| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: pet sij 15, 2016 4:49 pm Naslov
: |
|
|
Gubec, Matija Ambroz, vođa hrv.-slov. Seljačke bune 1573. (Hižakovec, Hrv. zagorje, o. 1548 – Zagreb, 15. III. ? 1573). Spominje se kao kmet (Ambroz Gubec) u selu Hižakovcu na stubičkom vlastelinstvu u popisima crkv. desetine iz 1556. i 1560. te u stubičkom urbaru iz 1567. Vodio pripreme ustanka i predvodio dio seljačke vojske u Hrv. zagorju, gdje je vjerojatno proglašen seljačkim kraljem. Nakon gušenja bune zarobljen i odveden u Zagreb, gdje je (prema ug. povjesničaru M. Istvánffyju) mučen užarenim kliještima, okrunjen užarenom željeznom krunom i raščetvoren. _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pet sij 15, 2016 9:22 pm Naslov
|
|
| Kaje pjesn ik htio reci to ni bog.nezna majke mi bas si mi falio kad te nije bilo.sad vidim da meni i nije tak lose. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sub sij 16, 2016 1:06 am Naslov
|
|
| Stane (napisa): | | Gubec, Matija Ambroz, vođa hrv.-slov. Seljačke bune 1573. (Hižakovec, Hrv. zagorje, o. 1548 – Zagreb, 15. III. ? 1573). Spominje se kao kmet (Ambroz Gubec) u selu Hižakovcu na stubičkom vlastelinstvu u popisima crkv. desetine iz 1556. i 1560. te u stubičkom urbaru iz 1567. Vodio pripreme ustanka i predvodio dio seljačke vojske u Hrv. zagorju, gdje je vjerojatno proglašen seljačkim kraljem. Nakon gušenja bune zarobljen i odveden u Zagreb, gdje je (prema ug. povjesničaru M. Istvánffyju) mučen užarenim kliještima, okrunjen užarenom željeznom krunom i raščetvoren. |
A nigdje ne piše jel igral rekreativno pingić ko Mixer  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: sub sij 16, 2016 7:44 am Naslov
|
|
Kratka povijest stolnog tenisa
Stolni tenis vuče svoje korijene iz hrv.zagorja kao večernja razonoda kmetova oponašajući veliki tenis u kući. Za igru su upotrebljavali svakodnevne predmete iz kuće. Knjige su nizali kao mrežicu, okrugli čep šampanjca bio je loptica, kutije cigara kao rekete, a kuhinjske bi stolove poslije večere pretvarali u stolove za stolni tenis. Kada je sport postajao sve popularniji počeli su se izrađivati prvi u okvir postavljeni pergamentni reketi. Zbog zvuka udaranja loptice od reket i stol, šport je dobio nadimak Ping-Pong.
U Hrvatskoj se prvi puta igrao . godine u hižakovcu(mixserova rodna kuća), gdje je u Narodnoj čitaonici postavljen prvi stol za stolni tenis. U svojim počecima je bio više društvena igra negoli sport. Prvo ime za stolni tenis bilo je ping-pong, zatim sobni tenis, table tennis, tenis na stolu i tek poslije drugog svjetskog rata iz upotrebe su izašla sva ostala imena a ostao je stolni tenis
Pa nije ga igrao rekreativno mislim na matiju kad ga je mixser izmislio!!! _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sub sij 16, 2016 10:51 am Naslov
|
|
Pa sam ti rekel
Vjerojatno je i Seljačka buna nastala jednim dijelom zbog toga jer su vlastelini zabranili kmetovima da se bave stolnim tenisom, i samo su ih tjerali da više rade u polju da im mogu uzeti više vreća žita.
Zbog toga ovi nisu imali dovoljno vremena za trening i turnire na seoskim imanjima pa su se kupljali tajno na treninzima po raznim pećinama i sasvim je normalno da je nezadovoljstvo raslo dok nije dostiglo razinu koja je prouzročila eksploziju.
Nešto slično se dešava i sada, pa je vidljivo kako kod Gubec-Beg-Mixera "raste pritisak" ko u "expres loncu" dok ga Franjo-Tahi-Komerički tjera da sve svoje mečeve u Prečkom igra isključivo na stolovima broj 1 ili broj 7
Sve je dobro dok umjesto vila za sijeno u rukama drži reket za stolni tenis...
A previše je tu "slučajnosti" da bi to bilo - slučajno...  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sub sij 16, 2016 5:33 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: sub sij 16, 2016 4:37 pm Naslov
|
|
Matija Gubec je bio nepusac a pravila su nalagala da ak ne pusis nemres igrat otprilike Stana kak ti sa Gugom prolazis :  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
|
Postano: ned sij 17, 2016 4:18 pm Naslov
|
|
Stvar je jednostavna prvi turnir 35 igrača super sobzirom da ih je na ljeto bilo 16 na prvom turniru.Meni osobno je ok zašto, evo ovak odigram turnir slabije lige kvalificiram se na završni. Veća šansa da nebudu u grupi na završnom svi prvoligaši ,prijašnih godina je bilo ovak ,dođem na završni turnir ono od 20 igrača samo 16 iz prve i nas par entuzijasta i naravno nemreš proć grupu.Pokazalo se zadnjih godina a to je unazad 3god.kolko ja igram turnire da na završni turnir dođe najmanje igrača.Naravno svaka pobijeda naosi više bodova na završnom .Podržavam ideju o promijeni i treba stvari mijenjat tak svi koji su u srednjem vijeku (mixser) nemoraju ni doć .Ili mogu s vilama doć a rekete nek ostave:lol:  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned sij 17, 2016 7:45 pm Naslov
|
|
| Pa majke ti jel ti slusas sebe i citas kaj pises .ti dodjes odigras turnir slabije kvalitete kvalificiras se i boli te k... za ostale.to kaj je turnir 1 i 2 lige neuporediv sa tvojim tebi je naravno svejedno.bitno da si se ti kvalificirao a kad se ne k alificiras onda zapalis doma jer je onda naravno sve nezanimljivo jer ti naravno volis pingic ali samo kad dobivas..prekinut cu ovo sranje da ti nemoram xrukcine odg a kao sto sam rekao i nekima dobri smo si. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
|
Postano: ned sij 17, 2016 8:08 pm Naslov
|
|
sve je u redu i ja budem na tvojem mjestu pa se možda i ja budem nerviro ali još nažalost moram prićekat
ili više trenirat?  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Washo
|
Postano: pon sij 18, 2016 12:08 am Naslov
|
|
Meni osobno je još jedan turnir koji su dodali potpuno nepotreban i besmislen!!!
Apsolutno ne vidim smisao tog turnira, igrači druge lige će se jedini u cijelom ciklusu "vikend turnira" teško kvalificirati na završni turnir! Igrači prve lige koji su dovoljno jaki će se ionako kvalificirati, mogu ispasti samo igrači prve lige koji objektivno niti ne pripadaju tamo te prije spomenuti igrači druge lige, čak i najbolji od njih (ako se kao i prije sa svakog turnira kvalificira samo 16 igrača, ne znam, nisam igrao Prečko valjda dvije godine)!
Nije ok s obzirom da nitko nije niti pitao igrače Sokaz-a, kao i inače, a turniri se boduju za rang listu.
Ja ću svakako pokušati doći na turnir i nadam se da će tih dana vani biti lijepo vrijeme!!!
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon sij 18, 2016 12:36 am Naslov
|
|
Ali nije dodan turnir, odakle vam to? Zadnjih par godina su turniri imali šest turnira po ciklusu (pet kvalifikacijskih + finalni), a tako je i ovaj put.
Jedino su turniri pretumbani, tako da slabiji dio SOKAZ-a ima malo manje svojih turnira jer smo njihove lige malo "okrupnili", dok prvoligaši umjesto jednom moraju doći dvaput.
Koliko sam ja upućen, razlozi promjena su sljedeći:
1) Slabiji odaziv u zadnje vrijeme na prvih nekoliko turnira. Tako je odlučeno da prvi turnir neće okupljati npr. od 18. do 20. lige, a drugi od 14. do 20. lige, već je složeno da prvi okuplja sve od 15. do 20. lige, a drugi od 11. do 20. lige. Iskreno, nije nam jasno zašto je odaziv padao (radi se i o ljetu, dakle nije samo hladnoća); ovi turniri i jesu smišljeni da bi slabiji igrači imali svoju priliku osvojiti turnir, i u početku su zaista oni najviše dolazili u Prečko.
2) Kako je Stane ispravno dijagnosticirao, pokušalo se smisliti nešto da finalni turnir privuče više igrača prethodnih turnira i slabijih liga. Tijekom godina se finalni turnir "istitrao" u stanje gdje dođe 20-ak prvoligaša i jedno pet igrača s prethodnih turnira. Vidjet ćemo hoće li ovaj pokušaj ohrabriti nekoga s prethodnih turnira, kada znaju da je broj prvoligaša ograničen na njih 10-15.
Ako ovo ne bude valjalo, smišljat ćemo prijedloge i dalje.
Ja bih samo molio prvoligaše da ne dignu nos do neba što sad odjednom moraju dvaput dolaziti u Prečko (znamo da im je dosad i taj jedan put bila neviđena tlaka). Budite kolegijalni prema ostatku SOKAZ-a kojem ovime idemo malo više na ruku. Hvala  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pon sij 18, 2016 7:34 am Naslov
|
|
I nemojte mi od mixera radit Matiju Gubca,on eventualno može biti Mehmed II Gubičarski!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon sij 18, 2016 9:31 am Naslov
|
|
Razmišljal sam si o sličnom tekstu al sam se bojal da me ne zbananiraju zbog političke nekorektnosti al onda kad bolje razmisliš ... pa to je ipak samo mixer , ko tu može znat plemensku pripadnost (sigurno ne po pismu ) pa njemu je teško i spol odredit a kamoli kaj drugo  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
max pax
|
Postano: pon sij 18, 2016 2:18 pm Naslov
|
|
| Pa mixer ovo tebi ide na ruku, ovak barem imas dobar izgovor zasto nisi prosao skupinu za razliku od inace |
|
| [Vrh]
|
|
 |
sux
Pridružen/a: 09. 10. 2009. (13:53:39) Postovi: 174 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon sij 18, 2016 2:51 pm Naslov
|
|
Kollike su šanse da neki turnir ove godine osvoji neki drugoligaš?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon sij 18, 2016 3:02 pm Naslov
|
|
Ramic je ovdje u pravu sto vas vecina i sama zna ali bi onda bili na njegovoj strani. _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon sij 18, 2016 3:08 pm Naslov
|
|
@sux (i svi, zapravo): Pa šanse su slične kolike da ga osvoji netko iz 20., 14., 10. ili 6. lige.
Nije da je ovaj problem nešto novo, pa uvijek je na gruboj podjeli nekoliko liga zakinuto - pogotovo ona najslabija u ovih novih par koje između dva turnira dobiju pravo nastupa.
Evo baš gore piše, u prošlom ciklusu je jedan turnir bio od 14. do 20., što znači da su na njemu 14-ligaši bili "carevi" i glavni favoriti za osvojiti ga.
Sada je turnir od 15. do 20., a sljedeći od 11. do 20., što znači da su 14-ligaši "izvisili" i da će, teoretski, ovaj put teško netko od njih do neke titule.
A sad, treba li raditi veću dramu ako se to dotaklo 2. lige, a za ove slabije poput 14. nas nije toliko briga - po meni ne. Pa i ja sam drugoligaš, šta sad, ostat ću živ kvalificirao se, osvojio, ili dobio po tamburi.
Tako to ide, kad pokušavaš nešto popraviti, negdje ćeš možda morati zakinuti.
A pluseve i minuse ćemo odvagati kada prođe ciklus. Ja nisam imao završnu u ovoj odluci, ali po meni, ako se više slabijih igrača okuraži doći na finalni turnir ciklusa, par oštećenih drugoligaša koji će ostati doma je moguće cijena vrijedna plaćanja.
Vidjet ćemo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon sij 18, 2016 3:22 pm Naslov
|
|
Ja bi rekao da je veca razlika u kvaliteti izmedju 1. i 2. lige nego npr izmedju 7. i 13,i zasto mislis da su izvisili decki iz 14.lige kad ionako preskacu po tri lige,razlika izmedju 10.i 14.je nezamjetna.Ovako su drugoligasi koji bi ponekad nesto uboli na turniru totalno izvisili a sve zbog toga da vam nebude prazan zavrsni turnir na koji ustvari nisu ni dolazili igraci koji su se prethodno kvalificirali a sve zbog toga jer bi isli kuci odmah nakon grupe.lose,mnogo lose.
Ako ste mislili napuniti zavrsni turnir jednostavno se trebalo ukinuti princip kvalifikacija za taj zadnji te da bude otvoren za sve,odnosno za sve prvoligase i ostale koji su odigrali najmanje jedan prethodni turnir.
U prijevodu, niste se ogranicili kvalifikacijama i tako ostali bez ponekih igraca sa slabijih turnira koji se nisu kvalificirali a rado bi odigrali sa jacima iz prve lige.
Zakljucak,dobili bi turnir u rangu "Dede" odnosno turnir di bi cekao na svoj red 5h u ledari,al to bi sve bilo ionako nebitno,bitno je to da se kasica puni,kaj ne? _________________ was once Kemilov suigrač
Zadnja promjena: Tomaca; pon sij 18, 2016 3:35 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon sij 18, 2016 3:32 pm Naslov
|
|
Ja se slažem sa mixerom.
Jedino drugoligasi nemaju sanse osvojiti turnir, dok prvoligasi imaju sanse osvojit dva. Jedino pogoduju lovcima na bodove iz prve lige. Neznam bas da je gust igrati jednom prvoligasu protiv mene ili nekog iz dvadesetog.razreda. U stvari mozda i je.  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon sij 18, 2016 3:39 pm Naslov
|
|