NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
MUNJA2

PostPostano: sub svi 28, 2016 6:27 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

DALTON1 (napisa):
Na treningu ocito onda niste ništa naučili Thumbs up
Ne pobjeđuje trava, nego Vi sami sebe koji odbijate nauciti i imate jako zatupljen stav prema materijalima (protiv kojih je strasno lagano igrati)
Neću nikad zaboraviti kad sam s dragim Profesorom bacio dva treninga s travom i razbio u 23.ligi iskusnog igrača s travom,a i dan danas jedva čekam protivnika s materijalom jer sam se naučio u DVA treninga.
Molio bih da mi se objasni fer igra i gdje ona piše
Confused
Ne znam zašto podcrtavate rečenicu koja nema veze s vezom jer znanje izvodenja ispravnih udaraca ne donosi pobjede,nego još 99 faktora.
Vracko,ovakvima se to ne može objasniti pa se ne treba ni trudit Wink

I ja sam mislio da ne pobjeđuje trava nego čovjek a onda sam nekim prepotentnim travarima (nakon što su me pobijedili i nakon što su rekli da ja ne mogu igrati protiv njih a ne protiv trave) ponudio svoj reket. Začudo oni su prihvatili revanš i glatko izgubili tako da mi u tri seta nisu skupili ni 10 poena (zato podcrtavam). I onda sam im rekao da sada vide da me je pobijedila trava a ne oni. Danas ti travari igraju u višim ligama od moje.
Nisam umišljen i nemam veliko mišljenje o mom pinganju kao ni velike ciljeve. Mislim da ću se do kraja života kretati u ovim zadnjim ligama a to namjeravam provesti u zabavi a ne u sekiraciji. Ja za travu do pred tri godine nisam ni čuo i smijeh me uhvatio kada sam vidio ljude kako igraju a nisam znao da se radi o travi. Kada skupiš malo više godina tada ti vrlo teško i najbolji treneri mogu pomoći a ima podosta i u tvojim fizičkim predispozicijama koje su sve slabije a možda nisu ni bile nešto posebno visoke za taj sport kada si i bio u najboljoj fizičkoj mogućnosti. Ono što je tebi lako drugima nije, kako u pingaču tako i drugdje.
I sve ovo što ovdje drobimo i objašnjavamo jedan drugome i ostalima koji čitaju svodi se opet na to da ja imam jedan stav o travarima a ima drugih koji misle drugačije. Ne pada mi na pamet da pokušavam bilo kome nametnuti moje mišljenje. Postoji osnovno pitanje : "ZAŠTO SE NETKO UOPĆE ODLUČI STAVITI TRAVU NA REKET ?". Vjerujem da su i odgovori na ovo pitanje kontroverzni.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: sub svi 28, 2016 6:59 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

ta trava cisto varanje, igra umjesto igraca. evo bas sam gledao finale zg opena i tamo pokvareni koreanac s travom na bekendu naravno pobjedio. normalno kad ne mora nista igrati, sve trava radi za njega. Klanja se

zanimljivo kako najcesce takve provale imaju ljudi s najmanje iskustva igre protiv trave. nije problem ni u travi ni u "pokvarenjacima", nego sto ljudi ne znaju igrati na travu i ne pada im na pamet da bace koji trening i pokusaju nauciti. jednom kad se pohvataju osnove, igra protiv trave bar u sokazu nema veze ni s tehnikom ni s brzinom ni snagom. bar od trave se lopta nikad ne odbije brzo, pa se fino nabijes na stol, guras protivniku sve na travu i vodis igru. ako protivnik zna napasti i drugom stranom, onda si vec u problemu, ali to nije vise stvar trave, zar ne?

koji bi motiv imao mladi igrac za igranje s travom? mozda smatra, kao sto ja smatram, da joo sae hyuk igra apsolutno najljepsi i najvirtuozniji stolni tenis na svijetu. mozda voli igrati dalje od stola pa mu trava lezi za taj stil. mozda voli skupljati lagane pobjede, ali to mu vrijedi samo protiv ovih tvrdoglavih koji odbijaju nauciti igrati na travu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Stane

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:03 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Stvar je ovakva.Materijal nemože zamijenit igračevu ruku.Meni nije problem igrat protiv materijala ,problem je dobar igrač s materijalom to je problem a ako neko želi igrat s travom softom ,antispinom i nekim drugom gumom to je njegov odabir . Smatram da igrati odlično s materijalom potrebno je puno vježbe i igrčkog iskustva.Stvarno nevidim gdje je problem ako ti s gumom znaš sve odigrat onda nema materijala koji ti može stvarat problem jedino postoje neke gume i trave koje su dorđene i kao takve stvaraju problem.Napominjem ako je to nekim igraćima gušt igrati s takvim gumama neka igraju .Osobno razmišljam o softo ili nekoj travi na bekendu ali tek kad savladam igru s gumam i to je možda nikad. Very Happy
MUNJA2

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:27 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

E sad su se počeli javljati oni koji znaju igrati. Vama ta tema nije ni namijenjena. Lako je vama. Mladi, brzi, teniski školovani, ....izaberi. Čitajte SVE što sam napisao i ne sudite prema sebi. Ja nemam namjeru UNIVERZALNO OBJASNITI zašto je igra protiv trave teška već zašto je MENI TEŠKA. Cjelo vrijeme to obašnjavam a svi misle da namećem svoje stavove drugima. Što sam se trudio toliko pisati ako me niste ništa razumjeli. Sve što sam napisao napisao sam za sebe i meni sličnima a ne za vas koji možete i znate igrati protiv svega. Zato bih ja i stvorio jednu ligu za materijaliste pa neka se igraju. Znam da se to neće dogoditi i nemam nikakvih iluzija ali ne bi bila loša ideja da dobijemo Prvaka Sokaza - TRAVARA.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:36 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

ja sam se javio jer sam vidio ne-tako-suptilno vrijedjanje ljudi koji se odluce igrati s travom. a meni je trava nesto sto pridonosi raznolikosti stolnog tenisa i kao takvo je pozitivna pojava.

sad ispada kao da covjek mora imati godine iskustva i brzinu ili bar jedno od toga da bi mogao igrati protiv trave. ne mora, dosta je par treninga. pa sad sam bacio pogled na ljestvicu 17. lige i vidim da je Munjin suigrac pobjedio jednog od boljih travara u toj ligi. zasto? jer je bacio par treninga protiv trave.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
domac101

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:39 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
ta trava cisto varanje, igra umjesto igraca. evo bas sam gledao finale zg opena i tamo pokvareni koreanac s travom na bekendu naravno pobjedio. normalno kad ne mora nista igrati, sve trava radi za njega. Klanja se

zanimljivo kako najcesce takve provale imaju ljudi s najmanje iskustva igre protiv trave. nije problem ni u travi ni u "pokvarenjacima", nego sto ljudi ne znaju igrati na travu i ne pada im na pamet da bace koji trening i pokusaju nauciti. jednom kad se pohvataju osnove, igra protiv trave bar u sokazu nema veze ni s tehnikom ni s brzinom ni snagom. bar od trave se lopta nikad ne odbije brzo, pa se fino nabijes na stol, guras protivniku sve na travu i vodis igru. ako protivnik zna napasti i drugom stranom, onda si vec u problemu, ali to nije vise stvar trave, zar ne?

koji bi motiv imao mladi igrac za igranje s travom? mozda smatra, kao sto ja smatram, da joo sae hyuk igra apsolutno najljepsi i najvirtuozniji stolni tenis na svijetu. mozda voli igrati dalje od stola pa mu trava lezi za taj stil. mozda voli skupljati lagane pobjede, ali to mu vrijedi samo protiv ovih tvrdoglavih koji odbijaju nauciti igrati na travu.

X kao kuća.

Znam po sebi. Početnik sam, prva sezona u Sokazu, 10 godina nisam imao reket u ruci i praktički tek zadnjih 5 mjeseci igram, ako se to može nazvat igrom. Prije sezone otišao par puta na SINNI da vidim kako igraju Sokazovci i odmaknem se od igrača s premade reketima s kojima sam dotad igrao, upoznam travara i u par treninga i tekmi shvatim što i kako.

Znači nakon par mjeseci lagane igre, doslovno par treninga s travarima i bez problema igram i tučem travare koji su u vrhu 15. ili 17. lige. Istina je da sam nešto i napredovao te mi ide na ruku što sam još dovoljno mlad, ali mislim da ni starijim igračima ne bi bio problem kad bi par puta odigrao i popričao s nekim tko igra s travom.
Izra

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:48 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

moj prvi susret s travom je bio kad sam sa 19 godina kao igrac s iskustvom treniranja u klubu vec imao igru debelo za jednoznamenkaste lige. ni u jednom setu nisam dosao do cetiri, a bio sam mlad, brz i relativno tehnicki potkovan. ali nisam imao pojma kako se igra na travu. uzeo sam covjekov broj, doma izguglao teoriju, pozvao ga na par treninga i od tad trava vise ne predstavlja problem.

nedostatak cestih treninga protiv trave zna biti problem, ali to je problem u rangu nedostatka treninga protiv ljevorukih igraca.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:49 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

E sada griješiš, pobijedio ga je jer ima brzinu i snagu tako da progura lopticu kroz zid a time anulira treperenje i vrtnju loptice. Ništa nije trenirao protiv trave jer nema gdje. Čak sam i ja više igrao protiv travara nego on.

BTW - jedno pitanje - Gdje možemo mi koji ne znamo igrati protiv trave iz raznih razloga to reći a da nam se ne javljaju razni tipovi koji se hvale kako oni to mogu bez problema ? Očigledno se svatko češe gdje ga svrbi a sada nam se javljaju dušebrižnici koji kažu da njih to ne svrbi. Nazdravlje !
Ili, ne smijemo to ni reći ili ne smijemo imati drugačiji stav, mišljenje jer će nam netko početi bacati razne uvrede budući se ne slaže sa našim mišljenjem.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:55 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

mislim da ne grijesim, jer je ulogu odigrao i moj rezervni reket s travom i pokoji savjet.

nije uopce stvar u tome da se ne zna, nego da se odbija nauciti a prica se ruzno o ljudima koji igraju odredjenim stilom.

poanta moje price nije "ja znam" nego "nije tesko nauciti".
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sub svi 28, 2016 7:59 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Da, u pravu si. Pobijedio je zbog treninga sa tobom.
Ja sam izgubio jer nisam trenirao i jer sam lijen pa mi je lakše ne trenirati i umišljati si da mi loptica pleše pred očima. To ustvari nije istina već ja to samo zamišljam i mogao bih postići da mi se loptica ne miče pred očima samo ako bih dovoljno trenirao.

Zadnja promjena: MUNJA2; sub svi 28, 2016 8:30 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Vracko91

PostPostano: sub svi 28, 2016 8:25 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Ispričavam se gospodinu Milković što smo promijenili temu no imao sam potrebu napisati što sam napisao, iz razloga što sam u predzadnjem kolu doživi veliku uvredu. Igram s jednim bezobraznim gospodinom koji gubi glatko od mene u meču i onda mi za vrijeme meča kaže, ne znaš igrat pingic zato si stavio tu sugavu travu! A čovjek ne zna da zbog svog hendikepa i deformirane ruke koju imam od rodjenja imam travu na bekendu baš zato što s čistom gumom ne bih mogao vuc bekend spinove.. I zašto si ja ne bih onda stavio materijal koji mi omogućuje da si zzbog hendikepa prilagodim igru? Uvrjeden ostanem jer svi ti koji ne znaju igrat na materijal sam nešto kukaju, a nitko ne pita koliko si npr vremena i novaca potrošio na treninge...jer igrat s travom isto tako nije lako
[Vrh]
astronom

PostPostano: sub svi 28, 2016 8:52 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

pa draga gospodo uzmite vi travu a ja vaš reket s normalnim gumama pa odigrajmo partiju pa da vidimo tko je bolji.100 posto budete izgubili od vama, travaroša ,garantiram.kao što je gore napisano nije lako igrati s travom .najbolje vam je napisao to Stane koji ima samo od mene poraz u 5.ligi,ali kao što on piše mora i travaroš igrati dobro ,napadački da pobjedi.Veliki JOO je pokazao da i on zna i mora po koji puta udariti.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MUNJA2

PostPostano: sub svi 28, 2016 8:54 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Žao mi je Marko što doživljavaš neugodnosti na mečevima jer ih nisi nikako zaslužio. Štoviše, ugodno si društvo i lako te je imati za prijatelja.

Uzimanje trave je tvoja ispravna sportska odluka koja ti je omogućila bolje rezultate i napredak u Sokazu unatoč tvom hendikepu jer ti imaš i druge ciljeve u stolnom tenisu i van Sokaza. No, moraš i sam priznati da postoje i drugi hendikepirani koji nisu uzeli travu ali igraju niže pa i više lige nego ti. Znači, kako bilo, trava ti je omogućila bolje rezultate, što i sam priznaješ. Iz ovoga proizlazi da govorimo isto. LP.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sub svi 28, 2016 9:47 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
kao sto ja smatram, da joo sae hyuk igra apsolutno najljepsi i najvirtuozniji stolni tenis na svijetu

Gimme five Gimme five Gimme five

Slobodno nastavite dalje Kokice

Posebno Munja s čuđenjem zašto ga svi napadaju, kada je jasno rekao "da samo govori što njemu smeta, pa zar ne smije to napisati?"

I da bi ih zbog svog mišljenja zatvorio u vlastitu freak ligu da se ne miješaju s normalnima. Hitler
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub svi 28, 2016 9:48 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

otvaram temu iz naslova sa tezom da obzirom na dosljednost predsjedništva sokaza iskazanu kroz organizaciju dede I vodovoda s pravom je očekivat da će I ti turniri bit organizirani po dobnim skupinama.
prednosti su očite I slijepima poput mene.
trnac

PostPostano: sub svi 28, 2016 10:30 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Prije svega, molim zmilka da nam ne trola po temi. Hihihi

A Munji preporučam da iskoristi svaku priliku za trening protiv trave.
[Vrh]
Spin

PostPostano: sub svi 28, 2016 11:11 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Prvo da "riješimo" domaćina teme zmilka Smile
Ja bih njemu dao da igra i u pionirima ako hoće Juhuu

Što se pak tiče materijalista,
osobno mi je u Sokazu postalo monotono igrati, trčiš lijevo, trčiš desno, serva koja već ide na uši, i gotovo.
I tu materijalisti daju jednu zanimljivost da mozak ne ogugla.

Međutim,
to ne opravdava tamu koja je zaokupila njihova srca i dušu! Very Happy

Već sam spomenuo da jedino podržavam igrače koji imaju višak kilograma, puno godina ili fizički hendikep, da sa materijalom izjednače svoje šanse sa protivnicima.

To je pravedno(st).

Legenda:
Svaki sanduk predstavlja jednu stranu sa materijalom.
Najviši navijač je Hrvoje, sa jednim materijalom mu nitko nije ravan
Srednji navijač je Marko, bez materijala nije konkurentan
Najmanji navijač je Dinko, bez dvije trave može samo pjevati borbene

Zadnja promjena: Spin; sub svi 28, 2016 11:46 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sub svi 28, 2016 11:40 pm    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

MUNJA2 (napisa):
Žao mi je Marko što doživljavaš neugodnosti na mečevima jer ih nisi nikako zaslužio. Štoviše, ugodno si društvo i lako te je imati za prijatelja.

Uzimanje trave je tvoja ispravna sportska odluka koja ti je omogućila bolje rezultate i napredak u Sokazu unatoč tvom hendikepu jer ti imaš i druge ciljeve u stolnom tenisu i van Sokaza. No, moraš i sam priznati da postoje i drugi hendikepirani koji nisu uzeli travu ali igraju niže pa i više lige nego ti. Znači, kako bilo, trava ti je omogućila bolje rezultate, što i sam priznaješ. Iz ovoga proizlazi da govorimo isto. LP.

omogucila mu je trava bolje rezultate zato sto predispozicijama naginje vise travi nego beksajdu, odnosno bekend spin mu nikako ne lezi. a nitko se ne zapita nedostaje li njemu taj bekend spin u igri kao element? ima li bez obzira na travu zapravo hendikep jer je s bekend strane stalno u defanzivi?

imamo u klubu dijete od 10 godina koje ce ako nastavi igrati za par godina dobiti travu. ne da bi varalo, ne da bi osvajalo lake pobjede, ne zato sto mu nesto ne ide, nego jer voli pustati loptu da padne, dobro se krece i prirodno naginje igri od stola. to je stil koji mu odgovara i kad nauci sve osnovne elemente u nekom trenu ce, htio ne htio, dobiti travu pa bar za probu. ne vidim kakvog smisla ima nazivati to varanjem ili tvrditi da je to laksi put. laksi je samo protiv onih koji se ne potrude skuziti igru protiv toga, inace je tezi. dijete ce prvo morati nauciti sve elemente s bekendom (da kasnije po potrebi okrene reket i napadne s bekend strane), pa onda uciti igranje s travom i kretanje koje prati tu igru a koje je drugacije od napadackog.
[Vrh]
Izra

PostPostano: ned svi 29, 2016 12:12 am    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Spin (napisa):
Svaki sanduk predstavlja jednu stranu sa materijalom.
Najviši navijač je Hrvoje, sa jednim materijalom mu nitko nije ravan
Srednji navijač je Marko, bez materijala nije konkurentan
Najmanji navijač je Dinko, bez dvije trave može samo pjevati borbene

mislim da je ova legenda pogresna. svaki materijal ima svoje prednosti i mane, bezveze mi je okrivljavati nekog za varanje samo zato sto mu se svidja ili mu lezi odredjeni stil igre.

sto se jeftino dobivenih partija tice, nije travas kriv sto ljudi u slabijim ligama mahom ne znaju igrati na travu. ili u tvom slucaju, znajuci da imas staza u sokazu, vjerojatno znas igrati na travu ali ne volis jer onda moras biti blizu stolu.

meni cijela ova prica ima jednako smisla kao da netko tvoj stil nazove nesportskim i usporedi s varanjem, samo zato sto mu ne lezi da mu netko vraca loptice iz daljine.
[Vrh]
kula

PostPostano: ned svi 29, 2016 12:47 am    Naslov : jesenji i ljetnji vikend turniri liga-tkzv turniri sokaza Citirajte i odgovorite

Munja (napisa):
E sad su se počeli javljati oni koji znaju igrati.

Izra (napisa):
Ja sam se javio jer sam vidio ne-tako-suptilno vrijedjanje ljudi koji se odluce igrati s travom...

Munja je lijepo napisao da su se sada počeli javljati i ljudi koji znaju igrati, znači da se bez veze osječaš prozvan Laughing
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.