SOKAZ forum
11. liga jesen 2015.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Neznam jesi li popio previše večeras. To bi objasnilo mnogo toga. Raspravljam o opremi i to argumentirano pa bih volio da se držimo teme i nekog minimalnog nivoa u raspravi. U vezi toga bih te molio da spolovila raznih veličina, koga boli spolovilo i slične ispade ostaviš za raspravu s nekim drugim. Kad već pitaš za savjet ne traži u odgovorima potvrdu svog mišljenja.Guga je napisao/la:A kaj ste vas dvojica menađeri koje je unajmio Butterfly da kontrolirate da u svijetu nebi slučajno s tom gumom igrali igrači koji to ne zaslužuju![]()
Kaj bute organizirali kakav seminar i prijemni ispit za primanje u Tenerđi klub![]()
Svašta...kaj vas boli kur.ić ko s čim igra...
Kao prvo, taj post sam napisal s ciljem da isprovociram Pilara-Trnskog i u tome sam u potpunosti uspio jer je Trnac zapaljiv ko suho drvo ili "žigica"![]()
Zatim, kaj po vama samo igrači koji imaju super tehniku i iz Tenerđija mogu izvući njegovih 100% mogučnosti SMIJU IGRATI s tom gumom ???![]()
Ma nemojte me jebat...
S tog gumom igra u Sokazu čitavo "more igrača" razno-raznih nivoa znanja i to od prve pa do zadnje ljige (ovo ipak nema smisla).
I baš svatko iz te gume "izvlači" različiti %-tak njenih mogučnosti,
postiže različite rezultate,
različito uživa,
i različito se muči s njom...ali...
Po meni samo početnici nebi trebali igrati s tom gumom, a nakon svladavanja osnova i napredovanja za godinu-dvije igranja zašto ne ?
U suprotnom će ostati zakinuti za taj ipak posebni osječaj udaranja loptice,
a ipak će na kraju svatko odlučiti sam za sebe dali je to prezahtjevno za njega ili nije.
Sve ove ostale filozofije pustite na miru ili sačuvajte za neki skup filozofiranja jer ako niste znali ili primjetili do sada......ovo je organizacija igrača rekreativaca čiji život ne ovisi o par pobjeda više da bi "pod mus" morali birati gume koje će im omogučiti da postignu najbolji moguči rezultat, nego vjerovali vas dvojica ili ne - ogromna večina tih amatera igra iz - gušta![]()
Nemojte mi se sada duriti, a ako sam povrijedio vašu taštinu - ispričavam se![]()
Sječam se da je netko u jednom postu napisao (izgleda da je istina) :
"mnogi to misle, a samo Guga piše..."
Kad me već povlačiš za jezik, na kraju, o skupini rekreativaca kojima nije do pobjeda i u koju navodno i ti spadaš.
Možda takva grupa i postoji ali dali ti spadaš u nju zaključi sam. Tvoji epski doživljaji pobjeda i poraza, analiza rezultata i možebitnih plasmana u viši rang natjecanja, predviđanja drugih rezultata koji bi tvojoj momčadi mogli ići u korist, depresija ako se u tome ne uspije, specijalno naručeno drvo po specifikacijama, biranje guma, torbica za reket koja svira temu iz Conana,...itd..itd..
Stručno gledano svi simptomi govore da tebi uopće nije stalo do pobjeda nego samo do rekreacije...
Čestitam...
p.s. zaboravih...
O kakvoj to istini Guga piše a ostali se ne usude?
Nisam pitao dali da uzmem Tenergy nego samo dali da stavim DVA Tenergy-a.
Ako ti se ne sviđa šta pišem, nemoj čitati, a oni zadnji postovi su bili upučeni direktno Trnskom.Tvoji i Mixerovi postovi o upotrebljavanju "jake" opreme su pisani "s visoka" i na jedan lagano podcjenjivački način (uvjeri me ak se varam).I ne mislim se više raspravljati oko toga, a ako mi u 8.,9.,...11. i kusur ligi nismo na igračkom nivou koji tebe zadovoljava onda je to tvoj problem, a ne naš pa uvijek možeš polemizirati na temi 2. i 1. lige gdje ima STRAŠNO veliki broj postova i stručnih analiza...Osim toga, napisao sam da se ispričivam ako sam povrijedio Vašu taštinu, a izgleda da si ipak malo cijepljen protiv humora.
Ako ti se ne sviđa šta pišem, nemoj čitati, a oni zadnji postovi su bili upučeni direktno Trnskom.Tvoji i Mixerovi postovi o upotrebljavanju "jake" opreme su pisani "s visoka" i na jedan lagano podcjenjivački način (uvjeri me ak se varam).I ne mislim se više raspravljati oko toga, a ako mi u 8.,9.,...11. i kusur ligi nismo na igračkom nivou koji tebe zadovoljava onda je to tvoj problem, a ne naš pa uvijek možeš polemizirati na temi 2. i 1. lige gdje ima STRAŠNO veliki broj postova i stručnih analiza...Osim toga, napisao sam da se ispričivam ako sam povrijedio Vašu taštinu, a izgleda da si ipak malo cijepljen protiv humora.
The Only Way Is Up...rutinski
To što savjete nekoga iz 1. i 2. lige vidiš kao pisanje s "visoka" je tvoj problem i kompleks. Nije da to već nisam bezbroj puta vidio. Igranje Sokaza nije neko dostignuće i kada malo bolje pogledaš tko igra u SOKAZ-u vidiš da se uglavnom radi o rekreativcima i propalim aktivnim igračima. Nije to bog zna što...
No da rezimiram...
Naravno da mi ne pada na pamet da popujem nekome s čim bi trebao igrati. Ako se netko osjeća "više igrač" s elitnom opremom i ako tako dobije "onaj osjećaj" neka mu je. I u 20-tim ligama igraju ljudi s Tenergy gumama. Svako može svoje pare potrošiti gdje i kako želi no to je sasvim duga tema. No kada razgovaramo o preporukama, što ponekad ljudi traže, to je ipak nešto drugo. Tenergy gume, a poglavito ove tvrđe varijante, su gume vrhunskih performansi, žilave i eksplozivne te ih mogu adekvatno upotrijebiti igrači određenog igračkog znanja, tehnike i treninga. Preporuka takvih guma igračima koji imaju problema u ...hm...nižim ligama (ti bokca da se netko ne uvredi) je trkeljanje. Mudrost i koncept SOKAZA je prebacit loptu više od protivnika. To što na jedan pogođeni drajf svi kažu "vauuu" a nitko ne primjeti 4 lopte koje nakon toga nekontrolirano odu van je drugo pitanje..
No da rezimiram...
Naravno da mi ne pada na pamet da popujem nekome s čim bi trebao igrati. Ako se netko osjeća "više igrač" s elitnom opremom i ako tako dobije "onaj osjećaj" neka mu je. I u 20-tim ligama igraju ljudi s Tenergy gumama. Svako može svoje pare potrošiti gdje i kako želi no to je sasvim duga tema. No kada razgovaramo o preporukama, što ponekad ljudi traže, to je ipak nešto drugo. Tenergy gume, a poglavito ove tvrđe varijante, su gume vrhunskih performansi, žilave i eksplozivne te ih mogu adekvatno upotrijebiti igrači određenog igračkog znanja, tehnike i treninga. Preporuka takvih guma igračima koji imaju problema u ...hm...nižim ligama (ti bokca da se netko ne uvredi) je trkeljanje. Mudrost i koncept SOKAZA je prebacit loptu više od protivnika. To što na jedan pogođeni drajf svi kažu "vauuu" a nitko ne primjeti 4 lopte koje nakon toga nekontrolirano odu van je drugo pitanje..
Kratke upute za Kokija, Mixera, možda i Pongy-a ??
1.Kada otvorite Sokaz stranicu pojavi se slika :

a desno pored imena Guga stoji ŽUTA kućica (to je znak za opasnost iliti alarm)
2.Potrebno je stisnuti na - Rezultati

3.Pa će se otvoriti ova slika :

4.Kako postići da nestane užasavajuča ŽUTA boja u kućici pored Guginog imena
koja jednostavno ''tjera'' da ju otvorite, ali nakon toga može doći do :
uzrujavanja ili čak i povrijede taštine ?
Jednostavno, stisnite na - Označite sve teme kao pročitane (slika ispod)

5.Nakon te radnje, zlokobna ŽUTA boja će netragom nestati (samo u temi Rezultati),
a zajedno s njom i svi Vaši problemi
Uzrujavanja biti neće, a taština će ostati - sačuvana

1.Kada otvorite Sokaz stranicu pojavi se slika :

a desno pored imena Guga stoji ŽUTA kućica (to je znak za opasnost iliti alarm)
2.Potrebno je stisnuti na - Rezultati

3.Pa će se otvoriti ova slika :

4.Kako postići da nestane užasavajuča ŽUTA boja u kućici pored Guginog imena
koja jednostavno ''tjera'' da ju otvorite, ali nakon toga može doći do :
uzrujavanja ili čak i povrijede taštine ?
Jednostavno, stisnite na - Označite sve teme kao pročitane (slika ispod)

5.Nakon te radnje, zlokobna ŽUTA boja će netragom nestati (samo u temi Rezultati),
a zajedno s njom i svi Vaši problemi
Uzrujavanja biti neće, a taština će ostati - sačuvana

Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet sij 14, 2016 1:15 pm, ukupno mijenjano 4 puta.
No dobro Koka, ne ljutim se ja na tebe i tvoje postove (ajde, možda prvih 15 sekundi
), ali gle...da si napisao recimo ovako :
''Guga, koji si ti lazar.Daj me nemoj nasmijavati, ti buš igral s Tenergy-em ???
To možeš probati kad buš u stanju pogoditi 4-5 spinova ZA REDOM ! Ajde dođi ovu subotu u Vjesnik da te naučim par fora i pokažem ti malo kak bi to trebalo izgledati.Javi mi se na pm radi dogovora...''
Ja bi se nasmijal, i mislil bi si : koji je ''žicar'' ovaj Koka...svaka čast.
Ali daj me pusti da potrošim tih SVOJIH 380 kuna i probam nemoguće...igrati s Tanđom.
ali ne, tvoja verzija je :
''Guga dječače, tvoja sramotna tehnika + medicinski dokazano višak masne mase nakupljene na tijelu su ograničavajući faktori koji te spriječavaju da prebrodiš visoke tehničke zahtjeve koje pred tebe postavlja Tenergy guma koja je iz druge galaksije i s njom su u stanju igrati samo igrači 1., eventualno 2. lige Sokaza i još par Kineza.Ostavi svaku nadu.''
Malo sam parafrazirao naravno, ali bit je tu...kužiš razliku u nastupu ?
Prvo, možeš ti biti i 100 puta bolji igrač od mene (a 100 puta bolji sigurno - nisi), ali ima par činjenica :
ovo je skup rekreativnih igrača,
ti i ja smo podjednakih godina starosti,
nisi mi tata (kolko ja znam) da me baš tak prozivaš,
ja nisam neki poljoprivrednik s reketom (molim da se poljoprivrednici ne uvrijede jer je ovo samo iskorišteno kao stilska figura), a završil sam navodno i neke škole, pa i fakultet
,
istina je da ovako mnogi razmišljaju a samo Guga piše (mnogi su mi to osobno rekli, neki mi šalju poruke na pm i sms, ali svima njima ne pada na pamet trošiti vrijeme i to pisati ovdje osim - meni
),
sve ovo je zabava i pisanje o posebnom koferu, specijalno naručenom drvu, muzici kod otvaranja kofera i slično je obična - zafrkancija i zanimacija...
Većinu toga ja pišem tak...iz zabave i da malo nasmijem svoje frendove (kojih ipak vjerovao ti ili ne - imam), ali se uvijek nađu i ljudi kojima ovo sve nije simpatično.I znaš kaj ? Baš me zaboli za to...
Svatko može čitati ono kaj ga interesira, a ako neće...nitko te neće na to tjerati zar ne ?
Ako si spreman za zafrkanciju onda je to ok, ali ako se vrijeđaš kada ti netko nešto odgovori ili je
ZAKON I APSOLUTNA ISTINA SAMO ONO ŠTO TI NAPIŠEŠ
onda neću polemizirati s tobom jer nas to nebu nigdje odvelo.
''Guga, koji si ti lazar.Daj me nemoj nasmijavati, ti buš igral s Tenergy-em ???
Ja bi se nasmijal, i mislil bi si : koji je ''žicar'' ovaj Koka...svaka čast.
Ali daj me pusti da potrošim tih SVOJIH 380 kuna i probam nemoguće...igrati s Tanđom.
ali ne, tvoja verzija je :
''Guga dječače, tvoja sramotna tehnika + medicinski dokazano višak masne mase nakupljene na tijelu su ograničavajući faktori koji te spriječavaju da prebrodiš visoke tehničke zahtjeve koje pred tebe postavlja Tenergy guma koja je iz druge galaksije i s njom su u stanju igrati samo igrači 1., eventualno 2. lige Sokaza i još par Kineza.Ostavi svaku nadu.''
Malo sam parafrazirao naravno, ali bit je tu...kužiš razliku u nastupu ?
Prvo, možeš ti biti i 100 puta bolji igrač od mene (a 100 puta bolji sigurno - nisi), ali ima par činjenica :
ovo je skup rekreativnih igrača,
ti i ja smo podjednakih godina starosti,
nisi mi tata (kolko ja znam) da me baš tak prozivaš,
ja nisam neki poljoprivrednik s reketom (molim da se poljoprivrednici ne uvrijede jer je ovo samo iskorišteno kao stilska figura), a završil sam navodno i neke škole, pa i fakultet
istina je da ovako mnogi razmišljaju a samo Guga piše (mnogi su mi to osobno rekli, neki mi šalju poruke na pm i sms, ali svima njima ne pada na pamet trošiti vrijeme i to pisati ovdje osim - meni
sve ovo je zabava i pisanje o posebnom koferu, specijalno naručenom drvu, muzici kod otvaranja kofera i slično je obična - zafrkancija i zanimacija...
Većinu toga ja pišem tak...iz zabave i da malo nasmijem svoje frendove (kojih ipak vjerovao ti ili ne - imam), ali se uvijek nađu i ljudi kojima ovo sve nije simpatično.I znaš kaj ? Baš me zaboli za to...
Svatko može čitati ono kaj ga interesira, a ako neće...nitko te neće na to tjerati zar ne ?
Ako si spreman za zafrkanciju onda je to ok, ali ako se vrijeđaš kada ti netko nešto odgovori ili je
ZAKON I APSOLUTNA ISTINA SAMO ONO ŠTO TI NAPIŠEŠ
onda neću polemizirati s tobom jer nas to nebu nigdje odvelo.
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet sij 14, 2016 9:21 am, ukupno mijenjano 1 put.
Odlična uputa
Meni je bilo super kada sam jednog zgodom uzeo Zifijev reket (timo boll drvo i neke bijesne gume). Wow, 3 metra od stola, a mogu lopticu staviti na stol bez problema.
Naravno, za moju igru je takav reket jednostavno prebrz i nemam ja šta tražiti s njim. Vjerovatno sličan problem ima dobar dio sokaz igrača koji imaju neki feler odnosno manjak ili višak - brzina, tehnika, masa,...
Kakve tenđe, kakve kučine... Mekana guma koja prašta i vozi miško
Meni je bilo super kada sam jednog zgodom uzeo Zifijev reket (timo boll drvo i neke bijesne gume). Wow, 3 metra od stola, a mogu lopticu staviti na stol bez problema.
Naravno, za moju igru je takav reket jednostavno prebrz i nemam ja šta tražiti s njim. Vjerovatno sličan problem ima dobar dio sokaz igrača koji imaju neki feler odnosno manjak ili višak - brzina, tehnika, masa,...
Kakve tenđe, kakve kučine... Mekana guma koja prašta i vozi miško
Zadnja izmjena: trnac, dana/u čet sij 14, 2016 9:21 am, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sve 5, naravno da sam možda i ja u krivu.D.Šimat. je napisao/la:Meni, laiku iz 17. lige i početniku u pinigiću, ovako sa strane gledajući, čini mi se da je u ovoj zgodnoj polemici ipak Koki u pravu.
Dinko Šimatović
Ady Endre III.
Uvijek se sa strane vidi bolje jer nisi direktno umješan.
Zato sam i napisao da se ispričavam ako sam povrijedio nečiju igračku vještinu & taštinu, ali očito je da ipak nismo - kompatibilni pa je i najbolje da se prijateljski raziđemo jer imamo različite poglede na istu stvar
Taj tvoj Zifi ima sreće kaj ga Koka nije nikad videl uživo s tim reketom u ruci.Imal bi on kaj čutidtrnski-trnac je napisao/la:Odlična uputa![]()
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet sij 14, 2016 11:38 am, ukupno mijenjano 2 puta.
To što ti govorim je prožvakano iskustvo a ne zato što mislim da sam "100 x" ili neznam koliko x bolji igrač od tebe, niti bi mi ta činjenica, kada bi bila istinita, davala to pravo. Obzirom na moje godine, stanje tijela, razvaljena koljena i bolno rame pobijediti mene nije neko dostignuće.
Istina...nekada je to bilo dostignuće ali ta vremena su iza mene...
Istina...nekada je to bilo dostignuće ali ta vremena su iza mene...
Kao prvo ti nisi Lazar, nego sidtrnski-trnac je napisao/la:
Ostao sam bez teksta...ipak mi ponekad kažu da igram ko Lazar

i nemoj dozvoliti da te bilo tko uvjeri u suprotno...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet sij 14, 2016 9:35 am, ukupno mijenjano 1 put.
Taj tvoj Zifi ima ogromnu sreću da ga Koka nije videl uživodtrnski-trnac je napisao/la:Meni je bilo super kada sam jednog zgodom uzeo Zifijev reket (timo boll drvo i neke bijesne gume). Wow, 3 metra od stola, a mogu lopticu staviti na stol bez problema.
s tim reketom u ruci jer bi imal kaj za čuti
Vjerojatno bi mu preporučil 2 Srivera...