SOKAZ forum
6. čulo ljiga, jesen 2016.
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Točno...
... Kada im je stigao red na nas, skužio je da ga čekamo kapetan Miki i ja pa mu je bilo jednostavnije da ne dolazi po porciju preko cijelog grada...

Normalno da se ne šalim...DALTON1 je napisao/la:Nadam se da se šališ kad kažeš da je 6. Jača od 5.ove sezone...
The Only Way Is Up...rutinski
Onda živiš u zabludi već par sezona
Nešto sam ti htio i napisati,ali je Vujo objasnio savršeno
Niti jedna lošija liga(npr.8.) Nije bolja od npr. 5. Ili 6. I nikada neće bit.
A što se tiče igrača, tako sam i ja mogao reci da je naša 7. Bolja od 6. Ali nisam jer prvo znam da to nije istina, a drugo jer su kod Vas ostali igrači ekipe bolji nego ostali igrači naše lige
Znaci,dolazimo do zaključka i da 6. Ne može bit bolja od 5.
Nešto sam ti htio i napisati,ali je Vujo objasnio savršeno
Niti jedna lošija liga(npr.8.) Nije bolja od npr. 5. Ili 6. I nikada neće bit.
A što se tiče igrača, tako sam i ja mogao reci da je naša 7. Bolja od 6. Ali nisam jer prvo znam da to nije istina, a drugo jer su kod Vas ostali igrači ekipe bolji nego ostali igrači naše lige
Znaci,dolazimo do zaključka i da 6. Ne može bit bolja od 5.
Previše si mlad i neiskusan da bi uzeo u obzir neke stvari kao što su
fluktuacija, zakon velikih brojeva, matematička vjerojatnost, slučajne varijable i tako dalje.
Kada ulovim vremena, napraviti ću malo detaljniju analizu prvih 30 igrača 5. & 6. ljige.
Matematika je egzaktna znanost i podaci koje ćemo dobiti ne lažu.
Sve ovo je naravno zakuhao Vjeverica, ali pošto je kraj sezone i mi smo riješili
svoju 6. ljigu budem se malo pozabavio ovom analizom.
Koeficjenti koje ćemo dobiti za prvih 30 igrača sigurno će dati pravu sliku i tu nema greške ili subjektivnosti.
fluktuacija, zakon velikih brojeva, matematička vjerojatnost, slučajne varijable i tako dalje.
Kada ulovim vremena, napraviti ću malo detaljniju analizu prvih 30 igrača 5. & 6. ljige.
Sve ovo je naravno zakuhao Vjeverica, ali pošto je kraj sezone i mi smo riješili
Koeficjenti koje ćemo dobiti za prvih 30 igrača sigurno će dati pravu sliku i tu nema greške ili subjektivnosti.
Odlicno,ali molim te nemoj međusobne susrete gledati jer bih tako i ja onda mogao reci da sam bolji od npr.Kovaciceka 
Evo ga opet. 
I Kusta je sigurno premlad i neiskusan za bi znao za matematičku vjerojatnost, slučajne varijable i voodoo magiju kao što je zakon velikih brojeva.
Siguran sam da ništa od toga nije čuo na faksu na koji upravo ide.
Ja sam htio dat isti argument ko Pero, a to su ukupne partije Operatora, al eto on je to i više nego razradio.
Brace yourself, dokazi are coming.

I Kusta je sigurno premlad i neiskusan za bi znao za matematičku vjerojatnost, slučajne varijable i voodoo magiju kao što je zakon velikih brojeva.
Siguran sam da ništa od toga nije čuo na faksu na koji upravo ide.
Ja sam htio dat isti argument ko Pero, a to su ukupne partije Operatora, al eto on je to i više nego razradio.
Brace yourself, dokazi are coming.
- agent_zero
Evo sa službenog sokazovog simulatora utakmica između svih momčadi u sokazu (koji je, siguran sam, matematički tebi potpuno zadovoljavajući alat), stanje je ovakvo:Guga je napisao/la:Previše si mlad i neiskusan da bi uzeo u obzir neke stvari kao što su
Od 28 ekipa ukupno, ekipe 5.lige zauzimaju mjesta od 1 do 5, 7,9,10/11,12,13,15,20,21 i 27. Što znači da je u prvih 14, čak 10 ekipa iz 5.lige. Dovoljno "dokaza"?
Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup.
Prvo sam mislio da je šala kad ono...Guga je napisao/la:Previše si mlad i neiskusan da bi uzeo u obzir neke stvari kao što su
Ovakvo krajnje subjektivno gledanje na snage liga dovodi do ovakvih iskrivljenih zaključaka. Nikada 6. liga neće biti ukupno jača od 5. lige (niti 4. od 3., ni 3. do 2. itd..itd...). Može se dogoditi (i ponekad se dogodi) da je recimo prvak 6. jači od prvaka 5. lige ali tu se radi o anomaliji "ekipe u prolazu" i ta devijacija se brzo ispravlja.
Dakle ne mislim da u 6. ligi nema dobrih igraća no nema ukupno tako dobrih momčadi kao u 5. ligi (ili u bilo kojem sličnom slučaju). Iz iskustva znam da što više idemo prema boljim ligama razlike su među njima veće. Dakle puno je veća razlika između 5. i 6. lige nego između 10. i 11. lige. To je fakat...
Nikakve rang liste ne mogu poslužiti u obrani tvoje teze jer tu nema "matematike" koja ju može obranit. Rang liste i bodovi idu na ruku (normalno) igračima koji puno nastupaju na turnirima. Ima čitavo mnoštvo igraća koji turnire ne igraju pa na rang listama imaju malo bodova. Druga je stvar što ne možeš svaku sezonu odigrati jednako dobro. To što je Operator II odigrao prošlu sezonu kako je odigrao a ovu mnogo bolje je stvar koja se događa svake sezone. Jedne sezone odigraš dobro, druge loše, jedne godine imaš sreće a druge nemaš, imamo glup sistem bodovanja (3 boda pobjeda i 1 bod neriješeno) pa praktički na 3-4 poena možeš izgubiti 6 bodova. Ima sezona kada je momčad u pozitivi nekad u minusu, jedne sezone treniraš a druge ne stižeš...itd..itd..,.
Uostalom kako stvari stoje iduće sezone ste 5. liga pa ćeš vidjet koliko je slabija od 6. lige. No s druge strane pošto ćeš biti 5. liga neće biti nikakve dvojbe da je 5. jača od 6. lige. Vjerojatno će se moći matematički dokazati da je 5. jača od 4. lige....
To je tako kada su uvjeren da je tvoja muka najveća....
Kaj je taj Bakmaz igrač za 6 ligu kad ga ti možeš dobiti

Pa to sam i rekao, u pitanju je anomalija (ako ju uspijem dokazati)
zbog veće nelogične fluktuacije prejakih igrača u preslabe ljige.
Kada bi svi igrači Sokaza igrali u ljigama u koje realno pripadaju, Sokaz bi izgledao puno drugačije nego što izgleda sada.
Niti bi ja eto igrao uskoro u 5. ljigi, a bome ni ti nebi igrao u 1. ljigi.
Ima sezona kada se previše takvih nerealnih prelazaka dogodi u istoj sezoni i baš za inat
"pogodi" neku uvjetno rečeno "slabiju" ljigu i zbog toga nastane u njoj situacija
spašavaj se ko može.
To je tako i neće se promijeniti, a kažem, sada su me baš isprovocirali da bacim
"malu analizu" i ako se pokaže da sam bio u krivu, ja ću to i priznati.
Ovi rezultati Operatora više idu u prilog mojoj teoriji nego Vujinoj, ali polako, bumo vidli
kad na temelju podataka izvučemo neke zaključke.
Sve je ovo naravno teorija, sezona je pri kraju, pa idemo malo polemizirati...
Kada bi svi igrači Sokaza igrali u ljigama u koje realno pripadaju, Sokaz bi izgledao puno drugačije nego što izgleda sada.
Ima sezona kada se previše takvih nerealnih prelazaka dogodi u istoj sezoni i baš za inat
"pogodi" neku uvjetno rečeno "slabiju" ljigu i zbog toga nastane u njoj situacija
spašavaj se ko može.
To je tako i neće se promijeniti, a kažem, sada su me baš isprovocirali da bacim
Ovi rezultati Operatora više idu u prilog mojoj teoriji nego Vujinoj, ali polako, bumo vidli
Puno vas je s išno čitat.
Mi već sezonama od Guge slušamo kako je liga u kojoj trenutno igra jača od one iznad.
Također ekipa u kojoj Guga igra napreduje u tu "slabiju ligu".
Nezgodno je samo to što iz sezone u sezonu u tum sve slabihim ligama Guga ima i sve manji broj pobijeda.
Pa ako su te lige sve slabije i slabije kolino jw tek onda Guga sve slabibi i skabiji?
Ok znam..... Promijena reketa, pomanjkanje inspiracije, premalo treninga, adaptacija na leće, sreća protivnika......
Mi već sezonama od Guge slušamo kako je liga u kojoj trenutno igra jača od one iznad.
Nezgodno je samo to što iz sezone u sezonu u tum sve slabihim ligama Guga ima i sve manji broj pobijeda.
Pa ako su te lige sve slabije i slabije kolino jw tek onda Guga sve slabibi i skabiji?
Ok znam..... Promijena reketa, pomanjkanje inspiracije, premalo treninga, adaptacija na leće, sreća protivnika......
Za Bakyllu mogu samo reći da je osim što je odličan igračmixer je napisao/la:Kaj je taj Bakmaz igrač za 6 ligu kad ga ti možeš dobiti![]()
(koji sada puno manje trenira i igra bez presinga pa se dogodi i koji neočekivani poraz)
da je vrhunski, odličan dečko
Treba prvenstveno imati na pameti da je prešao u 8. ljigu kao igrač koji je bio debelo pozitivan u 1. ljigi, a nikada ničim nije pokazao da je on "vrijedniji od nas i televizor u boji"
Baš suprotno, uklopio se među nas kao da smo potpuno ravnopravni
Da ti "približim" malo o čemu se tu radi.....ajde reci ti meni kako si ti
onda na Dedi izgubio od Trnskog ?
Zadnja izmjena: Guga, dana/u sub pro 17, 2016 10:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nemoraš meni fore prodavati.vjeverko je napisao/la:Puno vas je smišno čitat.
Pa ako su te lige sve slabije i slabije kolino je tek onda Guga sve slabibi i skabiji?
Ti si sada najsretniji jer si postigao što si htio, da se piše i raspravlja
Vidiš, mi smo skočili iz 8. u 6. ljigu i normalno da imam lošiji scor jer je 6. jača od 8.
ajde ti lijepo nađi gdje sam ja to rekao da je 8. jača od 6. ili recimo 6. jača od 4. ???
Dvije ljige razlike je previše i to se ne može promijeniti nikakvim anomalijama...
- agent_zero
Mislim da ti je Koki ispravno objasnio stvari, a i ja sam ti rekao da jedan igrač ne čini ekipu. Da može povući, itekako može, ali ne može dalje od realnih mogućnosti cijele ekipe. Najbolji primjer imaš upravo u svojoj ligi, ekipu Zabe. Mogu prvih 15 igrača 6.lige, biti daleko jači od prvih 15 igrača 5.lige, ali to ne znači da je 6.liga cjelokupno jača. Jer oni ne igraju za sebe, nego za ekipu. I ne znam o kojim ti to "ekipama u prolazu" u 6.ligi pričaš, (a i u 5. ih nema isto) kad su to sve ekipe koje već neko vrijeme igraju lige između 4. i 8. Dakle, tu smo svi gdje pripadamo.Guga je napisao/la:Pa to sam i rekao, u pitanju je anomalija (ako ju uspijem dokazati)
spašavaj se ko može.
Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup.
Sokaz lige nikada nisu izgledale kao što pišeš samo je problem što je razlika između 1. i 2. lige najveća u Sokazu. Znam da nije tema ali da pojasnim. Ne mogu svi biti prvi igrači niti svi mogu uvijek pobjeđivati. Odigrao sam puno sezona u prvoj ligi u zadnjih 20 godina i uvijek su tamo stolovale 3 klase igrača. Kremu čine 10-12 igrača, zlatnu sredinu isto otprilike toliko i treću klasu njih desetak. Nikad nisam spadao u kremu ali sam u najboljim danima bio u zlatnoj sredini. Danas spadam u 3 kategoriju (s pristojnim brojem mojih kolega-netko mora i to) ali dalje smatram da ona itekako ima smisla. To su često igrači koji čine prevagu i jezičac su na vagi.Guga je napisao/la:Pa to sam i rekao, u pitanju je anomalija (ako ju uspijem dokazati)
spašavaj se ko može.
Dakle da bi za nekoga bila primjerena neka liga nije nužno raditi u pravilu 2 ili 3 partije. Ako si u stanju raditi 1. partiju u prosjeku, većinu mečeva gubiti gusto a u vrlo malo biti bez izgleda ta liga je optimalna. Dakle ako si u 5. ligi u stanju zadovoljiti ove kriterije ta liga nije prejaka za tebe. Kada se navikneš na snagu lige vremenom se ta jedna pretvori u 1,5 ili 2 partije...
rezime...
što ideš prema gore sve je teže. Pitanje je samo kako se možeš nositi s teškim danima kada dođu...
Ja se slažem sa gugom, matematika je jednostavna , liga u kojoj Guga igra je jača iz jednostavnog razloga jer je Guga u toj ligi 
Pa jebemti, konačno da netko kuži stvar
(očito Stane negdje trenira, pa još nije ovo pročitao jer bi se već uključio
)
A vjerujem da mnoge koji su se uključili u raspravu "nekaj žulja"
ja sam samo napisal neke teze, i ne moraju biti 100% točne, bumo vidli nakon analize.
(očito Stane negdje trenira, pa još nije ovo pročitao jer bi se već uključio
A vjerujem da mnoge koji su se uključili u raspravu "nekaj žulja"
ja sam samo napisal neke teze, i ne moraju biti 100% točne, bumo vidli nakon analize.
Ne kužim, svaka ljiga ima ajmo reći 50 igrača.agent_zero je napisao/la:Mogu prvih 15 igrača 6.lige, biti daleko jači od prvih 15 igrača 5.lige, ali to ne znači da je 6.liga cjelokupno jača. Jer oni ne igraju za sebe, nego za ekipu. I ne znam o kojim ti to "ekipama u prolazu" u 6.ligi pričaš, (a i u 5. ih nema isto) kad su to sve ekipe koje već neko vrijeme igraju lige između 4. i 8. Dakle, tu smo svi gdje pripadamo.
Ako je recimo u 6. ljigi prvih 15 igrača jače od prvih 15 igrača 5. ljige
6. ljiga nije jača od 5. ?
No dobro, zato sam i rekao da ću proanalizirati prvih 30 igrača 5. i 6. ljige,
jer je to dovoljno veliki obrazac za realnu bazu podataka.
Fakat nisam očekivao da će se odmah toliki "dignuti na stražnje noge"
zbog takve nedužne rečenice - 6. ljiga je jača od 5.
Pa kakva je to ljiga gdje je Vjeverica član prvoplasirane ekipe
Slazem semax pax je napisao/la:Ja se slažem sa gugom, matematika je jednostavna , liga u kojoj Guga igra je jača iz jednostavnog razloga jer je Guga u toj ligi