SOKAZ forum
7. liga, jesen 2015.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Zadnja izmjena: Stane, dana/u uto lis 13, 2015 3:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Zadnja izmjena: Stane, dana/u uto lis 13, 2015 3:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dogovorena tekma 3. kola; INTERCAPITAL - C. B. PLAY OFF u srijedu u 19:30 sati u Vjesniku.
Obzirom na to kako me je Stane nabio prošli vikend na turniru
, nadam se da će netko drugi pronaći način kako ga sčokljat
, ja sam za sada jedno pet poena po setu u deficitu.
Dobro smo krenuli, za sada, posebno je vrijedna pobjeda koju smo ostvarili protiv Pavleka, tj. Rubin prometa d.o.o.
Ovi momci iz Plankera su jako dragi dečki, ali su samo dvojica pa već ulaze u meč s 0:3
... Šarko igra jako dobro, mnogima će dati po tamburi! 
Obzirom na to kako me je Stane nabio prošli vikend na turniru
Dobro smo krenuli, za sada, posebno je vrijedna pobjeda koju smo ostvarili protiv Pavleka, tj. Rubin prometa d.o.o.
Ovi momci iz Plankera su jako dragi dečki, ali su samo dvojica pa već ulaze u meč s 0:3
Zadnja izmjena: Stane, dana/u uto lis 13, 2015 3:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Stane, dana/u uto lis 13, 2015 3:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Odigrali smo jučer protiv C. B. PLAY OFF-a odličnu utakmicu, čestitam protivnicima na zasluženoj pobjedi
, doista su igrački odlična ekipa i vjerujem da će, unatoč Ravijevoj ozljedi koja još uvijek nije sanirana, proći dalje s 1. ili 2. mjesta.
Bili smo jako blizu osvajanja boda, kada je već Ravi odustao nakon prvog kruga singlova, ali ipak nismo uspjeli
. Ja sam Staneta vodio s velikih 2:0 u setovima, ali do trećeg seta jednostavno nisam uspio doći
, najbliže pobjedi sam bio kod 8:8 u 5. setu, ali fakat smo obojica odigrali jako dobro, zadovoljan sam kako sam igrao
, ali nisam zadovoljan završnim rezultatom zato što sam dobio po lampi.
U paru smo se dva puta vraćali iz zaostatka od seta razlike, bili smo dobri i u 5. setu, ali ipak previše promašujemo relativno laganih lopti
, rezultat je to apsolutno nedovoljne količine treninga.
Kapetan Miki je odigrao odlično protiv Ravija
, dobro je krenuo i protiv Staneta (koji je također to skužio i sčokljo Mikija sitnom provokacijom
), ali nije bilo dovoljno. U trećem krugu singla raspucao se i Zdenek, odličan je bio meč između njega i Mikija, ali eto, možda bi bilo bolje za nas da su igrali prvi ili drugi singl, vjerujem da bi ga Miki dobio
, jer je nekako tonuo od početka prema kraju utakmice, a Zdenek igrao sve bolje i bolje, ali nema sada više nikakve veze.
Hvala Stanetu što je odmah počokljao rezultat na net
, čestitke dečkima na zasluženoj pobjedi
, mi se moramo još popraviti.
U slijedećem kolu gostujemo Dobrom Dolu pa bumo vidli kaj bu bilo, rekoše slijepci!

Bili smo jako blizu osvajanja boda, kada je već Ravi odustao nakon prvog kruga singlova, ali ipak nismo uspjeli
U paru smo se dva puta vraćali iz zaostatka od seta razlike, bili smo dobri i u 5. setu, ali ipak previše promašujemo relativno laganih lopti
Kapetan Miki je odigrao odlično protiv Ravija
Hvala Stanetu što je odmah počokljao rezultat na net
U slijedećem kolu gostujemo Dobrom Dolu pa bumo vidli kaj bu bilo, rekoše slijepci!
Zadnja izmjena: Stane, dana/u uto lis 13, 2015 3:14 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Sudeći prema zapisnicima sa utakmica C.B. Play off sa raznim protivnicima,
RAVI je mutant daždevnjaka i morske zvjezdače.
Luka Modrić onakav nespretan i star potrči malo brže i odma ne može igrati 5 tjedana, a RAVI strga koljeno na nekoliko dijelova i oporavi se u potpunosti za svega 2 tjedna.
Ne vjerujem STANETU više ni kad kaže da će sutra vjerojatno Sava teća kroz Zagreb.
RAVI je mutant daždevnjaka i morske zvjezdače.
Luka Modrić onakav nespretan i star potrči malo brže i odma ne može igrati 5 tjedana, a RAVI strga koljeno na nekoliko dijelova i oporavi se u potpunosti za svega 2 tjedna.
Ne vjerujem STANETU više ni kad kaže da će sutra vjerojatno Sava teća kroz Zagreb.
Igrom slučaja sam bio na toj utakmici i moram potvrditi da je Ravi ovoga puta fakat ozljeđen.
Ima zamotano koljeno, samo stoji na mjestu i lamaće s reketom, ali pošto je toliko jak kao igrač i to mu je dovoljno za pobjede u 7. ljigi.Ide redovito na terapije i svaka mu čast što uopče igra
jer trčati - ne može, nego samo trčkarati ali samo, lagano i RAVNO
Tak da igra s maksimalno 50%
Ne znam dali će se uspjeti 100% oporaviti bez operacije jer nažalost znam puno o ozljedama koljena,
a on više nije niti "proljetna ruža" bez obzira na odličnu kondicijsku pripremu.
Ima zamotano koljeno, samo stoji na mjestu i lamaće s reketom, ali pošto je toliko jak kao igrač i to mu je dovoljno za pobjede u 7. ljigi.Ide redovito na terapije i svaka mu čast što uopče igra
Tak da igra s maksimalno 50%
Ne znam dali će se uspjeti 100% oporaviti bez operacije jer nažalost znam puno o ozljedama koljena,
a on više nije niti "proljetna ruža" bez obzira na odličnu kondicijsku pripremu.
The Only Way Is Up...rutinski
Mnogo si bezobrazan za tak starog čovjeka...vjeverko je napisao/la:Ima li mjesta gdje nisi objavio kako imaš iskustva sa ozljedom koljena?
Ajd poslikaj pa nam pokaži to svoje koljeno.
Evo, nekog si pobjedil u toj slabašnoj 4. ljigi (inače, ak nisi znal sada je 4. kolo)
i odmah su ti narasla krila
Di je bil Parni-Valjak-Huzy ?

Došlo je vrijeme zimskih praznika i gužvi na skijaškim stazama. Nažalost mnogo je onih koji će ozlijediti koljeno te će nakon praznika obilaziti fizioterapeute. U prilog činjenici da je koljeno dio tijela koji skijaši najčešće ozljeđuju govore i statistički pokazatelji -od ukupnog broja ozlijeđenih skijaša proteklih godina na ozljedu koljena odnosi se između 30 i 40 posto ozljeda.
Lokalizacija-Najčešće su ozljede u području križnih i postraničnih ligamenata. Može doći do ozljede samog ligamenta ili spoja ligamenata za kost, odnosno hvatište . Posljedica ozljede ligamenata koljena je nestabilnost, koja ovisi o ozlijeđenom ligamentu ( prednja, stražnja ili postranična nestabilnost). Nestabilnost može biti jednosmjerna ili višesmjerna, kad je riječ o udruženim ozljedama više ligamenata koljena.
Stupanj i obim ozljede- Najlakša ozljeda je distenzija (rastezanje) ligamenata, kad se ne narušava kontinuitet, nego je riječ o istegnuću. Istegnuće udruženo s djelomično pokidanim nitima svrstava se u djelomične ili parcijalne rupture. U oba slučaja dolazi do slabljenja snage ligamentnog ostatka, što izaziva povećanje nestabilnosti zgloba. Zadnji stupanj ozljede je potpun prekid ili ruptura anatomskih niti ligamenata, koji rezultira potpunom nestabilnošću zgloba. Nestabilnost se dokazuje u kliničkom i funkcionalnim testovima, ali i radiološkom tehnikama.
Smanjena funkcionalnost. U trenutku ozljeđivanja ligamenata može doći i do ozljeđivanja mekih česti koje su prožete krvožilnim strukturama i osjetilnim živčanim tjelešcima i nitima. To mogu biti zglobna ovojnica, masni jastučići (burze), meniskualni hrskavični aparat, tetivna hvatišta i tetive mišića ili koštanog tkiva natkoljenice i potkoljenice.
ranoj fazi, neposredno nakon ozljede, prevladavaju vrlo jaka bolnost, otok koljena, redukcija gibljivost zgloba i nemogućnost hoda.
Koljeno Lumbalis centarU kasnijoj fazi javlja se i gubitak mišićne mase i snage mišića natkoljenice te smanjenje zglobne pokretljivosti, što se može razviti u kontrakturu( zakočenje) te na kraju dolazi do gubitka osjećaja za zglobni stabilitet, što je propriocepcijski nedostatak. Sve to dovodi bolesnika u stanje smanjene funkcionalnosti, što je veliki zdravstveni, psihološki, radni i općenito životni problem.
Fizioterapijska procjena i strategija
Pravac i izbor liječenja, kao i trajanje fizioterapeutskog liječenja i povratak u normalne životne aktivnosti ozlijeđene osobe, ovise o lokalizaciji, stupnju, obimu i intenzitetu ozljede ligamenata i ostalih struktura koljena. Uz dobru specijalističku dijagnostiku, poželjan je problemski pristup u smislu fizioterapeutske procjene stanja koljena pri zaprimanju na fizioterapiju, što pomaže odrediti strategiju u fizioterapiji stabilizacije koljena. Krajnji cilj je umanjivanje problema nastalih nakon ozljede, tj. simptoma koji dominiraju i čine kliničku sliku manifestom.
The Only Way Is Up...rutinski