NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Sramota !!!
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Slick

PostPostano: ned lis 16, 2005 8:05 pm    Naslov : Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Prošla su puna dva tjedna od početka nove sezone. Drugim riječima, odigrana su dva kola.
I kako može biti da od rezultata ni R, a kamo li EZULTAT Confused Da ja osobno nisam unio iz svakog kola
po jedan rezultat naše ekipe na stranice Sokaza, naša liga ne bi imala niti jedan objavljeni rezultat Exclamation
To prelazi sve granice, pa šta nije barem moglo biti objavljeno cijelo prvo kolo i pokoji rezultat iz drugog Confused
Kratko i jasno, KATASTROFA Exclamation Evil Exclamation
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Veks

PostPostano: pon lis 17, 2005 5:33 pm    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Dodo (napisa):
Prošla su puna dva tjedna od početka nove sezone. Drugim riječima, odigrana su dva kola.
I kako može biti da od rezultata ni R, a kamo li EZULTAT Confused Da ja osobno nisam unio iz svakog kola
po jedan rezultat naše ekipe na stranice Sokaza, naša liga ne bi imala niti jedan objavljeni rezultat Exclamation
To prelazi sve granice, pa šta nije barem moglo biti objavljeno cijelo prvo kolo i pokoji rezultat iz drugog Confused
Kratko i jasno, KATASTROFA Exclamation Evil Exclamation

Slažem se s tobom i stvarno bih volio da netko objasni gdje šteka i dal' se nešto može poduzeti. Ja sam poslao rezultate još prošlog utorka, a još danas nisu objavljeni. Cijenimo trud webmastera i svih ostalih uključenih, samo nas interesira kako možemo poboljšati ažurnost.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Moover

PostPostano: pon lis 17, 2005 9:50 pm    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Veks (napisa):
Ja sam poslao rezultate još prošlog utorka, a još danas nisu objavljeni. Cijenimo trud webmastera i svih ostalih uključenih, samo nas interesira kako možemo poboljšati ažurnost.

A kome si poslao rezultate? Voditelju lige ili webmasteru? Evo, npr, ja sam poslao mailom webmasteru rezultate i za tri sata su već bili online...

Samo imajte na umu da su 102% sokazovaca ljudi koji kompa u životu nisu vidjeli, i teško ćete takvu gardu natjerat da vam postavljaju rezultate na net dan nakon odigrane tekme...
Veks

PostPostano: uto lis 18, 2005 6:13 am    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
Veks (napisa):
Ja sam poslao rezultate još prošlog utorka, a još danas nisu objavljeni. Cijenimo trud webmastera i svih ostalih uključenih, samo nas interesira kako možemo poboljšati ažurnost.

A kome si poslao rezultate? Voditelju lige ili webmasteru? Evo, npr, ja sam poslao mailom webmasteru rezultate i za tri sata su već bili online...

Samo imajte na umu da su 102% sokazovaca ljudi koji kompa u životu nisu vidjeli, i teško ćete takvu gardu natjerat da vam postavljaju rezultate na net dan nakon odigrane tekme...

Naravno, voditelju lige. Ako webmaster nema ništa protiv da mu mailom skenirano šaljemo zapisnike, ja ću slati i pozdravit ću sve koji će isto tako poslati. Dakako, službeno slanje voditelju lige to ne isključuje.
Lijep pozdrav.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
dmelti

PostPostano: uto lis 18, 2005 8:29 am    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Veks (napisa):
Moover (napisa):
Veks (napisa):

Naravno, voditelju lige. Ako webmaster nema ništa protiv da mu mailom skenirano šaljemo zapisnike, ja ću slati i pozdravit ću sve koji će isto tako poslati. Dakako, službeno slanje voditelju lige to ne isključuje.
Lijep pozdrav.

Pa jednostavnije je da trazis USER NAME i PASSWORD od admina i sam unosis rezultat na "Registracija"!!!
Na homepage vidis s desne strane nove rezultate koje igraci sami unose uz blagoslov admina!!
Martin

PostPostano: uto lis 18, 2005 9:18 am    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

dmelti (napisa):
Veks (napisa):
Moover (napisa):
Veks (napisa):

Lijep pozdrav.

Pa jednostavnije je da trazis USER NAME i PASSWORD od admina i sam unosis rezultat na "Registracija"!!!
Na homepage vidis s desne strane nove rezultate koje igraci sami unose uz blagoslov admina!!

ma daj molim te... pa to mu je prevech posla.... Confused

ili to il nema dovoljno vremena da napishe sve rezultate... Confused
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Veks

PostPostano: uto lis 18, 2005 11:46 am    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Alindyar (napisa):
ma daj molim te... pa to mu je prevech posla.... Confused

ili to il nema dovoljno vremena da napishe sve rezultate... Confused

Are you talken to me? Confused
[Vrh]
Moover

PostPostano: uto lis 18, 2005 12:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Onome kome je to previše posla (zatražiti pristupne podatke za samostalno upisivanje rezultata), nek se ne žali što rezultati kasne...

Iako mi se čini da je prva poruka bio apel na one koji uopće ne šalju rezultate, a ne na one koji šalju sa zakašnjenjem...

Smile
Veks

PostPostano: uto lis 18, 2005 12:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
Onome kome je to previše posla (zatražiti pristupne podatke za samostalno upisivanje rezultata), nek se ne žali što rezultati kasne...

Iako mi se čini da je prva poruka bio apel na one koji uopće ne šalju rezultate, a ne na one koji šalju sa zakašnjenjem...

Smile

Odustajem od daljnje polemike, jer sam očito potaknuo neke da skoče u obranu webmastera ili ne znam koga, a moja namjera uopće nije bila da nekog napadam ili kritiziram, već da mi netko objasni zašto rezultati kasne. Ubuduće su slati rezultate putem registracije, ali za mnoge njihov osobni rezultat na webu i nije najinteresantniji već rezultati ostalih koji neće ili nisu spremni na takav vid objave podataka. Ali tu se očito puno i ne može učiniti, iz razloga spomenutog u postu nešto više.
Puno sreće i mir s vama.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 18, 2005 12:47 pm    Naslov : Re: Sramota !!! Citirajte i odgovorite

Veks (napisa):

Odaberi si login i password i pošalji mi mejl na webmaster@sokaz.hr ili private message ovdje na forumu.
Nakon toga ćeš moći upisivati tamo pod "Registracija", vrlo je lako, zabavno i poučno!
Cijenio bih izbjegavanje gigantskih skeniranih mejlova. Very Happy

Naravno, i dalje moraš slati poštom voditelju.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 18, 2005 1:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Veks (napisa):
Odustajem od daljnje polemike, jer sam očito potaknuo neke da skoče u obranu webmastera ili ne znam koga, a moja namjera uopće nije bila da nekog napadam ili kritiziram, već da mi netko objasni zašto rezultati kasne.

Sve pet, evo opet objašnjenja.

Rezultati kasne jer
a) neke ekipe kasne po više od tjedan dana sa slanjem,
b) neki voditelji šalju tek kad kompletiraju cijelo kolo, što u kombinaciji s a) može biti porazno.

Među samim voditeljima također postoji spektar, od četvorice koji upisuju preko weba (respect!), preko većine koja šalje neprestano faksevima ili barem jednom tjedno poštom, do par njih do kojih se mora ići i probijati po popodnevnim gužvama (dakle opcija je samo jednom tjedno), ili šalju buntove triput po sezoni. Crying

Drugo (po meni veći problem, i veće razočaranje) je što je odaziv na ručno upisivanje relativno slab, s obzirom da barem pola ekipa prati stranice. Uglavnom, svi bi gledali, a nitko ne bi radio Wink . I čini mi se da se takve najviše i vole žaliti, a s takvom angažiranošću je pitanje zaslužuju li više..
Čast forumašima i svim ostalim iznimkama od ovog gore.

Poanta je da se nema puno smisla žaliti i derati na forumu. Ako već hoćete pomoći, nabavite si logine i passworde (kao što već jeste) i bacite se u misionarstvo - ispitujte protivnike gledaju li sajt, i ako gledaju a ne upisuju - šamarčina! Cool
[Vrh]
King

PostPostano: uto lis 18, 2005 2:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po meni sasvim je jasno tko je kriv za postojece stanje:

30 % - "lijene ekipe" kojima je tesko postati rezultate (ili su ljudi jednostavno informaticki nepismeni)

70 % - voditelji liga koji bi po defaultu morali znati kako postati rezultat na web

Iluzorno je ocekivati da ce admin nakon svake tekme zvati ekipe i moliti za rezultat.
Pokrenimo se ljudi!
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri lis 19, 2005 12:32 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

King (napisa):
70 % - voditelji liga koji bi po defaultu morali znati kako postati rezultat na web

Zapravo ne bi. Zašto bi?
SOKAZ je funkcionirao 50 godina prije nego što se pojavio neki tamo koji je odlučio radit web i treba uzeti u obzir da je web nastao kao dodatak postojećem uhodanom sustavu.
Slažem se da bi za *web* i ljude koji ga prate bilo optimalno da voditelji upisuju, ali do toga ne može i ne treba doći trenutno - jedino kada se netko od voditelja zahvali i svojevoljno odluči prestati, bilo bi dobro regrutirati osobu koja želi upisivati na net.
Mislim da je to ispravno dugoročno rješenje za stranice, naravno ako udruga i igrači žele da sajt živi još dugo dugo.
[Vrh]
Brod jr.

PostPostano: sri lis 19, 2005 6:53 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa šta će nam rezultati,ovako smo u neizvjesnosti Exclamation Laughing
[Vrh]
Brod

PostPostano: sri lis 19, 2005 7:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
King (napisa):

Zapravo ne bi. Zašto bi?
SOKAZ je funkcionirao 50 godina prije nego što se pojavio neki tamo koji je odlučio radit web i treba uzeti u obzir da je web nastao kao dodatak postojećem uhodanom sustavu.
Slažem se da bi za *web* i ljude koji ga prate bilo optimalno da voditelji upisuju, ali do toga ne može i ne treba doći trenutno - jedino kada se netko od voditelja zahvali i svojevoljno odluči prestati, bilo bi dobro regrutirati osobu koja želi upisivati na net.
Mislim da je to ispravno dugoročno rješenje za stranice, naravno ako udruga i igrači žele da sajt živi još dugo dugo.

Ali bi voditelji liga trebali poceti permanentno kaznjavati momcadi koje ne salju zapisnike na vrijeme pa zato rezultati kasne.Ja na kraju ne vidim kazne za te momcadi,pa je onda pravilnik SOKAZ-a mrtvo slovo na papiru! Crying
To je sramota za rukovodstvo SOKAZ-a,i ako se ne pocne kaznjavat nikad nece ni bit reda.Ako su vodotelji liga volonteri to ne znaci da se mogu ponasati kao da im puca za sve,ako nesto radis ili radi kako treba ili se makni sto je postenije nego da bez veze trkeljas.
Jos malo pa ce bit odigrano trece kolo a mnogi rezultati od prvog kola se jos neznaju. Crying
Da su zapisnici slani po golubima pismonosama zarazenim pticjom gripom vec su trebali stici na odrediste. Plazi jezik
zacko

PostPostano: sri lis 19, 2005 10:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Slažem se. Rješenje je u kažnjavanju momčadi koje ne šalju na vrijeme zapisnike. Recimo u prvoj ligi isto sve kasni, a zapisnici se šalju webmasteru. Kasni samo zato jer momčadi šalju zapisnike par dana nakon odigrane tekme. Da ih se par puta kazni po džepu sigurno bi slali odmah drugi dan, ako im se već ne da stavljat na stranicu.
[Vrh]
Martin

PostPostano: sri lis 19, 2005 1:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da ne bi bilo dobro da ih kazni po đepu, ipak su i oni samo ljudi... mislim da bi efektivnije rješenje bilo oduzimanje bodova... za svaki dan kašnjenja po bod ili dva oduzimanja...pa nek si onda misle kak budu pobjedili na kraju...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri lis 19, 2005 1:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ko vas kruhom vi njega kamenom. Wink

Alindyar (napisa):
za svaki dan kašnjenja po bod ili dva oduzimanja...pa nek si onda misle kak budu pobjedili na kraju...

A za prvo mjesto bi dovoljno bilo skupiti -43 boda. Very Happy
[Vrh]
Martin

PostPostano: sri lis 19, 2005 2:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

naravno, prvak ne može bit onaj koji ima negativne bodove... Very Happy Very Happy Very Happy
možda dobijemo prvaka iz druge ili čak treće lige... Very Happy Very Happy Very Happy
[Vrh]
Kemil

PostPostano: sri lis 19, 2005 8:26 pm    Naslov : Rezultati na webu Citirajte i odgovorite

Slažem se sa Igorom da se silom neće promjeniti stanje ažurnosti rezultata na webu, to je nešto što traži sazrijevanje vremenom kao što je bilo i sa ostalim civiliziranim tekovinama koje su trebale prodrijeti u zaostale strukture društva.

Meni osobno je sasvim svejedno kada će kapetani ekipa poslati svoje zapisnike voditelju, a ponajmanje kada će ih voditelji proslijediti u centralu sokaza.
Najbitnije je da je svježi rezultat na webu tj. u tablici lige zajedno sa ostalima jer jedino svježi rezultat ima tu draž natjecanja, vijesti su pokvarljiva roba, kada prođe rok trajanja više nisu interesantne.

Dakle dostaviti svježi rezultat tekme što prije na web, na koji način?, svejedno: upišite ga sami, dajte prijatelju da ga upiše, protivničkoj momčadi ... samo nemojte čekati da rezultat stigne voditelju pa dok ga on proslijedi itd itd jer je to prekasno.

Uzgred, po kojim kriterijima se biraju voditelji liga?

Mislim da bi se zapisnici trebali moći direktno faksati u Sokaz i zaobići voditelji liga jer ako je njihov glavni posao preusmjeravanje pošte ...

Prijedlozi webmasteru,
1) Daj stavi jedno mjesec dana Jumbo reklamu na naslovnici Sokaz.hr kao poziv za upisivanje rezultata (vjeruj mi neki ne kuže što znače rezultati sa desne strane)

2) Na vidno mjesto stavi jednostavnu proceduru (za slabije znalce) što je potrebno da bi se mogli upisivati rezultati i kako to funkcionira, možda to potakne još nekoga da se priključi civilizaciji

3) Neznam da li već postoji ili da li je netko predložio da oni koji nikako ne mogu, neće ili neznaju digitalno, da faksaju zapisnik nekome tko bi to upisao umjesto njih. Taj netko bi morao biti faking volonter.

Dosta za sada. Cool
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.