SOKAZ forum
Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Stigao je čip i fino svira
E sad je problem kako ga ugraditi u kofer.Uvjet je da lijepo izgleda,
da ga se ne vidi (osim zvučnika naravno), da ga se dobro čuje
i naravno da ne "rasturim" velur u unutrašnjosti kofera
Moram malo progruntati, pa bum to ugradil za vikend kada ulovim malo vremena.
Projekt Excalibur se približava svom vrhuncu
E sad je problem kako ga ugraditi u kofer.Uvjet je da lijepo izgleda,
da ga se ne vidi (osim zvučnika naravno), da ga se dobro čuje
i naravno da ne "rasturim" velur u unutrašnjosti kofera
Moram malo progruntati, pa bum to ugradil za vikend kada ulovim malo vremena.
Projekt Excalibur se približava svom vrhuncu
The Only Way Is Up...rutinski
Velur će se morati odljepljivati 100% i tu nema dileme,
ali moram dobro isplanirati točno na kojem mjestu i šta napraviti nakon toga.
Nije problem odljepiti materijal, nego je problem kako ga nakon toga učvrstiti natrag jer će morati biti moguće danas-sutra moći izvaditi čip i zvučnik van zbog promjene baterija ili ubacivanja nove melodije.
Plan mi je da odljepim velur (morati će ga se ustvari izrezati sa skalpelom od memorijske pjene), nakon toga oblikovati ležište za čip i zvučnik u memorijskoj pjeni i na kraju vratiti velur preko toga.
Možda je najbolje da se postavi čićak traka na rub između memorijske pjene i velura + naravno otvor za zvučnik u veluru.
Osim toga treba taj zvučnik zaštititi od oštećenja s nekom mrežicom
(jer je inače prekriven s kartonom kada se koristi u muzičkoj čestitki).
Sve je to u teoriji i kažem, treba malo progruntati, jer imam samo jedan pokušaj skidanja i rezanja velura, a taj pokušaj mora biti bez greške jer nema popravnog...

ovo ti je slika tog čip-modula i nije baš mali...recimo 10x5 centimetara i debljine 0,5 centimetara.
Nije problem odljepiti materijal, nego je problem kako ga nakon toga učvrstiti natrag jer će morati biti moguće danas-sutra moći izvaditi čip i zvučnik van zbog promjene baterija ili ubacivanja nove melodije.
Plan mi je da odljepim velur (morati će ga se ustvari izrezati sa skalpelom od memorijske pjene), nakon toga oblikovati ležište za čip i zvučnik u memorijskoj pjeni i na kraju vratiti velur preko toga.
Možda je najbolje da se postavi čićak traka na rub između memorijske pjene i velura + naravno otvor za zvučnik u veluru.
Sve je to u teoriji i kažem, treba malo progruntati, jer imam samo jedan pokušaj skidanja i rezanja velura, a taj pokušaj mora biti bez greške jer nema popravnog...

ovo ti je slika tog čip-modula i nije baš mali...recimo 10x5 centimetara i debljine 0,5 centimetara.
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 10:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Parafrazirati ću velikog "fudbalera" Crvene Zvezde i jugoslavnske reprezentacije iz 70-tih godina Jovana Ačimovića. Stariji će znati o kome se radi...
Tada u to vrijeme Zvezda je bila u nekoj krizi i uprava je , zajedno s trenerima i igračima organizirala sastanak da se raspravi o trenutnoj situaciji. Ačimović, kakav je cool tip bio, nije želio tratiti vrijeme na tom sastanku nego se na par sekundi pojavio na sred istoga i rekao legendarnu rečenicu: "Samo vi sastančite", naučite bre da igrate fudbal"...i otišao...
Tako bi vjerojatno Karakašević komentirao ovu paradu od reketa i himni kod otvaranja furtrole....

Tada u to vrijeme Zvezda je bila u nekoj krizi i uprava je , zajedno s trenerima i igračima organizirala sastanak da se raspravi o trenutnoj situaciji. Ačimović, kakav je cool tip bio, nije želio tratiti vrijeme na tom sastanku nego se na par sekundi pojavio na sred istoga i rekao legendarnu rečenicu: "Samo vi sastančite", naučite bre da igrate fudbal"...i otišao...
Tako bi vjerojatno Karakašević komentirao ovu paradu od reketa i himni kod otvaranja furtrole....
E, .ebote.... Priznajem da nisam očekivao da ćeš nabaviti ovakvu veliku mrcinu.Guga je napisao/la:Velur će se morati odljepljivati 100% i tu nema dileme,
Daj slike od kofera, možda se može izvesti da se montira u poklopac umjesto u donji dio.
@koka
samo mi nemoj reći da su i tebe kao maloga umjesto protiv tuberkuloze cijepili protiv - humora...
@dalton
hvala, hvala
@zl-I-zra
tako je, svakog bedaka nekaj veseli pa tak i mene...
@trnski
imaš sliku kofera u prvom postu ove teme i normalno da će čip ići u poklopac,
ali problemi koje sam naveo se i odnose za montažu u poklopac.
Kaj se veličine tiče, ona je - BITNA
(kaj ti to žena nije rekla ?
)
Ja sam to puno puta čuo
uostalom ti si isto predložio baš ovaj čip.
Kineski čipovi su puno manji, imaju memoriju za samo 10 sekundi muzike
(ovaj ima za 200 sekundi, znači skoro 3,5 minute
??!!), imaju plastični upola manji zvučnik
(ovaj je metalni)...pa onda možeš misliti kakav "zvuk" proizvode ti Kinezi.
Koka bi mi dobil osip po svim skrivenim dijelovima tijela kad bi "to zasviralo" jer se on inače bavi prodajom hi-fi opreme
tak da to nije dolazilo u obzir.
Osim toga kada muzika zasvira, nek se čuje na barem nekoliko metara,
a već bumo ga nekak nagurali "u kufer" zar ne ?
samo mi nemoj reći da su i tebe kao maloga umjesto protiv tuberkuloze cijepili protiv - humora...
@dalton
hvala, hvala
@zl-I-zra
tako je, svakog bedaka nekaj veseli pa tak i mene...
@trnski
imaš sliku kofera u prvom postu ove teme i normalno da će čip ići u poklopac,
ali problemi koje sam naveo se i odnose za montažu u poklopac.
Kaj se veličine tiče, ona je - BITNA
Ja sam to puno puta čuo
Kineski čipovi su puno manji, imaju memoriju za samo 10 sekundi muzike
(ovaj ima za 200 sekundi, znači skoro 3,5 minute
(ovaj je metalni)...pa onda možeš misliti kakav "zvuk" proizvode ti Kinezi.
Koka bi mi dobil osip po svim skrivenim dijelovima tijela kad bi "to zasviralo" jer se on inače bavi prodajom hi-fi opreme
Osim toga kada muzika zasvira, nek se čuje na barem nekoliko metara,
a već bumo ga nekak nagurali "u kufer" zar ne ?