NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Domaćinstvo

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
migi

PostPostano: pon ruj 26, 2005 2:51 pm    Naslov : Domaćinstvo Citirajte i odgovorite

Evo vidim da se u novom biltenu izglasalo da ekipe iz dugog sela Laughing , samobora, klokočevca i svete nedjelje dobile pravo domaćinstva pa me zanima zašto ekipa ITD ne može dobit domaćinstvo (kapa dolje ekipama koje su došle igrat u našu dvoranu i svaka im čast)a udaljena je od dugog sela nekih 20-tak km a od zg 25 km + još 10-tak do dorane od autoputa!

Ako mi netko može reći kome bi se trebao obratiti da bi pokušali dobiti domačinstvo i vas ovim putem molim da napišete svoje mišljenje o ovom mom pitanju i da se izjasne da li bi došli igrat u našu dvoranu i naravno one koji su igrali u našoj dvorani da napišu svoje dojmove a ostale koji nisu imali priliku igrati mogu slobodno nazvati nekoga iz naše ekipe (ITD) da dođe odigrat prijateljsku tekmu s nama i usput da procjene kakva je dvorana!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Martin

PostPostano: pon ruj 26, 2005 3:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

apsolutno se slazem sa covjekom... ja sam igrao tamo tri puta i dvorana je super velika... istina je da je malo u koso, al nemre sve covjek htjet na pladnju... Smile
mislim da bi i ITD ekipa trebala dobit domacinstvo.... navijam za njih... Smile Smile Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
migi

PostPostano: pon ruj 26, 2005 4:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Još da napomenem da dvorana ima grijanje i po meni dobru rasvjetu!

A ovo kaj je Alindyar rekao da je u koso stoji ali to je samo dobro loptica ti se uvijek vrati! Laughing Laughing Laughing Very Happy
[Vrh]
Slick

PostPostano: uto ruj 27, 2005 7:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ajde da razjasnimo neke osnove...

SOKAZ je stolnoteniska liga amatera grada Zagreba, s naglaskom na ZAGREB. Dakle, nigdje ne piše da je to stolnoteniska liga amatera grada Dugod sela, Jastrebarskog, Samobora, Duge rese i sl. gradova. E sad, da ne bi bilo sve tako rigorozno, nastupanje u SOKAZu je dozvoljeno i ekipama koje nisu sa područja ZAGREBa. U neku ruku, zašto bi se striktno ograničili samo na ZAGREB. Ali, tko kaže da se u takvom slučaju neće prijaviti i neka ekipa iz npr. Gospića, Zadra ili Varaždina? Po svim pravilima, to im je dozvoljeno. I baš zato da se izbjegnu takvi slučajevi, da cca 6 ekipa iz iste lige u jednoj sezoni mora ići u gostovanje ekipi van područja grada ZAGREBa donesena je takva odluka. Drugi problem je kako definirati područje grada ZAGREBa, a da svi budu zadovoljni. To je vrlo jednostavno. Pošto nemamo svi sredstva i mogućnosti da se služimo osobnim automobilima, to se svodi na područje na kojem vozi gradski prijevoz grada ZAGREBa (ZET). Bilo da je to tramvaj ili autobus, ali striktno ZETov. Iz toga slijedi jedno jako jednostavno pitanje. Vozi li i u Vaš grad, naselje, selo ili zaselak gradski prijevoz grada ZAGREBa? Ako je odgovor NE, onda za nastupanje takvih ekipa u SOKAZu vrijedi pravilo da moraju ići na gostovanja u ZAGREB čak i kada su te ekipe domaćini. Nemojmo zaboraviti da je ne tako davno ZET vozio i u takva naselja i gradove, kao što je slučaj sa Samoborom, Dugim selom i Jaskom. Voljom lokalne samouprave, odlučili ste se odcijepiti od ZAGREBa i između ostalog uvesti i vlastiti javni prijevoz. Konkretno tu je riječ o Samoborčeku, Čazmatransu i sl. kompanijama. Tako ste htjeli pa si sad i imajte. Samo neka me nitko ne pokušava uvijeriti da mi ZETov pokaz važi i za prijevoz vašim javnim prijevozom.

Meni osobno je žao što je promijenjena takva odluka i da sada moramo ići na ta gostovanja, bez obzira o kakvim je dvoranama riječ.

Zamislite situaciju da igrate protiv npr. ekipe iz Samobora koja je domaćin i koja nudi 2 termina u tjednu s početkom u 17 sati. Ljudi masovno rade do 16 sati i dok se kroz onu najveću gužvu probiju do Samobora, sumnjam da će stići do 17 sati. Uz to postoji i pravilo o čekanju protivnika od 20 min, ali opet sumnjam da će netko iz Dubrave stići na vrijeme. Drugim riječima, automatski 10:0 i 3 boda za domaćina jer se protivnici nisu pojavili na vrijeme.

I za kraj, nemojmo glumiti anđele, jer svi mi dobro znamo da se SOKAZ ne igra samo iz čiste zabave. Uz ljubav prema stolnom tenisu, postoji i želja za natjecanjem iz koje proizlazi i pobjednički duh i priznajte da nitko ne voli gubiti. Kod samog ugovaranja utakmica koriste se mnogi trkovi i finte tipa, kako namamiti protivnike kada nisu kompletni ili im zadati "nemoguće" uvijete u svojoj dvorani itd. itd... samo da bi došli do ta "magična" 3 boda. Vjerujte mi, svašta sam vidio i doživio.

Ne bi želio da se itko direktno uvrijedi radi ovog, ali to je samo moje mišljenje i imam iza njega stajati. Kao što vidimo, većina je pobijedila i odlučila da se ide na gostovanja van grada ZAGREBa, što je baš ove sezone pripalo i mene. Nije da mi je po volji, ali bez daljnjeg ću otići.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto ruj 27, 2005 8:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dodo (napisa):
Zamislite situaciju da igrate protiv npr. ekipe iz Samobora koja je domaćin i koja nudi 2 termina u tjednu s početkom u 17 sati. Ljudi masovno rade do 16 sati i dok se kroz onu najveću gužvu probiju do Samobora, sumnjam da će stići do 17 sati. Uz to postoji i pravilo o čekanju protivnika od 20 min, ali opet sumnjam da će netko iz Dubrave stići na vrijeme. Drugim riječima, automatski 10:0 i 3 boda za domaćina jer se protivnici nisu pojavili na vrijeme.

Ovo nije tako čest slučaj, a u ovakvim slučajevima i voditelji liga obično imaju toleranciju.

Citat:
I za kraj, nemojmo glumiti anđele, jer svi mi dobro znamo da se SOKAZ ne igra samo iz čiste zabave. Uz ljubav prema stolnom tenisu, postoji i želja za natjecanjem iz koje proizlazi i pobjednički duh i priznajte da nitko ne voli gubiti. Kod samog ugovaranja utakmica koriste se mnogi trkovi i finte tipa, kako namamiti protivnike kada nisu kompletni ili im zadati "nemoguće" uvijete u svojoj dvorani itd. itd... samo da bi došli do ta "magična" 3 boda. Vjerujte mi, svašta sam vidio i doživio.

Šta nije ovo upravo razlog da se svima dopusti da imaju dvoranu? Po meni, nedostatak auta je problem manjem dijelu ekipa. Imam osjećaj da sigurno 95% ekipa ima prijevoz barem jednim autom, koliko god se taj problem preuveličavao. Koliko ekipa po Zagrebu na mečeve putuje tramvajem (baš svi igrači u ekipi)?
Meni se čini da većina ekipa koje su protiv igranja van ZG protiv su jer:
1. im se ne da ("šta ću trošit vrijeme 1,2-put godišnje")
2. žele ostvariti prednost domaćeg terena (to je ovo što si naveo)
<praznina>
3. problem prijevoza
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Moover

PostPostano: uto ruj 27, 2005 11:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ma, ja bih se složio i s Dodom i tobom... zavisi iz koje perspektive gledaš... kad jednom u sezoni moraš prevalit 100ak km do Peščenice i natrag u ZG (računam na to da usput pokupim svoje igrače i razvezem ih kući), možeš to svakako tumačit...

ak se nekome ne da, ne bi mu nitko smio ništa prigovorit. Jednostavno - neću 100km radit... iz principa...

onaj tko nema ništa protiv, reći će: "ništa, mi plaćamo gorivo, nek domaćini onda bar neko malo iće i piće ponude"... Ništa veliko, ništa značajno...al toga tako malo ima u Sokazu... uglavnom na piće idu oni koji se već godinama poznaju, ne govorim sad o tome...

Koliko se sjećam, oba smo puta u Peščenici odlično primljeni i svaka čast domaćinima (da, dobro, išli smo i u Jablanovec, i u Samobor, i u Dugo selo... nije sad to bitno...)... al ono, ak ja mogu odvalit 50ak kn za gorivo i trošit svoj auto, red je da i druga strana nešto ponudi...

stalno se furamo na nekakvo kolegstvo, prijateljstvo i druženje... a toliko puta nam se desilo da se nakon gostovanja pokupimo i odemo bez da nas netko pozove na piće... Sad To je po meni najmanje što bi neka "daleka" momčad mogla napraviti kao nadomjestak za putovanje do njih...

Ajd sad malo vi...
ib
Site Admin

PostPostano: sri ruj 28, 2005 12:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
ak se nekome ne da, ne bi mu nitko smio ništa prigovorit. Jednostavno - neću 100km radit... iz principa...

Meni je to bezveze.
Nema tu "iz principa" jer se onda postavlja pitanje koliko takvih je potrebno da dirigira SOKAZom. Možda ja "iz principa" neću igrati tamo gdje nema prostora za lovca, ili na zelenom stolu, ili tako nešto. Glupo je doći i reći "e sad u Samobor iz principa neću, a u Goricu iz principa oću", barem meni to zvuči kao prohtjevi.
Osim toga, Pešćenica je puuno bliže od 50 kilometara, da ne spominjem Samobor ili Dugo Selo. U gradu veličine Zagreba to je čak relativna stvar. Ljudima iz Podsuseda je Samobor bliži od Žitnjaka vjerojatno..

Mislim da je najpoštenije ovako kako je, a to je da odlučuje većina. Lani na Skupštini je većina digla ruke da neće igrati van Zagreba, sada je anketa pokazala suprotno.. Ostaje stvar treba li se anketa ponavljati svako malo, i koliko često. Jer uvijek će biti nezadovoljnih koji će vikati "Oće-moan-ke-tu!"

Moover (napisa):
onaj tko nema ništa protiv, reći će: "ništa, mi plaćamo gorivo, nek domaćini onda bar neko malo iće i piće ponude"... Ništa veliko, ništa značajno...al toga tako malo ima u Sokazu... uglavnom na piće idu oni koji se već godinama poznaju, ne govorim sad o tome...

Koliko se sjećam, oba smo puta u Peščenici odlično primljeni i svaka čast domaćinima (da, dobro, išli smo i u Jablanovec, i u Samobor, i u Dugo selo... nije sad to bitno...)... al ono, ak ja mogu odvalit 50ak kn za gorivo i trošit svoj auto, red je da i druga strana nešto ponudi...

stalno se furamo na nekakvo kolegstvo, prijateljstvo i druženje... a toliko puta nam se desilo da se nakon gostovanja pokupimo i odemo bez da nas netko pozove na piće... Sad To je po meni najmanje što bi neka "daleka" momčad mogla napraviti kao nadomjestak za putovanje do njih...

Slažem se, to je jako lijepo kad se dogodi, ali meni nije uvjet. Ja se recimo ne bi osvećivao u stilu "nisu mi ništa ponudili, pa ću sad glasat protiv", nije mi to toliko bitno. Volim otići malo van Zagreba (i igrati ping-pong) najviše radi sebe i svoje ekipe.
Pa onda na stvari tipa piće gledam kao bonus Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Zdenko

PostPostano: pet ruj 30, 2005 12:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igram u Sokazu oko 25 godina i svih se godina - osim prosle - normalno islo u goste u sve navedene dvorane plus u Jasku. Nikad nije bilo problema sa ugovaranjem termina jer se zna da se ne moze stici u Jasku u 17 sati a nakon svake tekme se islo na cugu. Cilj ovog svega je bio druzenje uz sport a tako bi trebalo biti i dalje.
Uvijek je bilo ekipa koje su isle samo zaj... protivnike sa mjeracima svjetlosti, termometrima, metrima i ostalim pomagalima ali se ipak na kraju igralo.
Po meni, ovo sa zabranom igranja u dvoranama oko ZG bila je greska koja se sad ispravila i to je dobro.
Inace, stanujem u Sesvetama i sve mi je jednako daleko ako se gleda kilometraza...
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: sri lis 05, 2005 1:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

sokaz je socijalna liga. u njemu igraju penzioneri, školarci, studenti, troškovi ligranja u sokazu nisu visoki, sporta također. u tome je i draž sokaza. dogodi se da pojedine ekipe nemaju na raspolaganju automobil (iz vlastitog iskustva, donedavno nitko iz moje ekipe nije imao auto), i onda je odlazak na neka zabita mjesta problem...enivej, to je koliko shvaćam i bila ideja sokaza, omogućiti doći igračima na lokaciju uz pomoć javnog prijevoza
[Vrh]
Moover

PostPostano: sri lis 05, 2005 1:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

travaroš s dva srajvera (napisa):
sokaz je socijalna liga. u njemu igraju penzioneri, školarci, studenti...

Apsolutno se slažem s ovim...
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.