NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Tibhar Samsonov carbon
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
primo

PostPostano: ned vel 15, 2009 10:51 pm    Naslov : Tibhar Samsonov carbon Citirajte i odgovorite

Jeli mi može tko reći nešto više o ovom drvetu,naravno tko je igrao sa njim,i dali je velika razlika što se tiče brzine i kontrole u odnosu na Primorac Carbon
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: pon vel 16, 2009 2:20 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ono sto se najcesce cuje za njega je da je jako lose - puno snage i brzine, nula osjecaja. s druge strane znam za jednog decka koji izvrsno igra s njim. s trece strane taj decko je skolovan igrac i igra mu je spin bum tres pa mu to drvo lezi.

mislim da je primorac carbon ipak malo meksi i osjecajniji (iako je i on po meni prebrz za sokaz).

ja sam npr. godinama igrao s primorac carbonom (dobio ga kao klinac u klubu) i bio sam uvjeren da nema boljeg drva za mene cak i dugo nakon sto sam prestao aktivno trenirati. jednostavno sam toliko navikao na njega da su mi se sporija drva cinila mrtva i bez snage.

ali sa par odigranih sezona u sokazu i par isprobanih drva skuzio sam da se jednostavno moram naviknuti na nesto sporije jer me brzo drvo prisiljava na riskantnu igru a ne oprasta pogreske.

sad igram s mazunovom, to mi je prvi korak - jos uvijek ima brzinu i snagu ali ipak ne toliko kao primorac pa daje malo vise mogucnosti. kad se dovoljno priviknem na njega planiram jos malo usporiti i stati negdje na obicnim off drvima.

ukratko - ako nisi rang 1. liga sokaza ili bolje, bolje ces igrati sa obicnim primorcem ili nekakvim korbelom nego nekim ludim off+ carbonima, bez obzira sto se ruci cini da joj nista ne lezi bolje od schlager carbona sa dva brycea.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
geek

PostPostano: pon vel 16, 2009 7:33 am    Naslov : Drva Citirajte i odgovorite

Moram reći da ne razumijem logiku. Koji je smisao navikavati se na Mazunova, a zatim kada se navikneš, maknuti se sa njega. Onda se treba odmah maknuti. I onako, vrijedi pravilo, da se može eksperimentirati sa gumama, ali drvo je jedno...

Izbor i onako nije prebogat. Sve se svodi na :
1. Butterfly Timo Boll Spirit ili izvedenice (Maze ili Korbel) ili
2. Stiga Clipper Wood (sa CR i/ili WRB).

Izbor ovisi o gumama. Boll je carbon-sko drvo, tj. tvrdo i treba stavljati mekše gume (europske). Clipper je mekše drvo i trpi kineske gume (tvrde). Navedena drva ni iz jednog elementa (brzina, kontrola, tvrdoća ...) nemaju 5, već ocjenu 4, ali su ujednačena...

Ostala drva su zakrpe za Sokazovce. Npr. ako hoćeš brzinu i više kontrole biraš Butterfly Balsa Carbo X5. Ima dobrih drva i kod drugim proizvođača (Yasaka, Galaxy, Donic, Friendship ...), ali ja sam naveo samo najpopularnija.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Izra

PostPostano: pon vel 16, 2009 11:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

logika je ta da sam se toliko navikao na primorca da sa vecinom drugih drva loptica kod obicnog drajfa jednostavno potone u mrezu. ako usporavam moram napraviti lagani prijelaz, makar ostao na mazunovu.

probao sam oko mjesec dana igrati sa boll spiritom, racunao ma ajde naviknut cu se... mjesec dana mucenja i lose igre. spin mi je bio odlican, svaka cast tome... ali drvo mi ni u jednom drugom aspektu nikako ne lezi: kod laganih udaraca loptica bezosjecajno poleti brze nego sto treba a kad treba muski drajfati ona jedva predje preko mrezice, najcesce ju uopce ne predje.

maze je malo bolji na drajfu ali sve skupa ima iste mane.

jos jedna stvar koja mi se ne svidja kod spirita i mazea je onaj mekani arylate ili kako se vec zove (plavi sloj gledajuci sa strane), koji umrtvljuje drvo i jednostavno ne osjecam lopticu na njemu.

ne kazem da su spirit i maze losa drva, jednostavno mi je primorac carbon toliko oblikovao igru da nema sanse da predjem na nesto toliko razlicito.

trenutno sam na mazunovu, ako pronadjem nesto sporije s cim mogu igrati preci cu na to. ako ne, mogu i ostati na mazunovu jer s njim trenutno igram nijansu bolje nego sa primorcem i puno bolje nego sa spiritom.
[Vrh]
primo

PostPostano: pon vel 16, 2009 12:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ljudi mazunov drvo je maltene najbrže drvo što postoji,to drvo je brže i od primorca,igrao sam s oba dva i znam šta pričam,ali vidim da samsonovo nije nešto preskupo pa reko da probam,a vjerujem vama da je primorac sigurno bolji od samsonova,tibhar po meni nikad nije imao neka drveta posebo ta brza,mislim da je butterfly daleko ispred tibhara što se drva tiče, a kakvo je Tibharovo tricarbon drvo u odnosu na Samsonov carbon
[Vrh]
ČUPKO

PostPostano: pon vel 16, 2009 1:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tibharov tri carbon je super brzo drvo bez osiječaja i slabe controle to je drvo za izrazite napadače koji treniraju svaki dan( igrao sa njim jednu sezonu sokaza prešao na stigu i preporodio sam igru) Gitara Headbang
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon vel 16, 2009 2:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

primo (napisa):
ljudi mazunov drvo je maltene najbrže drvo što postoji,to drvo je brže i od primorca,igrao sam s oba dva i znam šta pričam

prvi put cujem, a i iz osobnog iskustva mi se ne cini tako... medju obicnim all-wood drvima je najbrzi, ali ne i od raznih carbona itd.

da ne proturijecim previse, samo cu reci da je to stvar subjektivnog suda.
[Vrh]
rope

PostPostano: pon vel 16, 2009 9:17 pm    Naslov : Re: Drva Citirajte i odgovorite

geek (napisa):

Izbor ovisi o gumama. Boll je carbon-sko drvo, tj. tvrdo i treba stavljati mekše gume (europske). Clipper je mekše drvo i trpi kineske gume (tvrde).

mislim da je u ovome cijela mudrost slaganja drveta i guma....
[Vrh]
Burke

PostPostano: pon vel 16, 2009 11:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ipak mislim da se treba naviknuti na jedno drvo koje ti leži i ne mijenjati ga često. Sve drugo se može više ili manje korigirati sa gumama.
Za igranje u SOKAZ-u (osim za recimo 1. ligu) mislim da ne trebaju nikakva turbo brza carbon drva uglavnom bez nekog većeg osjećaja i kontrole (osim ako se ne trenira svaki dan).
Ja osobno igram sa Boll Forte off drvom zadnjih 5 godina i nemam ga potrebe mijenjati. Drvo je relativno brzo (ali ne prebrzo) i sa jako dobrim osjećajem za lopticu i kontrolom.
Željene karakteristike reketa dobivam isključivo gumama, a ne drvom tj. kada se pronađe "dobro drvo" onda ga se ne mijenja tek tako.
Brzina se lako može dobiti ako se i na srednje brzo drvo stave brže i deblje gume!!
[Vrh]
cvijo

PostPostano: uto vel 17, 2009 1:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Drvo DONIC "Waldner Black Devil CB" OFF+ (carbon, balsa, koto) +
gume DONIC "Desto F3 BigSlam" debljina max (meeekane) = FANTAZIJA (čak i bez treninga!)

Još da treniram... Klap
[Vrh]
geek

PostPostano: uto vel 17, 2009 5:37 am    Naslov : Drva i gume Citirajte i odgovorite

I ja sam igrao sa sličnom kombinacijom - Butterfly Balsa Carbo X5 i Donic Desto F3 Bigslam na forehand-u. Prvoklasan osjećaj. Ali, odustao sam od Donic-a iz ekonomskih razloga. Pri intenzivnijem treningu guma ne izdrži ni 2 mjeseca (potrošio sam 3 komada), a košta 160 kn (kod Pospiša 260 kn). Kinezi su mnogo ekonomičniji. Sada na forehand-u igram sa Dawei Inspirit Quattro Allround Ultralight SV 35 (ZA INTELEKTUALCE, KOJI JOJ MOGU ZAPAMTITI NAZIV). Guma za novo ljepljenje (Tensor), japanska spužva, tanki topsheet, ultra lagana, mekana, grippy, bolje reže, puno izdržljivija, a znatno jeftinija. Na backhand-u igram sa natuniranom Friendship Transcend Higher - prva klasa.

I, što više kupujem i prodajem kineskih guma, više sam oduševljen. Odnos cijene i kvalitete (trade off) je znatno viši. Navest ću samo neke moderne gume za Sokaz-ovce iz ove kategorije :

1. LKT Pro-XP, Pro-XT, Rapid serija ;
2. Friendship 729 Focus1, Focus3, Transcend Higher, Highpoint ;
3. Dawei Inspirit Quattro Allround Ultralight ;
4. Haifu blue whale ;
5. Bomb UFO ;
6. Reacto Thunder ;
7. Palio CJ8000 i HK1997 serija i dr.

Sve te gume, osim Haifu-a, su oko ili ispod 100 kn. Što za te novce dobiješ kod Europljana ?

Zadnja promjena: geek; uto vel 17, 2009 9:34 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
rope

PostPostano: uto vel 17, 2009 8:40 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

cvijo (napisa):
Drvo DONIC "Waldner Black Devil CB" OFF+ (carbon, balsa, koto)

nešto slično sam i ja uzeo prije 2 mjeseca: DONIC Persson DOTEC (sredina balsa => odličan osjećaj i kontrola, vani koto i hinoki => izvrsna brzina )
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri vel 18, 2009 12:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Aj, konacno malo kvalitetne rasprave na forumu Klanja se

Kao i sve, tako i drvo i gume treba probat prilagodit svojoj igri, fizickim predispozicijama(brzini reakcije, nogama), kolicini treninga i tehnici...

Uvazeni kolega Geek je dobro rekao, u pravilu se slazu tvrde gume na mekane rekete i obrnuto. Tvrde gume na tvrdom reketu je neigriva kombinacija s kojom valjda mozes samo drajfat (mozda nekom i to pase Wink ), a mekano drvo sa mekanom gumom je presporo i bljutavo. ROFL Meni osobno vise pase kombinacija tvrdog drva (igram sa starim jednoslojnim Tibhar hinoki-em) i mekse gume. Ako namjeravate preci na novo bijelo ljepilo, a ne zelite tunirat gume(tema za neki drugi put...), onda je skoro neophodno prec na neko brze drvo da bi se kompenzirala razlika u brzini koja se nemoze dobit s brzim gumama (osim ak niste imali tolko sporu gumu da za vas ima nade).

Meni je sve vidljivo odma u prvih par udaraca i spinova. Sve je u putanji i brzini loptice kod spina na rezanu loptu. Ako mogu pogodit punom snagom spin na neku srednje rezanu loptu, a da lopta ne zavrsi u mrezi ili preko stola, onda je to dobra kombinacija...cim niza putanja lopte (kod tvrdjih guma) tim je lopta brza i neugodnija za protivnika, ali ti treba vise brzine, treninga, tajminga i tehnike da bi lopta isla preko mrezice...cim visa putanja( mekanija i hvatljivija guma), tim je lakse pogodit spin i mozes izvuc loptu koja nije u najvisoj putanji, ali lopta nije tako brza i neugodna...

znaci, po mom misljenju (da se neko ne uvrijedi :-)), mekse gume i sporiji reketi su prvenstveno za sporije i tehnicki losije igrace, a kako covjek napreduje tehnikom i brzinom, te igra partije sa sve boljim protivnicima koje moze pobjediti samo vecim brzinama lopte, tako moze ubrzavati drva i gume...
znam da otkrivam toplu vodu, ali eto In love

treba nac neki optimum...cesto mi se desavalo da sam sa nekom sporijom gumom uzivao u igri i mislio da sam svjetski prvak jer je sve islo na stol, ali sam vrlo brzo skuzio da kak je meni lijepo da je tak i protivniku s mojim loptama...evo, Tugo je jucer nakon dugo vremena konacno nasao brze drvo s kojim ima osjecaj staviti spin na stol, odigrat kontru, drajf i stop, jedino ga pimpl jos jebe...al jebes pimpl u prvoj ligi...

sorry na wall of text, na poslu sam Evil ROFL ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: sri vel 18, 2009 8:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

i koje je to drvo tugo nasao ako se smije znati?
[Vrh]
Iceman

PostPostano: čet vel 19, 2009 1:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

hm, nemam pojma tocno, neki off-, a do sad je igro sa all+...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
primo

PostPostano: čet vel 19, 2009 1:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja kupio samsonova carbon,pa ćemo da vidimo kako se ponaša,samo što ima ručku dugačku ubi bože
[Vrh]
geek

PostPostano: čet vel 19, 2009 2:04 pm    Naslov : Samsonov carbon Citirajte i odgovorite

Mene oduševljava ovaj Sokaz forum. Čovjek pita za savijet. Ljudi mu kažu da ne valja. On, na kraju kupi ... I koji je tu smisao, osim biti viđen i trošiti vrijeme sebi i dobrodušnima ??? Molim odgovor od Prima.
[Vrh]
primo

PostPostano: čet vel 19, 2009 2:12 pm    Naslov : Re: Samsonov carbon Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Mene oduševljava ovaj Sokaz forum. Čovjek pita za savijet. Ljudi mu kažu da ne valja. On, na kraju kupi ... I koji je tu smisao, osim biti viđen i trošiti vrijeme sebi i dobrodušnima ??? Molim odgovor od Prima.

pa normalno da pitam jel nitko u mojoj bližoj i daljoj okolini ne igra sa njim,pa bez obzira što se na ovaj forum previše nejavljaju ljudi koji igraju u prvoj drugoj ligi ja svejedno pitam i one koji možda i nisu previše kvalitetni u stolnom tenisu,nebih želio da me krivo shvatite i da se osjećate povrijeđenim ovim što sam napisao ali to je činjenica,ali ja svejedno sam vas pitao jer mi drugi nitko nije mogao reći,a sada ću se i sam uvjeriti kakvo je drvo i dali ste u pravu kad ste rekli o tom drvetu to što ste rekli. inače treniram svaki dan i igram u drugoj ligi.lp
[Vrh]
Izra

PostPostano: čet vel 19, 2009 3:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

fajt fajt fajt Zubo

mislim da je geek htio reci: cemu uopce pitati za misljenje ako ono nece nikako utjecati na tvoju odluku?

tim vise sto pitas nas forumase koji ne znamo igrati.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet vel 19, 2009 3:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kokice
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.