SOKAZ forum
Ljetna tema i Stanetove pripreme
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Budem pričekao s otvaranjem teme jer je već loše počelo.
Izgleda da ćemo u 11. igrati bez Pantera. S njima nisi nikad na čisto, ali vrlo je izgledno da će kao rakova djeca svako na svoju stranu.
Padobranci su se pojačali, Igromati su se pojačali, Abesinici traže 4. igrača, Punmunovci jedva čekaju da nam pokažu nove finte... Biti će veselo.
Ali pričekat ću bilten i IB-a da unese "meso" u svoju web flajšmašinu
Imao sam trening prije par dana. Zifi me nalupal k'o bedaka. A ja sam super igrao. Doduše, puno loptica je prošlo ispod radara.. reketa pardon, pripisujem to od plivanja odrvenjeloj ruci.
Nema do zagrebačkih priprema
Izgleda da ćemo u 11. igrati bez Pantera. S njima nisi nikad na čisto, ali vrlo je izgledno da će kao rakova djeca svako na svoju stranu.
Padobranci su se pojačali, Igromati su se pojačali, Abesinici traže 4. igrača, Punmunovci jedva čekaju da nam pokažu nove finte... Biti će veselo.
Ali pričekat ću bilten i IB-a da unese "meso" u svoju web flajšmašinu
Imao sam trening prije par dana. Zifi me nalupal k'o bedaka. A ja sam super igrao. Doduše, puno loptica je prošlo ispod radara.. reketa pardon, pripisujem to od plivanja odrvenjeloj ruci.
Nema do zagrebačkih priprema
Zadnja izmjena: Stane, dana/u pon ruj 21, 2015 4:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Trnski, meni se čini da ti svoj napredak možeš najviše zahvaliti robotu.Onaj tko ima mogučnosti, sobu ili garažu za postavljanje svog privatnog stola s robotom ima jako dobre temelje za napredak.Neki od igrača iz najboljih liga su mi rekli da im robot baš i "nije nešto", ali lako njima...oni su odigrali sate i sate s jakim sparing partnerima i došli su do jednog dobrog nivoa u smislu tehnike izvođenja udaraca.
Prosječni početnik ima u najboljem slučaju 5-6 mogučnosti :
1-plačati osobnog trenera, što je skupo jer je 1 sat recimo 70-tak pa i više kuna, a po meni je potrebna sigurno jedna cijela polusezona da se dođe do nekakvog kakvog-takvog nivoa.I pitanje je kakav je taj nivo.To je recimo 20 tjedana po 2 sata tjedno što iznosi 40x70=2.800 kuna
E pa sad, u današnje vrijeme, za rekreaciju (Sokaz je rekreacija, zar ne ?) mislim da si to može rijetko tko priuštiti.Pogotovo jer je to samo dio troška.Gdje je reket, tenisice, termini za tekme, cuga poslije meča, gorivo za put na tekmu...???
2-najsretniji su oni koji imaju nekog frenda (u ovom slučaju -mentora) koji je spreman zbog prijateljstva s njima igrati i "gubiti svoje vrijeme, besplatno" dok ih ne došlepa na onaj isti nivo za koji su drugi s manje sreće morali "iskenjati perje"
Ali ovakvih sretnika, s odgovarajučim prijateljom ima vrlo malo.
3-učlaniti se u neki klub (kao što sam ja recimo u STK Zagreb, u Domu Sportova)
To donosi dosta prednosti npr.igraš svaki trening protiv 6-7 dobrih igrača + protiv Staneta
i sigurno podiže kvalitetu igre, ali činjenica je da ima vrlo malo individualnog, ciljanog treniranja, a samo takav način treniranja može donjeti osjetniji, kvalitativni skok.Recimo Stanetu je to samo jedan od 3-4 različita načina treniranja, ali takvih fanatika pingiča (koji imaju za tako nešto i dovoljno vremena, novaca, želje...) ima opet - vrlo malo.
4-nakon nekog vremena provedenog u Sokazu, neminovno će doči do toga da steknete i neke prijatelje koliko god vi bili nekom čudni
Naići ćete i na ljude kojima ćete odgovarati i koji će naravno htjeti sparirati s vama.Problem je u tome što su to najčešće, u 99% slučajeva ljudi iz vašeg okruženja, vaše ljige i sličnog stolno-teniskog znanja pa će i vaš napredak biti limitiran.Za pravi kvalitativni skok je potreban ili "Stane-pristup" pa da praktički "živite u dvorani" (ili na parkingu iza dvorane
), ili da redovito igrate i trenirate s nekim pravim majstorom ovog sporta koji tu malu bijelu lopticu ipak udara na neki drukčiji, posebniji način od nas većine.I da vam naravno nesebično otkriva "male tajne velikih majstora", a inače svi ti majstori te tajne kriju "ko zmija noge".I još ako je spreman te tajne prenositi besplatno, prijateljski, tko je sretniji od vas 
5-postoji, naravno i "sam svoj majstor" način za ljude koji imaju puno volje i želje (a često manjak love) pa razviju s godinama samo svoj, osebujan stil.Tu postoji opasnost da nakon izgradnje takvog osebujnog stila vaša igra poprimi "takvu ljepotu i izgrađenu tehniku" da vas za stolom ne želi gledati niti vlastita familija, a kamoli prijatelji i publika.I to bez obzira na broj pobjeda i dobar rejting jer vam je igra negledljiva, udarci često smiješni, a držanje reketa sličnije držanju tavice za palačinke ili klofera za klofanje tepiha.Naravno, to uopće nema veze kaj drugi misle, važno je da se vi dobro osječate, ali naravno da to nije smisao učenja pravilne tehnike udaraca jer je tako nešto moguče samo u amaterskom pingiću, znači Sokazu.Da takav igrač uđe u neki STK Klub pokazali bi mu odmah izlazna vrata.I to sporedna
da se nebi slučajno vidlo da izlazi iz njihove zgrade.
6-kombinacija svega po malo.U to ulazi barem nešto malo treniranja s nekim trenerom da vam pokuša ispraviti "krasnu, deformiranu tehniku" kod koje vam reket ide kao brisač na auto staklu ili okrečete ruku kao da imate iščašeni lakat, pa malo sparinga s novostečenim frendovima, pa se učlaniti u kakav STK klub, pa koji DVD s interneta, pa daj bože ako se zvijezde poklope i nađe se neka izvediva jeftina varijanta za vlastiti stol i robota koji će spremno bacati loptice kada treba, di treba i kolko treba
Ovo je varijanta za koju sam se ja odlučio pa ćemo vidjeti do kuda će me to dovesti.Za sada ide...
Ako sam zaboravio koju varijantu, slobodno ju nadodajte, a ako se netko ne slaže s napisanim i ima neke druge vizije slobodno napišite pa ćemo malo raspraviti i polemizirati.Slobodno pitajte, evo, rasturite me pitanjima...nemojte se grupirati,
pa mučki iza leđa, kad ne gledam...
Za kraj samo isprika, ako se netko slučajno našao povrijeđen ili prozvan ovim tekstom.To mi nije bila namjera, nego eto malo pišem na terasi, prije ručka, kad već neče nitko drugi...
Prosječni početnik ima u najboljem slučaju 5-6 mogučnosti :
1-plačati osobnog trenera, što je skupo jer je 1 sat recimo 70-tak pa i više kuna, a po meni je potrebna sigurno jedna cijela polusezona da se dođe do nekakvog kakvog-takvog nivoa.I pitanje je kakav je taj nivo.To je recimo 20 tjedana po 2 sata tjedno što iznosi 40x70=2.800 kuna
E pa sad, u današnje vrijeme, za rekreaciju (Sokaz je rekreacija, zar ne ?) mislim da si to može rijetko tko priuštiti.Pogotovo jer je to samo dio troška.Gdje je reket, tenisice, termini za tekme, cuga poslije meča, gorivo za put na tekmu...???
2-najsretniji su oni koji imaju nekog frenda (u ovom slučaju -mentora) koji je spreman zbog prijateljstva s njima igrati i "gubiti svoje vrijeme, besplatno" dok ih ne došlepa na onaj isti nivo za koji su drugi s manje sreće morali "iskenjati perje"
3-učlaniti se u neki klub (kao što sam ja recimo u STK Zagreb, u Domu Sportova)
To donosi dosta prednosti npr.igraš svaki trening protiv 6-7 dobrih igrača + protiv Staneta
4-nakon nekog vremena provedenog u Sokazu, neminovno će doči do toga da steknete i neke prijatelje koliko god vi bili nekom čudni
Naići ćete i na ljude kojima ćete odgovarati i koji će naravno htjeti sparirati s vama.Problem je u tome što su to najčešće, u 99% slučajeva ljudi iz vašeg okruženja, vaše ljige i sličnog stolno-teniskog znanja pa će i vaš napredak biti limitiran.Za pravi kvalitativni skok je potreban ili "Stane-pristup" pa da praktički "živite u dvorani" (ili na parkingu iza dvorane
5-postoji, naravno i "sam svoj majstor" način za ljude koji imaju puno volje i želje (a često manjak love) pa razviju s godinama samo svoj, osebujan stil.Tu postoji opasnost da nakon izgradnje takvog osebujnog stila vaša igra poprimi "takvu ljepotu i izgrađenu tehniku" da vas za stolom ne želi gledati niti vlastita familija, a kamoli prijatelji i publika.I to bez obzira na broj pobjeda i dobar rejting jer vam je igra negledljiva, udarci često smiješni, a držanje reketa sličnije držanju tavice za palačinke ili klofera za klofanje tepiha.Naravno, to uopće nema veze kaj drugi misle, važno je da se vi dobro osječate, ali naravno da to nije smisao učenja pravilne tehnike udaraca jer je tako nešto moguče samo u amaterskom pingiću, znači Sokazu.Da takav igrač uđe u neki STK Klub pokazali bi mu odmah izlazna vrata.I to sporedna
6-kombinacija svega po malo.U to ulazi barem nešto malo treniranja s nekim trenerom da vam pokuša ispraviti "krasnu, deformiranu tehniku" kod koje vam reket ide kao brisač na auto staklu ili okrečete ruku kao da imate iščašeni lakat, pa malo sparinga s novostečenim frendovima, pa se učlaniti u kakav STK klub, pa koji DVD s interneta, pa daj bože ako se zvijezde poklope i nađe se neka izvediva jeftina varijanta za vlastiti stol i robota koji će spremno bacati loptice kada treba, di treba i kolko treba
Ako sam zaboravio koju varijantu, slobodno ju nadodajte, a ako se netko ne slaže s napisanim i ima neke druge vizije slobodno napišite pa ćemo malo raspraviti i polemizirati.Slobodno pitajte, evo, rasturite me pitanjima...nemojte se grupirati,
pa mučki iza leđa, kad ne gledam...
Za kraj samo isprika, ako se netko slučajno našao povrijeđen ili prozvan ovim tekstom.To mi nije bila namjera, nego eto malo pišem na terasi, prije ručka, kad već neče nitko drugi...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet kol 13, 2015 4:39 pm, ukupno mijenjano 11 puta.
The Only Way Is Up...rutinski
Da malo ubacim boje ==>Guga je napisao :
"To ustvari i nema nekog prevelikog smisla jer zahvaljujući tablici prelazaka i činjenici da je ove godine odustao jako mali broj ekipa - 95% stvari oko sastava ljiga se već zna."
To ćemo tek vidjeti.
Broj ekipa koje su odustale od daljnjeg natjecanja :
Jesen 2014.g. odustalo 18 ekipa,
Proljeće 2015.g. odustalo 6 ekipa,
Jesen 2015.g. odustalo ?xy ekipa (to ćemo znati polovinom rujna.
Vadio sam podatke i za ranije polusezone i zadnjih 10 polusezona uvijek je odustajalo više od 6 ekipa. Nama (mojoj ekipi) je to važno jer smo uglavnom (do sada) bili 5. a ipak smo išli naprijed.
"To ustvari i nema nekog prevelikog smisla jer zahvaljujući tablici prelazaka i činjenici da je ove godine odustao jako mali broj ekipa - 95% stvari oko sastava ljiga se već zna."
To ćemo tek vidjeti.
Broj ekipa koje su odustale od daljnjeg natjecanja :
Jesen 2014.g. odustalo 18 ekipa,
Vadio sam podatke i za ranije polusezone i zadnjih 10 polusezona uvijek je odustajalo više od 6 ekipa. Nama (mojoj ekipi) je to važno jer smo uglavnom (do sada) bili 5. a ipak smo išli naprijed.
Zadnja izmjena: Stane, dana/u pon ruj 21, 2015 3:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
To stoji što si napisao, ali ako pogledaš boroj ekipa koje su odustale,MUNJA2 je napisao/la:Jesen 2014.g. odustalo 18 ekipa,
bilo ih je 18 (siguran sam zbog prelaska na lige od 14 ekipa), pa samo 6, a za sada ih ima samo 3 (možda se neka od njih i prijavi).
Osim toga, što igraš u jačoj (višoj) ligi broj ekipa koje odustaju, a igraju ispred tebe u još jačim ligama drastično pada.Samim tim ima i daleko manji utjecaj na sastav lige u kojoj ti igraš pa se može napraviti projekcija vlastite lige s prilično velikim postotkom da će taj sasta zaista tako izgledati
Ako i bude promjena, nema veze, malo smo proanalizirali i prodiskutirali
Varijanta 6 je
Treba iskoristiti svaku priliku za igru. Sa slabijim, a pogotovo s jačim protivnicima.
Ukoliko nema trenera, poslušati savjete iskusnijih igrača. Pa kad se isti savjet čuje sa više strana - to je to.
Kod samostalnog treniranja - YT je prijatelj. Preporuka je s vremena na vrijeme snimiti se za vrijeme treninga i uočiti greške i kasnije ih pokušati ispraviti.
Stane je posebna priča, atipičan sokazovac kakav će se tko zna kad opet pojaviti.
Treba iskoristiti svaku priliku za igru. Sa slabijim, a pogotovo s jačim protivnicima.
Ukoliko nema trenera, poslušati savjete iskusnijih igrača. Pa kad se isti savjet čuje sa više strana - to je to.
Kod samostalnog treniranja - YT je prijatelj. Preporuka je s vremena na vrijeme snimiti se za vrijeme treninga i uočiti greške i kasnije ih pokušati ispraviti.
Stane je posebna priča, atipičan sokazovac kakav će se tko zna kad opet pojaviti.
Zadnja izmjena: Stane, dana/u pon ruj 21, 2015 3:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Evo da i ja malo doprinesem broju stranica ove teme.
Možda Guga i Stane nisu pričali o meni, ali moglo bi biti da sam ja u pitanju, pa da malo iskomentiram. Nisam nimalo uvrijeđen, dapače, drago mi je ako me ljudi pamte...
. posebno me raduje ovo sa tavicom za palačinke.
Zapravo, moje osobno iskustvo nije baš takvo. Možda bi danas bilo drugačije, ali sumnjam. Klubovi dijelom dobivaju lovu temeljem rezultata njihovih igrača (i u mlađim kategorijama). Onda ti se na trening ušeta netko s totalno pogrešnim stilom, ali po mogućnostima i rezultatima među 10-15 najboljih u Hrvatskoj. Možeš ili zgrabiti ponuđeno (iako time zapravo ubijaš bilo kakvu šansu da taj klinac ispadne vrhunski igrač), ili krenuti ispravljati stil, za što će sigurno trebati godinu dana, i za to vrijeme neće biti rezultata.
Možda Guga i Stane nisu pričali o meni, ali moglo bi biti da sam ja u pitanju, pa da malo iskomentiram. Nisam nimalo uvrijeđen, dapače, drago mi je ako me ljudi pamte...
Ajde Guga, priznaj da si mislio na meneGuga je napisao/la: 5-postoji, naravno i "sam svoj majstor" način ... držanje reketa sličnije držanju tavice za palačinke ili klofera za klofanje tepiha.
Guga je napisao/la: Da takav igrač uđe u neki STK Klub pokazali bi mu odmah izlazna vrata.I to sporednada se nebi slučajno vidlo da izlazi iz njihove zgrade.
Zapravo, moje osobno iskustvo nije baš takvo. Možda bi danas bilo drugačije, ali sumnjam. Klubovi dijelom dobivaju lovu temeljem rezultata njihovih igrača (i u mlađim kategorijama). Onda ti se na trening ušeta netko s totalno pogrešnim stilom, ali po mogućnostima i rezultatima među 10-15 najboljih u Hrvatskoj. Možeš ili zgrabiti ponuđeno (iako time zapravo ubijaš bilo kakvu šansu da taj klinac ispadne vrhunski igrač), ili krenuti ispravljati stil, za što će sigurno trebati godinu dana, i za to vrijeme neće biti rezultata.
Možda sam prepotentan, ali ovaj opis isto dosta vuče na mene. Ako sam to stvarno bio ja, nisam siguran može li se baš sve svesti na utreniranost. Ja od 1992. do negdje 2010. praktički uopće nisam trenirao, možda sam imao 20-ak treninga ukupno kroz sve te godine. Čak niti sve utakmice/sezone nisam odigrao. Brzim računom se vidi da je Stane u zadnje tri godine skupio više treninga nego ja od devedesetih do sada.Stane je napisao/la: Recimo siječam se jednog iz 3 lige neznam kak mu je ime zaboravio sam frajer lupa forhend to nisam niKad prije vidio a sve ulazi i pada na stol to je tak utrenirano da nemre promašit.
Ni ovdje nisam uvrijeđen, ali se ne slažem. O mom (takozvanom) bekhendu se naravno ne isplati ni raspravljati, ali forehand pimpl i drajf su prilično školski. Posebno što se čistog udarca tiče, nema tu neke nauke, ako krivo izvedeš pokret lopta ne ulazi. A opet, nisam ja nikakav stručnjak, možda griješim...Stane je napisao/la: A nema niti jedan pravilan pokret to je ta atipićnost sokaza ...
Pročitao sam tvoj post, ali sam otišao na
Jebi ga, ipak sam na moru, zar ne ? Evo, sada sam fino zalegao nakon ručka pa ćemo malo pročavrljati.Slažem se da je tebi puno lakše igrati protiv potpuno školovanih igrača, ali ni ja baš nisam neškolovan igrač nego "samo" imam atipičan način igre u usporedbi s protivnicima na koje si ti naviknuo.Protiv tebe ću se uvijek truditi igrati na takav način jer ti to naravno - ne odgovara
Kaj se tiče Trnskog i Staneta, te njihovih opaski na metodu 6.
S nečim se slažem, a s nečim ne.Recimo, tko kaže da češ pravilno naućiti FH spin ako treniraš samo sa živim partnerom-trenerom ? To ipak najviše ovisi o kvaliteti tog trenera, odnosno njegovoj vještini i sposobnosti da prenese svoje znanje na tebe i najviše o tome dali on može uočiti šta ti krivo radiš, odnosno dali ti zna objasniti šta i kako trebaš promijeniti da bi izvodio udarce potpuno pravilno??!!
Npr. možeš najprije pogledati upute na DVD-u ili Youtube, pa onda 5-10 minuta ponavljati s robotom.
Dobro bi bilo staviti sa strane veliko ogledalo (slično kao u salama za balet ili aero-bik
), da možeš sa strane, jednim okom gledati svu tu harmoniju pokreta i rapsodiju udaraca
Još bolje je sve to snimiti okom kamere jer se tako možeš koncentrirati samo na udarce, a ne da ti ljepota udaraca odvlači pažnju zbog odraza u ogledalu
Ja sam si kupil rabljenu kameru za 200 kuna s karticom 16 gigabajta.
To je dovoljno za 4 sata snimljenog materijala u najjačoj rezoluciji i takva kamera je više nego dovoljna za ovu namjenu.
Nakon kaj poslije 10 minuta mlataranja i miješanja zraka u prostoriji uz pomoć svog reketa "ispustiš dušu" možeš u miru pogledati kakve si to samo prekrasne, neponovljive pokrete izvodio
Da ti je neko pričal, nebi vjeroval
Sada možeš fino vidjeti dali si se dovoljno čučnuo ?
dali ti pokret ruke završava na način da s reketom uvijek dotakneš vlastitu obrvu ?
dali si dovoljno nagnut naprijed ?
dali ti prilikom ključnih udaraca ide pjena na usta ?
dali su ti oči krvave ?
Da, sve se to lijepo može vidjeti, pa ako nisi s nečim zadovoljan...ajmo još 200-300 loptica, a robot čeka spreman
Jebi ga, ipak sam na moru, zar ne ? Evo, sada sam fino zalegao nakon ručka pa ćemo malo pročavrljati.Slažem se da je tebi puno lakše igrati protiv potpuno školovanih igrača, ali ni ja baš nisam neškolovan igrač nego "samo" imam atipičan način igre u usporedbi s protivnicima na koje si ti naviknuo.Protiv tebe ću se uvijek truditi igrati na takav način jer ti to naravno - ne odgovara
Kaj se tiče Trnskog i Staneta, te njihovih opaski na metodu 6.
S nečim se slažem, a s nečim ne.Recimo, tko kaže da češ pravilno naućiti FH spin ako treniraš samo sa živim partnerom-trenerom ? To ipak najviše ovisi o kvaliteti tog trenera, odnosno njegovoj vještini i sposobnosti da prenese svoje znanje na tebe i najviše o tome dali on može uočiti šta ti krivo radiš, odnosno dali ti zna objasniti šta i kako trebaš promijeniti da bi izvodio udarce potpuno pravilno??!!
Npr. možeš najprije pogledati upute na DVD-u ili Youtube, pa onda 5-10 minuta ponavljati s robotom.
Dobro bi bilo staviti sa strane veliko ogledalo (slično kao u salama za balet ili aero-bik
Još bolje je sve to snimiti okom kamere jer se tako možeš koncentrirati samo na udarce, a ne da ti ljepota udaraca odvlači pažnju zbog odraza u ogledalu
Ja sam si kupil rabljenu kameru za 200 kuna s karticom 16 gigabajta.
To je dovoljno za 4 sata snimljenog materijala u najjačoj rezoluciji i takva kamera je više nego dovoljna za ovu namjenu.
Nakon kaj poslije 10 minuta mlataranja i miješanja zraka u prostoriji uz pomoć svog reketa "ispustiš dušu" možeš u miru pogledati kakve si to samo prekrasne, neponovljive pokrete izvodio
Da ti je neko pričal, nebi vjeroval
Sada možeš fino vidjeti dali si se dovoljno čučnuo ?
dali ti pokret ruke završava na način da s reketom uvijek dotakneš vlastitu obrvu ?
dali si dovoljno nagnut naprijed ?
dali ti prilikom ključnih udaraca ide pjena na usta ?
dali su ti oči krvave ?
Da, sve se to lijepo može vidjeti, pa ako nisi s nečim zadovoljan...ajmo još 200-300 loptica, a robot čeka spreman
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet kol 13, 2015 7:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Stip se očito osjetio prozvan kao jedan od opisanih "manekena" u prethodnim postovima.
Ja konkretno nisam mislio na tebe (glupo bi mi bilo sada baš navoditi točna imena da se neko ne uvredi), ali po onome što je Stane pisao i ja sam odmah pomislil na tebe
Ti znaš da si mi simpatičan Sulejmane, pogotovo jer smo i generacijiski blizu, a i nosiš Startasice.Tenisice tvoje i moje mladosti, plus rad nogu poput Nurejeva...pa kako te nebi volio ???
Samo mi je žao kaj još nismo odtrenirali zajedno, iako si to već spominjao tu na forumu.Taj jedan meč kaj smo odigrali u kupu mi je ostal u lijepom sječanju jer iako ste nas izbacili, pružili smo dobar otpor.
Kaj se tiče tvoje igre ti si pravi primjer jakog igrača koji ima odlične rezultate, a ne "umire u ljepoti udaraca" i puno kritičara sa strane bi moglo prigovarati na tehniku tvojih pojedinih udaraca ? Pa šta onda, to samo potvrđuje moju teoriju da nije nephodno superpravilno naučiti izvođenje baš svakog udarca jer inače nečete moći pobjeđivati...Baš zato je i robot dobar, jer mi je puno draže da naučim prvi FH ulaz sa 75% (recimo) pravilnom tehnikom pa da ga pogađam i na taj način otvaram igru da mogu završiti poen, nego da ga upće ne znam pa da me nekakvi pimpleri koji ni u ludilu ne žele ući u otvorenu izmjenu udaraca (a bome ih ima, ima takvih kolko očeš) muče do besvjesti
jer u krajnjoj liniji, ja ne mislim biti profesionalac i živjeti od pingića (doduše, malo sam i prestar
) nego bum se s njim bavil rekreativno tak da bu to bilo čisto OK 
Ja konkretno nisam mislio na tebe (glupo bi mi bilo sada baš navoditi točna imena da se neko ne uvredi), ali po onome što je Stane pisao i ja sam odmah pomislil na tebe
Ti znaš da si mi simpatičan Sulejmane, pogotovo jer smo i generacijiski blizu, a i nosiš Startasice.Tenisice tvoje i moje mladosti, plus rad nogu poput Nurejeva...pa kako te nebi volio ???
Samo mi je žao kaj još nismo odtrenirali zajedno, iako si to već spominjao tu na forumu.Taj jedan meč kaj smo odigrali u kupu mi je ostal u lijepom sječanju jer iako ste nas izbacili, pružili smo dobar otpor.
Kaj se tiče tvoje igre ti si pravi primjer jakog igrača koji ima odlične rezultate, a ne "umire u ljepoti udaraca" i puno kritičara sa strane bi moglo prigovarati na tehniku tvojih pojedinih udaraca ? Pa šta onda, to samo potvrđuje moju teoriju da nije nephodno superpravilno naučiti izvođenje baš svakog udarca jer inače nečete moći pobjeđivati...Baš zato je i robot dobar, jer mi je puno draže da naučim prvi FH ulaz sa 75% (recimo) pravilnom tehnikom pa da ga pogađam i na taj način otvaram igru da mogu završiti poen, nego da ga upće ne znam pa da me nekakvi pimpleri koji ni u ludilu ne žele ući u otvorenu izmjenu udaraca (a bome ih ima, ima takvih kolko očeš) muče do besvjesti
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pet kol 14, 2015 10:26 am, ukupno mijenjano 2 puta.
To s Jogom i koncentracijom buš mi pokazal kak vježbaš uživo.Doduše, videl sam na našem prošlom meču da možeš napraviti špagu kada si spašaval onu lopticu (doduše neuspješnoStane je napisao/la:Osim igranja s jakim igračima, kak veli guga velemajstorima potrebno je i podiči fizičku kondicija, a najbitnija stvar je mentalni trening.Od kada sam ga počeo prakticirati popravio sam igru.
No da se vratimo na temu, mislim da nedostatak dobre kondicije za meč jakog tempa dolazi do izražaja tek negdje oko 3-4 ljige, prije ne.
A kaj se mentalne (metalne) čvrstine tiče tu sam - doma
jer recimo već je opće poznato u Sokazu da nema te prasice koja mene može izbaciti iz ritma ili fokusa
Tako da mi je ta vrsta treninga potpuno nepotrebna
Koliko mudrosti i filozofije na jednoj temi
Trebalo bi otvoriti Zen ligu van konkurencije
Minimalni uvjeti 20/20 (20 kg i godina više od optimalnog)
Medium uvjeti (robot i baletno ogledalo)
-----
Par komentara ponaosob,
@Stane - 10.000 sati treninga treba talentiranim ljudima (sportaši, svirači, etc) da dođu do svog plafona
@Guga - nije sramota koji put javno zamahnuti spin, udarac koji najviše koristiš i najelegantnije izgleda, promatrači koji su sportaši će te razumjeti, a ostali nisu bitni.
@Panda - sramota je ako ćeš javno izvoditi bekend pimpl bez reketa kao svoj najviše korišteni udarac.
Trebalo bi otvoriti Zen ligu van konkurencije
Minimalni uvjeti 20/20 (20 kg i godina više od optimalnog)
Medium uvjeti (robot i baletno ogledalo)
-----
Par komentara ponaosob,
@Stane - 10.000 sati treninga treba talentiranim ljudima (sportaši, svirači, etc) da dođu do svog plafona
@Guga - nije sramota koji put javno zamahnuti spin, udarac koji najviše koristiš i najelegantnije izgleda, promatrači koji su sportaši će te razumjeti, a ostali nisu bitni.
@Panda - sramota je ako ćeš javno izvoditi bekend pimpl bez reketa kao svoj najviše korišteni udarac.
Zadnja izmjena: Stane, dana/u pon ruj 21, 2015 3:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ti si pričal, ali kao što si napisao ne znaš kak se zove taj gospodin pa ne mreš povezati lik s udarcima.Samo je jedan Sulejman u Sokazu koji iga 3. ljigu...Stane je napisao/la:Neznam ko je pričal o tom gospodinu ja nisam a nema veze ja sam samo slikovito opisao to ti je isto kad držiš prst na sredini reketa to ne učiš u školi pinagača.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-ma ... 36144.aspx
Guga, da nije u planu i tabla s upozorenjem o nenošenju majice?
Guga, da nije u planu i tabla s upozorenjem o nenošenju majice?
Heheh Stane, Timo Boll drži prst na sredini reketa pa vidi ga gdje je.Stane je napisao/la:Neznam ko je pričal o tom gospodinu ja nisam a nema veze ja sam samo slikovito opisao to ti je isto kad držiš prst na sredini reketa to ne učiš u školi pinagača.
Školski...to je važno znati, ali školski je i predvidivo. A stolni tenis jest "šah na steroidima" i tu ti zbilja taktika i strategija znače - bitno je i napraviti nešto novo jer su stare stvari čitljive i na njih se nauči.
Pa ako kažiprst na sredini reketa pomaže Bollu za spin, pobogu zašto ne bi neš drugo nama u Sokazu (a primjera ima dost)
Btw. ovo što si ti napravio u 3 godine...fakat respect
Samo čudi me da ti nitko od tih tvojih trenera i sparing partnera nije rekao da kad čekaš servu da to da budeš nisko ne znači da treba napraviti špagu
Probaj si to ispraviti - možda ti se ne čini da to radiš (moj sindrom
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!