| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 03, 2015 3:07 pm Naslov
: |
|
|
Ma Long svjetski prvak!!!
Finale sam slabo gledao jer je stranica ITTF TV-a bila toliko nakrcana da prijenos nije bilo moguće gledati. Barem ja. Jedva čekam snimku..
Ne pamtim da je netko skoro ovako zasluženo osvojio naslov. Ma Long je zadnje dvije godine igrao sjajno, zazrio i igrao na najvišem mogućem nivou te vodio kinesku reprezentaciju. Sve je na svom mjestu: Odličan servis, još bolji prijem, jaka glava i lopta koja je za koplje brža i jača od konkurenata iz reprezentacije. Izgleda da je odluka da se na bekendu odustane od Tenergy gume (prilagodba na plastične loptice) i stavi Hurricane stvorila prednost koja je kapitalizirana ovim naslovom. Stari prvak Zhang Jike je izgleda platio danak kampanjskom pristupu treningu i odnosu prema stolnom tenisu...
Bravo Ma Long...
 _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: ned svi 03, 2015 3:25 pm Naslov
|
|
Finale je meni ko fanu Ma Longa bilo stresno kao nikad.
Iako ne bih se složio oko cijelog tvojeg posta Koki.
Mislim da je Ma Long tehnički najkompletniji igrač na svijetu još tamo negdje od 2010. i mislim da ga je jedino mentalni problem kočio do sada.
Ne bih baš rekao da sintagma jaka glava vrijedi za njega.
Mislim da je imao idealan ždrijeb u kojem je izbjegao Xu Xina i Zhang Jikea (ili je imao malo sećre što su oni imali nekih problema s ramenima).
U polufinalu je igrao s neiskusnim Fan Zhendongom i tamo je odigrao po meni najbolji meč godine.
U finalu je međutim bilo dosta osjetna nervoza i stres, uostalom prokockao je 3:1 i 6-2, 9-7 i 11-10. I mislim da je bilo dosta nekarakterističnih pogrešaka na momente, nije bio onaj poletan dominantan nedodirljiv Ma Long kao na Pro Touru i tokom turnira. Nisam siguran da je bio Zhang Jike prekoputa kako bi to završilo.
Mislim da je finale bio gušći nego što je trebao biti, ali eto, na kraju hvala bogu što je titula tu, bog zna da ju zasluzuje. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 03, 2015 3:41 pm Naslov
|
|
O tome što bi moglo biti da je u finalu bio Zhang Jike sam pisao u kojem postu prije. Mentalno bi mu bilo teže no u ovom meču je Ma Long nosio teret favorita. U srazu s Zhang Jikeom to nebi bilo tako.
S druge strane je Fang Bo (u tom trenutku iz drugog etalona kineza) koji je naredao Xu Xina i Zhang Jikea i bio u naletu..
Inače statistika kaže da u srazu s Xu Xinom i Zhang Jikeom stoji bolje pa oni nisu nikakvi favoriti protiv njega:
Ma Long - Xu Xin...................14-6
Ma Long - Zhang Jike..............8-4
Nisam ni suguran kako bi dvojac Xu-Zhang prošao protiv Fan Zhedonga...
U svakom slučaju titula ide u prave ruke. Kao što rekoh ovo jedna od najviše zasluženih.. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned svi 03, 2015 5:08 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | Ma Long - Zhang Jike..............8-4 |
Samo dvije stvari zbog kojih ovo pada u vodu.
1) Zhang Jike je čvršći u glavi od Ma Longa na velikim natjecanjima i u velikim mečevima, razlika u najjačim titulama nije slučajna. Također, kao što si sam spomenuo, bije ga glas (i statistika) da na manjim natjecanjima vrlo često ne daje najbolje od sebe, ostavljajući dojam da mu se ne da. Tako da ovaj H2H treba uzeti s puno rezerve.
2) Zhang Jike ima iskustvo igranja velikih finala, odnosno mečeva za titulu, a zadnje takve tri najveće utakmice u ping pongu je pobijedio. Znači, em zna kako se te utakmice igraju, em je s tri titule puno rasterećeniji od Ma Longa, kojem su danas ponovo pred očima sto puta prošli flash backovi kako nikada ništa neće osvojiti, iako je zadnjih 6-8 godina najkonstantniji i tehnički najkompletniji igrač na svijetu.
Bilo bi mu puno teže igrati finale protiv ZJK-a, i da mene netko tjera da stavljam novce - izabrao bih razum preko srca i stavio ih na potonjega.
Srećom pa ga je novo dijete natamburalo, tako da je Ma Long mogao s malo više autoriteta ući u meč, protiv još neiskusnijeg protivnika po pitanju velikih mečeva. Iako je Fang Bo zaista igrao odlično.
Važno da je dobro završilo!
Nadam se da Ma Long ovime sigurno ide na Olimpijadu, a za drugo mjesto će biti zanimljivo između Zhang Jikea, Fan Zhendonga, Xu Xina i Fang Boa.
Ja sam naravno za mladog Fana, ne znam hoće li ZJK zapeti ko konj ili je već u mentalnom zasićenju, XX-a bi ovo moglo dosta koštati, a FB će morati pokazati još puno bljeskova da do kraja uhvati priključak.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 03, 2015 5:46 pm Naslov
|
|
ma dobro..
Dali bi bilo teže ovako ili onako možemo raspravljati. Činjenica je da je trenutno najbolji igrač na svijetu, zadnje dvije godine je najviše pokazivao i njegova igra izgleda najčvršće i najubojitije. U ovom finalu mu nije bilo lako jer je protiv Fang Boa bio favorit i njega je kao morao dobiti. Znao je on da možda nove prilike neće biti jer godine idu i mlađi nadiru...
Ako je i imao sreće zaslužio ju je kao što je Zhang Jike nije zaslužio. Ovaj puta mu je okrenula leđa... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned svi 03, 2015 9:03 pm Naslov
|
|
fang bo i sreća.imao je dvije,tri prasice po setu. pa kako možeš izgubit meč. nikako.
ji ke je najbolji igrač na svijetu i jedino xu xin može više postići.
siguran sam da će u vrlo dogledno vrijeme xu xin postat najbolji na svijetu.
uostalom je više od godinu dana bio na 1. mjestu svjetske rang liste,bez obzira što je ji ke bio svjetski prvak i pobjednik svjetskog kupa.
fang bo je slučajnost. ma long je mentalno preslab da se održi na vrhu. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 11:20 am Naslov
|
|
U Kini su ga prije par mjeseci javno priključili četvorici glavnih (ML, XX, FZD i ZJK), nakon što su jasno i glasno rekli da je perspektivniji od Yan Ana i Zhou Youa i njih dvojicu šutnuli iza.
Drugim riječima, u očima šefova (a to je trener Liu) Fang Bo je prije ovog prvenstva već bio peti igrač repke, vidjet ćemo jel možda već nakon ovoga otišao koju stepenicu više. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 11:26 am Naslov
|
|
Btw. već su izašle nove rang liste nakon Svjetskoga, Fang Bo je s 14. došao na 8. mjesto.
Nekih velikih promjena i nema, barem pri vrhu.
Notable po meni je Franziska koji je prepolovio svoj renking (56 -> 28) i mala 14-godišnja Mima Ito koja je stigla na prag Topa 10 (mislim da je na all-time ljestvicama već na drugom mjestu po brzini napredka, iza Guo Yue prije već puno godina).
EDIT: Zapravo, već drži rekord ulaska u Top 12, budući da su se u vrijeme pojavljivanja Guo Yue liste objavljivale dvomjesečno.
The rise makes her the youngest player ever to gain a top 12 World Ranking.
China’s Guo Yue, the previous incumbent, was 15 year and 166 days old when she reached no.9 on Wednesday 1st January 2003, having on the previous list, issued in November 2002, been at no.15.
On Sunday 3rd May, Mima Ito was 14 years and 194 days old. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 11:28 am Naslov
|
|
Ja isto mislim da je zadnjih ohoho godina sve čisto, jer inače teško da bi dopustili Fang Bou takav dar-mar.
Btw. XX je i dalje drugi na svijetu, a ZJK treći.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pon svi 04, 2015 12:52 pm Naslov
|
|
A ja mislim da je ma long seronja jer kad je jike opalio arenu kakili ste po forumu a kad je ovaj debilko skocio na stol ni rijeci a i nebi se okladio da je tak odluceno prije da ma long bude prvak . Teorija zavjere mozda ali svidja mi se. Tebe milko opako jebu prasice to je igra i toi tak shvati. Pazi lik dodje do finala odigra solidan ili vrlo dobar mec a vi opcinjeni svim ostalim osim da je bo vjerovatno pametnom odlukom njihovog trenera tu di je.
E sad mozda ovo zgleda malo pljuvacki ali ni fan ze dong se nece naosvajati puno trofeja pored ostatka ekipe al zato mi imamo ove divne i pronicljive prognozere koje treba ukinut ko i ove u kini za vrijeme.ili ih banirati da ne siju paniku  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 4:38 pm Naslov
|
|
Dakle, Ma Long je skočio na stol na kraju turnira i na vrhuncu svoje karijere, bez namjere da ga ošteti ili razbije. Stol je sigurno ostao upotrebljiv nakon, osim toga - lako se izgugla da stol može podnijeti težinu jednog Ma Longa.
Iako se slažem da je na granici pristojnosti, i ne znam jel bi mu gledali kroz prste da je to napravio tijekom turnira. Isto tako bi ga možda kaznili i da je spektakularno podrapao majicu npr. nakon polufinala, dok iz drugih primjera znamo da se nakon finala smije.
Zhang Jike je tamo lani svjesno i namjerno uništavao imovinu. Nabavi kriterije.
Nisam ni sumnjao da će te oduševljavati teorije zavjere.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 4:45 pm Naslov
|
|
Eno na, i trener ga već spominje u kontekstu Olimpijade.
Sva sreća da je sve bilo unaprijed dogovoreno, ali svejedno bi trebao pazit da mu ne izletavaju takve informacije.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 04, 2015 7:16 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Dakle, Ma Long je skočio na stol na kraju turnira i na vrhuncu svoje karijere, bez namjere da ga ošteti ili razbije. Stol je sigurno ostao upotrebljiv nakon, osim toga - lako se izgugla da stol može podnijeti težinu jednog Ma Longa.
Iako se slažem da je na granici pristojnosti, i ne znam jel bi mu gledali kroz prste da je to napravio tijekom turnira. Isto tako bi ga možda kaznili i da je spektakularno podrapao majicu npr. nakon polufinala, dok iz drugih primjera znamo da se nakon finala smije.
Zhang Jike je tamo lani svjesno i namjerno uništavao imovinu. Nabavi kriterije.
Nisam ni sumnjao da će te oduševljavati teorije zavjere.  |
Dojam koji na mene ostavlja Ma Long je izuzetno pozitivan. Čini se da se radi o momku koji je mnogo i žestoko radio te unatoč tome ostao pozitivan fer igrač i osoba. U tom svijetlu mi je skakanje na stol izgledalo simpatično. Ništa u toj gesti nije bilo destruktivno...
Iznimno štujem Zhang Jikea no neke njegove proslave su bile na granici degutantnog. Istina u zadnje vrijeme se popravio i vidim više poštovanja prema protivniku kojega je pobijedio...
Nadam se da se nije zasitio i da ćemo još dugo gledati njegov stolni tenis. Ukoliko je mogao bi vrlo brzo ispasti iz repke... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon svi 04, 2015 7:23 pm Naslov
|
|
Ma Long je duša od čovjeka, to se vidi s Marsa.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon svi 04, 2015 7:49 pm Naslov
|
|
Da... a bogme je s ovom frizuricom i lijep kao slikica!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pon svi 04, 2015 9:56 pm Naslov
|
|
| Ma uopce mi je nebitno kaje skocio na stol al ova teza namjerno unistavanje imovine mi je malo nategnuto i kaj to znaci na vrhuncu karijere pa mogao je to napravit i napocetku kaeijere kakve veze ima ili se igralo u kini pa moze. ..Da nebi neko mislio kak mi je jike sipaticniji on je jos veci seronja.mogao je 1 cestitati pa skaci kolko oces ovak mi se cini da se lik nezna ni veseliti.u svakom slucaju morala je njegova kvaliteta jednom isplivati.to kaj mu je glava problem to je vec druga stvar |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: sri svi 06, 2015 8:11 am Naslov
|
|
Mislim da ovdje treba shvatiti mentalni sklop Kineza i općenito Azijata. Kod njihovih sportaša su poniznost, skromnost i disciplina ispred prestiža, medijske pažnje, dodvoravanja Zapadu pokušajem učenjem stranih jezika i sl.
Skakanje na stol ili trganje arena smatram jednostavnim ispušnim ventilom jer dečki nisu čuli za pivce za živce. Sjećate se Gorana u Wimbu 2001., skakao na stolicu, trgao majicu, nokautirao mrežu u Crocop maniri, skidao svece s neba, gađao linijske suce asevima. No, iako on nije niti 4 korijen od McEnroea, on je ipak Zapadnjak, pa je takvo ponašanje prihvatljivo.
Kinezi ipak dolaze iz subkomunističkog podneblja, stolnotenisači su od malena odgajani po vojničkom režimu, a neki su i profesionalni vojnici. Otrgnuti ih iz majčice Kine samo znači maksimalno QF na Olimpijadi i lascivnu zabavu s kraljicama noći. :Tan:
A ovdje imamo i objašnjenje skakanja na stol:
https://www.youtube.com/watch?v=7AvkA-bK9Hc _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri svi 06, 2015 10:44 am Naslov
|
|