| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Drogi
|
Postano: pet tra 21, 2017 11:58 am Naslov
: Tuning Haifu Seamon |
|
|
| trnac (napisa): | | Tjuning u 3+ ligama mi nikad nije bio jasan, nisam vidio svrhu. |
Zašto ne? One priče da pocetnici ne trebaju vrhunsku opremu su samo djelomicno istinite. Naravno nisu je u mogućnosti iskoristiti u potpunosti, ali će lakše napredovati s boljom opremom nego s lošom, tipa s onom za 99 kuna iz konzuma.
Primjer: nedugo sam bio na trening satu s jednim mladim trenerom stolnog tenisa koji je uvidio kako ne znam izvoditi "flah" udarac te mi je u ruku dao neki prastari reket s nekom travom jako izlizanom. I rekao mi je ajmo sad prebaciti par loptica. Naravno ja nisam ni mrezicu mogao pogoditi zbog svoje tehnike povlacenja spina, sve je padalo na mojem stolu. Zakljucak ja ne znam osnovni udarac jer sam jednio igrao s reketima koji imaju topsheet koji vuce lopticu i naucio sam iskljuvio spinat ili rezat, vrlo rijetko flah gotovo nikad.
I sto sad? Pa nista, u igri se taj udarac nikad i ne koristi njegova komponenta kod zagrijavanja i izvodenja vjezbi se koristi u druge svrhe.
A sto se tiče mojeg FH udarca on je za moju igru i te kako dobar u usporedbi s ljudima koji igraju na mojem nivou. Usudio bi se reci da sam u FH bolji od 99% ljudi u mojem razredu natjecanja i mogu bez problema odigrati razmjenu s boljim spinerima do 9-10 lige. I ponekad pobijediti iste.
E sad jel mi tunig pomaže u tome ili ne? Nemam pojma prije dva dana sam prvi put igral s tuniranim gumama i za sad mogu reci da vise nikad necu igrati, a da nisu tunirane.
Glavno da se Spinčina vrti |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet tra 21, 2017 12:02 pm Naslov
|
|
| Koliko dugo igraš pingić? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet tra 21, 2017 12:04 pm Naslov
|
|
Drogi, droga (tuning) te je zela...  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: pet tra 21, 2017 12:19 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): |
Drogi, kakva je razlika boostane gume što se tiče kontrole? Koliko više loptica "leti" van i koliko je osjetljivija na rotacije.
Ja znam da već kad stavim tri sloja ljepila umjesto standardna dva osjećam veliku razliku i bude mi sve prebrzo.
Čuo sam da tuniranjem guma postoji i izvjestan rizik da se spuzva odvoji od gume, koliko je to učestala pojava i koliko se može minimizirati pravilnim nanošenjem tuninga?
I ima li svrhe stavljati tuning na stare gume da ih se malo ozivi, umjesto samo na nove? |
Odgovoriti ću na druga dva pitanja prvo, jer na treće ne znam odgovor ali ću pojasniti kak ja to vidim
Razlika od neboostane i boostane Xiom omega V gume je velika čak i sa samo jednim slojem. U kojem omjeru teško mi je reći odigrao sam jucer tri meča (ziheraška) pa nisam baš rastegnuo gumu da vidim
Kolko sam ja vidio sad iz tuniranja tnunig treba nanositi u tankom sloju jer ako dođe do pipaca brijem da ode guma, jer malo sam prstom nehotice namazal TopSheet po rubu (2 milimetra kvadratna) i na tom djelu TopSheet se "rastopio" ne doslovno, ali bitno se promjenio pa mogu zakljuciti kaj se dogodi kad booster dođe do pipaca u većoj količini. (ovaj dio je samo moje viđenje situacije i apsolutno ne mora biti točno). Također guma se kod bostanja savija, pogotovo na drugom i trećem sloju pa tu terba paziti jer se spužva rasteže i može doći do pucanja između TopSheeta i spužve i onda ti se odvoji i nastaje balon. Ja sam tuniral 4 gume za sad i sa svima je sve u redu.
A što se tiče kontrole? Kaj je to kontrola? radnim novi topic za kontrolu i kako je ja vidim iz amatersog aspekta jer smo previše Off Topic otišli već i sad. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet tra 21, 2017 12:30 pm Naslov
|
|
Kaj nije tuniranje zabranjeno ?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: pet tra 21, 2017 12:35 pm Naslov
|
|
ja bih isto rekao da je puno bolje staviti manje tuninga, tanko i 1-2 sloja samo, da guma dobije zivota, a da ju ne promijenis skoz jer s mekanom spuzvom dobijes skroz drugaciju gumu
na hurricane neo sam stavljao samo 1 sloj, tanki, jer vec na 2 sloja spuzva jako omeksa pa to onda sve skupa nema smisla jer se izgubi na kontroli previse
na europske gume kad su nove ne stavljam tuning(mxp, bluefire), ionako dolaze toliko natjunirane da prvih 10 dana nemrem stavit loptu nas stol |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: pet tra 21, 2017 2:43 pm Naslov
|
|
To me i zanima, ovi moji xiomi se relativno brzo potroše, pa me zanima kolko se tuniranjem nakon npr. 2 mjeseca moze oziviti guma, produziti zivotni vijek za jos nekih mjesec dana, a da su svojstva otprilike ista _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: pet tra 21, 2017 4:39 pm Naslov
|
|
moraš probati malo baciti tuning na njih pa vidjeti , bolje će biti to je sigurno. I još sam testirajući razne proizvode uvidio da Butterfly Spin Refresh bude odličan proizvod da malo popravi površinu TopSheeta da bude više spina  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|