| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: pon tra 03, 2017 11:27 am Naslov
: Povišenje mrežice |
|
|
Nemojte se zezat sa takvim stvarima.
Pa kak bu HUZY-SAN drajfal ak dignu mrežicu?
I ovako jedva vidi prek nje.
Bu moral na štokrlu stajat dok igra. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
DALTON1
|
Postano: pon tra 03, 2017 12:14 pm Naslov
|
|
Gospon Munja2,ja još uvijek čekam Vaše argumente ili ih po ko zna koji put ipak neću dočekati?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: pon tra 03, 2017 12:28 pm Naslov
|
|
Dalton1,
pliz,plz,pliz,
pusti one kaj neznaju igrat na materiju,
nema ti tu pomoci,
nemoj človeka vise potezat za jezik,
nek pise kaj hoce,
nek zivi u svom neznanju-inferiornosti jer ima backside,
tu nema pomoci
ja imam neki off soft 2.0 i polovica pogine na njega,
a polovica mene pokapaju!
čiča miča gotova priča! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon tra 03, 2017 12:57 pm Naslov
|
|
| DALTON1 (napisa): | Gospon Munja2,ja još uvijek čekam Vaše argumente ili ih po ko zna koji put ipak neću dočekati?  |
Čuj, ja nemam ništa od toga da te pokušam uvrijediti a nakon što sam pročitao tvoje postove vidim da su tebi glavni argumenti u pokušaju da se povrijedi sugovornik. Tako mi se ne razgovara. Živi svoj život i guštaj u tome kako znaš. Tvoj svijet nije i moj. LP. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon tra 03, 2017 2:31 pm Naslov
|
|
Da, i dobro je da tenzija počne hlapiti... Nema potrebe za ovakvim natezanjem.
Kada je munja pitao u čemu je pogriješio, trebali ste mu samo odgovoriti da je fulao topic... . Mi o visini mrežice, munja drvlje i kamenje po materijalima, uz elementarno nepoznavanje činjenica o njima. Kada već ne znate o "materijalima", zašto uopće polemizirate o njima?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pon tra 03, 2017 3:19 pm Naslov
|
|
Tko polemizira ? I nisam promašio temu, govorio sam o visini mrežice.
Ponavljam što sam rekao i iza toga stojim - visina mrežice i plastične loptice NISU PROBLEM, materijali SU PROBLEM većini igrača u Sokaz-u !
(po MENI NARAVNO, ne po nekome drugome ili po onome tko igra sa travom).
Kakvo je to polemiziranje ? Zar se to ne smije reći ? Primijetio sam očaj u postu Ozvačića kao da bi podizanje mrežice dovelo u neravnopravan položaj samo neke igrače. Slične su reakcije i prema plastičnoj loptici. Po meni je uvođenje materijala dovelo u nepovoljan položaj nas koji ne znamo i ne možemo naučiti igrati protiv materijala (jer smo prestari i prespori i prekasno smo se počeli pingati) a nove loptice i podizanje mrežica se odnose na sve igrače jednako i nikoga ne dovodi u nepovoljan položaj.
Imao sam nekoliko puta slučaj da su mi travari rekli da oni mene mogu pobijediti i sa običnim reketom, probali smo igrati bez trave i tada su vidjeli da ne pobjeđuju oni nego trava na njihovom reketu.
Slično tako, sam si stavio travu na jedno drvo i čak sam igrao službene utakmice i pobjeđivao na hrpu neprisiljenih pogrešaka mog protivnika, moji na treningu izlude kada stavim travu, ništa ne leti onako kako smo trenirali.
No kako meni to nije igra koja me veseli ne želim igrati sa travom. Tko želi neka igra, o tome ja ništa ne govorim. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Vracko
Pridružen/a: 21. 10. 2011. (23:37:54) Postovi: 511 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pon tra 03, 2017 3:54 pm Naslov
|
|
Gospodine Munja, trebate doc u 8. ligu pa cete viditi kako trava puno znači . Ja osobno mislim da ne bi trebali govoriti o problemu materijala. Vi se tu realno precesto bunite i po ovom sto ste napisali da ne zelite igrat s travom jer kak ti dobivate lagane pojene samo zbog trave, to vam je zato sto ljudi ne znaju igrat protiv toga. A da je naucit igrat protiv tog jako tesko to nije istina. Glavni problem je sto vi svojim izjavama vrjedate travase, zasto zato sto ispada da se mi svercamo s njom, a ja vam kazem da je s travom teze igrat nego sa cistom gumom i stojim iza tog. Trava je samo hendikep i guma koja da je malo vise raznolikosti u igranju sto nije lose. Molim vas nedirajte travase, uzivajte u svojoj igri, mi cemo u nasoj .  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:17 pm Naslov
|
|
Neću se kačiti previše za ovakvu temu jer smatram kako je bespredmetno (kao legalista poštujem pravila, ali zadržavam pravo na stav i mišljenje) no jedna stvar me zanima, Marko. Ako je trava samo i jedino hendikep zašto onda ljudi koji prelaze na igranje sa travom imaju bolje rezultate i daleko je više igrača koji prelaze na travu nego igrača koji sa trave prelaze na beksajd. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
DALTON1
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:21 pm Naslov
|
|
Gospon Munja za kraj bih Vam samo preporučio da slobodno možemo dogovoriti trening u kojem ja igram s 2 beksajda,a Vi s mojim reketom pa ćete vidjeti da ipak niste u pravu
A što se tiče argumenta da ste prestari za naucit igrat na travu je isto pogrešno,nekoliko treninga i savjeta i naučeno je... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
DALTON1
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:26 pm Naslov
|
|
| Saša (napisa): | | Neću se kačiti previše za ovakvu temu jer smatram kako je bespredmetno (kao legalista poštujem pravila, ali zadržavam pravo na stav i mišljenje) no jedna stvar me zanima, Marko. Ako je trava samo i jedino hendikep zašto onda ljudi koji prelaze na igranje sa travom imaju bolje rezultate i daleko je više igrača koji prelaze na travu nego igrača koji sa trave prelaze na beksajd. |
Meni je osobno predosadno igrat s 2 beksajda te sam se okušao s travom i super mi je
Zašto? Nije radi skora i rezultata nego je zabavnije(moje misljenje) jer se treba počet i više razmišljat, kako protivnik tako i sam igrač s materijalom...
A ja imam pitanje i ono glasi: ako se s travom ostvaruju bolji rezultati,zašto onda u prve 3 lige postoji 10-ak materijalista,a onih boljih sa stvarnom odličnim rezultatima samo 5?
P.s. što trava može a da ne može beksajd? Ništa
Što beksajd može, a trava ne može? Spinat,zarezat flah lopticu,udarat(dobro neki su to i s travom uspjeli savladat ) itd. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ozvacic
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:33 pm Naslov
|
|
Želimire,ti se pingaćem baviš koliko se možeš baviti,uživaš u trećem poluvremenu i igraš bez opterećenja..na nekoj igračkoj razini koja je.I to je super.Fantastično.Šteta je jedino što iznosiš (u mojim očima)smiješne teze o materijalima.Rekao sam i ponovit cu ti da nije uopće bilo potrebno mijenjati boju stola,duljinu seta,veličinu loptica.Pravila su bila savršeno dobra.I da nije u tome način da se privuku gledatelji jer je to nemoguće(u praksi i dokazano).
Biti ogorčen na sve to je moje pravo i izbor.
Ukoliko želiš pomoći ću ti da kolegama s kojima ti igraš trava postane rupa na reketu.
Što se tiče "smetanja" materijala igračima ,otprilike to je analogno razini stolnoteniske moći igrača.Dakle,što si slabiji više ti smeta i obrnuto.
Jedina nepobitna prednost su brze noge za bilo koji stil,razinu itd....dakle,sve što ti misliš o materijalima se zapravo u stvarnosti odnosi na noge,tj kretanje,jedino ono može npr stvoriti bitnu razliku između dvoje suparnika za stolom ako nije prevelika razlika u igračkoj klasi.
 _________________ Nittaku Shake defence
Friendship 729 super fx 2.2
Tsp curl p1r 1.5 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:39 pm Naslov
|
|
Svaki materijal, pa i "glatke" gume imaju svoje prednosti i nedostatke, tako i trava, soft, antispin. Na amaterskoj SOKAZ razini ima svega, pa je tako nekima trava blagoslov, a nekima prokletstvo. Jako malo je ljudi (barem u ligama od 1. do 10.) koji igraju s travom s namjerom da s njom dobiju poen, a više (poput Daltona i 55ice) koji si s travom nariktavaju lopticu za ulaz "čistom" gumom.
Na to treba naučiti igrati, a ako ima toliko "travara prevaranata" koliko se priča da ih ima, nakon nekog vremena će se ljudi i na njih naviknuti.
Uostalom, ako se ne varam, prve gume su i bile softovi, pa ne znam o kakvom se to uvođenju materijala priča. Trebali bi se softaši žalit na nas beksajdaše kako im krademo igru  _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:42 pm Naslov
|
|
| Nemam niti jednu riječ protivljenja na ovo od Ozvačića. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:47 pm Naslov
|
|
| mene samo zanima kako je to potrebno puno vise kretanja i brzine protiv materijala koji USPORAVA igru? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:49 pm Naslov
|
|
Još jedan detalj mi upada u oko, ovo žaljenje kako se protiv materijala ne može naučiti igrati "jer smo stari i prespori i prekasno smo se počeli pingati."
Po meni, upravo protiv materijala ti manje trebaju noge i okretnost, a više mozak za razmišljanje. Sporom čovjeku bi lakše moralo biti osmisliti taktiku na travu (ili je čuti u tri rečenice od nekoga), nego naučiti poštopati spin prvoligaša Sokaza.
Da izvrnemo priču na drugu stranu - koliko je igračkih karijera trava produžila u ovom našem sportu? Prilično sam siguran da postoji korelacija između godina starosti i učestalosti trave - ljudi stave materijal s kojim ipak malo uspore igru i prebace težište s raketiranja na šah, i igraju debelo poslije sedamdesete. Ne sjećam se baš puno čistih napadača u tim godinama.
Dakle, upravo bi ljudi u najiskusnijim godinama travu trebali slaviti kao svog najvećeg prijatelja.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ozvacic
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:54 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | mene samo zanima kako je to potrebno puno vise kretanja i brzine protiv materijala koji USPORAVA igru? |
Izra,ovo sam rekao neovisno o vrsti gume kojom netko igra,dakle općenito. _________________ Nittaku Shake defence
Friendship 729 super fx 2.2
Tsp curl p1r 1.5 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon tra 03, 2017 4:58 pm Naslov
|
|
| ma znam, a i drugo je kod profica gdje lovac polovi cudo isusovo pa se napadac mora otegliti da ga probije svaki poen... u sokazu je dosta znati sta NE igrati i vecinu travara se moze dobiti na taktiku. u rangu koji igram (oko 3. lige sokaza) uglavnom sam travare dobivao, a gubio samo ako su imali odlican forhend s obicnom gumom ili ako su bili na dosta visem rangu od mene, a pri tome znam da sam se najmanje morao kretati protiv onih koji pokusavaju s travom zadavati neugodne lopte za stolom (zbunjujuce, nepredvidive i wobble effect lopte i ostale marketinske gluposti koje su zapravo samo nedostatak treninga na travu). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pon tra 03, 2017 5:23 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Još jedan detalj mi upada u oko, ovo žaljenje kako se protiv materijala ne može naučiti igrati "jer smo stari i prespori i prekasno smo se počeli pingati."
Po meni, upravo protiv materijala ti manje trebaju noge i okretnost, a više mozak za razmišljanje. Sporom čovjeku bi lakše moralo biti osmisliti taktiku na travu (ili je čuti u tri rečenice od nekoga), nego naučiti poštopati spin prvoligaša Sokaza.
Da izvrnemo priču na drugu stranu - koliko je igračkih karijera trava produžila u ovom našem sportu? Prilično sam siguran da postoji korelacija između godina starosti i učestalosti trave - ljudi stave materijal s kojim ipak malo uspore igru i prebace težište s raketiranja na šah, i igraju debelo poslije sedamdesete. Ne sjećam se baš puno čistih napadača u tim godinama.
Dakle, upravo bi ljudi u najiskusnijim godinama travu trebali slaviti kao svog najvećeg prijatelja.  |
Da pokušam objasniti moja zapažanja : 1. i obična lopta mi je prebrza a kada se još zaleluja od trave - ne mogu ju pogoditi, oči vide, šalju signal mozgu, mozak daje znak ruci i kada ruka krene .... loptica je već prošla; 2. još se navikavam kako lopte idu na backside gumu i ne mogu ih uredno vratiti a onda mi dođe travar pa sve ide obrnuto - u mrežu ili van stola; 3. prvi reket sam kupio u 58. godini života (prije 5 godina i nakon 2 infarkta) i stalno treniram bez trenera; 4. Od tada svake godine jedno puknuće mišića na nogama ili rukama u toku pinganja ili teniski lakat ili rame zbog napora pa pauza par mjeseci, ne možeš trenirati jer to izaziva bol, posebno pokreti koje nisi radio u životu; 5. U ovim godinama mi se baš ne ulaže ni novaca ni truda da bih napredovao pa da u 70.-tim godinama napredujem u neku visoku za nas, recimo 12. ligu. i opet dođem do istog stanja svijesti kao i danas; i 6. Da imam strpljenja i želje za učenjem igranja sa travom u ovim godinama - nemam. Svatko ima neko područje života koje ga je tijekom življenja okupiralo. Da imam strpljenja ne bih dobio dva infarkta - ne možeš protiv sebe.
Ne znam da li to objašnjava išta ali oni - slični meni - će razumjeti.
LP: |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon tra 03, 2017 5:40 pm Naslov
|
|
| to je skroz u redu munja, ali je slicno kao da covjek kaze da ne voli odigrati s igracima puno boljim od sebe jer su njihovi spinovi prebrzi i prerotirani. vasa ekipa je simpaticna, pratim vas na facebooku i cini se da svi imate pozitivan stav po pitanju rekreacije tako da mi nije jasno odakle ovo negativno misljenje o igracima koji igraju s drugacijim gumama samo zato sto nemate iskustva na taj tip igre. a sto se godina tice, upravo ucenje pravilnog i pametnog igranja moze smanjiti mogucnost od ozljede i tako produljiti uzivanje i rekreaciju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon tra 03, 2017 5:45 pm Naslov
|
|