SOKAZ forum
Redovna skupština - upiti
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Brode, istina, bio sam. To je ujedno bila moja prva skupština, vidio sam način na koji se glavni ljudi udruge biraju i nije mi po volji. Pitanja nisu vezana uz tu skupštinu, već su općenita, a prijedlog se uz nužnu doradu može usvojiti bilo kad, idući izbor predsjednika je za 3 godine, ako se ne varam. Ima vremena.Brod je napisao/la:Edi,pa postoji zapisnik sa skupštine,na koji kao član imaš pravo uvida,a većinu pitanja koja postavljaš se odnosi na prošlogodišnju izbornu skupštinu na kojoj si i sam koliko se sjećam bio.
A da su te na ovu malo prekasno pozvali,s tim se apsolutno slažem!
Zacko, referirao sam se na jesensku skupštinu 2014. godine, a tada su stvari funkcionirale na način koji sam opisao i to nitko ne može pobiti. Očito nisam upućen u promjene koje su u međuvremenu nastupile, možda je uzrok tome upravo nedolazak na spomenutu Skupštinu. Tražio sam sva izvješća s nedavno održane Skupštine, ali ih još nisam dobio. Znaš li kome se točno trebam obratiti?zacko je napisao/la: Mislim da si malo pretjerao u opisu Sokaza kao smiješne organizacije koja nezakonito funkcionira. Sokaz funkcionira zakonito i to su potvrdili i Nadzorni odbor i skupštinari.
Također mi je čudno da si ga primio 19.09. u subotu jer kolko ja znam pošta ne raznosi obične pošiljke subotom.
Što se tiče izvješća mislim da je ove godine na Skupštini (na kojoj nažalost nisi bio) sve jasno i transparentno rečeno. Također je rečeno da Sokaz plaća sve svoje obveze prema državi te je jasno rečeno tko prima naknadu od Sokaza i u kojem iznosu na što se uredno plaća porez.
Što se tiče EU fondova mislim da je to malo bajkovita ideja ali ako imaš saznanja kako doći do sredstava bili bi zahvalni da nam pomogneš u tome jer nitko od nas nije stručnjak za ta pitanja.
Možda sam se krivo izrazio u vezi dobivene pošte, a možda i nisam, sve ovisi o tome kako definiramo pojam "dobivanje". Ukoliko je to vrijeme u koje sam poziv dobio u sandučić možda sam se krivo izrazio, a ukoliko se radi o vremenu otvaranja dobivene kuverte, onda je sve u redu. Pošta je provjerena u petak prije podne i tada poziva nije bilo, iduća provjera bila je u subotu popodne i tada je poziv bio u sandučiću. Pošto vidim da si dobro informiran ostaje ti jedino za provjeriti dostavljaju li petkom iza 12h poštu. Doduše, to ništa ne bi promijenilo, dobiti poziv na dan Skupštine je također neprihvatljivo.
S obzirom da sam ovaj tjedan u velikoj gužvi, probat ću potražiti idući tjedan o kojoj se mjeri točno radi, ako zaboravim, slobodno me podsjeti.
Edi, prvo - slažem se s tobom u potpunosti.
Znam da nemaš vremena, sve 5. Ali dobili smo poziv i na mejlu i "pješke".
I to oba na vrijeme.
Toliko na vrijeme da sam ja (iako sam u sličnoj situaciji kao ti što se tiće posla stigao poslati i upit ovog sadržaja:
"ja bih rado volio viditi detaljno financijsko izvješće ovaj put na skupštini.
Poimenice:
Prihodi:
- Članarina proljeće
- Članarina jesen
- naknadno prijavljeni igrači
- KOtizacija ljetni turniri
- Kotizacija zimski turniri
-Kotizacija pojedinačno prvenstvo
- Kotizacija vodovod
- Žalbe i kazne
- Sponzorstva
Rashodi:
- Zaposlenici (pojedinačno)
- web
- bilteni
- pošta
- najam prostora
- najam dvorana za turnire (po vrsti turnira)
- suci za turnire (po vrsti turnira)
- ostali troškovi turniri (po vrsti turnira)
- organizacija turnira voditelja
- troškovi održavanja skupština, sastanaka voditelja i predsjedništva
- ostali troškovi
Za 2014 godinu (usvajamo financijsko izvješće) i 2015 (financijski plan)"
Baš zbog toga što je na prošloj sve bilo više manje smijurija.
Ako se sjećaš, i glasao sam protiv usvajanja oba izvještaja.
Jesi možda popamtio tko je još glasao protiv? Jesi li ti?
Na skupštini se popravljaju stvari, a ne ovdje na forumu.
Ne može preko noći sve biti idealno i treba vremena za promjene. Po meni ide se u dobrom smjeru, jer izvješće je gotovo preslika ovog mog upita, uz čak i dodatna objašnjenja. Nije sve kako bih želio, ali ja sam ove godine kao podršku trudu da se krene u pravom smjeru digao ruku za sve navedeno.
Nije idealno, i kako poznam procedure za povlačenje sredstava - ne zadovoljavamo uvjete, iako novaca ima za takve stvari.
S tim da novac se dodjeljuje za projekte a ne za redovno poslovanje...tako da bi trebalo napraviti kvalitetan projekt. Recimo adaptacija gradskog ili državnog prostora na području grada u jednu kvalitetnu dvoranu sa 12 do 20 stolova i uredske prostore SOKAZa uz 75% učešće fondova. 25% sredstava bi mi morali osigurati, bilo privatnim (naše, kredit, privatni sponzori) bilo sredstvima JLS (recimo zagrebačka županija, grad zagreb i sredstva državnog proračuna) ili bilo kojom kombinacijom istih.
Da bi uopće prošao s projektom, treba postojati poziv za takvu vrstu projekata, no to je manji problem (prioritetna os i specifični cilj Eu Regionalnog razvojnog fonda postoji). Veći je problem što za povlačenje sredstava moraš imati studije izvedivosti i održivosti (dakle trebali bi složiti i troškove i rashode za duži period - projekcije koliko bi ekipa treniralo i imalo termine u toj dvorani pa koliko i plaćali, Total cost of ownership (dakle i skriveni troškovi), uštede na organizacijama redovnih turnira i sve ostalo. Financijska konstrukcija mora biti zatvorena da bi projekt bio prihvatljiv.
Da ne spominjem rješene dozvole, imovinsko pravne odnose i ostalih 5 predprovedbenih aktivnosti.
Nemoguće je napraviti takvu studiju kad nemaš precizirane troškove ni sad.
Da ne govorim o tome koliko treba uložiti truda i vremena za tako nešto.
No mišljenja sam da se krenulo u tom smjeru i da ćemo u dogledno vrijeme biti spremni tako nešto i izvesti.
Znam da nemaš vremena, sve 5. Ali dobili smo poziv i na mejlu i "pješke".
I to oba na vrijeme.
Toliko na vrijeme da sam ja (iako sam u sličnoj situaciji kao ti što se tiće posla stigao poslati i upit ovog sadržaja:
"ja bih rado volio viditi detaljno financijsko izvješće ovaj put na skupštini.
Poimenice:
Prihodi:
- Članarina proljeće
- Članarina jesen
- naknadno prijavljeni igrači
- KOtizacija ljetni turniri
- Kotizacija zimski turniri
-Kotizacija pojedinačno prvenstvo
- Kotizacija vodovod
- Žalbe i kazne
- Sponzorstva
Rashodi:
- Zaposlenici (pojedinačno)
- web
- bilteni
- pošta
- najam prostora
- najam dvorana za turnire (po vrsti turnira)
- suci za turnire (po vrsti turnira)
- ostali troškovi turniri (po vrsti turnira)
- organizacija turnira voditelja
- troškovi održavanja skupština, sastanaka voditelja i predsjedništva
- ostali troškovi
Za 2014 godinu (usvajamo financijsko izvješće) i 2015 (financijski plan)"
Baš zbog toga što je na prošloj sve bilo više manje smijurija.
Ako se sjećaš, i glasao sam protiv usvajanja oba izvještaja.
Jesi možda popamtio tko je još glasao protiv? Jesi li ti?
Na skupštini se popravljaju stvari, a ne ovdje na forumu.
Ne može preko noći sve biti idealno i treba vremena za promjene. Po meni ide se u dobrom smjeru, jer izvješće je gotovo preslika ovog mog upita, uz čak i dodatna objašnjenja. Nije sve kako bih želio, ali ja sam ove godine kao podršku trudu da se krene u pravom smjeru digao ruku za sve navedeno.
Nije idealno, i kako poznam procedure za povlačenje sredstava - ne zadovoljavamo uvjete, iako novaca ima za takve stvari.
S tim da novac se dodjeljuje za projekte a ne za redovno poslovanje...tako da bi trebalo napraviti kvalitetan projekt. Recimo adaptacija gradskog ili državnog prostora na području grada u jednu kvalitetnu dvoranu sa 12 do 20 stolova i uredske prostore SOKAZa uz 75% učešće fondova. 25% sredstava bi mi morali osigurati, bilo privatnim (naše, kredit, privatni sponzori) bilo sredstvima JLS (recimo zagrebačka županija, grad zagreb i sredstva državnog proračuna) ili bilo kojom kombinacijom istih.
Da bi uopće prošao s projektom, treba postojati poziv za takvu vrstu projekata, no to je manji problem (prioritetna os i specifični cilj Eu Regionalnog razvojnog fonda postoji). Veći je problem što za povlačenje sredstava moraš imati studije izvedivosti i održivosti (dakle trebali bi složiti i troškove i rashode za duži period - projekcije koliko bi ekipa treniralo i imalo termine u toj dvorani pa koliko i plaćali, Total cost of ownership (dakle i skriveni troškovi), uštede na organizacijama redovnih turnira i sve ostalo. Financijska konstrukcija mora biti zatvorena da bi projekt bio prihvatljiv.
Da ne spominjem rješene dozvole, imovinsko pravne odnose i ostalih 5 predprovedbenih aktivnosti.
Nemoguće je napraviti takvu studiju kad nemaš precizirane troškove ni sad.
Da ne govorim o tome koliko treba uložiti truda i vremena za tako nešto.
No mišljenja sam da se krenulo u tom smjeru i da ćemo u dogledno vrijeme biti spremni tako nešto i izvesti.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
E da.
Izvještaj (neslužbeni) sa skupštine:
Usvojeni su finanacijsko izvješće za 2014 i financijski plan za 2015.
Troškovi su ovaj put puno transparentnije prikazani. Za mene nedovoljno dobro, ali prihvatljivo u odnosu na prošlu skupštinu. Očekujem dodatne pomake na slijedećoj.
Zbog zahtjeva zakona o udrugama i lakše upravljanja udrugom radile su se određene izmjene u statutu i sve su prihvaćene. Kao likvidator udruge određen je gospodin Tonči Gregov.
Od sad zga zovemo Izra Likvidator.
(to na žalost na skupštini nije prošlo)
Monografija je još uvijek rak rana, do te mjere da se o njoj gotovo nije ni raspravljalo. Toliko je to prežvakana tema, da nije ni trebalo. Svi znamo tko je radi i koliko vremena za takav posao treba. Dakle, objektivno, taj posao se odrađuje u skladu s mogućnostima, ali kasni. Nadamo se da će uskoro i taj projekt biti finaliziran.
Od upita, raspravljalo se o efektima prelaska na lige s 14 ekipa i opći zaključak je da je sokaz udruga svih igrača a ne samo prvoligaša i da za svih trebaju vrijediti ista pravila u najvećoj mogućoj mjeri.
nastaviti će se sigurno sa 14. ekipa u prvoj ligi jer prednosti (veća fluktuacija, brže napredovanje mladih, manja mogućnost namještanja) nadilaze nedostatke (niža kvaliteta, duže trajanje sezone)
Općenito, kvaliteta igre u SOKAZU raste, no u usporedbi sa stanjem 12 ekipa u ligi, kvaliteta je po ligama prividno niža jer se jednostavno u prijelazu puno ekipa pomaknulo na dole.
Prijedlog se dakle nije usvojio. Analizirat će se još i pratiti stanje tjekom sezona, možda se osmisli još kvalitetniji sustav.
Sa plastičnim lopticama se u SOKAZu ne igra ni ove sezone ni slijedeće. Predsjedništvo ima obavezu najaviti korištenje plastičnih loptica 6 mjeseci prije početka sezone u kojoj će se preći na plastične loptice i prelazak će biti potpun. Dakle, neće postojati situacija da se smije igrati i sa jednim i sa drugim lopticama.
Jako se vodi računa o tome da kvaliteta i cijena plastičnih loptica u vrijeme prelaska bude zadovoljavajuća ili bar u rangu celuloidnih, te projekcija stanja dostupnosti celuloidnih loptica do trenutka prelaska na plastične.
ovaj prijedlog je usvojen.
Izvještaj (neslužbeni) sa skupštine:
Usvojeni su finanacijsko izvješće za 2014 i financijski plan za 2015.
Troškovi su ovaj put puno transparentnije prikazani. Za mene nedovoljno dobro, ali prihvatljivo u odnosu na prošlu skupštinu. Očekujem dodatne pomake na slijedećoj.
Zbog zahtjeva zakona o udrugama i lakše upravljanja udrugom radile su se određene izmjene u statutu i sve su prihvaćene. Kao likvidator udruge određen je gospodin Tonči Gregov.
Od sad zga zovemo Izra Likvidator.
Monografija je još uvijek rak rana, do te mjere da se o njoj gotovo nije ni raspravljalo. Toliko je to prežvakana tema, da nije ni trebalo. Svi znamo tko je radi i koliko vremena za takav posao treba. Dakle, objektivno, taj posao se odrađuje u skladu s mogućnostima, ali kasni. Nadamo se da će uskoro i taj projekt biti finaliziran.
Od upita, raspravljalo se o efektima prelaska na lige s 14 ekipa i opći zaključak je da je sokaz udruga svih igrača a ne samo prvoligaša i da za svih trebaju vrijediti ista pravila u najvećoj mogućoj mjeri.
nastaviti će se sigurno sa 14. ekipa u prvoj ligi jer prednosti (veća fluktuacija, brže napredovanje mladih, manja mogućnost namještanja) nadilaze nedostatke (niža kvaliteta, duže trajanje sezone)
Općenito, kvaliteta igre u SOKAZU raste, no u usporedbi sa stanjem 12 ekipa u ligi, kvaliteta je po ligama prividno niža jer se jednostavno u prijelazu puno ekipa pomaknulo na dole.
Prijedlog se dakle nije usvojio. Analizirat će se još i pratiti stanje tjekom sezona, možda se osmisli još kvalitetniji sustav.
Sa plastičnim lopticama se u SOKAZu ne igra ni ove sezone ni slijedeće. Predsjedništvo ima obavezu najaviti korištenje plastičnih loptica 6 mjeseci prije početka sezone u kojoj će se preći na plastične loptice i prelazak će biti potpun. Dakle, neće postojati situacija da se smije igrati i sa jednim i sa drugim lopticama.
Jako se vodi računa o tome da kvaliteta i cijena plastičnih loptica u vrijeme prelaska bude zadovoljavajuća ili bar u rangu celuloidnih, te projekcija stanja dostupnosti celuloidnih loptica do trenutka prelaska na plastične.
ovaj prijedlog je usvojen.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Dren je ovo sve skupa jako dobro rezimirao i u potpunosti se slažem sa njime.
Oko EU i fondova realno je da Predsjedništvo samo bez velike pomoći i poticaja drugih članova (vjerojatno prvenstveno mlađih i stručnih u tom fahu) neće moći ništa. Zato bi Drenom načelni pogled na to pitanje i tvoje ideje Edi mogle biti prvi korak u tom ozbiljnom i dugoročnom poslu. Nije baš da se povlače sredstva preko noći i bez hrpe preduvjeta.
Al što se mene tiče to će uvijek imati podršku i svaka argumentirana ideja je dobrodošla.
Oko EU i fondova realno je da Predsjedništvo samo bez velike pomoći i poticaja drugih članova (vjerojatno prvenstveno mlađih i stručnih u tom fahu) neće moći ništa. Zato bi Drenom načelni pogled na to pitanje i tvoje ideje Edi mogle biti prvi korak u tom ozbiljnom i dugoročnom poslu. Nije baš da se povlače sredstva preko noći i bez hrpe preduvjeta.
Al što se mene tiče to će uvijek imati podršku i svaka argumentirana ideja je dobrodošla.
Ne znam kakva su pravila raspolaganja papirima sa Skupštine, ali financijsko izvješće svake udruge javno je raspoloživo. Konkretno za SOKAZ: https://banovac.mfin.hr/rnoprt/Financij ... x?id=29900
Podaci o osobi za kontakt i ovlaštenim osobama su, čini mi se, zastarjeli. To će se valjda ažurirati paralelno sa promjenama Statuta.
Podaci o osobi za kontakt i ovlaštenim osobama su, čini mi se, zastarjeli. To će se valjda ažurirati paralelno sa promjenama Statuta.
Nadovezao bi se na Drena. Prošle godine niti ja nisam glasao za izvještaj, a i na samoj skupštini sam prigovorio na njegov sadržaj. Tada na planiranim stavkama koje su nosile više od 50 % budžeta nije bila potrošena niti kuna, ali je zato više od 50 % budžeta bilo potrošeno na stavke kojih uopće nije bilo u planu. Smatrao sam se blesav tom prilikom i to dvostruko, prvi put kad sam usvajao plan kojeg se nitko ne drži i koji ništa ne znači i drugi puta kad sam trebao usvojiti realizaciju koja nema blage veze sa planom. Nikad nije moguće sve unaprijed predvidjeti i nemam ništa protiv stavke "nepredviđeni rashodi", "rezerva proračuna" i sl., ali takva stavka ne može biti veća od 5 ili najviše 10 % ukupnog proračuna. U tom pogledu ove godine dobili smo neusporedivo kvalitetniji izvještaj.
Svakako podržavam ideju za ukidanje prakse iz nekih drugih vremena i sustava da se na skupštini donose unaprijed pripremljene odluke bez ikakve rasprave po sistemu "tko je za - svi smo za".
Svakako podržavam ideju za ukidanje prakse iz nekih drugih vremena i sustava da se na skupštini donose unaprijed pripremljene odluke bez ikakve rasprave po sistemu "tko je za - svi smo za".
Moja prva skupština!
Jučer bijah, u stvari, ne na "skupštini", već na "zboru" SOKAZ-a. Dakle, dobih pismeni poziv da kao kapetan ekipe dođem na taj zbor. Od tristotinjak pozvanih kapetana, odazvalo se nas stotinjak. Zbor se održava svake 4 godine radi izbora po jednog delegata iz svake lige, a koji će onda narednih 4 godine, uz voditelje liga i predsjedništvo, biti član skupštine.
Iz moje 15. lige predložen je i izabran, bez diskusije, kapetan Operatora IV. Borna Vinković Rangel. Dakle, moja nova šansa da uđem u rukovodstvo bit će tek za 4 godine. Tko zna u kojoj ću tada biti ligi ja, a u kojoj Borna?
U svakom slučaju, SOKAZ odlično funkcionira, pogotovo internet stranica (koja je svjetski vrh). Međutim, ući u rukovodstvo je nemoguća misija bez blagonaklonisti nekog iz rukovodstva, a koje se opet bira na skupštini na koju imaju pristup samo unaprijed odabrani.
Jučer bijah, u stvari, ne na "skupštini", već na "zboru" SOKAZ-a. Dakle, dobih pismeni poziv da kao kapetan ekipe dođem na taj zbor. Od tristotinjak pozvanih kapetana, odazvalo se nas stotinjak. Zbor se održava svake 4 godine radi izbora po jednog delegata iz svake lige, a koji će onda narednih 4 godine, uz voditelje liga i predsjedništvo, biti član skupštine.
Iz moje 15. lige predložen je i izabran, bez diskusije, kapetan Operatora IV. Borna Vinković Rangel. Dakle, moja nova šansa da uđem u rukovodstvo bit će tek za 4 godine. Tko zna u kojoj ću tada biti ligi ja, a u kojoj Borna?
U svakom slučaju, SOKAZ odlično funkcionira, pogotovo internet stranica (koja je svjetski vrh). Međutim, ući u rukovodstvo je nemoguća misija bez blagonaklonisti nekog iz rukovodstva, a koje se opet bira na skupštini na koju imaju pristup samo unaprijed odabrani.
Impliciraš li ti to da se radi o "silovanju demokracije", Dinko?
Let the force be with you
A što ti misliš, Saša?
Inače, javile su se svega dvije aktualne teme, pa se brzo prešlo na blagovanje.
Prva, da li žensku ligu ukinuti i pustiti ženskim ekipama da ravnopravno s muškima sudjeluju u ligama. Jer, ženske su rekle da više ne žele biti svedene na svoju ligu od svega 9 ekipa.
Drugo, Jaskanci traže da se ukine ograničenje dostupnosti ZET-om, jer da do njih vozi Samoborček, a ne ZET. Uglavnom, traže simpatije za njihovo sudjelovanje u SOKAZ-u, te da im se bez prigovora dolazi na gostovanje.
Inače, javile su se svega dvije aktualne teme, pa se brzo prešlo na blagovanje.
Prva, da li žensku ligu ukinuti i pustiti ženskim ekipama da ravnopravno s muškima sudjeluju u ligama. Jer, ženske su rekle da više ne žele biti svedene na svoju ligu od svega 9 ekipa.
Drugo, Jaskanci traže da se ukine ograničenje dostupnosti ZET-om, jer da do njih vozi Samoborček, a ne ZET. Uglavnom, traže simpatije za njihovo sudjelovanje u SOKAZ-u, te da im se bez prigovora dolazi na gostovanje.
I ? završi, .... što je odlučeno ?
Ovaj zbor odlučuje, i to u razmacima od po četiri godine, jedino i samo o izboru ligaških delegata u skupštinu.
O svemu ostalom odlučuje skupština, koja se održava otprilike dva puta godišnje, odnosno predsjedništvo.
Stoga ćemo odluke o tim pitanjima saznati tek kada o tome oni odluče odlučivati.
O svemu ostalom odlučuje skupština, koja se održava otprilike dva puta godišnje, odnosno predsjedništvo.
Stoga ćemo odluke o tim pitanjima saznati tek kada o tome oni odluče odlučivati.
Sokaz do Karlovca! 
Trnac, a zašto ne ?
Ako si bio na zboru, mogao si izaći na govornicu i reći nešto kontra mene i moga prijedloga ...
Nema ljutnje, ali da je istina da je Jaska već više od 30 godina sastavni dio Sokaza,istina je..A dali vozi ZET, SAMOBORČEK, ili ti XXX to nema veze...
I tako svi danas furamo relativno dobre aute , stoga 15 - 20 minuta do VINČEK KRAJA nije nikakav problem...
Stoga, nadam se da više nema onih ekipa koje vele " NEBUMO DOŠLI I NEMORAMO DOĆI "
POZZ...SVIMA...
Ako si bio na zboru, mogao si izaći na govornicu i reći nešto kontra mene i moga prijedloga ...
Nema ljutnje, ali da je istina da je Jaska već više od 30 godina sastavni dio Sokaza,istina je..A dali vozi ZET, SAMOBORČEK, ili ti XXX to nema veze...
I tako svi danas furamo relativno dobre aute , stoga 15 - 20 minuta do VINČEK KRAJA nije nikakav problem...
Stoga, nadam se da više nema onih ekipa koje vele " NEBUMO DOŠLI I NEMORAMO DOĆI "
POZZ...SVIMA...
Ako će biti ekipe kao Pešća, idem i na Mjesec
Samo Pešća je jedna i jedina
Od ugodne dvorane do gostoprimstva.
Ne, nisam bio na Zboru, obiteljske obaveze. A da sam i bio, teško da bi nešto rekao jer sam taj dan ostao kraći za desnu osmicu
Ne znam od kuda tebi 15-20 minuta vožnje? Imaš Ferrari ili računaš da svi stanuju u Remetincu ili Savskom gaju? Sorry, ali tvoja priča ne stoji.

Meni iz Dubrave piše 57 km i 46 minuta vožnje
Samo Pešća je jedna i jedina
Ne, nisam bio na Zboru, obiteljske obaveze. A da sam i bio, teško da bi nešto rekao jer sam taj dan ostao kraći za desnu osmicu
Ne znam od kuda tebi 15-20 minuta vožnje? Imaš Ferrari ili računaš da svi stanuju u Remetincu ili Savskom gaju? Sorry, ali tvoja priča ne stoji.

Meni iz Dubrave piše 57 km i 46 minuta vožnje
Iako sam veliki simpatizer dečki iz Jastrebarskog moram napomenuti da mi se prijedlog oko proširenja područja (obaveznog) Sokaza i na Jasku čini neprovodiv jer podosta ekipa, iz raznih razloga, jednostavno ne može ići u Jasku. Ako neće brdo Muhamedu ...... igrati će se u Zagrebu (ovdje se samo i radi o prevaljivanju troškova sa Jaskanaca na "Zagrepčane") biti će Sokaz-a u Jaski, barem sa nama kojima dolazak ne predstavlja problem.