NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Nuđenje termina subotom
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
yole-59

PostPostano: uto tra 18, 2017 11:04 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Ponovno moram dotaknuti zanimljivu temu,
čuo sam već svakakve priče o raznim trikovima kojima se služe pojedine ekipe u višim rangovima da bi postigle rezulta. Ali da toga ima već i u našoj 21. nisam se nadao.
Da te protivnik ometa za vrijeme samog meća to sam doživio ali da ti otvoreno nudi dva termina odigravanja utakmice od kojih je jedan u subotu?
Zar nije svrha svega ovoga druženje i uživanje u stolnom tenisu ili smo mi janjci među vukovima, vrijeme će pokazati svoje! Macevanje
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Stip

PostPostano: uto tra 18, 2017 11:36 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Članak 8 pravilnik o natjecanju ( http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php#ugovaranje ) kaže da vam moraju ponuditi dva dana u tjednu, ne računajući subotu i nedjelju.

Dakle, ako su vam nudili subotu, onda nisu nudili dva termina, tražite da vam ponude i drugi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Dren

PostPostano: uto tra 18, 2017 11:49 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Daaaa, još jedno rastezljivo pravilo.
Stip je potpuno u pravu, i ukoliko vam ne paše ni jedan termin, trebate tražiti dva tjekom radnog tjedna.

No..Heh Very Happy

Može se to gledati i pozitivno, a ne kao pokušaj trika za bodovima Wink

Pa ljudima najviše paše subota...zašto je ne bi ponudili? Tko zna, možda i protivnicima paše. Nije strogo po pravilima ali je regularno...naime isti članak kaže i da se može odigrati i vikendom ako se ekipe tako dogovore. A kako će se dogovoriti da igraju za vikend ako netko to ne ponudi? Very Happy Very Happy Very Happy

No, posve je regularno u tim slučajevima i zatražiti domaćina da sukladno pravilima ponudi dva termina u radnom tjednu. I ne bi trebalo biti ljutnje i/ili insinuacija ni s jedne ni s druge strane.

Dobijaju se i "čudnije" ponude termina.

Dobivao sam ponude i tipa samo jedan termin i to vikend!
S obrazloženjem "Pa se poslije stignemo i zapit i doć na vrijeme kući" Very Happy Very Happy Very Happy

Par smo i prihvatili, i ne žalim Zubo

Sve je stvar dogovora...ljudi ste, dogovorite se Wink
(a i fakat je podnošljivije zapit za vikend ROFL )
ib
Site Admin

PostPostano: sri tra 19, 2017 12:19 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Dren se malo pogubio, lako moguće zbog tih istih dionizijevskih para koje tako slavi u drugom dijelu posta u sitne sate. Drunk

Dren (napisa):
Nije strogo po pravilima ali je regularno...naime isti članak kaže i da se može odigrati i vikendom ako se ekipe tako dogovore.

Nije regularno, jer regularno znači "smiješ ponuditi po Pravilniku, bez da ti itko može išta prigovoriti".

Ako se ekipe tako dogovore, naravno da se utakmica može odigrati i vikendom, ili radnim danom u 10 ujutro, ili radnim danom u 10 navečer.
Ali to ne znači da je regularno to ponuditi nekome i isto smatrati jednim od dva ponuđena termina. Pojma nemam

Nemojte me krivo shvatit, ja sam također za dogovor i igranje vikendom ako svima paše, no ako to Niprije neće nikaaadaaa, nitko im ne može uletjeti u ta dva dana odmora.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Stip

PostPostano: sri tra 19, 2017 10:16 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Naravno da se ekipe mogu dogovoriti za bilo koji termin, nisam ja protiv toga. Baš prošli tjedan moja ekipa odigrala je tekmu osmog kola tjedan ranije - a ne piše nigdje u pravilima da se to može. Ali ne piše niti da se ne može.

Samo sam nekako iz tona posta koje su ostavile Niprije zaključio da im subota ne odgovara, zato nisam trošio vrijeme i prostor na objašnjavanje da smiju igrati i subotom i petkom i svetkom ako se obje ekipe slože.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 10:40 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Po meni neigranje vikendom može pasati samo penzionerima kojima je tako i tako cijeli tjedan vikend, samo što subotom i nedjeljom imaju pametnijeg posla. Recimo tebi Ib bi bilo idealno da igras vikendom kad ne radis, mogao bi stizati ma vrijeme na tekme.
Neznam zakaj se liga igra vikendom regularno. Vikend i je namjenjen za slobodne aktivnosti, a svi govore da je Sokaz više druženje nego natjecanje, pa se mogu složiti sa Drenom. Kolki ravno s posla trče na tekmu, a Igore, kolko njih?
Lp Di ups Ivan

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
yole-59

PostPostano: sri tra 19, 2017 11:20 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Stip (napisa):
Samo sam nekako iz tona posta koje su ostavile Niprije zaključio da im subota ne odgovara, zato nisam trošio vrijeme i prostor na objašnjavanje da smiju igrati i subotom i petkom i svetkom ako se obje ekipe slože.

Nije nas zasmetala subota kao termin mogućeg odigravanja već kao drugi službeno ponuđeni termin bez posebnog objašnjenja Confused
[Vrh]
domac101

PostPostano: sri tra 19, 2017 11:24 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Naviknite se da se u Sokazu pravila primjenjuju blago rečeno selektivno. Sve mi se više čini da ono što je crno na bijelom nije obavezno, a neka "nepisana" pravila su obavezna. ROFL
ib
Site Admin

PostPostano: sri tra 19, 2017 11:38 am    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Ne kužim ovaj gore komentar.
Nemojte se naviknuti ni na šta momci, pitali ste, dobili ste decidirani odgovor, nemojte pristati na subotu i tražite drugi termin u tjednu. Stvar riješena po pravilima, bez selektivnosti i rastezanja istih.

Čemu ovaj defetizam domač, nisi li premlad za tako nešto? Beljenje
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:00 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Ib ti zelis reći da subota nije u tjednu. Mozda i nije bila prije 30g, da ne velim prije 60 od kada postaje sokaz i pravila. Vecina pravila je preuzeta i ostala iz tog vremena kada je subota bila subota, a nedjelja fakat nedjelja. Danas to vise nije i ne vidim razlog neigranja subotom. Subota je postala normalan radni dan, prema tome pripada radnom tjednu. To sto u mojoj i tvojoj firmi kancelarijski da ne velim kaj vec u cetvrtak slave vikend ne znaci da radnici koji vam za strojevima zaraduju plaču ne rade.
Zato se spusti na zemljicu i priznaj da subotom odes u ducan, banku a i cudis se zakaj smetlari jos nisu ispraznili kante.
Subota je postala ko i svaki drugi radni dan za vecinu radnika u ovom našem društvu.
Lp

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:02 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

U *radnom* tjednu sam htio gore napisati. Rolling Eyes

Šta si se ti mene uhvatio? Pojma nemam
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:03 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Između ostalog da je subota radna za sokaz mečeve rasteretili bi se terminu po dvoranama.
Kužiš?

[Vrh]
Izra

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:05 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

a opteretila bi se subota. Misli ako vec idemo tako, onda slobodno mozemo i nedjelju ubaciti u cijelu pricu.
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:06 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
U *radnom* tjednu sam htio gore napisati. Rolling Eyes

Šta si se ti mene uhvatio? Pojma nemam

Zato sto se drzis pravila koje su pisali neciji djedovi i ocevi prije 50g i nedas prostora za promjene koje mogu samo pomoci prenatrpanim dvoranama.
Subota je idealna za turnire, zimske, ljetne, itd, a za odigravanje utakmica, nedaj bože.
A i želim Mixera malo odmorit ROFL

[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:07 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
a opteretila bi se subota. Misli ako vec idemo tako, onda slobodno mozemo i nedjelju ubaciti u cijelu pricu.

Nedjela je ipak obiteljski dan, crkva rucak, cuga, pa stuces zenu i legnes spavat ko pravi katolik. Zubo

Zadnja promjena: Pale; sri tra 19, 2017 1:09 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:08 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

to je istina, ali bas da je svima, ili cak vecini subota normalni radni dan... ne bih rekao.
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:12 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Pa o tome ti i pricam, nekima je, a nekima bi pasalo da odigraju u subotu u 15h, nekima ne odgovara subota pa bu uzeli onaj termin u tjednu, ili bu zamolili 2 termina u tjednu. Uvjek se da dogovorit ako das prostora dogovoru. Ako ta subota mije nikakva opcija i ako se tako predstavlja, odmah na početku otpada i ne nudi se u nijednoj varijanti.
A zašto?

Dečki iz Novoselca su sami predložili ajmo opet u subotu odigrat, to nam paše, a mi smo bili domacini ova puta. Mozda bi se naslo jos ekipa kojima bi ta subota odgovarala.

Zadnja promjena: Pale; sri tra 19, 2017 1:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:13 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

pa iz istog razloga iz kojeg se ne nudi nedjelja, jer je to vikend. Pojma nemam
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:26 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Izra ponavljam da je nekom vikend cijeli tjedan, a netko nema ni nedjelju, a subota je svaka radna. Meni je svaka subota radna, znači da pojam vikend su meni, tebi, i nekom penzioneru jako razliciti.
Raspravljam s tobom koji niti igraš trenutno sokaz, a neznam ni kolko imas staža, al nemam pametnijeg posla pa eto...

Osobno mi se bas fucka , kad sam pital za vikend , ili sam bio pitan da igramo vikend igrali smo. Odgodu dajem, a i tražim ponekad. Do sada nisam imal problema oko dogovora tekmi.
Samo mi je pala na pamet mala promjena. Sokaz nije vise takmicenje među Zagrebackim preduzećima, da se odigrava u tjednu i da se dobivaju bodovi i stimulacije na placu jer nosis dres od firme. Sokaz je danas nešto drugo, bez obzira sta vecina istih ljudi ili njihovi bliznji i dalje vode taj sokaz. Bez uvrede nema zle namjere u ovom postzu, al istina je jedna.
Sorry

Edit, a gdje je lova?, Jel tako Mixeru ROFL

[Vrh]
trnac

PostPostano: sri tra 19, 2017 1:37 pm    Naslov : 21.liga proljeće 2017. Citirajte i odgovorite

Tekme u dane vikenda treba ostaviti ekipama kao stvar njihovog međusobnog dogovora.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.