SOKAZ forum
Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
I kada se već prisjećam tih prošlih sezona, mala analiza gdje su sada,
čime se bave, koga ugnjetavaju i u kojim ljigama ekipe iz povijesne
NIKAD JAČE U 'ISTORIJI SOKAZA, ČELIČNE 10. LJIGE
iz sezone jesen 2014. godine.
Bilo je puno polemika i napada na moje izjave (pogotovo od jedne osobe s ovog foruma koja se hrani isključivo orašastim plodovima)
Sada se lijepo vidi da sam bio u pravu,
da sam ''imal nos za procjene''
i da uopće nisam pretjerival s izjavama.

Dakle, situacija je danas ovakva :
CROATIA OSIGURANJE - 1. U 6. ljigi i idu u 4. ljigu (isti sastav igrača)

PLANKERI - 13. u 7. ljigi i ispadaju u 9. ljigu
(praktički druga ekipa, bez 2 najbolja igrača iz te sezone Podkrajšek i Korman)
ZAGONĐIJE (IGEPA) - 4. ili 5. u 8. ljigi (isti sastav igrača), idemo u 7. ljigu ???
PUTERFLY - 2. u 7. ljigi i idu u 5. ljigu (isti sastav igrača)
STK ELEKTRA - ekipa se raspala zbog stresa, a jedan je ''uteko čak u Canadu'' jer veli da ta 10. ljiga nije normalna i da bu rađe igral ping-pong s Polarnim medvedima nego u takvoj ''surovoj ligi'' s nekakvim Šumadincom koji ga je ''zažbukal'' s 15-tak zidarskih FH-enda i BH-enda...
JASTREB - 10. u 9. ljigi (bez Kunovića, 1. igrača ljige te godine
) valjda buju ostali 
Treba još dodati iz prošle sezone (bili s nama u 9. krugu pakla) :
CB PLAY OFF - 1. u 7. ljigi i idu u 5. ljigu (isti sastav igrača) i po meni idu prema
1. ljigi u munjevitom roku

Eto, mislim da ne trebam više ništa reći i analizirati naš trnoviti put.
Ziher sam da je i ''onaj'' princ imal lakši prilaz do Trnoružice nego mi u našem napredovanju
jer su mnogi protivnički igrači i njihovi stilovi igre protiv kojih smo ''se borili'' u zadnje 3 sezone
jako-jako-jaaaaako nalikovali na ovo :

neki na ovo :

a neki bome na ovo (originalno ime - Psychrolutes marcidus - tipični predstavnik ovog podneblja,
a najčešće obitava u ljigama od 5.-10.
) :

Daj me nemoj jebat...pa ti sad igraj

Valjda bu na proljeće i Excalibur pomogel u ''sječi'' tog trnja & korova
Slučaj dokazan i - zaključen
čime se bave, koga ugnjetavaju i u kojim ljigama ekipe iz povijesne
NIKAD JAČE U 'ISTORIJI SOKAZA, ČELIČNE 10. LJIGE
iz sezone jesen 2014. godine.
Bilo je puno polemika i napada na moje izjave (pogotovo od jedne osobe s ovog foruma koja se hrani isključivo orašastim plodovima)
Sada se lijepo vidi da sam bio u pravu,
da sam ''imal nos za procjene''
i da uopće nisam pretjerival s izjavama.

Dakle, situacija je danas ovakva :
CROATIA OSIGURANJE - 1. U 6. ljigi i idu u 4. ljigu (isti sastav igrača)
PLANKERI - 13. u 7. ljigi i ispadaju u 9. ljigu
(praktički druga ekipa, bez 2 najbolja igrača iz te sezone Podkrajšek i Korman)
ZAGONĐIJE (IGEPA) - 4. ili 5. u 8. ljigi (isti sastav igrača), idemo u 7. ljigu ???
PUTERFLY - 2. u 7. ljigi i idu u 5. ljigu (isti sastav igrača)
STK ELEKTRA - ekipa se raspala zbog stresa, a jedan je ''uteko čak u Canadu'' jer veli da ta 10. ljiga nije normalna i da bu rađe igral ping-pong s Polarnim medvedima nego u takvoj ''surovoj ligi'' s nekakvim Šumadincom koji ga je ''zažbukal'' s 15-tak zidarskih FH-enda i BH-enda...
JASTREB - 10. u 9. ljigi (bez Kunovića, 1. igrača ljige te godine
Treba još dodati iz prošle sezone (bili s nama u 9. krugu pakla) :
CB PLAY OFF - 1. u 7. ljigi i idu u 5. ljigu (isti sastav igrača) i po meni idu prema
1. ljigi u munjevitom roku
Eto, mislim da ne trebam više ništa reći i analizirati naš trnoviti put.
Ziher sam da je i ''onaj'' princ imal lakši prilaz do Trnoružice nego mi u našem napredovanju
jer su mnogi protivnički igrači i njihovi stilovi igre protiv kojih smo ''se borili'' u zadnje 3 sezone
jako-jako-jaaaaako nalikovali na ovo :

neki na ovo :

a neki bome na ovo (originalno ime - Psychrolutes marcidus - tipični predstavnik ovog podneblja,
a najčešće obitava u ljigama od 5.-10.

Daj me nemoj jebat...pa ti sad igraj
Valjda bu na proljeće i Excalibur pomogel u ''sječi'' tog trnja & korova
Slučaj dokazan i - zaključen
Zadnja izmjena: Guga, dana/u uto ruj 11, 2018 4:00 pm, ukupno mijenjano 34 puta.
The Only Way Is Up...rutinski
Kaj se dešava ?
Sezona je gotova i šta sad, nitko više ni muuu ni beee
Čip još čeka na ugradnju.Skratio sam muziku maksimalno što se dalo, a da ostane sve bitno.
Rocky traje 36 sekundi, a Conan 43 i pojačao sam glasnoču na maksimum što može podnjeti taj ipak mali zvučnik (0,5 Wata), a da ne dođe do deformacije zvuka.
Probnu verziju su poslušali Cipranin i Šumadinac i baš prema njihovim uputama
(malo predugo-svaka verzija oko 1:15 minuta i pretiho-ako je buka okolo,
pitanje je koliko daleko bi se čulo) sam obradio te dvije verzije.
Sreća da se ipak malo kužim u to i da imam potrebne kompjuterske programe.
Ovaj produženi vikend ću imati vremena, pa ću ga ugraditi jer sam napravio konačan plan i to je to.
Još imam dvije male dileme :
dali da stavim čip koji se aktivira na povlačenje (kao kada se rastvara čestitka)
ili
čip sa senzorom za svijetlo (aktivira se kada ga obasja svjetlo, reagira i na svjetlo žarulje i neonke) ?
Ta dva čipa su po dimenzijama slična, a zvučnik je potpuno isti.
I naravno, koju muziku odabrati
?
Conan ili Rocky ?
Žena je glasala za Rocky-a, a kćer za Conana (kaže da ta muzika zvuči "opasnije")
Kada ugradim čip, možda snimim obje verzije i stavim video na Youtube,
pa da napravimo jednu malu anketu šta se ljudima više sviđa
Dobro, sada možete reći - daj me nemoj jebat...zaboli me kurčić dali tebi svira kofer kada vadiš Excalibura i koja muzika svira...Conan ili Rocky !
Ali kao što sam rekao, svakog bedaka (u ovom slučaju mene) nekaj veseli,
i normalno da će svoje mišljenje reći samo oni kojima ovo nije baš nešto totalno bezveze i neinteresantno.Inače, mene karakterizira to da kada nešto isplaniram,
ja taj plan moram dogurati do kraja - kad, tad...pa je jedno sigurno, a to je :
U sezoni proljeće 2016. Excalibur ima da svira
Sezona je gotova i šta sad, nitko više ni muuu ni beee
Čip još čeka na ugradnju.Skratio sam muziku maksimalno što se dalo, a da ostane sve bitno.
Rocky traje 36 sekundi, a Conan 43 i pojačao sam glasnoču na maksimum što može podnjeti taj ipak mali zvučnik (0,5 Wata), a da ne dođe do deformacije zvuka.
Probnu verziju su poslušali Cipranin i Šumadinac i baš prema njihovim uputama
(malo predugo-svaka verzija oko 1:15 minuta i pretiho-ako je buka okolo,
pitanje je koliko daleko bi se čulo) sam obradio te dvije verzije.
Sreća da se ipak malo kužim u to i da imam potrebne kompjuterske programe.
Ovaj produženi vikend ću imati vremena, pa ću ga ugraditi jer sam napravio konačan plan i to je to.
Još imam dvije male dileme :
dali da stavim čip koji se aktivira na povlačenje (kao kada se rastvara čestitka)
ili
čip sa senzorom za svijetlo (aktivira se kada ga obasja svjetlo, reagira i na svjetlo žarulje i neonke) ?
Ta dva čipa su po dimenzijama slična, a zvučnik je potpuno isti.
I naravno, koju muziku odabrati
Conan ili Rocky ?
Žena je glasala za Rocky-a, a kćer za Conana (kaže da ta muzika zvuči "opasnije")
Kada ugradim čip, možda snimim obje verzije i stavim video na Youtube,
pa da napravimo jednu malu anketu šta se ljudima više sviđa
Dobro, sada možete reći - daj me nemoj jebat...zaboli me kurčić dali tebi svira kofer kada vadiš Excalibura i koja muzika svira...Conan ili Rocky !
Ali kao što sam rekao, svakog bedaka (u ovom slučaju mene) nekaj veseli,
i normalno da će svoje mišljenje reći samo oni kojima ovo nije baš nešto totalno bezveze i neinteresantno.Inače, mene karakterizira to da kada nešto isplaniram,
ja taj plan moram dogurati do kraja - kad, tad...pa je jedno sigurno, a to je :
U sezoni proljeće 2016. Excalibur ima da svira
Zadnja izmjena: Guga, dana/u uto pro 22, 2015 9:39 am, ukupno mijenjano 1 put.
- bduralija
- Kontakt:
Excalibur : O Fortuna - Carl Orff
https://www.youtube.com/watch?v=t6Hp2WANepc
ovo je prigodno... i ima moj glas...

https://www.youtube.com/watch?v=t6Hp2WANepc
ovo je prigodno... i ima moj glas...
Ma gle, nije loša muzika, ali moraš uzeti u obzir da je jedna stvar slušanje na kompjuteru u sobi ili u koferu usred dvorane gdje ima razno-razne buke.
Ovi tihi dijelovi u ovoj melodiji se uopće nebi čuli, pa ih se mora izbaciti, odnosno obraditi muziku na kompu i napraviti novu JEZGROVITU verziju u trajanju 30-40 sekundi jer toliko otprilike traje vađenje reketa iz kofera i skidanje zaštitnih folija.Nema smisla da muzika traje 2-3 minute pa da uvijek čuješ samo početnih 20-30 sekundi.Najvažniji dio ove melodije je postupno pojačavanje glasnoče, a to nebi bilo moguče izvesti s tako malim zvučnikom.
Ovi tihi dijelovi u ovoj melodiji se uopće nebi čuli, pa ih se mora izbaciti, odnosno obraditi muziku na kompu i napraviti novu JEZGROVITU verziju u trajanju 30-40 sekundi jer toliko otprilike traje vađenje reketa iz kofera i skidanje zaštitnih folija.Nema smisla da muzika traje 2-3 minute pa da uvijek čuješ samo početnih 20-30 sekundi.Najvažniji dio ove melodije je postupno pojačavanje glasnoče, a to nebi bilo moguče izvesti s tako malim zvučnikom.
a nema ništa bolje od ovog..
https://www.youtube.com/watch?v=rYFlzJyxWlw
https://www.youtube.com/watch?v=rYFlzJyxWlw
Te "novotarije" nisu namjenjene za buraze Vidmar,mario je napisao/la:U ligi u kojoj igraju Vidmari koncentraciju bi mi trebao srušit koferčić s mjuzom. Svašta.
a ako bude malo sreće ne bumo bili ni u istoj ljigi jer smo završili kao 5. pa se nadamo da bi ipak mogli "uteći" prema ljigi - "7. svjetskih čuda"
Šta možemo, nada umire posljednja...
I tako, ostao je još jedan maleni problem.
kako da zaštitim membranu zvučnika.Pošto je taj zvučnik ustvari predviđen za postavljanje unutar preklopne čestitke, njega u tom slučaju štiti karton.
Pošto moram izrezati otvor u plišu jer se inače nebi ništa čulo, ostaje problem kako spriječiti eventualno očtečenje, a da se ne zatvori prolazak zvuka.Trebala bi mi ustvari nekakva mala zaštitna mrežica, kao za visokotonac promjera cca 3 centimetra.Sada mi pada na pamet da možda Koka ima riješenje za taj problem jer je to ''njegova struka''
Koka kaj veliš ?
Koliko ja znam ne može se kupiti takva mrežica odvojeno jer su visokotonci (za slaganje auto muzike) već u jednom komadu, znači zajedno s mrežicom.Možda se i varam
kako da zaštitim membranu zvučnika.Pošto je taj zvučnik ustvari predviđen za postavljanje unutar preklopne čestitke, njega u tom slučaju štiti karton.
Pošto moram izrezati otvor u plišu jer se inače nebi ništa čulo, ostaje problem kako spriječiti eventualno očtečenje, a da se ne zatvori prolazak zvuka.Trebala bi mi ustvari nekakva mala zaštitna mrežica, kao za visokotonac promjera cca 3 centimetra.Sada mi pada na pamet da možda Koka ima riješenje za taj problem jer je to ''njegova struka''
Koka kaj veliš ?
Koliko ja znam ne može se kupiti takva mrežica odvojeno jer su visokotonci (za slaganje auto muzike) već u jednom komadu, znači zajedno s mrežicom.Možda se i varam
Ako ti nemre pomoć Koka, možda može KOKA KOLA.
Neznam dali bi išel u čep od kole ili treba veći. Od ćepa napraviš sito sa iglom koju zagriješ na vatri ili sa lemilicom ako imaš onu sa špicčastim vrhom. Možeš ga kasnije i pobojat u boju pliša.
Možda je ideja glupa al eto...
Neznam dali bi išel u čep od kole ili treba veći. Od ćepa napraviš sito sa iglom koju zagriješ na vatri ili sa lemilicom ako imaš onu sa špicčastim vrhom. Možeš ga kasnije i pobojat u boju pliša.
Možda je ideja glupa al eto...
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Ideja je odlična, thanks Ikota 
Zvučnik ne stane u čep od Coca Cole, ali taman (na knap)
stane u čep od K-Plus soka za razređivanje
Dapače, jedan čep bum postavil s donje strane (u spužvu kofera) i to naravno bez rupica, a zaljepil bum ga oko metalnog kučišta zvučnika s pištoljem za plastiku.
Na taj način ću ustvari dobiti zatvorenu kutiju za zvučnik, a s gornje strane ću također s pištoljem za plastiku zaljepiti drugi čep koji ću podrezati da bude puno "plići" od donjeg i napraviti rupice s
bor-mašinom da zvuk nesmetano prolazi,
a membrana zvučnika će biti zaštićena od mehaničkih oštečenja.
Već sam provizorno isprobao zvuk (postavio sam čep s donje strane, to bu bila "zvučnička kutija")
i kvaliteta zvuka je neusporedivo bolja nego prije, a i glasnoća se pojačala i to otprilike za 30%
Izvrsno...izvukao sam iz tog malog zvučnika (jačina 0,5 wata)
maksimum u kvaliteti i jačini zvuka obradom melodije na kompu (jačina i kvaliteta signala)
+ dodatnim čepom na dnu zvučnika koji služi kao zvučnićka kutija.
Fakat se čuje iznenađujuče dobro
i baš sam zadovoljan 
Ps. Vjerujem da bu i moj PP (privatni provokator)

Koka zadovoljan... (na slici je njegov iznenađeni pogled nakon odslušane teme Conan)
Zvučnik ne stane u čep od Coca Cole, ali taman (na knap)
stane u čep od K-Plus soka za razređivanje
Dapače, jedan čep bum postavil s donje strane (u spužvu kofera) i to naravno bez rupica, a zaljepil bum ga oko metalnog kučišta zvučnika s pištoljem za plastiku.
Na taj način ću ustvari dobiti zatvorenu kutiju za zvučnik, a s gornje strane ću također s pištoljem za plastiku zaljepiti drugi čep koji ću podrezati da bude puno "plići" od donjeg i napraviti rupice s
bor-mašinom da zvuk nesmetano prolazi,
a membrana zvučnika će biti zaštićena od mehaničkih oštečenja.
Već sam provizorno isprobao zvuk (postavio sam čep s donje strane, to bu bila "zvučnička kutija")
i kvaliteta zvuka je neusporedivo bolja nego prije, a i glasnoća se pojačala i to otprilike za 30%
Izvrsno...izvukao sam iz tog malog zvučnika (jačina 0,5 wata)
maksimum u kvaliteti i jačini zvuka obradom melodije na kompu (jačina i kvaliteta signala)
+ dodatnim čepom na dnu zvučnika koji služi kao zvučnićka kutija.
Fakat se čuje iznenađujuče dobro
Ps. Vjerujem da bu i moj PP (privatni provokator)

Koka zadovoljan... (na slici je njegov iznenađeni pogled nakon odslušane teme Conan)
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 10:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dakle šta reći ?
Najebo sam se "ko žuti", borba s montažom je trajala punih 4-5 sati
Ko misli da je ovo jednostavno, slobodno nek proba, ali prije toga nek smiri živce jer je ovo jako "pipkavi" posao
Najvažnija stvar je...da sam jako zadovoljan i da stvar radi odlično, a skoro pa je nevidljiva
Slikao sam proces ugradnje po etapama, pa da krenemo...

jednom davno, u mračnoj šumi, nastao je on...svemoguči Excalibur !
I gle čuda, odlučio je doći u Hrvatsku - DHL-om

Na radnom stolu je vladao apsolutni red i vojnička disciplina

A cijeli proces se odvijao pod "budnim okom krvožednog-Šnaucera psa čuvara"
kojeg je sve ovo jako zanimalo...

Prvo sam pištoljem za plastiku naljepio čep od K-Plus soka za razrijeđivanje
(mislim da je bio Crni Ribizl) na dno zvučnika koji će služiti kao zvučnička kutija.

Onda sam drugi čep (ovaj je bio Jagoda...garant) odrezao skroz na tanko
i bušilicom izbušio rupe za zvuk, to je bila "živa jebada"...

Namješena je i prednja zaštitna mrežica - od jagode

Sada kreće "sranje"
uzimam skalpel u ruke i moram pažljivo odvojiti saten
od memorijske spužve, ali ne smijem oštetiti gornji sloj.

Saten je nakon pipkavog rezuckanja odvojen od spužve taman toliko da stane čip

Označena je rupa koju treba urezati da u nju stane zvučnik.

Urezano je ležište za zvučnik.

Eto zvučnika na svom mjestu

Isplanirao sam namjestiti saten natrag na memorijsku spužvu pomoču čičak
traka tako da mogu izvaditi zvučnik sa čipom van kada poželim snimiti neku
drugu melodiju ili kada bude trebalo promjeniti baterije.

Čičak trake su namještene na rubove satena.

A kaj se zvučnika tiče, sad ga vidiš...

Sad ga ne vidiš

Prvo sam planirao izrezati saten tako da se vidi cijela "mrežica" zvučnika,
ali onda mi je pala na pamet ideja da izrežem male rupice koje bi se poklopile
s rupicama na mrežici.Nakon sat vremena "jednostavnog posla izrezivanja tih
rupica u satenu" sam požalio zbog te predivne ideje jer su se javili "blagi" bolovi
u kičmi.Uz dosta napora sam ipak uspio nekako ustati sa stolice i otići
prohodati par metara oko kuće

Da, to su te proklete rupice

Ova mala bijela točkica desno je senzor kojeg aktivira svijetlo (kada se otvori kofer)
i kaj je super - reagira i na neonsko osvjetljenje ili svjetlost obične žarulje,
a ne samo na danje svjetlo
Zaključak ******
Super...sve je ispalo onako kako sam i zamislio.
Trebalo je dosta "mozganja", rada, naravno i novaca (za čip i materijalne ne puno,
govorim o koferu i Excaliburu
), ali - USPIO SAM
Zvučnik se skoro i ne vidi,
dobro je zaštičen,
baterije se mogu mijenjati,
muzika se može snimati po želji,
zvuk je dosta kvalitetan i glasan
Projekt je dostigao svoj vrhunac i sada mi preostaje snimiti kamerom obje verzije :
Conan
&
Rocky
pa ću ih staviti na Youtube da čujem malo mišljenja koja vam bolje "ulazi u uho"
MISSION COMPLETE !
I za kraj :

NEMOJ DA MI JE NEKO NEZADOVOLJAN

Najebo sam se "ko žuti", borba s montažom je trajala punih 4-5 sati
Ko misli da je ovo jednostavno, slobodno nek proba, ali prije toga nek smiri živce jer je ovo jako "pipkavi" posao
Najvažnija stvar je...da sam jako zadovoljan i da stvar radi odlično, a skoro pa je nevidljiva
Slikao sam proces ugradnje po etapama, pa da krenemo...

jednom davno, u mračnoj šumi, nastao je on...svemoguči Excalibur !
I gle čuda, odlučio je doći u Hrvatsku - DHL-om

Na radnom stolu je vladao apsolutni red i vojnička disciplina

A cijeli proces se odvijao pod "budnim okom krvožednog-Šnaucera psa čuvara"
kojeg je sve ovo jako zanimalo...

Prvo sam pištoljem za plastiku naljepio čep od K-Plus soka za razrijeđivanje
(mislim da je bio Crni Ribizl) na dno zvučnika koji će služiti kao zvučnička kutija.

Onda sam drugi čep (ovaj je bio Jagoda...garant) odrezao skroz na tanko
i bušilicom izbušio rupe za zvuk, to je bila "živa jebada"...

Namješena je i prednja zaštitna mrežica - od jagode

Sada kreće "sranje"
od memorijske spužve, ali ne smijem oštetiti gornji sloj.

Saten je nakon pipkavog rezuckanja odvojen od spužve taman toliko da stane čip

Označena je rupa koju treba urezati da u nju stane zvučnik.

Urezano je ležište za zvučnik.

Eto zvučnika na svom mjestu

Isplanirao sam namjestiti saten natrag na memorijsku spužvu pomoču čičak
traka tako da mogu izvaditi zvučnik sa čipom van kada poželim snimiti neku
drugu melodiju ili kada bude trebalo promjeniti baterije.

Čičak trake su namještene na rubove satena.

A kaj se zvučnika tiče, sad ga vidiš...

Sad ga ne vidiš

Prvo sam planirao izrezati saten tako da se vidi cijela "mrežica" zvučnika,
ali onda mi je pala na pamet ideja da izrežem male rupice koje bi se poklopile
s rupicama na mrežici.Nakon sat vremena "jednostavnog posla izrezivanja tih
rupica u satenu" sam požalio zbog te predivne ideje jer su se javili "blagi" bolovi
u kičmi.Uz dosta napora sam ipak uspio nekako ustati sa stolice i otići
prohodati par metara oko kuće

Da, to su te proklete rupice

Ova mala bijela točkica desno je senzor kojeg aktivira svijetlo (kada se otvori kofer)
i kaj je super - reagira i na neonsko osvjetljenje ili svjetlost obične žarulje,
a ne samo na danje svjetlo
Zaključak ******
Super...sve je ispalo onako kako sam i zamislio.
Trebalo je dosta "mozganja", rada, naravno i novaca (za čip i materijalne ne puno,
govorim o koferu i Excaliburu
Zvučnik se skoro i ne vidi,
dobro je zaštičen,
baterije se mogu mijenjati,
muzika se može snimati po želji,
zvuk je dosta kvalitetan i glasan
Projekt je dostigao svoj vrhunac i sada mi preostaje snimiti kamerom obje verzije :
Conan
&
Rocky
pa ću ih staviti na Youtube da čujem malo mišljenja koja vam bolje "ulazi u uho"
MISSION COMPLETE !
I za kraj :

NEMOJ DA MI JE NEKO NEZADOVOLJAN
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 10:45 pm, ukupno mijenjano 2 puta.