov
|
|
potpisujem
i za Khic-a
sa svakom travom možeš loviti od stola samo sa ovima koje je nabrojao Đuka možeš jače varirati rotaciju. S glat gumama u lovu od stola okrećeš rotaciju, a jačina ovisi o spinu koji je dao protivnik.
S njima možeš blokirati na stolu
S njima možeš i napadati, ali PAZI koja ti rotacija dolazi jer svaka zahtjeva određeni tip udarca..
ALI ONE SU TI ZABRANJENE
pa ti se prodaju za bezcjenje, a sokaz tak i onak možeš igrati s njima
widi www.dandoy-sports.com
preporučam ti za 20€ dr. neubauer boomerang
ak oš pošteno tu ti je već ranije opisani TTmaster INSIDER |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
|
Postano: pon sij 19, 2009 6:58 pm Naslov
|
|
No, no, netko nije u pravu. Trava koju sam preporučio ( Galaxy 955) nije glatka nego ima nazubljene zubce, i drugo ona je dozvoljena ( nalazi se na popisu ITTTF-a). Tvrdim da sa njom mogu napasti svaku vrstu loptice koja mi dolazi, ali naravno uz korekciju kuta reketa i dužine pokreta.
Nadalje, nije jeftina zato što je zabranjena nego zato što su u Kini brojne trave vrlo jeftine. Do sada sam kupio prijateljima više različitih vrsta i nitko se nije požalio niti na kvalitetu niti na karakteristike.
Kupovina preko Eachenga ide na način da naručiš preko sajta što želiš, uplatiš unaprijed putem Wetern Uniona, i stiže ti roba na kućnu adresu u roku od 15 do 20 dana. Slanje novca Westernom se plaća oko 100 kuna, pa ti se ne isplati naručiti samo jednu gumu. Ali zato za 200 kuna kupiš 5 trava. _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
KHIC
|
Postano: pon sij 19, 2009 9:18 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): |
Hm...zar se TTmaster INSIDER ne spominje kao zamjena za VIRUS? U tom slucaju to nije guma za mene jer sam ja VIRUSOM nezadovoljan (ne mjenjam ga zbog zabrane, nego zbog nezeljenih svojstava)... koliko sam shvatio Đuku meni treba klasična trava za lov sa velikom rotacijom, ali da mogu tu i tamo odigrat neki štop na stolu zajedno sa ulazom na neki spin servis.... pa ako neko zna ime takvih guma, hvala unaprijed.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tovar
Pridružen/a: 24. 05. 2005. (09:50:40) Postovi: 83 Lokacija: Planet Zemlja
|
Postano: uto sij 20, 2009 12:07 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): |
potpisujem
i za Khic-a
sa svakom travom možeš loviti od stola samo sa ovima koje je nabrojao Đuka možeš jače varirati rotaciju. S glat gumama u lovu od stola okrećeš rotaciju, a jačina ovisi o spinu koji je dao protivnik.
S njima možeš blokirati na stolu
S njima možeš i napadati, ali PAZI koja ti rotacija dolazi jer svaka zahtjeva određeni tip udarca..
ALI ONE SU TI ZABRANJENE
pa ti se prodaju za bezcjenje, a sokaz tak i onak možeš igrati s njima
Netočno, rotacija ostaje ista!! Razmisli _________________ Igram po principu: snađite se! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: uto sij 20, 2009 3:00 pm Naslov
|
|
| tovar (napisa): |
Netočno, rotacija ostaje ista!! Razmisli |
ma naravno...
ako se loptica vrti u smjeru kazaljke na satu nakon protivnikovog top spina i nakon mog odigravanja cepom će se nastaviti vrtiti u istom smjeru
aliiiiiiiii
sad protivniku dolazi kao loptica sa donjom rotacijom
ali poanta je da glat gume ne daju spin loptici |
|
| [Vrh]
|
|
 |
alvar_mayor
|
Postano: uto sij 20, 2009 5:50 pm Naslov
|
|
| Slavonac (napisa): | No, no, netko nije u pravu. Trava koju sam preporučio ( Galaxy 955) nije glatka nego ima nazubljene zubce, i drugo ona je dozvoljena ( nalazi se na popisu ITTTF-a). Tvrdim da sa njom mogu napasti svaku vrstu loptice koja mi dolazi, ali naravno uz korekciju kuta reketa i dužine pokreta.
Nadalje, nije jeftina zato što je zabranjena nego zato što su u Kini brojne trave vrlo jeftine. Do sada sam kupio prijateljima više različitih vrsta i nitko se nije požalio niti na kvalitetu niti na karakteristike.
Kupovina preko Eachenga ide na način da naručiš preko sajta što želiš, uplatiš unaprijed putem Wetern Uniona, i stiže ti roba na kućnu adresu u roku od 15 do 20 dana. Slanje novca Westernom se plaća oko 100 kuna, pa ti se ne isplati naručiti samo jednu gumu. Ali zato za 200 kuna kupiš 5 trava. |
Western Union??
Ja sam plaćao preko PayPal-a - bez naknade
Mislim čak i da je moguće zamoliti da ti pošalju mail-om račun, pa preko PayPala platiš karticom iako nemaš otvoren PayPal račun..
USD je sada nešto preko 5 kn, a OX trave mogu se nabaviti za manje od 5 USD.. A bilo je vremena kad je dolar bio i ispod 5 kn - to ja zovem pristupačne cijene. Shipping je ovisno o narudžbi od 7 do 15 USD. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
|
Postano: sri sij 21, 2009 7:45 am Naslov
|
|
Magneto je u pravu.
Evo načina plaćanja skinutih sa www.eacheng.net ;
By Moneybookers:
My Moneybookers account: pay@eacheng.net
By post office Western Union, my address:
Zhibin Tian
GuoYiBeiLi 10-8-505, YiBai Road,
HeBei District,
TianJin 300402 ,
China
By SWIFT of bank:
Number of accounts: 601428 6121 2255115
Name of accounts: MR.TIAN ZHI BIN
Bank Name: BANK OF COMMUNICATIONS TIANJIN BRANCH
Bank Address: ASIA PACIFIC TOWER, NO.37 NANJING ROAD, HEXI DISTRICT, TIANJIN 300200, CHINA
Swift NO.: COMMCNSHTJN
My address: GuoYiBeiLi 10-8-505
YiBai Road
HeBei District
TianJin 300402
China
My name: Tian Zhibin
Phone: 00862226263260
By Credit Card (VISA)
| [Vrh]
|
|
 |
alvar_mayor
|
Postano: pet vel 13, 2009 3:50 pm Naslov
|
|
Slavonac napisa:
| Citat: | | Magneto je u pravu. |
Vidi avatar..  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tom__
|
Postano: pon ožu 02, 2009 10:47 am Naslov
|
|
| Probaj TTMaster - Insider gumu. OX ili 0.7 spuzvu. Trebala je biti zabranjena ali je TTMaster dobio tužbu pa je ostala dozvoljena. Jako dobro vrača rotaciju protivniku, a ima dovoljno trenja za napasti. Isto tak sjajno blokira spinove iznad stola. Samo moraš držat reket labavo u ruci kad blokiraš spin. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|