NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Turnir Vodovod 16.04.2016.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
wolf

PostPostano: uto tra 12, 2016 11:41 am    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Nisu uvijek isti ...mladi nadolaze ROFL
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mixer

PostPostano: uto tra 12, 2016 11:41 am    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Gledaj kroz zicu In love
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zmilko

PostPostano: uto tra 12, 2016 11:45 am    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

I još napomena jasna i glasna:nikoga nisam nazvao lažovom.
drugo ne zanimaju me bodovi,niti su bitni.
ali ako hoćeš i to čuti :i igra s bodovima je teška diskriminacija.
tko može objasnit razumno takvu odluku ?
kad se prijavljujem na turnir ne pitam koliko igrača dolazi jer to je problem organizatora.
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Kemil

PostPostano: uto tra 12, 2016 12:16 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Obzirom da čavrljanje na ovom forumu i nema baš neku težinu u smislu odgovornosti odgovornih niti da odgovore na pitanja (uz izuzetke), a kamoli da nešto po njima poduzimaju poslao sam službeni upit na mail naveden u pozivnici turnira stjepan.leskovec@zg.htnet.hr.

Prvi upit je bilo jednostavno pitanje
"Da li se igrač smije prijaviti u mlađoj kategoriji od svoje?"

Odgovor je stigao vrlo brzo i bio je kratak i jasan:
------
"Poštovani gospodine Kujundžić,
Memorijal Veljko Gospodnetić igra se prema dobnim kategorijama igrača.
Prema tome, igrači se mogu prijaviti i igrati, samo u svojoj dobnoj kategoriji.
U očekivanju Vaše prijave, srdačno Vas pozdravljamo,
Stjepan Leskovec"
------

Međutim kako nisam "ovca" zatražio sam objašnjenje uz svoj komentar, mail je poslan u nedjelju u 15h odgovor još čekam, nadam se da će stići na vrijeme, ako uopće itko zna odgovor na to Smile, dakle sadržaj maila:
------
"Poštovani g. Leskovac.

Poštujem pravila, ali kao član predmetne udruge mislim da imam pravo zatražiti objašnjenje tj. koji je točno razlog uvođenja takve zabrane.
Unaprijed odbijam objašnjenje da je oduvijek bilo tako i sl.

Smisao dobnih kategorija je zaštita starijih igrača kako bi igrali sa sebi ravnima u smislu fizičkih mogućnosti da se ne bi dogodilo da jedan 70-ogodišnjak igra protiv 20-ogodišnjaka.
Ako stariji igrač ne želi takvu zaštitu, zašto mu oduzimate to pravo??

Ako je razlog uvođenja zabrane na silu održati neke kategorije "na životu" onda to svakako nije opravdan razlog.
Ako zbog odlaska nekih starijih igrača u mlađe kategorije neke dobne skupine neće imati minimum od 6 igrača tada se ta dobna skupina jednostavno treba ukinuti jer je takvo pravilo.

Nadam se da ste svjesni, kao član vodstva udruge, da ćete ovakvim pravilnikom o natjecanju zapravo izgubiti prijave za određeni broj igrača koji nemaju nikakvog interesa igrati u starijoj dobnoj skupini.
Kao što neki stariji igrači žele igrati u svojoj starosnoj kategoriji jer ne žele igrati sa mlađim igračima, tako neki stariji igrači ne žele igrati u svojoj starosnoj kategoriji iz razloga što ne žele igrati sa starijim igračima jer su fizički, biološki, puno mlađi od godina koje stvarno imaju.

Umjesto sebe uzet ću primjer jednog Zvonka Milkovića koji bi trebao igrati sa igračima 60-70 godina, pa čovjek igra 1. ligu Sokaza, fizički je spreman da može igrati sa bilo kojim 20-ogodišnjakom, a vi ga primoravate da igra tamo gdje ne želi. On vjerojatno neće igrati, a ako slučajno i hoće slušat ćete ovu priču prije turnira, za vrijeme turnira i nakon turnira i to ne samo od njega.

Na kraju, očekujem od Vas da ili ukinete takvu zabranu ili da date smisleno logično objašnjenje koje će ljudi prihvatiti. Ako objašnjenje neće biti prihvaćeno od većine ljudi kojih se takva zabrana tiče tada vam treba biti jasno da je razlog neopravdan.

Kemil Kujundžić"
------

Rezime, ako postoji neki opravdani razlog zabrani igranja u mlađoj kategoriji onda neka ga odgovorni navedu i ja ću ga prihvatiti, ali servirati mi pravilo, koje već na prvu djeluje diskriminirajuće, bez ikakvog objašnjenja ne mogu prihvatiti.

Sistem natjecanja dobnih kategorija podržavam, mislim da nije potrebno objašnjavati zašto, ono što ne podržavam je zabrana u suprotnom smjeru, jer ne vidim smisleni razlog toga.

Mene osobno bodovi uopće ne zanimaju, to je inače jedna posebna tema za dužu raspravu pa o tome ne bih, mogu samo dodati da su bodovi samo dodatni razlog zašto se nekoga diskriminira zabranom da igra u kategoriji koja nosi više bodova.

Isto tako osobno još nisam odlučio u kojoj kategoriji bih želio igrati, možda i u svojoj, ali me u startu smeta, da ne kažem težu riječ, da me netko protiv moje volje "štiti" od igranja sa mlađima od sebe.

Po ovom pravilu ispada da stare štite od mladih, a mlade od starih što je po mojoj informatičkoj logici neispravno postavljeno pravilo.

Devac
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zmilko

PostPostano: uto tra 12, 2016 12:31 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Slažem se s Kemom.
Što se tiče bodova i pehara u kategoriji 60 + mislim da imam mogućnost bit među prva tri mjesta. Pogotovo ako se prijave trojica.
ib
Site Admin

PostPostano: uto tra 12, 2016 12:53 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Kemo, ali ti nisi član predmetne udruge.

Šalu na stranu, ja evo mislim da treba mlade zaštititi od kategorije 40-50, koja je zadnjih godina bila moguće i najjača imenima. Pojma nemam

Mislim da svako vrijeme nosi svoje, nekad će jača biti najmlađa, nekad srednja, nekad su Šurba i Eskulić bili neprikosnoveni u cijelom SOKAZ-u s debelo iznad 50 godina... al mislim da "malcima" treba dati da imaju svog mladog prvaka.

Također, mislim da Vodovod nije dovoljno velik turnir da bismo imali i apsolutnu kategoriju, i ovu po godinama. Osim ako ne bi igrali po dvije kategorije, za što nam ne bi bio dovoljan jedan dan.
Da sada ustanovimo i apsolutnu, u nju bi otišlo 30 igrača, i u svakoj ostaloj bi ih ostalo po 10 ili 5.

S obzirom na veličinu turnira, trebaju biti ili dobne kategorije, ili samo jedna apsolutna kategorija.

Veliko je pitanje što prosječan natjecatelj preferira, da li što veću konkurenciju (kakvu ima na svakom turniru gdje nema kategorija), ili što veću šansu da nešto osvoji. S obzirom na broj žalbi dosad, ja se ne bih kladio na zmilkov odabir...
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:11 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Ajme kako je to smiješno.

Pa na svim natjecanjima u svijetu u svim mogućim i nemogućim sportovima možeš se prijaviti u jaču kategoriju od one u koju spadaš.

Ovo je izgleda jedini turnir na koji se ne možeš prijaviti u jaču kategoriju.
(ako smatramo da je mlađa kategorija u ovom slučaju jača).

To je kao da malom Haliloviću ne daju igrati za seniorsku reprezentaciju zato jer je premlad.

Osim toga zar nije smiješno da se na primjer igrač stariji od 70 godina ne može sam prijaviti u mlađu kategoriju, a ako ih se prijavi manje od 6 organizator će ih sam prebaciti u mlađu kategoriju.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:24 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Pa ne smatramo da je mlađa nužno jača, ali ako gore nisi pročitao što sam napisao, vjerojatno nećeš ni ovdje.

Za 60+ se slažemo da su te dvije kategorije slabije i malobrojnije od ove tri mlađe, i što se mene tiče, ja bih im dao da igraju u mlađima, bilo zbog bodova bilo zbog mazohizma. Thumbs up
[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:27 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Eventualno za veći interes možeš zahvalit kemi,vjeverku i meni koji smo uspješnk izbjegli opstrukciju proljetnog cvijeća
ib
Site Admin

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:28 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Žmurko
Ok, ako je to to što se tiče smislene diskusije i argumenata. Mah mah
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:31 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

@ zmilko
GURU je svoje rekao a ti se lepo ....... čohaj.
Beljenje Beljenje Beljenje Beljenje

@ ib
Svaka čast.
Divim ti se.

Nije mi jasno kako imaš živaca raspravljati s nama "bedakima".

Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:35 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Znaš mene, uvijek se nakačim na udicu kada razgovor počne optužbama da sam krivac za sve. Srami se
[Vrh]
Zdenko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:37 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

[Vrh]
zmilko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:53 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

T Klanja se
zmilko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:58 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

T Klanja se
Zdenko

PostPostano: uto tra 12, 2016 1:59 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

No dobro, dosta je i jedno klanjanje Smile
[Vrh]
mixer

PostPostano: uto tra 12, 2016 3:48 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Gledaj kroz zicu In love
[Vrh]
mixer

PostPostano: uto tra 12, 2016 3:50 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Gledaj kroz zicu In love
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto tra 12, 2016 3:53 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

Baš neka južina udarila danas. Hihihi
[Vrh]
Stane

PostPostano: uto tra 12, 2016 4:02 pm    Naslov : Turnir Vodovod 16.04.2016. Citirajte i odgovorite

kaj se igra s novim lopticama ne Rolling Eyes
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 3 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.