NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Jambalaya

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bill

PostPostano: pon ožu 16, 2009 11:09 pm    Naslov : Jambalaya Citirajte i odgovorite

Igrala se utakmica ( liga nije važna ), nakon prvog kruga igrač gostujuće momčadi NN odbija igrati u drugom kolu sa igračem s kojim od prije ima nerazjašnjene odnose i ne komunicira. Ne dozvoljava da mu se upiše ime kao gubitniku bez borbe, već tvrdi da pauzira zbog povrede. U nastavku igre u trećem krugu protivnik NN-a, ne želi igrati sa NN-om jer on po pravilniku sokaza pošto nije igrao u drugom kolu može igrati samo u paru. Pravilnik sokaza spominje samo zamjenu a o privremenoj povredi nema riječi. U nastaloj raspravi troje tvrdi da je NN u pravu i smije igrati treći krug a četvorica se ne slažu s tim. Pitam se ima li umnik koji bi mogao skuhati (objasniti) tu jambalayu, ne mislim na davanje mišljenja jer ih već sada imamo dovoljno nego logični pravni zaključak. Unaprijed hvala!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ib
Site Admin

PostPostano: uto ožu 17, 2009 12:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Predivno Rolling Eyes

Ja bih NN-u pisao poraz u drugom krugu, s tim da smije igrat u trećem. Možeš odbit igrat srednju, ali ne možeš tako očigledno birat s kim hoćeš ili nećeš igrat Thumbs down
Ako se dvojac ne podnosi, fine, ni prvi ni zadnji takav slučaj, i uvijek bi se momčadi dogovorile kome ide pobjeda Zubo

Čak se desilo par puta da je NN uspio iskamčit da ne bude u zapisniku tu partiju "između", i najednom se pojavio poslije - ja bih mu na takvom uočenom zapisniku uredno svaki put zabiberio poraz. Pojma nemam

Da je NN ušao u drugom krugu, ili izašao u trećem bez da je igrao par, tada mu ne bih pisao poraz, jer kašnjenje i raniji odlazak zvuče kao izgledne situacije i razumna opravdanja.
Ovakva "ozljeda za jedan meč" je prevelik teren za manipulacije vlastitim skorom, npr. kada u drugom krugu igraš s Taboršakom ili Kneževićem.

Sve ovo gore sudim na temelju iskustva i kako sam ja običavao raditi i što mi se čini da ima smisla, sutra ću vidjet bossove pa javim ako oni misle drugačije.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: uto ožu 17, 2009 8:50 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

moje skromno mišljenje i tumačenje pravilnika natjecanja

igrač nije igrao drugi krug iz bilo kojeg razloga čitaj pravilnik

Članak 23.
Svaka momčad ima pravo u pojedinačnim susretima, u slučaju ozljede ili taktičkih razloga zamijeniti samo jednog od nastupajućih igrača. Zamjena igrača mora bili najavljena nakon tri, odnosno šest odigranih pojedinačnih partija.

dakle ozljeđen je: nastavlja zamjena i drugi i treći krug

a ako hoće igrati treće krug, pušta drugi krug bez borbe

Amen

iz istog članka se može pročitati da i ako je napravljena zamjena u drugom krugu, u trećem krugu zbog ozljede nije moguće uključiti više niti jednog novog igrača...

evo još i članak iz pravilnika o stolnoteniskim natjecanjima (HSTS)

Članak 64.

Vrhovni sudac može dozvoliti prekid igre do 10 minuta, ako je igrač prolazno onesposobljen za igru.

Prekid igre neće se dozvoliti ako je nesposonost za igru postojala ili se mogla predvidjeti prije početka susreta, odnosno ako je nastala uslijed normalnih napora igre.

Nesposobnost izazvana grčem ili iscrpljenošću smatrat će se posljedicom normalnih napora igre. Prekid može biti dozvoljen samo za onesposobljenost uslijed ozljede nastale za vrijeme igre, npr. zbog pada i sl.
[Vrh]
dundo bumbo

PostPostano: uto ožu 17, 2009 10:34 am    Naslov : Re: Jambalaya Citirajte i odgovorite

bill (napisa):
Igrala se utakmica ( liga nije važna ), nakon prvog kruga igrač gostujuće momčadi NN odbija igrati u drugom kolu sa igračem s kojim od prije ima nerazjašnjene odnose i ne komunicira. Ne dozvoljava da mu se upiše ime kao gubitniku bez borbe, već tvrdi da pauzira zbog povrede. U nastavku igre u trećem krugu protivnik NN-a, ne želi igrati sa NN-om jer on po pravilniku sokaza pošto nije igrao u drugom kolu može igrati samo u paru. Pravilnik sokaza spominje samo zamjenu a o privremenoj povredi nema riječi. U nastaloj raspravi troje tvrdi da je NN u pravu i smije igrati treći krug a četvorica se ne slažu s tim. Pitam se ima li umnik koji bi mogao skuhati (objasniti) tu jambalayu, ne mislim na davanje mišljenja jer ih već sada imamo dovoljno nego logični pravni zaključak. Unaprijed hvala!

Nije Jambalaya, nego obično sranje. Nije u redu pjesmama Hanka Williamsa tumačiti iskrivljenu percepciju i poremećenost nekih ljudi. Mogli ste mu reći da može uvijek tri puta skočiti u Savu, a samo dva puta izaći van i tako riješiti sve svoje probleme! Wink
[Vrh]
bill

PostPostano: uto ožu 17, 2009 11:16 am    Naslov : Jambalaya Citirajte i odgovorite

Cijenjeni Jere nije pošteno kad je u pitanju Cajun izvorna glazba uz Hank Williamsa ne navesti Moon Mulligana, naročito kad je u pitanju J Smile ambalaya
Poštovani Rope sve što ste naveli bilo je debelo prežvakano u raspravi na licu mjesta. Pravilnik SOKAZa samo daje pravo momčadi da koristi zamjenu...nigdje ne stoji da je to momčad dužna učiniti, odnosno da igrač nema pravo propustiti meč koji nije započeo. Po ITTF pravilima (drago mi je da i to neko čita), samo stoji koliko sudac dozvoljava prekida a isto tako nema definicije kako postupiti kad igrač u ekipnom susretu zbog povrede ne nastupi u jednom susretu.
Hvala Vrhu na iscrpnom odgovoru.
[Vrh]
bill

PostPostano: uto ožu 17, 2009 11:18 am    Naslov : Jambalaya Citirajte i odgovorite

ib oprostite što sam vas zamijenio sa Vrhom
[Vrh]
rope

PostPostano: uto ožu 17, 2009 11:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

tko je vrh Confused

i kak glasi taj iscrpni odgovor Confused Confused
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto ožu 17, 2009 12:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vrh je vrh poruke tj vrati se na vrh -probably Smile
wolf

PostPostano: uto ožu 17, 2009 12:06 pm    Naslov : Re: Jambalaya Citirajte i odgovorite

jere (napisa):
Mogli ste mu reći da može uvijek tri puta skočiti u Savu, a samo dva puta izaći van i tako riješiti sve svoje probleme! Wink

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Laughing Laughing Laughing
antispin

PostPostano: uto ožu 17, 2009 12:19 pm    Naslov : Re: Jambalaya Citirajte i odgovorite

bill (napisa):

S obzirom da navedena ekipa nije najavila izmjenu,igraču koji nije htio igrati u drugom krugu treba pripisati poraz bez obzira radi li se o ozljedi ili nečem drugom. Poslije bi mogao igrati u trećem krugu .Ib je u pravu,ne može se s ovim bi igrao, s ovim nebi i još da mi se ne piše poraz.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Brod jr.

PostPostano: uto ožu 17, 2009 3:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da sam se ja našal u takvoj situaciji,dotičnom gospodinu nakon što je odbio igrati upisao bih poraz a on se na to može poslije žalit kolko hoće!!!

Kao kaj se vidi iz priloženog sve vuče na tvoju stranu.

Po meni takvi ljudi ne bi trebali bit dio ovakve jedne prijateljske organizacije nego bi trebali nabijat sami sa sobom lopticu u zid!!!
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.