SOKAZ forum
Ljetna tema, ovak je puno bolje
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Topspin napisa:
Što se tiče temperature vode. Godinama sam išao u Vodice, i zaključih da je voda oko Šibenika najhladnija na Jadranu, i to je istina. Vjerovatno zbog struja, ali zato more je čisto.
More je PREKRASNO čisto. Vjerojatno najčišće na Jadranu, a svakih 4-5 godina nas pogodi sezona kada je jako hladno. U principu je 1-2 stupnja hladnije nego recimo u Novalji gdje sam godinama ljetovao, a to i nije tako loše jer te fino osvježi.
Problem nastane kada ovako "zabrije" kao ova dva dana na 21-22 stupnja.
Srećom, brzo se oporavilo...
Sjećam se jedne sezone prije 4-5 godina kada je temperatura zraka konstantno bila preko 30 stupnjeva i nije bilo nikakve bure niti nevremena, a more je cijelo ljeto bilo "zabetonirano" na prekrasnih "pingvinskih" 21 stupanj

Što se tiče temperature vode. Godinama sam išao u Vodice, i zaključih da je voda oko Šibenika najhladnija na Jadranu, i to je istina. Vjerovatno zbog struja, ali zato more je čisto.
More je PREKRASNO čisto. Vjerojatno najčišće na Jadranu, a svakih 4-5 godina nas pogodi sezona kada je jako hladno. U principu je 1-2 stupnja hladnije nego recimo u Novalji gdje sam godinama ljetovao, a to i nije tako loše jer te fino osvježi.
Problem nastane kada ovako "zabrije" kao ova dva dana na 21-22 stupnja.
Srećom, brzo se oporavilo...
Sjećam se jedne sezone prije 4-5 godina kada je temperatura zraka konstantno bila preko 30 stupnjeva i nije bilo nikakve bure niti nevremena, a more je cijelo ljeto bilo "zabetonirano" na prekrasnih "pingvinskih" 21 stupanj
The Only Way Is Up...rutinski
Pratim temperature mora zadnjih godina i 2013. je bila gadna

Je, to je bila ta "tragična" godina
Doduše, neznam gdje oni mjere tu temperaturu mora u Šibeniku
(možda kod nekog doma, vodu iz pipe), ali i 21 stupanj cijelo ljeto, koliko je bilo kod nas na Prviću je za - sjest i plakat
Znam da je bilo 21 stupanj jer se skoro uvijek kupam sa satom koji ima puno funkcija kao što je barometar, altmetar i termometar baš zato da otprilike uvijek vidim kakvo će biti vrijeme i kakva je temperatura mora.
Ne pada mi napamet nositi okolo sa sobom mobitel na plažu jer mi ga je pun kurac preko godine na poslu, pa uvijek malo surfam i evo pišem kada sam u apartmanu.
I sada je dosta, odo ja na plivanje...
Doduše, neznam gdje oni mjere tu temperaturu mora u Šibeniku
(možda kod nekog doma, vodu iz pipe), ali i 21 stupanj cijelo ljeto, koliko je bilo kod nas na Prviću je za - sjest i plakat
Znam da je bilo 21 stupanj jer se skoro uvijek kupam sa satom koji ima puno funkcija kao što je barometar, altmetar i termometar baš zato da otprilike uvijek vidim kakvo će biti vrijeme i kakva je temperatura mora.
Ne pada mi napamet nositi okolo sa sobom mobitel na plažu jer mi ga je pun kurac preko godine na poslu, pa uvijek malo surfam i evo pišem kada sam u apartmanu.
I sada je dosta, odo ja na plivanje...
Guga je napisao/la:
More je PREKRASNO čisto. Vjerojatno najčišće na Jadranu,:
Vjerojatno u sjećanju imaš more kakvo je bilo u Šibeniku prije 15-tak godina, ali to je uvijek stalo kod Šibenskog kanala.A da je more na otocima (Prviću i Zlarinu) uvijek, a pogotovo danas bilo kristalno čisto može potvrditi i Trnski 
Hladnije more je uvijek čišće od toplog 
Zeka peka, potvrđujem da je more OK
Zeka peka, potvrđujem da je more OK
Odgođeni maraton pliva se ove subote.
Organizatori su ovog puta (pretpostavljam jer ništa izričito ne piše) spremili nagrade za najbrže po stilovima. Nemam pojma zašto nema leptira

Guga, dolaziš?
Organizatori su ovog puta (pretpostavljam jer ništa izričito ne piše) spremili nagrade za najbrže po stilovima. Nemam pojma zašto nema leptira

Guga, dolaziš?
pa i nisi bas u sve upucen, zoves ga a Guga ti tam radi - kao bova 
Ma ja mogu preplivati maksimalno 1 kilometar.
Toliko sam plivao danas i to laganim tempom, a na 1 nautičkoj milji bi se - utopil
Za takvu razdaljinu fakat treba napraviti određene pripreme.
Budem videl, možda bi mogli doći malo na izlet i pogledati natjecanje.
A ako imaš 2 reketa da bacimo malo pingić ?
Excalibur je ostao u Zagrebu, a reket ipak nije robot, pa možda uspiješ prebroditi taj tvoj duboko usađeni strah od posuđivanja
Toliko sam plivao danas i to laganim tempom, a na 1 nautičkoj milji bi se - utopil
Za takvu razdaljinu fakat treba napraviti određene pripreme.
Budem videl, možda bi mogli doći malo na izlet i pogledati natjecanje.
A ako imaš 2 reketa da bacimo malo pingić ?
Excalibur je ostao u Zagrebu, a reket ipak nije robot, pa možda uspiješ prebroditi taj tvoj duboko usađeni strah od posuđivanja
Za pinganje moram pitati odgovorne u DVD-u kakav je raspored u subotu. Ako mi daju zeleno svjetlo, onda je reket najmanji problem 
Odgovorne nisam niti vidio, letaju k'o muhe
Tako da ping dolazi u obzir nakon 15.8.
A skoro sam siguran da sutra neću plivati maraton jer je more taman za 10-ak minuta plivanja.
Tako da ping dolazi u obzir nakon 15.8.
A skoro sam siguran da sutra neću plivati maraton jer je more taman za 10-ak minuta plivanja.
Danas je bila KATASTROFA NESLUĆENIH RAZMJERA i more je bilo najhladnije od svih dana
koje sam ja ove sezone proveo na moru (u 6., 7. i 8. mjesecu)
Nisam (srećom) imao termometar sa sobom jer bi mi pozlilo,
ali sam siguran da more nije bilo toplije od 20 žalosnih stupnjeva.
To me nije spriječilo da preplivam svoj uobičajeni kilometar i provedem 45 minuta u moru,
u komadu...ali sam nakon toga proveo sat vremena na ručniku sunčajući se "ko gušter"
da se ponovno "normaliziram" i da mi se "krv vrati u udove"...
koje sam ja ove sezone proveo na moru (u 6., 7. i 8. mjesecu)
Nisam (srećom) imao termometar sa sobom jer bi mi pozlilo,
ali sam siguran da more nije bilo toplije od 20 žalosnih stupnjeva.
To me nije spriječilo da preplivam svoj uobičajeni kilometar i provedem 45 minuta u moru,
u komadu...ali sam nakon toga proveo sat vremena na ručniku sunčajući se "ko gušter"
da se ponovno "normaliziram" i da mi se "krv vrati u udove"...
Kolega Guga,ali piše Šibenik 24 stupnja.Danas popodne stigao sam u Vodice i bio sam radostan zbog tog podatka i onda pročitam Vaš post o najhladnijem moru ovoga ljeta.Nisam iznenađen jer u Vodicama ljetujem 38 godina i poznato i mi je to rashlađivanje mora.Puhne bura i padne za 5 stupnjeva.
http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=more_n
http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=more_n
Momci, jeste li ikad ljetovali na pučinskim otocima? Nebi se trebalo istrčavati s "najčišćom vodom na Jadranu"...Guga je napisao/la:Vjerojatno u sjećanju imaš more kakvo je bilo u Šibeniku prije 15-tak godina, ali to je uvijek stalo kod Šibenskog kanala.A da je more na otocima (Prviću i Zlarinu) uvijek, a pogotovo danas bilo kristalno čisto može potvrditi i Trnski
Da upotrijebim onaj poznati Zagrebački grafit :antispin je napisao/la:Kolega Guga,ali piše Šibenik 24 stupnja.Danas popodne stigao sam u Vodice i bio sam radostan zbog tog podatka i onda pročitam Vaš post o najhladnijem moru ovoga ljeta
"Piše i na plotu pička, pa niko ne jebe..."
Ma stvarno, sledila mi se krv u žilama.Vjerojatno je bilo i ispod 20 stupnjeva,
a ovi ljudi kaj su vidjeli da neko pliva uz obalu (ja na mojoj uobičajenoj ruti) su vjerojatno
pretpostavili da je riječ o Foki ili Morskom Tuljanu.
Toplo se nadam da će već sutra more biti barem 1-2 stupnja toplije jer ovo je za pingvine i polarne medvjede, a ne za ljude
Buru ti Božju...
Majcu si oblekel naravno pa da te ne gledaju ko ludog milojka.Niš od skidanja prošlogodišnjeg rekorda kolko ono bez majce 24 dana ili. 
Da si znal kakvo bu vrijeme mogel je i robi(ko nezna robot za trening) stobom na more pa da i on vidi prekrasno plavo hladno more

Da si znal kakvo bu vrijeme mogel je i robi(ko nezna robot za trening) stobom na more pa da i on vidi prekrasno plavo hladno more
Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići.
Tu si se malo zajebal, jer nisam obukel majcu
Jednostavno zato jer jučer navečer i onu večer prije nekoliko dana kada je također bilo jako hladno navečer - nisam izašel iz apartmana, nego sam gledal Olimpijadu
Preko dana ipak vani nije bilo toliko hladno da bi me to natjeralo da obučem majcu,
a na slici :

se lijepo vidi kako su "neiskusni furešti bili zabundani do zuba"
a ja elegantan samo u kupaćim gaćama
Jesam se malo "pothladil" ali nije bilo neizdrživo
Nažalost, ove godine me vrijeme nije poslužilo kao prošlo ljeto kada je svih 18 dana i noći temperatura zraka konstantno bilo oko i iznad 30 stupnjeva, a more nam nije priređivalo temperaturne šokove kao ove sezone
Ali ćemo zato danas i idućih 8 dana :

jer je dugoročna prognoza - stabilno & pakleno vruće

Jednostavno zato jer jučer navečer i onu večer prije nekoliko dana kada je također bilo jako hladno navečer - nisam izašel iz apartmana, nego sam gledal Olimpijadu
Preko dana ipak vani nije bilo toliko hladno da bi me to natjeralo da obučem majcu,
a na slici :

se lijepo vidi kako su "neiskusni furešti bili zabundani do zuba"
a ja elegantan samo u kupaćim gaćama
Jesam se malo "pothladil" ali nije bilo neizdrživo
Nažalost, ove godine me vrijeme nije poslužilo kao prošlo ljeto kada je svih 18 dana i noći temperatura zraka konstantno bilo oko i iznad 30 stupnjeva, a more nam nije priređivalo temperaturne šokove kao ove sezone
Ali ćemo zato danas i idućih 8 dana :

jer je dugoročna prognoza - stabilno & pakleno vruće
Evo ti jedna slika od prije par dana, pa sam procijeni čistoću moraKoki je napisao/la:Momci, jeste li ikad ljetovali na pućinskim otocima? Nebi se trebalo istrčavati s "najčišćom vodom na Jadranu"...

Gdje je Greenpeace kad ih najviše trebaš?