| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
cedi3003
Pridružen/a: 18. 11. 2015. (23:14:13) Postovi: 11 Lokacija: Ozalj
|
Postano: čet stu 19, 2015 12:18 am Naslov
: savjet oko reketa |
|
|
stolnim tenisom se bavim rekreativno,2 - 3 puta tjedno,nekad i češće. Imam 30 godina i počeo sam ga s frendovima igrat u osnovnoj školi još. Tu su bila duža razdoblja neigranja,pa razdoblja od godinu dana češćeg igranja itd.. Želja mi je podignut igru na viši nivo i prije 3-4 godine sam kupio u intersportu njihov tada najskuplji reket (500 kn): butterfly s gumama wakaba d-13 sa šupljom drškom (unutra je neka cijev plastična), vodeći se (pogrešno) onom:skuplje je bolje. Reket od početka čuvam u futroli na sobnoj temperaturi. Moja tehnika nije vrhunska ali nije ni totalno početnička. Još uvijek učim neke udarce. Najviše problema imam sa backhand topspinom,to je udarac koji nikako da usavršim a jako bih to želio. Svoju igru bih opisao kao allround koja jako naginje napadačkoj (čini mi se sve više i više u zadnje vrijeme), ovisi o protivniku.
Želio bih više brzine ali se bojim da ne izgubim puno kontrole.Ono što me zanima, da li da nastavim igrat s ovim reketom koji imam pa ga kasnije promijenim, ili da složim neki drugi? Šta vi mislite o tome? Razmišljam o gumama xiom omega V europe 1.8 na nekom drvu all+ ili off- ?jel to ok kombinacija za mene?ako da,koje drvo? oprostite na dužini i hvala na bilo kakvom dobronamjernom savjetu ili kritici |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet stu 19, 2015 6:18 am Naslov
: |
|
|
Ako si iz Zagreba dođi na SINNI u Vjesnik u subotu u 14 s (25 kn za 2 sata). Igrati ćeš sa različitim igračima i isprobati svoj reket protiv igrača 14. - 20. lige Sokaz-a. Dobiti ćeš pokoji savjet, zabaviti se, uspostaviti kontakte pa ćeš biti bliže svojoj odluci. Ovo što imaš je "premade" (tvornički) reket, sa najslabijim gumama koje Butterfly ima, može ti odgovarati za sada ali ako se imalo želiš baviti pingačem (recimo 2 x tjedno) i igrati u Sokaz-u trebaš si sam sklopiti neki reket od nekog drva i boljih guma. Za početak to sve (i drvo i gume) može biti rabljeno a za što ti je dovoljno 300 kn.
U Vjesniku ćeš naći dečke koji imaju rezervni reket pa ga možeš isprobati da vidiš razliku. Svi mi koji smo tamo smo na isti način "ušli" u svijet stolnog tenisa. Svi novi članovi su uvijek dobrodošli. Što nas je više to je zabavnije. Druga opcija ti je Arena Prečko. Pogledaj stranice Udrge SINNI. LP.
http://www.sinni.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: čet stu 19, 2015 7:19 am Naslov
|
|
| Hvala na pozivu ali vise nisam stanovnik metropole. Bio sam 4 god u domu na Savi (to su bili dani!) i tada bas nisam mislio o pingaču :-) . Što se tiče reketa, mislim da je u redu složit jedan takav npr. omega 5 europa i naviknut se na njega i do kraja usavrsit tehniku na njemu...ili sam u krivu? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: čet stu 19, 2015 8:30 am Naslov
|
|
Načelno si u pravu, kao i svi mi koji tražimo idealnu kombinaciju drveta i guma a to radimo kontinuirano i (gotovo) uvijek mislimo da smo u pravu dok .... ne promijenimo mišljenje ... pa drvo ... pa gume. Za mene (a i za 90% rekreativaca) pingač je vječno traženje onoga što (misliš) da ti odgovara. Nisam siguran da vrhunski igrači i "stručnjaci" ZNAJU što je najbolje za njih (sada će si neki ovdje umisliti da govorim o njima).
Nema toga tko će ti reći što je najbolje za tebe, svi se samo prave važni da nešto znaju potkrepljujući to nekakvim "dokazima" a .... sve je relativno. Općenito se smatra da je za početak "optimalno" (iz više razloga u koje ni sam nisam uvjeren da su ispravni) krenuti sa nekim drvom All, All+ ili Off - pa sve dok ne "otkriješ" svoju igru i kreneš u nekim drugim smjerovima ako ćeš IKADA i doći u tu situaciju obzirom na tvoje osobne predispozicije. Gume su druga stvar. Najprije tanje (zbog kontrole - ma što to značilo) i ne previše tvrde već više mekane. Sve ostalo ti je u domeni "stručnih" analiza i bespotrebnog mudrovanja jer se duboke i precizne i stvarno stručne analize opreme ne odnose na nas koji se bavimo pingačem na ovaj način. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: čet stu 19, 2015 9:55 am Naslov
|
|
Jel debljina gume ovisi o spužvi? Jesu to one mjere 1.8, 2.0, 2.2? I jel gume kad ih kupuješ dolaze sa spužvom i ti si naručiš koju debljinu te spužve želiš (mislim na nove, ne na rabljene)?
Ovdje je recenzija te gume i čini mi se jako dobra i ljudi su zadovoljni s njom (barem ovi koji komentiraju): http://www.tabletennisdb.com/rubber/xiom-omega-v-europe.html
Znači da bih ja trebao naručit 1.8 ili 2.0 (prije 1.8), nikako ne 2.2 jel tako?
I ja sam mislio isto neko all+ drvo ili off- i mislim da bi to trebalo funkcionirat... Muči me malo jel to prezahtjevna kombinacija za haklanje 2 - 3 puta tjedno? al si mislim uvijek ga mogu prodat ako mi ne paše pa ne gubim previše na cijeni.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 19, 2015 10:22 am Naslov
|
|
Tako je, ovisi o spužvi, sve te mjere su ti debljine spužve, na koju ide onaj gornji sloj koji nije spužva (topsheet). Debljina cijele gume je jasno zbroj jednog i drugog.
Ti naručiš gumu s tom-i-tom debljinom spužve, i ona ti dolazi sa spužvom u toj debljini, već spojeno jedno na drugo i zapakirano od proizvođača.
Ne naručuješ pojedinačno jedno pa drugo gotovo nikad, osim ako se ne igraš travuljagama ili drugim materijalima (soft, antispin), a to kao ofanzivac vjerojatno nećeš trebati. Osim ako ne odustaneš od bekend spina i bekenda općenito.
Ja bih ti isto preporučio OFF- ili ALL+ drvo, i neku gumu s 1.8 debljinom spužve za početak. Držat će neko vrijeme, sigurno ti neće biti presporo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: čet stu 19, 2015 10:28 am Naslov
|
|
Sve je odgovor DA. Danas više nema guma bez spužve (barem ovih regularnih komercijalnih koje se kupuju u dućanu). "Šaraj malo", nemoj samo Xiom gledati, u RH se lagano mogu kupiti gume svih ostalih : Butterfly, Yasaka, Donic, Tibhar, ...ima i Stige, Joole pa i HRPE kineskih guma.
Ove recenzije su ti relativan pokazatelj (ustvari i nema nekih apsolutnih pokazatelja) i za gotovo svaki komad opreme imaš raznih recenzija. Nekome paše a drugome ne.
Deblje gume (ustvari deblje spužve) imaju jači katapult efekt ali su bolje za spin od tanjih guma. Slabije se može kontrolirati udarac jer je loptica odbija od reketa i bez pokreta ruke.
Ne razumijem rečenicu "jel to prezahtjevna kombinacija za haklanje 2 - 3 puta tjedno ?" Sklopljen reket sa jednim takvim navedenim drvom i dvije gume srednje kvalitete su ti MINIMUM zahtjeva koje si trebaš postaviti ako želiš POKUŠATI napredovati u vještini pinganja. Ovo što sada imaš će se pokazati lošim reketom u srazu sa nekim tko igra jednako dobro kao i ti ali ima složeni reket na predloženi način.
Ako si mislio da je prezahtjevno dati 300 kn za sklapanje reketa onda znaj da danas u Sokaz-u (i u slabijim ligama) igraju ljudi sa reketima koji koštaju i 2.000 kn. To nužno ne znači da su to dobri igrači ali su spremni za takovo ulaganje u ovu rekreaciju.
P.S. - dok sam ja pisao IB je već postao pa zato ja ponavljam već rečeno |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: čet stu 19, 2015 10:55 am Naslov
|
|
| Hvala obojici, puno ste mi pomogli i razriješili nekih nedoumica! Ne mislim da je 300 kn prezahtjevno, nego 750 - 800 kolko bi me izašlo neko drvo i dvije omega 5 gume. Znam da nisu Bogom dane, ali mi se čini ipak dosta manja cijena za (možda) manju kvalitetu od razvikanih brandova butterfly-a, stige, joole... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: čet stu 19, 2015 11:55 am Naslov
|
|
kontaktiraj Mladena (Geek-a) _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet stu 19, 2015 12:49 pm Naslov
|
|
Da se mene pita ja bi kupio YASAKA RAKZA 7 SOFT gume 1.8 debljine, i Balsa + drvo naravno od Yasake, i eto ti dovoljno brzine, a i kontrole.  _________________ Yasaka Rakza 7 Soft, Rakza PO & Balsa +
http://www.taurus-info.com |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: čet stu 19, 2015 2:46 pm Naslov
|
|
| kolka je cijena yasakinih guma i drva i di se mogu nabavit?kolko vidim po netu to sve skupa je oko 1000 kn.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: čet stu 19, 2015 3:10 pm Naslov
|
|
Ne znam jel se smije reklamirati, pa ću te uputiti na Google: Yasaka Hrvatska
Rakza 7 Soft 240kn
Balsa 225 kn
I da, slažem se s tomeckom... dobra kombinacija. _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: pet stu 20, 2015 12:48 pm Naslov
|
|
Evo ekipa, ja sam suzio izbor: Rakza 7 soft 1.8 i Balsa+ (OFF-)
ili Xiom Vega Europe 1.8 i drvo Stiga Offensive Oversize WRB (OFF-) ili
Xiom Offensive S (OFF-)
Hvala Mladenu za savjet o Vega Europe!
Nekako sam bliži ovoj drugoj kombinaciji i to s drvom Xiom Offensive S...
Šta vi mislite, iskusnjare? Hvala svima unaprijed! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet stu 20, 2015 1:05 pm Naslov
|
|
Još nešto što je meni bilo bitno, a to je ukupna težina reketa.
Ja preferiram što lakši reket (sa gumama naravno), zato sam između ostalog uzeo YASAKA BALSA + .
Drvo sa gumama sada ima cca 160gr.
toliko _________________ Yasaka Rakza 7 Soft, Rakza PO & Balsa +
http://www.taurus-info.com |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri stu 25, 2015 5:15 pm Naslov
|
|
Ne znam tko ti je predložio drvo Xiom Diva jer ne igra puno ljudi s tim drvom (ja nisam predložio iako je to odlično drvo, a nije skupo), ali tu si pogodio odlično.
Nije skupo drvo, kontrola izvanredna, a brzine sasvim dovoljno.
Ja imam jedno doma, a jučer sam baš krpao isto takvo drvo od suigrača jer ga je oštetio na tekmi.Drago mi je da sam ga uspio spasiti.
Kaj se guma tiče, probao sam dosta Xiom guma (baš za inat nisam Vegu) i mogu reći da su gume dobre, a meni omiljena, a s kojom sam igral godinu i pol je naravno Sigma Europe I  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sri stu 25, 2015 10:06 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: sri stu 25, 2015 9:44 pm Naslov
|
|
| Iskreno, divu sam izabrao sam kao što rekoh nakon puno čitanja foruma, recenzija i omjer cijene i kvalitete mi se činio dobar. vegu mi je preporučio g. Mladen. Ja sam htio omegu europa ali po njegovim riječima su mi prebrze gume s obzirom da dolazim s tvorničkog reketa i mogu reć da je imao pravo. (hvala Mladen, ali i ekipa s foruma!). Ove su mi svemirski brod u odnosu na stari reket, još se privikavam na njih ali mislim da to privikavanje neće dugo trajat i da je to ono što mi je trebalo. Možda sam preeuforičan ali ovo mi je prvi složeni reket, do sad sam samo imao tvorničke. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet stu 26, 2015 6:10 pm Naslov
|
|
Kada smo već kod euforije i ja sam trenutno u sličnom stanju
(pogledaj ako već nisi pod temu Excalibur), ali su me prekjučer "malo spustili" na zamlju zločesti dečeci iz Odre
S jedne strane to i nije tak tragična stvar jer se moglo dogoditi i da  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cedi3003
|
Postano: čet stu 26, 2015 7:13 pm Naslov
|
|