| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Burke
|
Postano: sub tra 04, 2009 7:17 am Naslov
: Prednost domaćeg terena |
|
|
Zanima me kakva su vam iskustva igranja u gostima, ponajprije što se tiče stolova: brzi, spori, ćelavi, novi, stari, masni, iskrivljeni, premazani svim i svačim, ...
Da li vam je svejedno kakav je stol (meni nije ni približno isto!)?
Da li vam se događa da neke igrače u normalnim uvjetima više puta dobijete bez većih problema, a onda dođete u goste i glatko od njih izgubite i nakon toga se osjećate kao da ste igrali ''Curling cup'', a ne stolni tenis.
Da li uopće postoji neki način utvrđivanja da li je neki stol regularan za igranje ili ne?
Dođete npr. u goste kod ''Iskusnih starih lisaca'' koji za utakmicu protiv vas pomno odaberu stol koji ne prima apsolutno nikakvu rotaciju tako da povući normalan spin ne bi mogao ni David Coperfield, a svaku drugu lopticu promašiš jer negdje proklizi (uglavnom ispod reketa) tako da već nakon prve partije zaključiš da nema uopće smisla igrati.
Na kraju svega je uredno bilo 10:0!!
Znam da će mnogi reći da je to prednost domaćeg terena ili ''Dobar igrač zna igrati u svim uvjetima'', ali ipak!? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
King
|
Postano: sub tra 04, 2009 8:48 pm Naslov
: |
|
|
Evo baš jučer osjetili moć domaćeg terena, također zbog stola.
Mjesto radnje - Mlinovi;
Stol - Butterfly rekreativni, ponaša se kao betonski stol na Jarunu; rotaciju pojede kao crna rupa, loptice se odbijaju kao da su idealke te naravno pritom klize u samo domaćinima poznatom smjeru.
Ipak, na kraju krajeva mora se priznati da su nam to samo isprike. Iako im stol donosi brat-bratu 3-4 poena po setu, sami smo si krivi što se nismo prilagodili  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub tra 04, 2009 11:28 pm Naslov
|
|
ako mozes igrati kod tumare mozes igrati svugdje
dobro istina, kad dodjem u "prave" uvjete tipa dom sportova treba mi set do dva da se naviknem na rotaciju i kako ustopati spin da loptica ne leti preko stola...
sve u svemu mislim da je sto se tice meceva prednost imati lose uvjete u domacoj dvorani (jer se lako u gostima naviknuti na dobre uvjete), ali sto se tice treniranja i napredovanja u udarcima i tehnici treba imati sto bolje uvjete. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned tra 05, 2009 1:15 pm Naslov
|
|
Igrao sam kod Tumare par godina i kada sve zbrojiš i oduzmeš bilo je bolje nego u mnogim dvoranama.
Osvjetljenje i visina su negativni faktori, ali osvjetljenje nije najbolje u većini dvorana. Stolovi su OK i mislim da je to najvažnije.
Što se tiče Doma sportova ne znam kako to misliš ''Pravim uvjetima''?
Mnogi stolovi su čista katastrofa (potpuno potrošeni i ćelavi), a takvi me tamo najviše puta dopadnu. Da ne govorim o tome da svako malo uleti neka loptica sa strane, a i na reklamama (sa strane) sam se nekoliko puta skoro slomio!!
Naravno da uvjeti nisu nigdje idealni i nitko to ne očekuje, ali mislim da visina, klizavost poda i nešto slabije osvjetljenje ipak djeluju podjednako na oba igrača (jedino što se netko prilagodi prije, a netko kasnije). Međutim, ako imaš ćelav stol koji uopće ne prima rotacije, onda je tu igrač koji igra većiinom napadački i povlači spinove u potpuno podređenom položaju jer bi trebao potpuno mjenjati način igre!! Da ne kažem da se na ćelavom stolu svaka rotacija odbije pod nekim čudnim kutem. Npr. vidiš da je protivnik ''zarezao'' lopticu, a loptica od stola proklizi pa je ustvari flah!!
Mislim da je najveća (i prevelika) prednost domaćeg terena ako protivnik ima loše uvjete u domačoj dvorani - otprilike kao da igraš teniski meč, a da protivnik stalno servira! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned tra 05, 2009 5:57 pm Naslov
|
|
dobro, za loptice i barijere u domu sportova je istina... mislio sam na uvjete kada dodjem na brz i dobar stol na dobroj podlozi i moram se navikavati na to da loptica hvata rotaciju onako kako bi trebala, a ne da se dio rotacije jednostavno izgubi.
ipak, cini mi se da losi uvjeti najvise djeluju na glavu i to da pocnes razmisljati kako ti je tesko igrati u losim uvjetima pa onda stvarno pocnes lose igrati. kad se prestanes oko toga brinuti puno se lakse prilagodis. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: ned tra 05, 2009 10:19 pm Naslov
|
|
Igramo gostovanje u Odri prije par godina. Dobijemo 6:4 (ja tricu). Domaćini časte nakon tekme (kao i svaki put - svaka čast!) i pitaju kak mi se čini dvorana. Ja im velim - dečki bez ljutnje, ali da nije tak hladno u dvorani, puno lakše bi vas dobil jer mi je Sriver na hladnoći hvatljiv ko antispin.
Iduće godine vani snijeg, a ULAZNA VRATA DVORANE - SKINUTA.
Snijeg samo kaj ne pada po stolu, a dečki mi vele JE, SU VRATA MORALA NA SERVIS!!!
Dobili smo 6:4, ja (u zimskoj jakni) tricu... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon tra 06, 2009 8:05 am Naslov
|
|
Kao što rekoh ranije, vremenski uvjeti podjednako utječu na sve igrače. Vjerojatno ti je stol odgovarao (što je po meni puno važnije) ili si toliko bolji da im ništa ne pomaže
Ako nisi toliko bolji od protivnika, (a u jačim ligama nema puno igrača koji toliko odskaču kvalitetom od drugih) onda si u velikom deficitu.
Problem nastaje najviše kada čist igrač (spiner) igra na ćelavom stolu protiv softa, antispina, trave i pritom protivnik udara drajfove (bez spina) ili pimpla.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dundo bumbo
|
Postano: pon tra 06, 2009 9:26 am Naslov
|
|
E, da sam znao što će se dogoditi, nazvao bih majstora Tomića i zamolio bih ga da mi napravi staklenu skulpturu profesora kako gubi (pamet i bodove) za ćelavim stolom.
Inače, gdje vam je treći igrač? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon tra 06, 2009 12:57 pm Naslov
|
|
| jere (napisa): | E, da sam znao što će se dogoditi, nazvao bih majstora Tomića i zamolio bih ga da mi napravi staklenu skulpturu profesora kako gubi (pamet i bodove) za ćelavim stolom.
Inače, gdje vam je treći igrač? |
Majstor Tomić je napravio staklenu skulpturu stola na kojem se igralo!! (majstori znaju legalno složiti uvjete u kojima se praktički unaprijed zna tko će pobijediti), ali se zato ''iskupio'' i također nam je pronašao igrača kojeg smo već prijavili, tako da može igrati od sljedećeg kola!!
Sada će nas biti 5 na popisu (čak više nego vas!)  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet tra 10, 2009 8:42 am Naslov
|
|
Glavno da ste vi preporućeno poslali prijavnicu pa šta bude
Jućer tako ja sav sretan jurim do pošte reko biće kakvi bogati južnoamerićki rođak otegnio ili stiga porez ili naruđba tuđa s ibeja , kad ono samo šugava prijavnica  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet tra 10, 2009 9:25 am Naslov
|
|
| ib (napisa): |
Jućer tako ja sav sretan jurim do pošte reko biće kakvi bogati južnoamerićki rođak otegnio ili stiga porez ili naruđba tuđa s ibeja , kad ono samo šugava prijavnica  |
mogla je biti i POZIVNICA (suca za prekršaje) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet tra 10, 2009 9:41 am Naslov
|
|
ili barem na onu večeru na kojoj mogu podić osvojenu nagradu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pet tra 10, 2009 5:11 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Glavno da ste vi preporućeno poslali prijavnicu pa šta bude
To ti je tako kad se ne javljaš na mobitel, a ni g. Leskovac!?
A bila je hića...
Da čovjek može igrati 7. kolo (kad se mora čekati 9 dana) - da opet sve bude po pravilima.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub tra 11, 2009 8:59 pm Naslov
|
|
A što je sa SMS-om, mailom i PM-om na ovom forumu? Bar ti si me znao tim putevima tu i tamo priupitat za zdravlje
Btw. u petak me taman prije puta doćeko drugi poziv za u poštu, jao si ga tebi ako ste to još nekog prijavljivali
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zoko007
|
Postano: ned tra 12, 2009 8:06 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | A što je sa SMS-om, mailom i PM-om na ovom forumu? Bar ti si me znao tim putevima tu i tamo priupitat za zdravlje
Btw. u petak me taman prije puta doćeko drugi poziv za u poštu, jao si ga tebi ako ste to još nekog prijavljivali
 | Igij ti znaš da ti ja kod takih stvari mogu pomoći, stoga pitaj frenda  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned tra 12, 2009 9:49 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | A što je sa SMS-om, mailom i PM-om na ovom forumu? Bar ti si me znao tim putevima tu i tamo priupitat za zdravlje
 |
Inače, nisam ja zvao nego Igor. On rješava te stvari s prijavama, samo mi je rekao da te nikako ne može dobiti!
Htio te čuti uživo jer te htio pitati za još neke detalje oko prijave, ali to je sada valjda rješeno!
A ovaj drugi poziv, hm... možda te neko zove na čevape?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|