| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 24, 2015 10:57 am Naslov
: Prelazak na nove loptice od jeseni 2016. |
|
|
Evo jedna ekskluziva prije nego izađe u biltenu:
SOKAZ će prijeći na plastične loptice od jesenskog prvenstva 2016. godine.
Na Skupštini smo se (Predsjedništvo) obvezali odluku obznaniti minimalno šest mjeseci prije njenog stupanja na snagu, tako da sad imate gotovo devet mjeseci za potamburati postojeće celuloidne i naučiti igrati s novima.
Zaključili smo da je vrijeme više nego zrelo - Slovenci i Zagorci npr. igraju već jedno 1.5 - 2 godine s novima, Savez nam je potpuno prešao na nove ove sezone, međunarodna natjecanja već godinama... Prema našim saznanjima, i cijene su već debelo ispod deset kuna po komadu, odnosno izjednačene ili vrlo blizu cijenama celuloidnih.
Sretno u novim izazovima!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 24, 2015 11:05 am Naslov
: |
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet pro 24, 2015 11:15 am Naslov
|
|
ajde, pozdravljam, al nije da sam sretan zbog toga:)
mogli bi ovdje pocet pisat kakve su koje i koje je najbolje kupiti...
jel kolko sam se uvjerio i kolko pisu po stranim forumima, razlike od jedne do druge su nebo i zemlja... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet pro 24, 2015 11:19 am Naslov
|
|
| A da li ekipe mogu igrati sa bilo kakvim lopticama ako se dogovore ili se BAŠ MORA igrati sa plastičnima ? Znam da nema tko kontrolirati ali, eto .... pitam. Vjerojatno je to pravilo postavljeno da jedna ekipa može odbiti igrati ako nisu plastične loptice ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet pro 24, 2015 11:26 am Naslov
|
|
Ak se dogovorite možete igrat i s golf lopticama  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 24, 2015 11:32 am Naslov
|
|
Baš mora igrati s plastičnima, odnosno s onima s tri zvjezdica koje nose oznaku 40+ (plus je bitan, on označava plastiku).
Dakle, ako vam netko na jesen donese staru lopticu, to je isto kao da donese golf lopticu - imate pravo odbiti igrati meč.
Prijelaznog perioda gdje se igra s obje vrste neće biti (zato i jesmo donosili ovoliko ranije odluku). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: čet pro 24, 2015 12:40 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 24, 2015 5:29 pm Naslov
|
|
Ak' se dogovorite možete i ne igrati uopće
Samo da nitko ne vidi
Ne treba se zamarati. Pričekati kraj proljetne sezone i vidjeti što će biti u ponudi i po kojoj cijeni. Kako sada stvari stoje, moj favorit su bešavne fufice (Xushaofa). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub pro 26, 2015 7:53 pm Naslov
|
|
pratim jednu temu na stranom forumu i totalno je bezzakonje:)
uglavnom, sa nekim datumom u prvom mjesecu iduce godine stupa na snagu neka nova postrozena regulativa koja kaze kolko te nove loptice smiju odstupati od idealne tezinom, oblikom i sl...
ali caka je da sve loptice koje su vec proizvedene ce i dalje vrijedit...vrijedi samo za nove...tko ce to pobogu kontrolirat?  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned pro 27, 2015 10:30 pm Naslov
|
|
Nadao sam se da se ovo ipak neće dogoditi u SOKAZ-u, ali eto...
Velika većina onih koji su probali igrati sa plastičnim lopticama znaju da je ovo veliki pomak unazad u svakom pogledu!
Jednom ćemo valjda iz komercijalnih razloga svi morati igrati sa kuhinjskim daskama i nekadašnjim ''Idealkama''.
Da ne trošim više riječi, jedno veeeeliko
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: pon pro 28, 2015 12:29 am Naslov
: Re: Prelazak na nove loptice od jeseni 2016. |
|
|
| ib (napisa): | Prema našim saznanjima, i cijene su već debelo ispod deset kuna po komadu, odnosno izjednačene ili vrlo blizu cijenama celuloidnih.
|
cijena je sada ista kao i kod starih, ali kvaliteta ni priblizno jos(pucanje, jajaste)..
Od svega s cime sam igrao najbolje su se pokazale Xiom 2** (besavne) i Jolla 3*** (sa savom)..
DHS 3***,XuShaoFa (3***) i Donic 3*** su vise manje ok..
Bty (s 3*** i trening), Stiga, Tibhar jako lose..
Najgore je sto u jednom paketu dobis pol skarta pol ok, a nekad su skoro sve ok .. A kupujes od istog prodavaca.. Tako da kupovina ispada vise lutrija neg sto mozes reci da ides kupiti dobre loptica ..
Besavne konzistentnije odskacu, brze su, ali primaju manje rotacije..
Ove sa savom znaju svakako odskakati, sporije su, primaju vise rotacije..
I savne i besavne nekad znaju biti toliko jajste da mi dode da s krumpirom radije igram
Kad ih udaris rubom postenije vecinom pucaju, makar bile otpakirane taj trening kao ova na slici
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon pro 28, 2015 11:01 pm Naslov
|
|
Sve ovo potvrđuje moj prethodni post!
Pitam se čemu sve ovo mučenje!?
Zar se nije moglo čekati da se barem loptice ne usavrše?
Ovako će rezultati mečeva velikim dijelom ovisiti o lopticama, pa tko se bolje snađe...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon pro 28, 2015 11:25 pm Naslov
|
|
Celuloidnih loptica više neće niti biti za kupiti... Drugim riječima, prinuđeni smo prihvatiti dolazak plastičnjara i u SOKAZ...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto pro 29, 2015 10:51 am Naslov
|
|
| Burke (napisa): | Sve ovo potvrđuje moj prethodni post!
Pitam se čemu sve ovo mučenje!?
Zar se nije moglo čekati da se barem loptice ne usavrše?
Ovako će rezultati mečeva velikim dijelom ovisiti o lopticama, pa tko se bolje snađe...  |
Vidim burke da si ti teži konzervativac daj unesi malo promjena u svoj život bit će ti veselije  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: uto pro 29, 2015 1:49 pm Naslov
|
|
| Ako su plastične loptice dobre za Zhang Jikea i društvo biti će dobre i za nas. Još nisam čuo da je današnji broj 1. Ma Long nezasluženo na tom mjestu jer ga je osvojio sa plastičnim lopticama. Prestanite kukati i izmišljati nedostatke, kao da su celuloidne bile sve dobre. Veći je utjecaj na rezultat meča različitost drva i guma jer svaki igrač ima svoje a obojica igraju sa ISTOM lopticom. Polagano kupovati i zamjenjivati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto pro 29, 2015 2:54 pm Naslov
|
|
Sve je meni jasno, ali mi nije jasno da takav bijedno-mali komadić plastike
(a plastika je danas stvarno jefini i sveprisutni materijal i kao što vidimo ovo niti slučajno nije nekakva ''svemirska'' plastika jer pukne čim ju ''krivo pogledaš'' ili ne daj bože udariš s rubom reketa)
može koštati 2-5 $ po komadu
Haloooo, daj me nemoj jebat...zaštita okoliša (celuloid) moj ku..c
Pa to je više nego što su koštale super kvalitetne i praktički nesalomljive loptice Nittaku ***
Stvarno sramota.Nevjerojatna pohlepa za zaradom (proizvođača) i guljenje ovaca (nas koji igramo).Daj sada kupite posebno drvo za plastične loptice, pa gume, pa valjda treba imati i posebnu novu frizuru za igru s tim čudom moderne tehnologije.
Jedino Ikota s tim nema problema...(mislim s frizurom, s lopticama ima ) _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: uto pro 29, 2015 3:22 pm Naslov
|
|
Jučer sam kupio najjeftinije (najobičnije) trening plastične u Preradićevoj od Butterflya za 4 kn / komadu. Čak ni nemaju oznaku 40+ na loptici nego samo na kutiji. ZnaK JE CRNE BOJE. Uz to sam uzeo i one sa 3*** po 10 kn / kom - CRVENI znak. Ove nove koje imaju "G" ispred broja su najnovije i (koliko znam) dolaze.
Ima i novi catalog (za Kanadu) Butterflya, pa tko voli.....
BTW, nisam honorarac.
http://butterflyonline.com/2016_Butterfly_Table_Tennis_Technology_Catalog/index.html#p=1
Loptice su na strani 51. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto pro 29, 2015 3:46 pm Naslov
|
|
Ako su se cijene malo normalizirale onda OK.
Jedino se bojim da kvaliteta tih PVC baluna neće još dugo biti ni blizu starih loptica.Kaj se mene tiče...zaboli me kur*ić za promjenu jer ionako ne mislim dalje ništa mijenjati.
Excalibur čeka, kofer s muzikom je spreman, i vodene pripreme se približavaju... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|