NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Vikend turniri prečko ljeto 2015.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mixer

PostPostano: pon ruj 28, 2015 2:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vjerovatno neces ni doci na finalnu grupu kolko se sjecam obecanja.ili je primamljiv nedolazak najboljih pa ces zgrijesit i pojavit se.malo yam zlocest al kad je tak a i nau io sam od ovih ciinika ponesto
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zmilko

PostPostano: pon ruj 28, 2015 6:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I ja bih volio da se namješta...
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Stane

PostPostano: pon ruj 28, 2015 9:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mixer (napisa):
Vjerovatno neces ni doci na finalnu grupu kolko se sjecam obecanja.ili je primamljiv nedolazak najboljih pa ces zgrijesit i pojavit se.malo yam zlocest al kad je tak a i nau io sam od ovih ciinika ponesto

Thumbs up
Stip

PostPostano: pon ruj 28, 2015 9:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mixer (napisa):

Ak' se to mene tiče, neću doći. Pa nisam ni jednom do sada koliko se sjećam Pojma nemam
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon ruj 28, 2015 11:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Upisao Juhuu Zzz
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Footloose

PostPostano: uto ruj 29, 2015 12:48 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ali bum zato ja došel again Evil

btw. Banfiću Klanja se
mixer

PostPostano: uto ruj 29, 2015 1:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa nisi valjda Stip mislio da to tebe ide ovo o nedolasku vis kak odma nema kaj reci
Ps samo pogledati listu nositelja i ko je pobijedio po grupama pa mi vi sad recite da je to normalno 6 od 8 nositelja gore ,, jer se kao tako igraju svi svjetski turniri ali mi smo SOKAZ kaj vredi za ostale mi izmislimo ili dodamo ostalo ne postujemo i nemojte mi vise samo o ittf jer uzmemo kaj nam pase a za ostalo nam se j...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ruj 29, 2015 10:18 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

mixer (napisa):
Ps samo pogledati listu nositelja i ko je pobijedio po grupama pa mi vi sad recite da je to normalno 6 od 8 nositelja gore ,, jer se kao tako igraju svi svjetski turniri ali mi smo SOKAZ kaj vredi za ostale mi izmislimo ili dodamo ostalo ne postujemo i nemojte mi vise samo o ittf jer uzmemo kaj nam pase a za ostalo nam se j...

Isuse miksi Facepalm
Obeshrabrujuće je to što sam sjedio iza dok ti je Damir na turniru objašnjavao ovo gore, i što si klimao kao da razumiješ Very Happy
Al probat ću opet, iz dvorane smo si. Grli

Prvi nositelj kostura nakon grupa nije Radek Kavur imenom i prezimenom, već pobjednik grupe 1.
Dakle, ako Radek u grupi izgubi od Svemira, onda ga ne brojiš u kosturu kao nositelja pa ih je kao "šest od osam gore", već prvi nositelj turnira i u kosturu postaje Svemir!

Da, tako ti to radi i ITTF.

Tako ti to (u širem smislu) radi i tenis, i bilo koji knock-out sustav. Kad neki slabiji igrač mazne Federera u prvom kolu, tada on zauzima njegovo mjesto nositelja i njemu se "otvara ždrijeb" do idućeg nositelja. I nitko se ne žali "gle kako je gornji dio ždrijeba nepravedan jer je Federer ispao", budući da je to dio sporta da nositelji ispadaju i neočekivane stvari se događaju. Najbolji dio sporta, ako mene pitaš.

Dakle, na ovom konkretnom turniru, četiri pobjednika od prvih osam grupa su bili gore (Milković, Somek, Počuča, Plavec), a druga četiri dolje (Šarić, Stipetić, Augustinović, Milas).
Ako te smetaju konkretna imena i razlike u kvaliteti - ili ti općenito nije jasno da se u grupama mogu desiti iznenađenja - pitaj Radeka, Samira i Mihočinca zašto su namjerno izgubili u svojim grupama.

Ako je nejasno zašto se drugoplasirani baca u kontra polovicu kostura od prvoga u grupi, time se dobiva da (a) smanjiš šansu da dva čovjeka dvaput igraju na istom turniru i (b) ako se slučajno desi da imaš minu u ždrijebu i dogodi se da su dva najbolja igrača u istoj grupi, tako si im dao šansu da završe kao prvi i drugi. Ako te to smeta, reci, ali odgovor će biti kao i za prethodne stavke - "To ima smisla i svi ti to tako rade".
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Pale

PostPostano: uto ruj 29, 2015 10:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib zašto quotaš post iznad i ZAŠTO LJUTIŠ MIXERA:
Mad

MIXER JE UVIJEK U PRAVU Zubo

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Iceman

PostPostano: uto ruj 29, 2015 10:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

haha da, ib, zasto quotas post iznad:)

i da odgovorim mixeru, ak mene ide, da, dolazim na finalni turnir, haha...

nisam jos u formi, tak da me mozda i ti dobijes ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ruj 29, 2015 11:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ispričavam se svima Sad htio sam citirati samo onaj dio sa 6 od 8 nositelja, a onda me ponijelo ostaviti i ono drvlje i kamenje Very Happy
[Vrh]
Stip

PostPostano: uto ruj 29, 2015 12:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Ja ne znam šta se ti Stip sad praviš pametan i braniš ovaj sustav koji se koristi u cijelom svjetskom stolnom tenisu i dobrom dijelu drugih sportova, kada je jasno da postoji superiorniji i bolji, a to je namještanje nositelja i ždrijebova po volji voditelja turnira. Thumbs up

Ti i tvoji pobjednici, gore i dolje, brojanje na prste tko je gdje, zauzimanje mjesta i negledanje prije finala - pa kog to zanima i tko to može shvatiti osim Ajnštajna? Pojma nemam

IB, ponijelo te danas, radiš isto što i ja jučer Laughing Laughing Laughing
Ja sam skoro nešto napisao jutros na tu temu, ali sam odustao. Nema svrhe. I kao što sam već spomenuo svekolikom pučanstvu, imao sam sreće ovaj put, a ponekad u prošlosti baš i nisam. Ili skraćeno:

Beljenje Prvak
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ruj 29, 2015 12:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

To je zato što si ti defetist i quitter Ruga se a ja nepopravljivi romantik što još uvijek vjeruje u sretan kraj! Romeo

Znam, da. Sad
[Vrh]
mixer

PostPostano: uto ruj 29, 2015 12:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kad vec citiras ja cu argumentirati ja nisam tako fin pa me briga ko ce kaj reci ipak smo si iz dvorane to bumo rijesili u 4 kolu.NOSITELJ br 1 .je Milkovic i vise sam puta rekao da je Kavur dosao zbog poraza od Sarica i to posve zasluzeno i on je nebitan u ovon prici. molim te objasni Plaveca, Pocucu, Someka, pa ako zelis i mene mada sam ja ionak tu slucajno u gornjem djelu zdrijeba a SVI su pobijednici grupa .ili ja imam neku krivu rang listu .
Ledeni ti si ionako ispljuvao turnir u Preckom tak da ta tvoja posipanja pepelom su fake..Slobodno ti dodji al bar onda ne kaki .Nis osobno samo iskreno.
Zbilja se necu vise upustati u rasprave jer se ista stvar dogadjala u Oroslavlju pa 1 igrac turnira zbog necu reci ruznu rijec slaganja zdrijeba nego blazu In love pogodovanja nije ni hto odigrat turnir.
Sve u svemu mozda gledam nekim drugim naocalama ali meni je nenormalno pa cu zavrsit tu pricu.
[Vrh]
Stip

PostPostano: uto ruj 29, 2015 12:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čini se da sam i ja romantik...

U gornjem dijelu žrijeba bilo je sedam pobjednika grupa: prve, četvrte, pete, sedme, devete, dvanaeste i trinaeste
U donjem šest pobjednika grupa: druge, treće, šeste, osme, desete i jedanaeste.

Dakle, donji dio je kao bio lakši zato što je jedan pobjednik manje. Ali s neparnim brojem grupa, jedna polovica žrijeba je morala imati više pobjednika. To je nadam se ok.

Kad zbrojiš 1+4+5+7+9+12+13 dobiješ 51 (to su grupe iz gornje polovice). Sedam je grupa, 51:7 = 7.29 . Znači u prosjeku je u gornjoj polovici bio pobjednik grupe 7.29
Isto napraviš za donji dio, 2+3+6+8+10+11=40. Onda 40/6=6.67. Dakle, u donjem dijelu je u prosjeku igrao pobjednik grupe 6.67

Grupa 6.67 je "jača" od grupe 7.29, pa čisto statistički ispada da je donji dio bio jači. Ja se slažem s mixerom da ovaj put nije bilo tako, u stvarnosti je gornji dio bio jači. Ali probajte shvatiti da je ovo sve korektno u skladu s rang listom i elementarnom matematikom.

Naravno da bi voditelj turnira mogao subjektivno intervenirati u to, ali tek onda bi ga razapeli.

Ovo je stvarno zadnje od mene na ovu temu, neću se više dati navući.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ruj 29, 2015 1:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Stip -> Romeo \_ Mixy
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto ruj 29, 2015 3:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mixer čita ovo -> Wow Znoj Zvrko
[Vrh]
Iceman

PostPostano: uto ruj 29, 2015 3:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

stip ne pretjeruj, znas da je to prekomplicirano za mixera Smile

@mixer, sve sto sam rekao o preckom i dalje stoji, ali cu ovaj put igrat jer mi treba treninga, sezona prerano pocela...bio sam jucer navecer bas, samo navratio zbog posla sa gospon Fulirom(Vunderleom:) i jebote, bilo bi bolje svjetlo da su svijece stavili pored stolova Evil ROFL
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Stane

PostPostano: uto ruj 29, 2015 9:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pivo
zmilko

PostPostano: sri ruj 30, 2015 7:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Stip (napisa):
Grupa 6.67 je "jača" od grupe 7.29, pa čisto statistički ispada da je donji dio bio jači. Ja se slažem s mixerom da ovaj put nije bilo tako, u stvarnosti je gornji dio bio jači. Ali probajte shvatiti da je ovo sve korektno u skladu s rang listom i elementarnom matematikom.

ib (napisa):
Ako je nejasno zašto se drugoplasirani baca u kontra polovicu kostura od prvoga u grupi, time se dobiva da (a) smanjiš šansu da dva čovjeka dvaput igraju na istom turniru i (b) ako se slučajno desi da imaš minu u ždrijebu i dogodi se da su dva najbolja igrača u istoj grupi, tako si im dao šansu da završe kao prvi i drugi. Ako te to smeta, reci, ali odgovor će biti kao i za prethodne stavke - "To ima smisla i svi ti

matematički ,a ne znam ni dva+dva zbrojit,da su svi tkzv. nositelji grupa bili drugi u grupi sve bi štimalo I po ittf-u ?
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 4 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.