| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
papuanac
|
Postano: pet svi 13, 2016 11:42 am Naslov
: PLASTIČNE LOPTICE: OBAVEZA? |
|
|
Zanima me je li odluka Predsjedništva SOKAZ-a da se od početka sezone 2016/2017. igra plastičnim lopticama znači da se igra ISKLJUČIVO njima ili se u isto vrijeme može igrati i celuloidnima. Naime, ITTF za sada samo preporučuje i predlaže postupnu zamjenu celuloidnih lopttica plastičnima. Evo što oni u svezi toga službeno kažu:
„Hoće li po ITTF-u plastične loptice biti obvezatne za sva stolnoteniska natjecanja?
NE.
Činjenice su:
• ITTF obvezuje uporabu plastičnih loptica samo za svjetska prvenstva i ITTF turnire. Svi ostali događaji (međunarodni, nacionalni i sl.) su slobodni odabrati vrstu loptica koje žele koristiti ovisno o pojedinim organizatorima ili nacionalnim savezima.
• ITTF ne namjerava povući celuloidne loptice iz popisa ITTF odobrenih loptica sve dok ih
proizvođači i dalje proizvode.
• ITTF samo očekuje da će celuloidne loptice postupno nestati s tržišta jer je njihova proizvodnja i skladištenje isplatljivije u odnosu na plastične loptice.“
(http://www.ittf.com/stories/pictures/plastic_ball_12_08_14.pdf)
Pitam to zato što vjerujem da ima puno igrača koji imaju podosta celuloidnih lopticana zalihama i s njima treniraju, pa bi ih nabavka plastičnih prilično koštala.
Drugo, ako su od početka sezone 2016/2017. celuloidne loptice zabranjene, možda bi bilo dobro tu odluku ublažiti da se odredi neko prijelazno razdoblje (recimo dvije sezone natjecanja) za prilagodbu. Naime, čitajući inozemne stolnoteniske forume velika većina igrača, ali i stručnjaka se slaže da između ta dva tipa loptica i u samoj igri postoji razlika (ne ponašaju se isto).
Mislim da je tema svima zanimljiva, da bi neki odgovori pojasnili obavijest našeg Predsjedništva i da bi jedna vrsta forumske javne rasprave zainteresiranih donijela samo korist :) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 12:15 pm Naslov
|
|
Apsolutno sam protiv odgode obaveznog igranja plastikom.
Domaćin mora osigurati plastiku, a gosti očekuju plastiku.
Ako se dogovore da će igrati krumpirima ili starim lopticama, to je njihova stvar. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: pet svi 13, 2016 12:23 pm Naslov
|
|
S obzirom da kako predsjedništvo Sokaza, tako i ja starimo, ovo postaje prebrzo pa je obaveza je da se igra uspori.
Sukladno toj činjenici bespredmetno je razglabati o vremenu prilagodbe na tu (sporiju) lopticu.
Osobno smatram da bi trebalo početi razmatrati postoji li mogućnost igranja sa balonima od sapunice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet svi 13, 2016 12:37 pm Naslov
|
|
To ti je kao sex. Što sporije,i što kasnije _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:20 pm Naslov
|
|
Plastika je ok i treba igrat samo s njom
Nikakve prilagodbe pa imali ste vremena skoro 2 godine.
Znači Hsts turniri i liga se više od godinu dana igra s plastikom a u eu svi turniri vise od 2 god.
To što je ittf preporučio to je staro 2 god. i više a cijenjeni gospon kojem neznamo ime neka se barem potpiše da znamo ko stoji iza članka,i ko pokreće raspravu.
Ja se već više od godine mućim s tim promjenam jedan dan plastika jedan stara loptica i nepada mi na pamet sljedeću sezonu igrat s starim lopticama.Tako ja sam za plastiku i točka .......... _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:38 pm Naslov
|
|
sve je receno, preporuka ittf-a je stara 2 godine, manje vise cijeli stolnoteniski svijet vec 2 godine igra s plastikom, a hrvatske lige i hsts turniri 1 godinu.
loptice jos uvijek nazalost brze pucaju nego celuloid i to im je jedina mana. cijenom su se one od 3 zvjezdice priblizile, a za prilagodbu je ljeto vise nego dosta. koliko sam igrao s njima, rekao bih da prijelaz najteze pada proficima, u sokazu ce igracima prvih par liga trebati mozda sezona da se priviknu, od 4. do 10. lige mjesec do dva, a slabijima par treninga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:46 pm Naslov
|
|
| Stane (napisa): | Plastika je ok i treba igrat samo s njom
Nikakve prilagodbe pa imali ste vremena skoro 2 godine.
Znači Hsts turniri i liga se više od godinu dana igra s plastikom a u eu svi turniri vise od 2 god.
To što je ittf preporučio to je staro 2 god. i više a cijenjeni gospon kojem neznamo ime neka se barem potpiše da znamo ko stoji iza članka,i ko pokreće raspravu.
Ja se već više od godine mućim s tim promjenam jedan dan plastika jedan stara loptica i nepada mi na pamet sljedeću sezonu igrat s starim lopticama.Tako ja sam za plastiku i točka .......... |
Čitam ovo i skoro mi suza krene... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:49 pm Naslov
|
|
Kad smo kod plastike, ima li netko preporuku za trening plastične loptice?
Prvi uvjet je da su dobavljive u ZG, onda cijena i kvaliteta. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:51 pm Naslov
|
|
Da jel si vidio a zamisli tek kak je onima koji svakj dan netreniraju,kak je tek njima ili onima koji nemajudoma robota ili oni koji nejdu na turnire .
I žive ne na trnacu  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet svi 13, 2016 1:53 pm Naslov
|
|
| trnac (napisa): | Kad smo kod plastike, ima li netko preporuku za trening plastične loptice?
imam ja preporuku: plasticne trening loptice za sad izbjegavati, novcanik i zivci ce biti zahvalni.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:00 pm Naslov
|
|
| Stane (napisa): | Da jel si vidio a zamisli tek kak je onima koji svakj dan netreniraju,kak je tek njima ili onima koji nemajudoma robota ili oni koji nejdu na turnire .
I žive ne na trnacu  |

Zadnja promjena: trnac; pet svi 13, 2016 2:03 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:02 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | trnac (napisa): | Kad smo kod plastike, ima li netko preporuku za trening plastične loptice?
imam ja preporuku: plasticne trening loptice za sad izbjegavati, novcanik i zivci ce biti zahvalni.  |
TNX
Ovo će sigurno i drugima biti dobra smjernica. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
papuanac
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:02 pm Naslov
|
|
| Preporuka jest stara dvije godine, ali je aktualna, dakle čitajte s razumijevanjem: plastične loptice nisu obavezne nego od saveza do saveza ovisi njena uporaba. Drugo, tko se želi svađati neka se istrese doma, ja sam samo postavio pitanje i otvorio temu. Pa da je i najgluplja, ona je na moju sramotu. Zato lijepo molim gospodina Stanu Dolanca ili kako se već zove da malo stane na (plastičnu) lopticu. Većina forumaša ovdje jest s nekim nickom (nadimkom, pseudonimom) što uopće nije bitno ni relevantno za eventualnu raspravu :) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:09 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | sve je receno, preporuka ittf-a je stara 2 godine, manje vise cijeli stolnoteniski svijet vec 2 godine igra s plastikom, a hrvatske lige i hsts turniri 1 godinu.
loptice jos uvijek nazalost brze pucaju nego celuloid i to im je jedina mana. cijenom su se one od 3 zvjezdice priblizile, a za prilagodbu je ljeto vise nego dosta. koliko sam igrao s njima, rekao bih da prijelaz najteze pada proficima, u sokazu ce igracima prvih par liga trebati mozda sezona da se priviknu, od 4. do 10. lige mjesec do dva, a slabijima par treninga. |
I na kraju --- mojoj ekipi ne treba prilagodba uopće.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:14 pm Naslov
|
|
Vama se loptica prilagođava?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:21 pm Naslov
|
|
U svakom slučaju sam protiv ikakvih kombinacija, prelazi se na plastične loptice i gotovo. Informacija je dana na znanje svima pola godine prije nego što će promjena biti realizirana, to je sasvim dovoljno vremena.
Prema mom iskustvu, prvo igranje s plastičnom lopticom bilo je jedno tragično iskustvo, drugi put već puno, puno bolje, treći i četvrti put igrao sam k'o ninđa!
Za peti put vam kažem kada slijedeći put budem igrao s njima.
Najgore bi bilo da se jedna ekipa dogovori s drugom da igraju celuloidnim lopticama, jer već u slijedećem kolu to te može pokopati...
Osim toga celuloidnih loptica više niti neće biti za kupiti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:23 pm Naslov
|
|
Ima papuanac pravo, tenzije smiriti i racionalno raspravljati!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:31 pm Naslov
|
|
ko je taj koji pokreće raspravu ?
Dali upće igra stolni ?
Gospon
Osoba A
osoba B
Osoba C
ko si ti  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:33 pm Naslov
|
|
| izra (napisa): | u sokazu ce igracima prvih par liga trebati mozda sezona da se priviknu, od 4. do 10. lige mjesec do dva, a slabijima par treninga.
|
55 - pa ti vidi di spadaš  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet svi 13, 2016 2:36 pm Naslov
|
|
ako je ta 4 treninga pametno rasporedio na mjesec do dva, onda spada u onu 4.-10. liga skupinu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|