NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

10. liga jesen 2015.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vjeverko

PostPostano: pet lis 16, 2015 12:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Guga (napisa):

Taj poraz nas je na kraju koštao 1. ili 2. mjesta, pa smo završili kao 3.

Svako zlo za neko dobro pa se tako i ZAGONDŽIJAMA dogodilo da su srećom otišli samo jednu ligu naprijed.
Kažem srećom jer im je i ta prejaka. Beljenje Beljenje Beljenje

Iz vlastitog iskustva znam kako je u prejakoj ligi pa im se divim na strpljenju.
Laughing Laughing Laughing Laughing

A kaj se zvukova tiče po pravilima ITTF-a jedino je dozvoljen krik:

ŠOOOOO-EEEEEE-ŠOOOOO.

( i fućkanje naslovne teme iz filma MOST NA RIJECI KWAI )
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vjeverko

PostPostano: pet lis 16, 2015 1:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A evo i stručnog mišljenja u "ispuštanju zvukova" (stenjanje) u tenisu, a ne vidim razloga zašto se to nebi moglo preslikati i na stolni tenis :

CITAT :

Psihološki učinci

Brojna poznata imena u tenisu digla su svoj glas protiv stenjanja na terenu, nazvavši ga varanjem, a Martina Navratilova je otišla i korak dalje, podnijela je službenu prijavu WTA protiv poznate akademije Nicka Bollettierija, optuživši ga da kod podučavanja svojih pulena posebnu pažnju stavlja na stenjanje, koje bi trebalo dekoncentrirati i/ili iživcirati protivnika. Je li Navratilova u pravu?

Kako se čini, da. Psiholozi naglašavaju pozitivni učinak stenjanja na samog stenjača, prilikom izvođenja udarca uz istovremeno ispuštanje zvuka kroz glasnice povećava snagu udarca, ali i sprječava prerano grčenje mišića. Stenjanje igraču također pomaže osloboditi se napetosti i opušta ga tijekom igre.

No, psihološki učinci stenjanja na protivnika protiv kojih je ustala i Navratilova, čine se puno većima od onih koje stenjanje ima na samog "izvođača". Još jedno istraživanje provedeno je na skupini običnih ljudi kojima su prikazani video isječci udaraca tenisača sa i bez stenjanja te se od njih tražilo da odrede na koju će stranu otići loptica nakon udarca. Polovica udaraca izvedena je u tišini, druga polovica pri buci od 60 decibela.

Rezultati istraživanja pokazali su da su ispitanici odgovarali od 20 do 30 milisekundi sporije na udarce uz stenjanje te su dali od 4 do 5 posto više netočnih odgovora o smjeru loptice igrača koji stenje. Uzme li se u obzir razina profesionalnog tenisa, takvi postoci nipošto nisu zanemarivi.

Ovi rezultati idu na ruku još jednoj u nizu "teorija zavjere" vezanih za stenjanje na terenu, a to je ona da zvuk ispušten tijekom udarca prikriva zvuk udaranja loptice o reket te zbunjuje protivnika o smjeru i jačini udarca stenjača. Zagovornici takve teorije smatraju da uz zvučnu, stenjanje može stvoriti i vizualnu smetnju protivniku, koji je slabije koncentriran na trenutak kada loptica napušta reket, a to se uspoređuje s pričanjem na mobitel tijekom vožnje.

Bilo kako bilo, očito je da stenjanje doista ima učinak na psihu protivnika, barem onu najjednostavniju i najočitiju, a to je ometanje izazvano jakim zvukovima. Upravo je to razlog zbog kojeg su Navratilova i društvo zatražili zabranu stenjanja na terenima te sankcije za igrače stenjače.
Izvor: HRSPORT.net
Naslov: Znanost stenjanja na teniskim terenima
Datum: 01.07.2015.

Ako prihvatimo to razmišljanje, ispuštanje takve vrste zvukova nije ništa drugo nego *********** .
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet lis 16, 2015 1:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Je, ima tu puno stvari nad kojima se treba zamisliti i koje imaju očito i znanstvenu podlogu.
Zato ja koristim, kao što je i Vjeverica svih Vjeverica spomenula,
od strane ITTF-a jedini dozvoljeni (sramežljivi) :

Šoooo-e-Šoooo

naravno, tek nakon što poen završi Thumbs up

A dali nam je ljiga prejaka, to bumo još vidli, "ljiga je još mljada" Beljenje
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 2:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Topspin (napisa):
Joker (napisa):
Ovo stvarno nije u redu od njih... covjek bi ocekivao da ce netko tko je igrao 3. ligu i tko je dugo u sokazu igrati na iskustvo i znanje, a ne se sluziti prljavim trikovima kao "gospodin" Pelin... Cini se da su neki ove sezone bas zagrizli da bi osvojili ligu pa se koriste svim mogucim sredstvima kako bi dosli do pobjede (serve iz ruke, provokacije, smeta im disanje protivnika, sudac zaustavlja igraca na servi nakon sto je vec bacio lopticu jer je navodno "zaboravio" rezultat i to vise puta) Ali sto je tu je, ja se nadam da cete se vi decki i dalje boriti i da necete odustati nakon ovoga, a njih ce, nadam se, stici pravda jer je ovo stvarno sramotno....

Ovaj tekst je pun besmislica, problem je u tome što je Pelin dvije klase bolji od vas, pa vam onda sve smeta.
Što se tiče brojenja Smile , to je sigurno brojio Budanko, njega stvarno pingač i ne zanima, igra samo utakmice, a priprema se u teretani Smile

Laughing Laughing Laughing
Pa ak je bolji nek baci loptu pa mozemo i mi pocet sa serviranjem iz ruke i sa nedopustenim stvarima i covjek igra vise od nas pa je razumljivo da i zna vise od nas i naravno ima bolju servu iz ruke Thumbs up
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 2:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Guga ja sam samo stavio da prestane to prigovaranje za ispustanje zvukova ali vidim da sam samo dobio kontra efekat sad toga ima jos vise kao sto sam reko oni su to valjda vidili na forumu pa su i oni odlucili radit isto ali su se zeznuli i nisu skuzili da se meni ljudi zale za to a ne brescakovicu al su morali jer je njihov prvi igrac gubio pa su se pokusali izvuc a pacjenti su na pocetku rekli da je to dopusteno stvarno nema logike u njihovoj logiki Zubo
A ovo sto mene nes ljudi mrze to me ne uzbuđuje jer ja znam da nista ne radim nepravilno nisam nikom nis ruzno reko za razliku od drugi sto meni sve govore al sam skuzio najvise me mrze oni koji imaju poraz od mene pa im valjda to tesko pada Confused
Svi se zale sa glavnim problemom serviranje iz ruke pa zato i stavljam na forum da se to rjesi i umjesto da te svi podrze u tome i da se okupimo i da stanemo na kraj tome ne ljudi njih podrzavaju zato ljudi i dalje nastavljaju sa tim ja igramo samo sa tim ljudima jer znam da ih ima puno i da necu nista postic ako prekinemo utakmicu i bit ce ih sve vise jer i kad ti dode neko ko tak igra ti stavis na forum i svi se cude ili kazes im to u lice i oni se na tebe pocnu derat to mi stvarno nije u redu jer ne vidim zas je tak tesko bacit loptu bar malo mislite da je to njima problem da su se tak navikli ja nebih reko oni vrlo dobro znaju sta rade al se prave ludi i to lose utjece na nase nove clanove koji se udrzuju u sokaz i uce krivo i govre im ljudi da u sokazu mozes radi sto god oces igro sam ja zadnje lige i ima ih dosta koji tak servrijau i glupo je sad njima nes govorit je su ljudi pocetnici ali oni nazalost nikad ne promjene servu i ostanu na tom jer vide od drugih da se to smije i znaju da su tak jaci ne vidim di je problem da bicis loptu nema problema to svi znaju al znaju da ce bit slabiji i onda izmisljaju price ovo je sokaz nema suca sve se smije i tako
I umjesto da ljudi u sokazu i na forumu na tome dođu na kraj ne oni se bave sa problemima oko ispustanja zvukova kroz noge i takvih gluposti koje se smiju radit to meni malo Lud
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 16, 2015 2:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

E, daj pliz tu i tamo koji zarez i točku, ovo je stvarno užasno teško za pratit. Moli Crying
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: pet lis 16, 2015 3:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zubo

Strgo sam oči čitajući ovo...
Stanetovi postovi su kamilica za ovo Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 3:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pardon Zubo Zubo Zubo Zubo Zubo Zubo
Guga

PostPostano: pet lis 16, 2015 4:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ma tolko ste ga uzrujali, skupa sa KUD-om Babže Narikače s Malešnice da je to hitno moral
Poop Bljak iz sebe, pa nije imal ni vremena ni strpljenja za takve sitnice kao što su zarezi, točke i velika slova ROFL
Zdenko

PostPostano: pet lis 16, 2015 5:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A a a a a a, ispuštanje za zvukova kroz noge
[Vrh]
Dren

PostPostano: pet lis 16, 2015 5:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hmm. Da onda doprinesem nervozi.
Što se tiće serve iz ruke. Činjenica je da bi trebalo baciti lopticu bar 16cm okomito u zrak da službeno nije serva iz ruke.
No realno, na našem nivou, ako čovjek ne utjeće na rotaciju loptice rukom, nema gotovo nikakve prednosti ili nedostatka ako je baci i 1 cm.
Ono što može biti problem je eventualno skrivanje kontakta loptice s reketom (skrivanje rukom) i kod neiskusnih igrača situacija da nije spreman na servu (iznenadi ga).
Ne vjerujem da tebi ili tvojim suigračima itko na ovoj razini igre stvara ozbiljniji problem serviranjem iz ruke Very Happy
Skrivanje loptice, zasigurno. No to nije problem serve iz ruke već skrivanja. drugo pravilo.

A ti s druge strane, i ti si u potpunosti svjestan da tvoje ekstenzivno stenjanje kod vraćanja (mekanih!) balona jest dekoncentrirajuće i da smeta ljudima.
Nitko ne bi ni A rekao da ti zastenješ kad povučeš spinčinu, vjeruj mi Very Happy
Ko što Stane Legenda (tm) zna Klanja se
Stav - e pa mogu to jer nije zabranjeno u sokazu i stav ako se protivnik ogrješuje o pravila, onda mogu i ja je problem i zato tvoja pobuna (koja jest u skladu s ITTF pravilima, kad pričaš o servi iz ruke) ne pada na plodno tlo.
Jer stenjanje i serviranje iz ruke su ista, jednaka - ne fer igra. Ti se principijelno ni malo ne razlikuješ od čovjeka koji servira iz ruke. Isti ste.
Reci mi, zašto ti, kad je gusto i kad gubiš, ne igraš bez stenjanja iako znaš da to može rušiti koncentraciju protivnika?
Nemoj mi reći "jer mi je tako lakše" jer to može reči i onaj koji servira iz ruke Wink
Kužiš u čem je problem?

btw, iz pravilnika za suce stolnog tenisa:

An example of behaviour which might justify action by the umpire is shouting during play, in annoyance or elation, but in deciding how to react the umpire should take account of the environment in which it occurs. If the general noise level is so high that the player’s shouting is hardly noticeable, it is more sensible not to stop play but to wait until the end of the rally before speaking to the offending player.

Slobodan prijevod: Primjer ponašanja koji mogu opravdati djelovanje suca su uzvikanje tjekom igre, u nerviranju ili bodrenju, ali sudac pri odluci treba uračunati i okolinu. Ako je zvuk takav da se igračevo uzvikivanje skoro ne primjeti, primjerenije je ne zaustavljati igru prije opomene takvom igraču.

Dakle, ne sankcionira se ako je na razini okolne buke, ali da ako glasno i neprimjereno udarcu uzvikuješ - odnosno kriv si jer utječeš na igru.
Ako je u granicama normale i inače je glasno u dvorani - ne smatra se da utjeće na igru protivnika i tolerira se. Ali se i to upozorava.

Tako da mi je jasan i stav Drenića u ovoj situaciji. Rekao ti je na početku da se stenjanje tolerira, jer je smatrao da zastenješ kad radiš udarac koji zahtjeva napor. Kasnije ti je rekao da takvo stenjanje što vi izvodite jest protiv pravila.

Ne bih se uvlačio u raspravu je li u oba slučaja je u pravu jer nisam čuo navedeno stenjanje, jelte Very Happy

Ali ako je na razini onog tvojeg Aaaaaaaah!!! pri nabacivaju balona bome, u pravu je Very Happy
Dren

PostPostano: pet lis 16, 2015 5:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mda. da dodam, da me ne počnu prati na toj razini.

Osobno sam protiv i serviranja iz ruke i skrivanja serve i glasnog stenjanja (uzvikivanja bilo što tjekom poena) u SOKAZu.
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 7:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren ja cim vidim tvoj post ne zelim ga ni citat jer znam da je pun gluposti i da Poop bezveze jer ti si od onih koji ne moze podnjet poraz dok smo igrali 4 ligu ti si nam bio voditelj i kazes otvoreno da mrzis plankere tako da naravno ces bit protiv nas zbog ljudi kao sto si ti mi se ovaj sokaz gadi al naravno ima i dobrih al ti si ova mracna strana Thumbs up
Guga

PostPostano: pet lis 16, 2015 7:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zdenko (napisa):
A a a a a a, ispuštanje za zvukova kroz noge

Pa valjda ga svrbi nekaj ispod Laughing
55

PostPostano: pet lis 16, 2015 8:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da, ja neću niti navoditi sranja s Plankerima, u kojima je i Dominik tada igrao, jer sam sve to tada pripisao njihovom neiskustvu u SOKAZ-u, i htio bih da tako i ostane.
Najbitnije u vezi serve "iz ruke" gospodina Pelina je slijedeće: njegova serva nije "iz ruke" na takav način da to stvara suparniku poseban problem. Problem je u tome što on (sudeći po svom bolnom iskustvu) servira zahebanu "titovku" s razno-raznim varijacijama i to te izludi! A još i igra jako dobro... Pa te prebije i onda se sjetiš da servira iz ruke...
Inače, do sada sam odigrao punih deset sezona u SOKAZ-u, i to u poprilično čokljo-ligama. Nagledao sam se servi da te Bog dragi sačuva, ipak u životu nikada nikome nisam prigovorio na visinu (ne)izbacivanja loptice prilikom serviranja.
Hebiga, volim pobjeđivati, ali čokljavost koju posjeduju igrači u SOKAZ-u nije nešto što mi smeta kada igram tekmu, niti bih se vadio nakon prebijanja na takve izgovore.
[Vrh]
Brod

PostPostano: pet lis 16, 2015 8:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Još ste na stenjanju?! Confused Ne ne
55

PostPostano: pet lis 16, 2015 8:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Leteći Medvjedić (napisa):
Dren ja cim vidim tvoj post ne zelim ga ni citat jer znam da je pun gluposti i da Poop bezveze jer ti si od onih koji ne moze podnjet poraz dok smo igrali 4 ligu ti si nam bio voditelj i kazes otvoreno da mrzis plankere tako da naravno ces bit protiv nas zbog ljudi kao sto si ti mi se ovaj sokaz gadi al naravno ima i dobrih al ti si ova mracna strana Thumbs up

Čime vjerojatno još više dokazuješ da si u hebenoj manjini. Brukica
[Vrh]
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 8:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vas dvoje mozete odmah u Big brother tamo bi se bas ljepo uklopili Thumbs up
Brod

PostPostano: pet lis 16, 2015 9:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa ne znam,navodno se u Big Bother-u isto dosta stenje,a ima i kroz noge tu i tamo... Evil
Leteći Medvjedić

PostPostano: pet lis 16, 2015 10:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

https://www.youtube.com/watch?v=OkDVOk_sB6s

Evo pa si gledajte Thumbs up
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 4 / 6.

Forum(o)Bir: