| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: pet lis 16, 2015 9:58 pm Naslov
: |
|
|
| Brod (napisa): | | Pa nije li slobodan izbor ženama koju će ligu igrati,mušku ili žensku,davanje a ne oduzimanje prava?! |
Zašto mi nemamo to pravo izbora, o zašto  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet lis 16, 2015 10:32 pm Naslov
|
|
zasto kadeti mogu igrati i u kadetima i u juniorima i u seniorima?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub lis 17, 2015 12:54 am Naslov
|
|
Kadeti? Klupski igrači? Ja bih volio da se mladim igračima i igračicama dopusti sudjelovanje i u SOKAZ-u...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sub lis 17, 2015 8:49 am Naslov
|
|
Mislim da bi to bilo kontraproduktivno i za njih i za Sokaz  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub lis 17, 2015 10:36 am Naslov
|
|
Moguće je... to je doista tematika za malo dužu polemiku.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sub lis 17, 2015 10:41 am Naslov
|
|
E, tu se slažem.
Nakon kaj je moja mlađa kćer prije par dana pogledala jedan Mixerov meč,
ima noćne more i budi se u jaucima i sva oblivena znojem.
Prvu noć mi niš nije bilo jasno, ali onda sam "povezal činjenice"  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub lis 17, 2015 3:04 pm Naslov
|
|
ahaha...
nekak mi je smijesnije kad guga zajebava nekog drugog a ne mene  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ruj 25, 2018 12:35 am Naslov
: Promjene u pravilnicima |
|
|
Bacite pogled na naslovnicu i na par novih sitnica.
Najznačajnije od njih su da morate barem jedan ponuditi u 18 sati ili kasnije, te da ne smijete predati tri utakmice zaredom.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: uto ruj 25, 2018 6:25 am Naslov
|
|
Bravo za promjene/nadopune pravilnika!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (22:31:42) Postovi: 177 Lokacija: ZagreB
|
Postano: uto ruj 25, 2018 6:29 pm Naslov
|
|
Molim pojašnjenje članka 8:
| Citat: | | Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu za odigravanje utakmice najmanje dva dana u tjednu, ne računajući dane vikenda i neradne dane. Međutim, utakmice se mogu igrati bilo koji dan, ako se momčadi tako dogovore. Ukoliko domaćin ponudi za odigravanje utakmice ponedjeljak ili utorak, dužan je nazvati gostujuću momčad u petak prethodnog tjedna. |
"do utorka" - završno s ponedjeljkom ili uključujući utorak
Kada već radite izmjene pokušajte definirati pravila na način da ne mogu biti dvosmisleno tumačena. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: uto ruj 25, 2018 6:53 pm Naslov
|
|
Kad se kaže "do utorka" to znači daje utorak uključen. Kad je neki rok do, na primjer, 15. to znači da je zadnji dan roka 15.
Inače, tehnika pisanja propisa nije jednostavna, pa se ja nudim vodstvu da im za svaki tekst, prije objave, obavim pravnu korekturu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
|
Postano: uto ruj 25, 2018 6:58 pm Naslov
|
|
Molim pojašnjenje članka 29:
| Citat: | | O svakoj utakmici vodi se zapisnik. Zapisnik se vodi na propisanom formularu u tri jednaka primjerka, a potpisuju ga voditelji obiju momčadi. Original primjerka šalje se voditelju lige, jedan dobiva protivnička momčad, a jedan ostaje domaćinu. Zapisnik treba čuvati do kraja prvenstva, odnosno do izlaska biltena u kojem se objavljuju konačne tablice. |
Unazad par godina vrlo rijetko, usudio bi se reći skoro nitko ne piše zapisnik u 3 primjerka. U nekim situacijama domaćin se niti ne trudi osigurati jedan primjerak za protivničku ekipu. Štoviše, s prezirom nam odgovaraju "Sami si prepišite ako vam to treba." Zazivamo digitalno doba i što manje papira, ali dajte onda to definirajte pravilnikom da jasno piše. Što tko treba imati i dobiti (papir/sliku/email), kome se šalje (nikome/referentu lige), dokle se čuva i sl. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
|
Postano: uto ruj 25, 2018 7:00 pm Naslov
|
|
| Bez uvrede g. Dinko, ali molim odgovor vodstva SOKAZ-a na nekolicinu postavljenih pitanja. Ipak njima plaćamo članarinu i oni nam propisuju pravila, pa je onda red da ih oni i pojasne. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
|
Postano: uto ruj 25, 2018 7:04 pm Naslov
|
|
Molim pojašnjenje članka 34:
| Citat: | | Ako momčad u tijeku prvenstva izgubi bez borbe tri utakmice zaredom, ili ako bez borbe izgubi više od polovice ukupnog broja utakmica, rezultati postignuti na odigranim utakmicama neće se uzimati u obzir, a momčad će biti tretirana kao da uopće nije nastupala u tom prvenstvu, odnosno kao da je u njemu plasirana posljednja. |
Imali smo već situacije da tokom sezone iz neke od liga odustane više od jedne momčadi. Na koji način je definirano tko je zadnji, predzadnji itd.? Pretpostavljam da znam odgovor, no tu jednu rečenicu je potrebno dopisati u pravilnik da se izbjegnu bilo kakve polemike i razna tumačenja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ruj 25, 2018 8:48 pm Naslov
|
|
Ovo zadnje sam se baš potrudio (možda neuspješno) da piše jasno - svi su zadnji, nitko nije predzadnji. U smislu da ako tri ekipe odustanu, nebitno je kojim su redoslijedom to napravile - efektivno su njih tri 14.-plasirane, ovi prvi iznad njih su 11.-plasirani.
Sve tri ekipe što su odustale ispadaju u onu ligu u koju ispada 14.-plasirani u standardnoj ligi bez odustajanja.
Ovo "do utorka" je tu već osamsto godina i to nismo dirali, pa kako je bilo dosad, tako i nastavlja biti. Ja bih rekao da je utorak uključen.
Ako je baš jako bitno, uvijek možeš tumačenje za ovaj granični slučaj provjeriti kod gosp. Leskovca na mailu.
Što se zapisnika i elektronike tiče - ja bih bio sretan da je elektronski zapisnik izjednačen s papirnatim, ali nije. Budući da sam u ovih 15ak godina nakupio dosta mentalnih ožiljaka dok se gunđalo po internetu i po ekipama koje bi samo utipkavale, nemam neku naročitu inspiraciju gurati ovu inicijativu. Tako je kako je, po pravilniku su tri kopije, u praksi domaćin piše jedan zapisnik koji će poslati poštom, WhatsAppom ili mailom, a gostu je najčešće dosta da ugleda rezultat na netu. I to tako ok funkcionira, čak i s ekološke strane.
Ako gost zahtijeva zapisnik, a domaćin je lijen pisati jer nema indigo blok, tužakajte se voditelju da natjera domaćine.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
yole-59
Pridružen/a: 24. 03. 2017. (08:25:24) Postovi: 78 Lokacija: ZG - Dugave
|
Postano: pet ožu 15, 2019 11:26 am Naslov
|
|
Pitanje na koje me zanima odgovor nadležnih:
imena igrača koji se objavljuju i nalaze na spisku naknadno prijavljeni;
da li to znači da je već prošlo devet dana od prijave i uplate ili ...
a ako nije kako onda znati kada imaju pravo nastupa  _________________ AJMOOO !!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: pet ožu 15, 2019 12:57 pm Naslov
|
|
| yole-59 (napisa): | Pitanje na koje me zanima odgovor nadležnih:
imena igrača koji se objavljuju i nalaze na spisku naknadno prijavljeni;
da li to znači da je već prošlo devet dana od prijave i uplate ili ...
a ako nije kako onda znati kada imaju pravo nastupa  |
Ne. To znači samo da su prijavljeni _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|