|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: ned kol 14, 2016 9:53 pm Naslov
: RIO 2016. |
|
|
S velikom većinom toga što si rekao se slažem,
osim što u Golden State-u samo Curry može pogađati trice u nizu nakon driblinga,
a za Thompsona se rade akcije ili on puca nakon brzog protoka lopte
Naravno, nema spora da je on fantastičan šuter i baš je igrač po mom ukusu
Drago mi je da si primjetio naš napad u kojem jedan driblja, a ostala četvorica stoje i gledaju
Tako se košarka igrala prije 30 godina, a danas to izgleda smiješno, da ne kažem žalosno.
Da nebi ispalo da samo pljujem po repki jer mi to nije namjera, žao mi je što se ovo događa jer bi stvarno volio da naprave veliki rezultat i vidim da samo fali malo pameti, žara, inata...ne znam ni ja čega, a bojim se da ćemo opet završiti kao i uvijek u zadnjih 20 godina kao - luzeri i rogonje. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: pon kol 15, 2016 4:56 am Naslov
|
|
Nisam ja mislio na Curryja i Thompsona, nego na Curryja i Duranta. A Durant bome može iz driblinga zabit od kuda hoće  _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon kol 15, 2016 7:54 am Naslov
|
|
Ma daj, on je prekrakat da driblja bekove i pogađa trice.On dolazi ipak malo bliže košu nego Thompson i prebrz je za krila i centre, pa mu je lakše zabijati...
Po meni Thompson ima bolji šut od njega za tricu. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon kol 15, 2016 8:55 am Naslov
|
|
| Guga (napisa): |
A kaj se Wolfa tiče, njega ionako ne uzimam za ozbiljno jer su skoro svi njegovi postovi
vezani samo uz provokacije.
Ali zato on sve zna... |
Molim da me se ne povlači po topicima gdje nisam kompetentan , hvala  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: pon kol 15, 2016 5:54 pm Naslov
|
|
| Guga (napisa): | Ma daj, on je prekrakat da driblja bekove i pogađa trice.On dolazi ipak malo bliže košu nego Thompson i prebrz je za krila i centre, pa mu je lakše zabijati...
Po meni Thompson ima bolji šut od njega za tricu. |
otvoreni šut za tricu, ima. iz driblinga nije. i daj pogledaj koju Durantovu NBA utakmicu prije komentara da ne može predriblat bekove. prije 6, 7 godina nije baš mogao, u zadnjih 4, 5 može driblat kog hoće _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto kol 16, 2016 8:56 am Naslov
|
|
Gdje su sad hvalospjevi?
Ili je javljanje samo kada nas razbiju?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: uto kol 16, 2016 9:28 am Naslov
|
|
Možda nije gledao ? Čemu ? naučit nema više kaj a iz puke zabave gledat nema smisla  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: uto kol 16, 2016 11:54 am Naslov
|
|
Nije gledao pa nema analize  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto kol 16, 2016 12:54 pm Naslov
|
|
Ima analize
Svaka čast
Nakon one katastrofe protiv Nigerije bilo me je strah da ćemo kao i obično na velikim natjecanjima, ovoga puta nakon velikih pobjeda nad Španjolskom i Brazilom "doći u Rim, a nećemo vidjeti Papu"
Nadam se da će dečki sada skupiti svu preostalu snagu, izbaciti sve negativne misli pošto igramo protiv Srbije i koncentrirati se samo na igru, jer nam pobjeda konačno donosi uspjeh na kakve smo već zaboravili...polufinale Olimpijskih igara.
Tako blizu, a još uvijek tako daleko.
Psihološka priprema za ovu utakmicu je sada najvažnija stvar, pošto će motiva biti i previše pa će garantirano svi igrači dati 120% svojih mogućnosti i bacati se na glavu za svakom loptom.
Ono na što posebno treba staviti težište je po meni :
nenasjedanje na bilo kakve provokacije,
igrači i trener ne smiju reagirati na eventualne sudačke greške i izbjeći tehničke greške,
za prigovore sucima je zadužen kapetan ekipe koji ima autoritet kod sudaca,
neophodna je 100%-tna koncentracija kod izvođenja slobodnih bacanja,
obrana mora biti konstantno na visokom nivou s naglaskom da baš svi igrači moraju imati jednaku razinu agresivnosti (primjer su Argentinci koji svi jednako "lupaju") jer u suprotnom suci odmah "natovare" s osobnim greškama igrača koji odskače s agresivnošću,
mirnoća i koncentracija kod čistih šuteva,
ako se ukaže prilika taj trenutak treba osjetiti i utakmicu treba odmah "dovršiti" i otići na veću razliku...
Naravno, sve je to lako reći i napisati na papir, a "malo teže" je sprovesti u djelo, ali...nema natrag jer tu treba pokazati samopouzdanje i "muda", odnosno sada će se najbolje vidjeti razlika između velikih igrača čvrstog karaktera i onih samo talentiranih.
I dok sam igrao najviše sam volio ovakve odlučujuće utakmice visokog rizika.
Zato se stvarno nadam da će dečki uživati u toj utakmici i da ih neće sputati grč nervoze.
Uvijek se sjetim Dražena Petrovića u takvim utakmicama i sjećam se kako ste u njegovim očima tada mogli vidjeti samo ledeni mir, samopouzdanje i sportsku drskost.
Nervoza ??? Što je to...
I bili ste sigurni da samo vreba trenutak da "slomi" utakmicu, a osim toga je taj njegov pogled i mirnoća (i ponekad male provokacije, ali naravno, u pravi trenutak) protivnicima odnosio barem jedan mali dio njihove koncentracija koji im je na kraju nedostajao u ključnim trenucima utakmice.
Ono što je sigurno je da se ovakve utakmice često dobijaju ili gube već i prije samog izlaska na teren, pa će tu trebati odraditi veliki posao u pripremi.
Srećom, Aco je i sam bio sudionik mnogih takvih utakmica, pa se nadam da će znati svoje iskustvo prenijeti na igrače i dovesti ih u stanje da mogu iskoristiti sve svoje kvalitete i sposobnosti u odnosu na protivnika.
Sretno... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zdenko
Pridružen/a: 30. 09. 2005. (11:52:54) Postovi: 341 Lokacija: Dubrava
|
Postano: uto kol 16, 2016 1:11 pm Naslov
|
|
Ipak se i to desilo... Guga i Chuck Norris uspjeli su postati na internet nešto u vrijeme dok još nije bilo interneta:
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: uto kol 16, 2016 1:20 pm Naslov
|
|
Ma selektor je mala beba za tebe hoceš mene trenirat.?.??.??.  _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto kol 16, 2016 3:55 pm Naslov
|
|
UF!
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: sri kol 17, 2016 9:23 am Naslov
|
|
| Guga (napisa): |
I dok sam igrao najviše sam volio ovakve odlučujuće utakmice visokog rizika.
. |
Ma nismo ni sumnjali junačina  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet kol 18, 2016 2:09 am Naslov
|
|
Blago nama kad imamo Kopljara i selektora Babića
Koliko utakmica ćemo još izgubiti zbog njih ?
A stvarno bi volio čuti objašnjenje na koju foru ZA IME BOŽJE je zamišljeno da košarkaši 3. četvrtinu kod našeg vodstva 6 razlike igraju BEZ PLAYMAKERA protiv ekipe koja igra agresivnu obranu na granici prekršaja i nama loptu preko centra prevodi Bilan ??????????
Naravno, izgubili smo tu četvrtinu sa 20 (dvadeset) razlike i uništili sve tri ostale četvrtine koje smo odigrali odlično.
I još bi htio znati zašto nije pozvan time-out da se prekine taj pad u provaliju i da se dogovorimo šta ćemo odigrati ???
A Srbi su zvali time-out nakon 27 sekundi u zadnjoj četvrtini čim nisu odigrali prvu obranu prema dogovoru i kad su primili prvu tricu !
I zašto su dovraga i bestraga naši 3 minute prije kraja (kod rezultata -3 za njih) pucali ZAREDOM tri trice i sve 3 naravno promašili, a Srbi su bili u bonusu i svaki njihov faul je donosio 2 slobodna bacanja !
Sada se vidjelo da je pobijedila ekipa koja je u zadnjih 6-7 minuta spustila više lopti na svoje centre,
a to su bili Srbi...
Nažalost, puno toga sam pogodio u najavi ove tekme :
-promašena slobodna bacanja (stvar koncentracije)
-provokacije i nervoza (Šarić)
-nedovoljno agresivna obrana (oni su imali 3 puta više skokova u napadu od nas)
-i kao šlag, suludo-samoubilački experiment bez playa u 3. četvrtini koji nas je pokopao
Sve ok, ovo je veliki uspjeh, ali ja neke stvari stvarno ne mogu shvatiti.
Dobra stvar je kaj bumo od sada po noći spavali u miru i više se nebumo morali buditi da se živciramo uz male ekrane
Olimpijada bila i......prošla. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet kol 18, 2016 8:40 am Naslov
|
|
Ako ti ne razumiješ toliko toga, a pravi si košarkaški i sportski guru, onda ni ja više neću misliti o tome.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet kol 18, 2016 9:00 am Naslov
|
|
Guga : "Dobra stvar je kaj bumo od sada po noći spavali u miru i više se nebumo morali buditi da se živciramo uz male ekrane "
Nisam ni znao da je to kaj sam spavao "dobra stvar" !!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet kol 18, 2016 10:38 am Naslov
|
|
Lako je to reći, ali evo, jedva sam odspavao 5 sati nakon tih "vrhunskih" utakmica
i.....nisam se baš na spavao
Probudio sam se relativno mrzovoljan, a znam da sam negdje pred kraj sanjao košarku
Kada sagledaš realno, jasno je da je puno veći (čak bi rekao - neoprostivi) poraz rukometaša, a u košarci budimo realni mi nismo bili favoriti i za pobjedu smo morali odigrati vrhunsku utakmicu, a sve smo "prodali" s jednom kretenski odigranom četvrtinom u kojoj su protivnici podigli agresiju i grubost na maksimum, suci su to malo dozvolili, a mi nismo na vrijeme zaustavili očito propadanje...
Najgore je to da smo uz sve te propuste imali šansu dobiti utakmicu
Fascinirala me je jedna situacija koja pokazala koliko su Srbi bili kvalitetno psihološki pripremljeni i ustvari ispred nas :
cijelo vrijeme su igrali osjetno čvršće (da ne kažem grublje) od naših, a to se najbolje vidjelo u trenutku kada je Šarić izgubio živce.
Naravno da su Srbi udarali, ali tako da to ne iziritira suce i udarali su SVI JEDNAKO,
kao što sam priželjkivao da će raditi naši igrači, ali nažalost nisu.
To se najbolje vidjelo u borbi za poziciju kod skoka u napadu gdje su nam uzeli brdo lopti i imali po nekoliko uzastonolih napada sve dok nebi dali koš i na taj način nadoknadili svoj loš postotak šuta, a umarali naše (kojih je bilo puno manje u rotaciji, samo 7-8 za razliku od njihovih 10 koji su se mijenjali) da puno duže igraju obranu nego napad.
Da se vratim na taj trenutak koji me je iznenadio i pokazao da su Srbi odlično spremljeni na psihološkom planu.
Dakle, nakon puno njihovih sitnih prekršaja, ne može se reći da su igrali i udarali prljavo kao Argentinci, ali su udarali stalno i udarali su svi pa je Šarić ispao psihički "naslabija karika" izgubio živce i odgurnuo
s obje ruke njihovog igrača s leđa koji se otkotrljao na pod.
E pazite sada......apsolutno niti jedan igrač Srbije nije niti "trepnuo okom" a kamoli krenuo prema Šariću da istjeruje nekakvu pravdu.
Možete li uopće zamisliti šta bi se dogodilo da je kojim slučajem bilo obrnuto i da je neko od njihovih igrača tako nasrnuo na Šarića ?
Vjerojatno bi bili na rubu masovne tučnjave, sa 10 ljudi koji bi se naguravali i vukli za vratove, i garantirano bi vidjeli isključenje barem jednog našeg igrača zbog "utjerivanja pravde" + 2-3 tehničke greške
To je nažalost pokazalo da su naši igrači "prenabrijani" i da smo tanji sa živcima od njih,
a da oni jednostavno imaju plan kojeg hladnokrvno sprovode u djelo.
Nažalost, po istom ili sličnom scenariju se odvijaju i završavaju više manje sve naše utakmice protiv njih i najgore je što bez obzira sta mi govorili prije svake nove utakmice, svaka takva pobjeda njima donosi po jedan mali, mali komadičak samopouzdanja za iduću tekmu koju će igrati protiv nas jer bez obzira što se i igrači koji igraju te utakmice mijenjaju i s godinama dolalaze novi...ipak i ti novi igrači koji dolaze su prije 5-10 godina bili juniori i gledali su iste ovakve utakmice koje su uvijek završavale tragično po nas.
I to im je ostalo u pamćenju pa su sami sebi govorili, e kada ja zaigram jednog dana zgazit ću te Srbe.....ali nažalost u njima se skupi previše nervoze koja explodira u jednom trenutku i odnese sve dobro što su do tada napravili.
Eto, tko može optužiti Hezonju za bilo šta nakon što je odigrao fenomenalnu utakmicu i onda ga taj adrenalin ponese i opali tricu sa 10 (metara) ničim izazvan, a na jedvite jade smo ih stigli na -1 u tom trenutku i Srbi su U BONUSU pa će bilo kakav prekršaj donjeti 2 slobodna bacanja za nas !!??
S druge strane nakon toga Srbi odigraju napad do posljednje sekunde i zabiju koš doslovce u zadnjoj desetinki.I to je to......ode
Žao mi je i što Simona u prvom poluvremenu "nije bilo nigdje" osim u našem prvom napadu na tekmi kada je odlično asistirao Bilanu, a poslije ga nisam primjetno ni na klupi
Pa je onda svoju odličnu igru u drugom poluvremenu nažalost "prebrisao" sa 3-4 direktna bacanja lopte protivnicima ravno u ruke
Svaki puta se kod tih krivih dodavanja sam zabio u čošak među dvojicu ili pod koš između dva krakata centra...
Jako dobro se sjećam šta su meni govorili treneri i siguran sam da su to puno puta čuli svi koji su malo ozbiljnije igrali košarku :
ZABRANJENO je dodavati loptu "balonom" preko cijele protivničke zone,
a pogotovo je zabranjeno dodavati loptu "iz zraka"
Znači da napraviš dvokorak, skočiš u zrak i onda "fino gledaš tu sekundu i pol koliko si u zraku kome češ dodati"
Zašto ?
Jednostavno zato jer sam sebe dovedeš u situaciju da više nemaš izbora okrenuti se, pivotirati, razmisliti...nego počinje teći ta sekunda i pol dok ne padneš na pod, a obrambeni protivnički igrači samo to čekaju i najčešće je kod takvih situacija je lopta papa...
Izgleda da to naši igrači baš i nisu često slušali jer na primjer Ukić (i još neki) dodaju loptu samo i isključivo na takav način, iz skoka
Ma kažem, šteta, moglo se to dobiti, ali pošto nam se stalno događa jedno te isto očito je problem u nama jer i sreća, iako je kurva, nije zauvijek na istoj strani (ekipi) pa nemožemo vječito za sve kriviti samo nju...
O rukometu neću dugo, samo par stvari...
Poljaci su : veliki, visoki, fizički jaki, ali i relativno tromi i puno sporiji od nas.
To znači da im odgovara SAMO I JEDINO spora igra i igra 6 na 6 kada je njihova obrana visoka i jaka, a omogućava golmanu da ide "na jednu stranu" i ima dobre šanse da obrani jer visoki blok pokriva drugu stranu gola.
I šta smo mi napravili ?
Ništa prihvatili smo tu uspavanku umjesto da igramo brzo, brzo, što brže i po cijenu bacanja lopti u aut zbog krivih dodavanja.
Kod 11-9 za nas, kao i puno puta do sada "pokopao" nas je Kopljar s 3 napada ZAREDOM jer je promašio 2 zicera + jednu loptu bacio njima u ruke za njihovu kontru i primljeni gol umjesto postignutog.
Znači, umjesto da smo otišli na 5 razlike i ubili Poljake u pojam oni su došli na izjednačenje i ubili nas u pojam...
Poslije je posao " dovršio" Genijalni-Gospa-Babić koji nije imao ideje što i kako napraviti
A sta kažete možda da se stavi igrač-flaster na Bieleckog koji JEDINI puca izvana i to sa 12 metara, ali uzgred budi rečeno ima 36 godina ili koju godinu više ?
Očito se nije sjetio
Pa da ga se izmori za 15-20 minuta i riješi problem...
Nevjerojatno, prošle godine ih dobijemo 14 golova razlike, zato jer smo igrali brzo i oni kakvi jesu stari, teški i teretni to nikako nisu mogli pratiti, mi ovaj puta s njima idemo na uspavanku koja je njihova jedina šansa.
To je stvar trenera, a sada oni imaju pravog trenera koji je za našeg "profesor rukometa", za razliku od prošle godine, a mi imamo - Gospu i možemo se samo moliti.
Fala bogu da je gotovo...... _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; čet kol 18, 2016 9:23 pm; ukupno mijenjano 7 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet kol 18, 2016 11:52 am Naslov
|
|
Pa nije samo Kopljar išao bubetat tamo za otić na +3 nego nešto i Duvnjak.
Btw. na 11-15 (nakon 11-9) sam napravio najbolji mogući potez.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet kol 18, 2016 1:07 pm Naslov
|
|
Svaka ti čast.Najbolji moguči potez, ja sam se uzrujavao do 5:40 ujutro...
Prvo je Kopljar "izjebo" 3 (tri) napada za redom, a Duvnjak još 2 promašena šuta, jedan ravno golmanu u trbuh, jedan pored gola + jedan u stativu u zadnjim sekundama prvog poluvremena kada su Poljaci već okrenuli rezultat.
Ali Kopljarovi promašaji imaju najveću "težinu" jer da smo tada otišli na +5 garantirano bi nam Poljaci mogli samo stavili "soli na rep"
Inače, čitao sam o nekim staro-kineskim metodama mučenja za koje sam uvjeren da
60-70% manje bole nego što boli gledanje utakmica Hrvatskih rukometaša i košarkaša
(o vaterpolistima neću zasada )
Primijetio sam da što sam stariji, da me takve utakmice sve više "pogađaju" pa bi stvarno bilo najbolje da ih ubuduće "preskočim"
Nažalost, uvijek mi "vrag neda mira" i nadam se da će nešto promijeniti,
ali SVE SE MIJENJA, SEM KAMENJA  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet kol 19, 2016 7:04 am Naslov
|
|
Sara Kolak  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|