| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon srp 11, 2016 8:18 am Naslov
: Plastične loptice - iskustva |
|
|
| 55 (napisa): | Alo trnac , znaš li možda tko prodaje loptice Xu Shao Fa?  |
Kakvo je to pitanje ?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon srp 11, 2016 3:42 pm Naslov
|
|
A hebiga, čokljavac sam ... Nema tu puno pomoći ... Prekasno je za mene.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pon srp 11, 2016 5:37 pm Naslov
|
|
Geek opet se reklamiraš na forumu.
 _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto srp 12, 2016 7:54 pm Naslov
|
|
na ovom forumu su gotovo svi highest quality persons. I navedeni također. I nek se reklamira. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: uto srp 12, 2016 9:12 pm Naslov
|
|
ja nemam ništa protiv samo naprijed _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: sri srp 20, 2016 7:35 am Naslov
|
|
Jel imao netko prilike igrati s Yasakinim 3*? _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ecwashere
|
Postano: sri srp 20, 2016 1:29 pm Naslov
|
|
| Ja treniram sa Yasaka 3* unatrag 3 mjeseca. Šta reći, prošlo je vrijeme navikavanja, ali još uvijek me iznenađuje ponekad manjim odskokom od stola, nekako kao kad loptica padne na kaplju znoja ili zrnce prašine. Ne znam zašto je to tako, ali davno sam izbio iz glave filozofiranje o plastičnjacima. O trajnosti loptice nemam većih zamjerki, pucale su i celuloidne. Mislim da tehnološki još nisu usavršene i nadam se da će doći i to vrijeme, jer vrlo brzo će zalihe celuloida otići, a već ih i sada u većini shopova nema. Dakle, trening i samo trening.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet srp 22, 2016 5:08 pm Naslov
|
|
poly ball butterfly 3 * su najbolje,prave plastične loptice koje ne odskaču,neprimaju rotaciju I pucaju.i tako treba biti.
kineske mješavine neznam čega su gotovo iste kao I celuloidne loptice.
zaključak je da treba zabraniti bilo koju lopticu koja je mix svega I svačega a ne čista poly ball. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: pet srp 22, 2016 6:27 pm Naslov
|
|
Evo nakon par odrađenih treninga i odigrane jedne prijateljske dolazi polako sve na svoje tak da se moja averzija prema plastici polako pretvara u
Je, teže je navrtit lopticu, al je zato puno lakše otvorit igru, nema toliko drkanja po pimplu, 3. lopta je lakša za napast...
Isprobana Nittaku SHA 3* i jedino me iznenadio viši odskok loptice. Ostalo ok.
Sljedeće su Joola. _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet srp 22, 2016 9:27 pm Naslov
|
|
jedino su butterfly plastične loptice.ostale su mix plastike I nečeg. zato su kao "stare" loptice,odskaču,primaju rotaciju itd
znači gotovo se ništa nije promijenilo _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned srp 24, 2016 12:38 pm Naslov
|
|
Treba odredit da se sokaz igra sa butterfly polly lopticama.
ili se vratit na stare loptice.
i pitanje : da li se može u sokaz meču mijenjati marka loptice? mislim na momčadsku tekmu, I naravno 1. meč se igra s jednom lopticom,drudi sa drugom. to je valjda dozvoljeno ? ili ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon srp 25, 2016 8:08 am Naslov
|
|
Velika se prašina i halabuka diže oko tih famoznih plastičnih loptica i pomalo bi mi to bilo smiješno,
da nije - žalosno.
Činjenica je samo ta da će svima nama proizvođači iz džepa izbiti novu, neplaniranu količinu novaca za bavljenje pingićem.
Da citiram onu staru pjesmu Balaševića :
''Princip je isti, a sve ostalo su......nijanse''
Nove ''posebne'' gume za plastične loptice,
nova drva za plastične loptice,
plastične loptice koje su skuplje i brže pucaju od starih loptica...
Daj me nemoj jebat
Negdje sam čitao da je problem kod starih, celuloidnih loptica opasna i zahtjevna proizvodnja i skladištenje.
Kak onda nije problem miješati plastiku i opet djelove celuloida ???
Kaj bu bilo kad temperatura padne na -10?
Kaj bu trebalo plastične loptice čuvati u gačama (bumo umjeto 2 imali 3, 4 ili 5 jajčeka ko ''koke nosilice'') da poprime, jelte, pravu radnu temperaturu i ne puknu prilikom prvog udarca reketom ?
Kaj ak protivnik za vrijeme meča na loptici nađe - dlaku ?
Velim, sve je to bez-veze.Igral sam s nekoliko vrsta tih ''polu-plastičnih'' izmišljotina i meni je to sve slično...
Zvuk je koma (jebi ga, čovjek se privikne nakon malo vremena),
uglavnom jače i više odskaču,
malo manje primaju rotaciju,
češće pucaju (ajde, u zadnje vrijeme su postale izdržljivije).
Kažem, kak je meni tak je i protivniku - isto sranje...drugo pakiranje. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon srp 25, 2016 9:44 pm Naslov
|
|
 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon srp 25, 2016 9:51 pm Naslov
|
|
Uuu, bemti, pa ti imaš još manje mjesta nego ja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: pon srp 25, 2016 10:13 pm Naslov
|
|
Vrlo je dobro što je bijeli zid time navikavaš oko da nevidi lopticu.Što se tiće FH spina samo vježba i vjezba a kaj drugo jedino tako mozeš naućiti pokret.Recimo meni je za firhend trebalo oko 1500 h sati isto toliko i za druge elemente.Imas odlicne uvijete za individualni trening.Mislim sa bi jos samo morao vježbat servis i to je to serva i prva lopta samo naprijed guga ništa bez rada.I ak je lagano onda nije dobro  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto srp 26, 2016 6:30 am Naslov
|
|
Da, mjesta je fakat malo, ali velim, sretan sam kaj sam uspio i tak nagurati sve te stvari jer da je prostorija manja za recimo 20 centimetara onda nikakve pomoći nebi bilo.
Ti Stane barem znaš kak to ide s brojem sati koji su potrebni za savladavanje nekog elementa.
Tih 1.500 sati ??? mi zvuči stravično
Pa nebum to nikada dostigel, za to bi mi trebalo 700 dana, a to je praktički 2 godine...
Moral bum se zadovoljiti sa 150 sati, a to je 2 mjeseca i nadati se da bum to kolko-tolko savladao
(moš si misliti) 10 puta brže od tebe
Ipak ja mogu za pingić odvojiti maksimalno 2 sata dnevno kaj se treninga tiče.
Pa kaj ti nisi sada smanjio broj sati koje dnevno provodiš u dvorani ?
Ili i dalje "luduješ"
Treba imati čeličnu volju i drilati udarac iz dana u dan, bez ijednog jedinog propuštenog treninga.
Interesantna stvar je to što s brojem akumuliranih treninga dolazi do čudnog osjećaja da svakim novim uzimanjem reketa u ruku, kako se povečava broj odtreniranih sati, imaš osjećaj da ta drška reketa nekako ''sve bolje i prirodnije sjeda na dlan''
Fakat čudan osjećaj
Činjenica je da ima dana kada ti se baš nikak neda stati za stol i početi trening, a jedan od takvih dana je bio -jučer.
''Prokleti ponedjeljak'', prvi radni dan u tjednu kada dođeš doma slomljen više psihički nego fizički jer je to, jelte, šok za organizam nakon krasno provedenog vikenda :
Da, to sam ja i vidi se kako sam u nedjelju samo zahvaljujući ''vrhunskoj tehnici spuštanja''
(masa tu nema puno utjecaja ) uspio u zrak istisnuti nekoliko stotina litara vode...
Dakle, nadam se da ću i u FH-nd spinu dostići sličnu, razarajuću tehniku, ali do tog trenutka treba puno ''gaća oznojiti''
I krenem ja ipak jučer preko volje s treningom, i sve živo me boli...i ruka i leđa i najviše - nožni zglobovi ??? (bez obzira na prethodno lagano zagrijavanje i istezanje).
I pomislim si ja :
Jebemti, sve me boli, jedino ku..c ne osjećam
Popustilo je tek nakon 400-500 udaraca.
Nisam napisao, ali to se valjda podrazumijeva da se broj FH-nd udaraca (1.500 po treningu) odnosi na POGOĐENE FH-nd udarce, a promašeni se ne računaju.To znači da je u početku za pogođenih 1.500 FH-nda trebalo ustvari cca 2.500 udaraca, a s vremenom se taj broj smanjuje kako se povećava preciznost i broj pogođenih udaraca.
Tako sam sada već dosta popravio postotak pogođenih udaraca, a idući korak je pojačavanje snage udaraca i povećavanje rotacije loptice.
Kaj se loptica tiče, u robotu su i dalje stare, celuloidne loptice i tako će i ostati jer ih imam 2 pune kutije, cca 350 komada.
Osim toga, nove plastične loptice su nijansu veće i navodno zapinju u robotu pa bi trebalo malo brusiti kanale što ipak neću za sada raditi.
I tako, uspio sam jučer udariti 2.000 udarenih FH-nda s time da sam zadnjih 100 udarao skoro punom snagom što je naravno rezultiralo i većim brojem promašaja, ali bože moj, to je nekakav krajnji cilj do kojeg vodi dug i trnovit put
Ovaj Sokaz oštar greben,
dođeš pošten, odeš - jeben... _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; uto srp 26, 2016 1:21 pm; ukupno mijenjano 5 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto srp 26, 2016 8:25 am Naslov
|
|
obojici bi velika pomoć bila da koriste butterfly polly loptice.osjećaj je štrašan,neponovljiv ... _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: uto srp 26, 2016 12:48 pm Naslov
|
|
Naravno da sam ovisan o treningu.Imao sam pauzu od 7 dana bez igranja.Znaš kaj mi se dogodilo 5 dan sanjao sam da igram nemreš vjerovat.Gle igram sa G40+ I svaki dan sve više uživam u igri s tom lopticom.Loptica se jako slabo vrti ali mozes kaj hočeš s njom što vise igram to mi je bolji osjećaj i tjera me na još.Sad trenutno igram oko 1.5h-do 2h max tu i tamo ode na 3h jednom u dva tjedna ali rijeđe nego prije.Igram koliko imam snage a to je max 2h tako da guga stižeš me u treninzima. _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto srp 26, 2016 1:19 pm Naslov
|
|
Nema šanse da te stignem, jedino da ti staneš na jedno 3-4 godine
Iako, toliko sati treninga koliko si ti ''natuko'' u zadnje 2 godine normalno ljudsko stvorenje može nakupiti u jedno 5-6 godina tak da uspoređivanje s tobom gubi svaki smisao  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
|
Postano: uto srp 26, 2016 1:52 pm Naslov
|
|
Stvar je jednostavna to ti je kao i matematika što više kužim pingać to kuźim da još moram puno trenirat da savladam neke stvari i jednostavno te ponese nema kraja .I zato se veselim svakom novom treningu i igri s lopticom.
Jel ti sad jasno otkud takva volja pa ja se igram kužiš
Tako da nema šanse da stanem sad kad me još natamburaju i ligi onda budem dobio još volje za treningom. :lol
E da nije poraz nego lekcija tako da na jesen očekujem puno lekcija i nadam se da se nećete razoćarat  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|