SOKAZ forum
Ljetna tema, ovak je puno bolje
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Zadnja izmjena: Stane, dana/u pon lip 27, 2016 3:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Opusti se Stane, o'ladi malo.
Tu nas ubaci
ib.
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Opet ovaj vikend...

Prije par dana sam bil na treningu s 3 jaka igrača (3. ljiga + 3. ljiga + 6. ljiga) i fino su me ''speglali'' tak da sam se boril da dobijem koji set, a od pobjede sam bil udaljen kilometrima
Dobro, nisam igral skoro mjesec dana u komadu pa nije čudo, ali tek sada slijedi pauza od pingića do 15.8. pa je pitanje jel bum znal držat reket u ruci kada ga opet primim.
Trebalo bu u 8. mjesecu krenuti s ozbiljnim pripremama jer ljiga 6. čulo krije puno velikih prepreka.

Prije par dana sam bil na treningu s 3 jaka igrača (3. ljiga + 3. ljiga + 6. ljiga) i fino su me ''speglali'' tak da sam se boril da dobijem koji set, a od pobjede sam bil udaljen kilometrima
Dobro, nisam igral skoro mjesec dana u komadu pa nije čudo, ali tek sada slijedi pauza od pingića do 15.8. pa je pitanje jel bum znal držat reket u ruci kada ga opet primim.
Trebalo bu u 8. mjesecu krenuti s ozbiljnim pripremama jer ljiga 6. čulo krije puno velikih prepreka.

The Only Way Is Up...rutinski
Mene su počeli peglat u DVD-u 
Tijat vozi, nepoderiv je
Sutra je pravi test, Zifi je na kopnenim pripremama. Mora hendlat Zifi juniora. :tatica:
Tijat vozi, nepoderiv je
Sutra je pravi test, Zifi je na kopnenim pripremama. Mora hendlat Zifi juniora. :tatica:
Evo par kratkih uradaka s mojih priprema za novu sezonu...

[/img]
a valjda bum za 2 tjedna opet na vikend...

[/img]a valjda bum za 2 tjedna opet na vikend...

Dok drugi plešu na plaži, mi pingamo

Jebeš pingić, trenutno mi je samo do :

sreo sam neki dan Rakića...tumarao je gradom izgubljenog pogleda u daljinu. Pitao sam ga dali je možda igrao zadnja 2 mjeseca taj čudan sport gdje 2 lika drvenom tavicom lupaju bijelu, plastičnu lopticu i dali uopće zna gdje mu je ta drvena palica (reket)
?
Pogledao me je
(kao da pitam najveću glupost na svijetu) sa smješkom i rekao je da je i njemu samo do :

Mogli bi mi ove godine biti

vreća za napucavanje, kak smo ''ozbiljno krenuli'' jer ljiga 6. čulo nije niti slična ljigi 8. nos ti posran ili ljigi 9. krug pakla (ajde, najsličnija, ali ipak slabija je bila 10. čelična ljiga
)
Kaj se Šumadinca tiče, on je navodno već na

tak da, bog nam pomogo...

sreo sam neki dan Rakića...tumarao je gradom izgubljenog pogleda u daljinu. Pitao sam ga dali je možda igrao zadnja 2 mjeseca taj čudan sport gdje 2 lika drvenom tavicom lupaju bijelu, plastičnu lopticu i dali uopće zna gdje mu je ta drvena palica (reket)
Pogledao me je

Mogli bi mi ove godine biti

vreća za napucavanje, kak smo ''ozbiljno krenuli'' jer ljiga 6. čulo nije niti slična ljigi 8. nos ti posran ili ljigi 9. krug pakla (ajde, najsličnija, ali ipak slabija je bila 10. čelična ljiga
Kaj se Šumadinca tiče, on je navodno već na

tak da, bog nam pomogo...
Ma daj, more je 20°, naginje na 19°. U moru sam max 3 minute.

Prvi je Zoran Antispin, a treći moj klinjo.
Prvi favorit Zifi je posustao zbog poslovnih i obiteljskih obaveza.
Trenutno je zatišje, liječimo ozljede (koljeno me boli već 10 dana) i za koji dan počinju pripreme za turnir, 30. ili 31.7.
Puljiz brani prošlogodišnji naslov, Zifi drugo, a ja treće mjesto.
DOPUNA:
Slike https://www.facebook.com/dvd.zlarin/pho ... 3756446226
Zadnja izmjena: trnac, dana/u pon srp 25, 2016 5:53 am, ukupno mijenjano 1 put.
Fakat je taj Zlarin ''jebeno jak otok kaj se pingića tiče'' kada si ti u II-goj ljigi.trnac je napisao/la:
Prvi je Zoran Antispin, a treći moj klinjo.
Ko je onda u I-voj

Tko je u I. ligi?
Pa Puljiz, Korenić i ekipa
Šala mala, na škoju lige brojimo po godinama.
Pa Puljiz, Korenić i ekipa
Šala mala, na škoju lige brojimo po godinama.
Nebu samo Trnski treniral...
Zadnja 3 dana sam krenuo s redovitim treninzima (da se robot ne uvrijedi
) jer vrijeme ide i još slijedi i pauza za godišnji, tak da treba napraviti nešto da izbjegnemo tamburanje u ljigi 6. čulo ovu jesen.
Malo matematike :
trening traje 1:20-1:30 sati i za to vrijeme udarim cca 1.500 FH spin udaraca (valjda će s vremenom ti udarci stvarno početi izgledati kao FH-nd spinovi
).
Do godišnjeg je to 15 dana + još 20 dana nakon godišnjeg do početka sezone.
To je ukupno 35 dana x 1.500 FH-nda = 52.500 FH-nda
Bilo bi lijepo dostići brojku 100.000 FH-nd udaraca do sezone, ali izgleda da je premalo vremena.
Toliki broj udaraca mora dati nekakav napredak na FH-nd strani stola.
O ispravnosti udaranja i tehnici nećemo ovoga puta
U svakom slučaju pomaže gledanje u veliko ogledalo pored stola i gledanje filmića na Youtube-u + nekoliko dvd-a koje imam od Briana Pacea.
Interesantno je to sve skupa...
Svaki milimetar promjene držanja drške,
makar i 1 stupanj u promjeni dolaznog kuta reketa prema lopti,
okret zloba,
završna pozicija ruke nakon udarca,
brzina izmaha,
prijenos težine s desne na lijevu nogu,
ubrzanje ruke u završnoj fazi udarca,
pravilan čučanj,
pozicija i okret pete desne noge...i tako dalje
Koliko je tu elemenata čije nepravilno izvođenje utječe na konačni proizvod - kvalitetan FH-nd spin.
U svakom slučaju samo ogroman broj ponavljanja dovodi do nekakvog napretka jer samo postizanje potpune automatike prilikom izvođenja udaraca osigurava dobar udarac.
Stolni tenis je sport u kojem se jako očito vidi ''minuli rad'' odnosno broj sati koje je netko proveo za stolom trenirajući za sezonu.
Kako za neku ozbiljnu ljigu, tako i sada, u Sokazu.
Zato je recimo moj frend FS (Fanatik Stane) u samo dvije godine bavljenja ovim sportom od vreće za napucavanje stigao do jačine (po meni) dobrog igrača 1. Sokaz ljige, ali dostići toliki broj sati treniranja (i uložiti toliko sredstava, da se ne lažemo...) može mooooožda samo par ljudi u Sokazu koje možemo nabrojiti na prste jedne ruke.Dakle, to nije realno i ne treba se stime uspoređivati.
Sigurno da u Sokazu ima i sličnih primjera brzog napredovanja (recimo Kustec grabi velikim koracima, iako mi se ne sviđa što to ''prati'' i ta trava).
Da se vratim na moje treniranje...bome je sparno i znoj ''lije u potocima'' a u svakom slučaju mi je zanimljivije sat i pol se znojiti udarajuči lopticu nego trčati oko Jaruna ili vrtiti orbitrek jer kile treba skinuti i dobiti malo na brzini.A bome i koljena ''protestiraju''
Zadnja 3 dana sam krenuo s redovitim treninzima (da se robot ne uvrijedi
Malo matematike :
trening traje 1:20-1:30 sati i za to vrijeme udarim cca 1.500 FH spin udaraca (valjda će s vremenom ti udarci stvarno početi izgledati kao FH-nd spinovi
Do godišnjeg je to 15 dana + još 20 dana nakon godišnjeg do početka sezone.
To je ukupno 35 dana x 1.500 FH-nda = 52.500 FH-nda
Bilo bi lijepo dostići brojku 100.000 FH-nd udaraca do sezone, ali izgleda da je premalo vremena.
Toliki broj udaraca mora dati nekakav napredak na FH-nd strani stola.
O ispravnosti udaranja i tehnici nećemo ovoga puta
U svakom slučaju pomaže gledanje u veliko ogledalo pored stola i gledanje filmića na Youtube-u + nekoliko dvd-a koje imam od Briana Pacea.
Interesantno je to sve skupa...
Svaki milimetar promjene držanja drške,
makar i 1 stupanj u promjeni dolaznog kuta reketa prema lopti,
okret zloba,
završna pozicija ruke nakon udarca,
brzina izmaha,
prijenos težine s desne na lijevu nogu,
ubrzanje ruke u završnoj fazi udarca,
pravilan čučanj,
pozicija i okret pete desne noge...i tako dalje
Koliko je tu elemenata čije nepravilno izvođenje utječe na konačni proizvod - kvalitetan FH-nd spin.
U svakom slučaju samo ogroman broj ponavljanja dovodi do nekakvog napretka jer samo postizanje potpune automatike prilikom izvođenja udaraca osigurava dobar udarac.
Stolni tenis je sport u kojem se jako očito vidi ''minuli rad'' odnosno broj sati koje je netko proveo za stolom trenirajući za sezonu.
Kako za neku ozbiljnu ljigu, tako i sada, u Sokazu.
Zato je recimo moj frend FS (Fanatik Stane) u samo dvije godine bavljenja ovim sportom od vreće za napucavanje stigao do jačine (po meni) dobrog igrača 1. Sokaz ljige, ali dostići toliki broj sati treniranja (i uložiti toliko sredstava, da se ne lažemo...) može mooooožda samo par ljudi u Sokazu koje možemo nabrojiti na prste jedne ruke.Dakle, to nije realno i ne treba se stime uspoređivati.
Sigurno da u Sokazu ima i sličnih primjera brzog napredovanja (recimo Kustec grabi velikim koracima, iako mi se ne sviđa što to ''prati'' i ta trava).
Da se vratim na moje treniranje...bome je sparno i znoj ''lije u potocima'' a u svakom slučaju mi je zanimljivije sat i pol se znojiti udarajuči lopticu nego trčati oko Jaruna ili vrtiti orbitrek jer kile treba skinuti i dobiti malo na brzini.A bome i koljena ''protestiraju''
Guga, svaka čast na robotu ali mislim da bi ti bilo bolje uzet trenera jer ti onda ne treba ogledalce a ni jubito... On ti bude sve rekao kaj i kak treba popraviti. I da, pogledaj Staneta 
Strašni Guga, FH monster, pa tko će se usuditi tebi stati za stol? 
Protivnike prvo onesvijestiš cifrom, a onda dotučeš forhendom. Ideja nije loša.
Umjesto ogledalca predlažem kamericu i snimaj miško.
Protivnike prvo onesvijestiš cifrom, a onda dotučeš forhendom. Ideja nije loša.
Umjesto ogledalca predlažem kamericu i snimaj miško.
Daleko sam ja od FH monstera i znaš da me je već Koka popljuval kak imam kompletnu opremu.
Ma imam i kameru i tronožni veliki nosač, ali to ''kameriranje'' traje predugo.Dok se snimiš, pa dok pregledaš, pa dok opet kreneš...
Ustvari, dobra je to stvar, ali to sam koristio na samom početku.
Mislim da sam sada ipak prošao taj prvi korak (možda se i varam
) i dosta puta gledam više u ogledalo, a lopticu samo krajićkom oka.
I nije toliko važno ako promašim lopticu ili promašim drugu stranu stola, nego je bitnije da koliko toliko izvedem pravilan pokret.
Recimo - udarac u glavu rubom reketa iznad desne obrve na kraju izmaha
Sreća da uvijek nosim traku na glavi pa ona može ublažiti udarac
Javlja se još jedan problem, a to je navika igranja previše udaraca s BH-dom.Toga se treba riješiti, ali nije to baš tako lako.
Ma imam i kameru i tronožni veliki nosač, ali to ''kameriranje'' traje predugo.Dok se snimiš, pa dok pregledaš, pa dok opet kreneš...
Ustvari, dobra je to stvar, ali to sam koristio na samom početku.
Mislim da sam sada ipak prošao taj prvi korak (možda se i varam
I nije toliko važno ako promašim lopticu ili promašim drugu stranu stola, nego je bitnije da koliko toliko izvedem pravilan pokret.
Recimo - udarac u glavu rubom reketa iznad desne obrve na kraju izmaha
Sreća da uvijek nosim traku na glavi pa ona može ublažiti udarac
Javlja se još jedan problem, a to je navika igranja previše udaraca s BH-dom.Toga se treba riješiti, ali nije to baš tako lako.
Trebaš promjeniti naviku pozicije na kojoj stojiš. Trenutno si previše na forhendu i ugušio si ga. Trebaš stati više na bekend stranu i dati forhendu da diše.
Je, znam ja to u teoriji, ali svako malo ''pobegnem'' desno.
Valjda bu to sjelo s vremenom, osim toga u prostoriji nemam dovoljno mjesta i moram stajati više prema sredini stola ili čak malo desno.
Jebi ga, dobro da je i ovak stalo, totalno na knap kad je prostorija 3,7x3,7 metara i jedina mogučnost je bila da se stol postavi ''po dijagonali''
Ali na krajnjem lijevom (BH-nd), i krajnjem desnom čošku (FH-nd) ima jako malo prostora.
Nema veze, ja sam sretan i s tim jer neznam baš puno ljudi koji su uspjeli složiti i ovakvu, nesavršenu kombinaciju, a kamoli nešto bolje od toga.
Možda danas i malo poslikam ak mi se bude dalo, pa stavim slike...
Valjda bu to sjelo s vremenom, osim toga u prostoriji nemam dovoljno mjesta i moram stajati više prema sredini stola ili čak malo desno.
Jebi ga, dobro da je i ovak stalo, totalno na knap kad je prostorija 3,7x3,7 metara i jedina mogučnost je bila da se stol postavi ''po dijagonali''
Ali na krajnjem lijevom (BH-nd), i krajnjem desnom čošku (FH-nd) ima jako malo prostora.
Nema veze, ja sam sretan i s tim jer neznam baš puno ljudi koji su uspjeli složiti i ovakvu, nesavršenu kombinaciju, a kamoli nešto bolje od toga.
Možda danas i malo poslikam ak mi se bude dalo, pa stavim slike...