| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
trnac
|
Postano: pon lip 05, 2017 12:02 pm Naslov
: Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi |
|
|
Pitanje za igrače 1. i 2. lige Sokaza:
Što mislite da se dozvoli juniorima i kadetima (znači registriranim igračima određene dobi) igrati za ekipe Sokaza u (samo) 1. i 2. ligi?
* ZA
- na mladima svijet ostaje
- neprocjenjivo iskustvo igranja protiv različitih stilova igre i materijala
- nema veliki broj kadeta i juniora koji mogu igrati navedene lige (igrački nisu dovoljno dobri, školske obaveze i obaveze u klub i sl.)
- ekipe 1. i 2. lige i tako teško nalaze igrače
* PROTIV
(nisam našao niti jedan argument protiv) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon lip 05, 2017 12:41 pm Naslov
|
|
kako nisi ... maloljetnicima je zabranjeno piti
btw .. pitanje je samo za aktuelne igrače 1.i2. lige ili i za bivše ?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
drda
|
Postano: pon lip 05, 2017 1:13 pm Naslov
|
|
Napokon jedna pametna
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 05, 2017 1:16 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | btw .. pitanje je samo za aktuelne igrače 1.i2. lige ili i za bivše ?  |
Za sadašnje i buduće  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pon lip 05, 2017 1:22 pm Naslov
|
|
Osjećam se k'o pokvarena ploča, ali napisat ću valjda po deseti put.
Ovo bi samo još smanjilo regularnost natjecanja. Takvi bi igrači (barem oni najbolji) po svoj prilici odigrali samo nekoliko kola, i onda ovisno o tome protiv koga su mogli/odabrali odigrati se kroji poredak.
Btw, ovo nije pitanje samo za igrače prve i druge lige - kada bi se kadetima i juniorima dozvolio nastup u momčadskom prvenstvu, onda bi oni mogli igrati i sve turnire SOKAZa, npr Vodovod i pojedinačno prvenstvo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 05, 2017 1:50 pm Naslov
|
|
Smatram da prvi argument ne drži vodu.
Razlog je jednostavan: ako je klinjo toliko jak da nosi prevagu u tekmi onda je logično da ga ekipa želi imati na svim tekmama i neće ga "dozirati".
Po mojoj procjeni bi prije bilo da klinjo ne igra jer ne može (obaveze), nego da ne igra jer je tako odlučila ekipa.
Ne vidim ništa loše u tome da klinci igraju i turnire koje smiju igrati ostali igrači 1. i 2. lige. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: pon lip 05, 2017 3:02 pm Naslov
|
|
BTW trnac imaš takvih rasprava već jedno stotinjak pa si pročitaj , nije se puno promijenilo odonda  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
max pax
|
Postano: pon lip 05, 2017 3:25 pm Naslov
|
|
| Jedini bitan argument je ovo kaj je Stip napisao, iovak ima ekipa koje igraju sa najjacima kad im treba a kamoli sa kadetima I Trnac btw. nebitno je da li ne dođe kadet na neku tekmu jer ne želi ili ne može, ishod je isti , nekima će uzimat bodove a nekima davati |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon lip 05, 2017 5:46 pm Naslov
|
|
Neznam u kojem jos sportu neki kadet igra amatersku ligu.
Recimo kadet nk vrapca dođe na tekmu veterana i skuplja iskustvo.
Ne kuzim .....
Onda mu je vrh poslje tekme koja obicno zavrsi oko 23h otici sa starkeljama na pivu, a u jutro ima skolu. Neprocjenjivo iskustvo  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: pon lip 05, 2017 5:53 pm Naslov
|
|
Da ne velim koji je meni gušt popit čašu mlijeka s klincem posle tekme ...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 05, 2017 6:18 pm Naslov
|
|
Dobro, dobro...
Skonto sam  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pon lip 05, 2017 6:18 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | Da ne velim koji je meni gušt popit čašu mlijeka s klincem posle tekme ...  |
Možda Keptn Mikiju,ali tebi...?!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon lip 05, 2017 8:44 pm Naslov
|
|
| trnac (napisa): | Pitanje za igrače 1. i 2. lige Sokaza:
Što mislite da se dozvoli juniorima i kadetima (znači registriranim igračima određene dobi) igrati za ekipe Sokaza u (samo) 1. i 2. ligi?
* ZA
- na mladima svijet ostaje
- neprocjenjivo iskustvo igranja protiv različitih stilova igre i materijala
- nema veliki broj kadeta i juniora koji mogu igrati navedene lige (igrački nisu dovoljno dobri, školske obaveze i obaveze u klub i sl.)
- ekipe 1. i 2. lige i tako teško nalaze igrače
* PROTIV
(nisam našao niti jedan argument protiv) |
Zašto opet?
Svako malo se plasira ovakva priča zakukuljena u brigu za mlade. Ne mogu se oteti dojmu da se po neznam koji puta nečiji mali privatni interes predstavlja kao interes mladih i Sokaza.
Još nisam vidio slučaj da je neki mladi igrač postao pravi igrač zato što je igrao u Sokazu. Naravno to ni jednoga ne spriječava da ponekad trenira sa sokazovcima.
Sokaz je liga rekreativaca te bivših i propalih aktivnih igrača. Ako bilo koji mladi igrač razmišlja o Sokazu znači da je s njegovom karijerom gotovo. Neka se slobodno oprosti od aktivnog igranja i dođe u Sokaz....ako mu se da...
 _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 05, 2017 9:23 pm Naslov
|
|
Privatni interes?
Koki, gledaš previše dnevnopolitičkih emisija
Radi se samo o sparingu s različitim igračima.
Koliko je igrača 1. i 2. lige voljno potegnut do npr. Popovca i odtrenirati 2 sata s juniorima?
Koliko je ekipa 1. i 2. lige voljno odraditi sparing kod njih s bilo kojim juniorima koji nisu iz njihove dvorane?
EDIT
Što se mene tiče, odgovor sam dobio tako da je rasprava s moje strane zavšena.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon lip 05, 2017 10:45 pm Naslov
|
|
pozitivni aspekti:
- iskustvo igranja protiv razlicitih stilova. dok se decki jos uce moze biti korisno da ne igraju samo protiv svojih bum-bum vrsnjaka.
- sansa manje perspektivnima da igraju i natjecu se. neki klinci prekasno pocnu ili im se u klubu ne posvecuje pa debelo zaostaju za svojim vrsnjacima. ovako bi i oni osjetili draz natjecanja.
negativni aspekti:
- zbog toga sto neki od tih decki jako dobro igraju, nuzno bi doslo do povremenog koristenja njihovih usluga po potrebi, sto ubija poantu rekreativnog natjecanja.
- prevelike psiholoske razlike. koliko sam do sad imao prilike vidjeti, vecina tih klinaca u susretu s prosjecnim sokazovcem mentalno ode u jedan od dva ekstrema: ili se prepadnu odraslog covjeka s druge strane stola i pokunjeno jedva cekaju da mec zavrsi, ili zbog vizije sebe kao aktivnog igraca a protivnika kao rekreativca deficitarne tehnike i upitnih fizickih sposobnosti prisvoje podcjenjivacki pristup. ni jedan od ta dva ekstrema ne stvara bas zdravu sportsku atmosferu, pa ta partija ne predstavlja neki natjecateljski uzitak ni jednoj ni drugoj strani.
koliko god su pozitivni aspekti plemeniti, pokazalo se da stvarno perspektivnim klincima pored dobrih treninga zapravo ne treba iskustvo igranja protiv dede sa ox travom i umjetnim kukom da bi se razvili u vrhunske igrace. na kraju krajeva, uvijek se dedu moze dovesti na trening zbog sparinga. a manje perspektivni klinci kojima je sokaz prikladnija natjecateljska sredina se uvijek mogu odregistrirati i igrati samo sokaz.
Zadnja promjena: Izra; pon lip 05, 2017 10:55 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon lip 05, 2017 10:55 pm Naslov
|
|
Stari moj, u Sokazu sam od 81. godine. Ako sam išta znam to je da ovakva "iznebuha" inicijativa nije slučajna. Kakva televizija ...kakvi bakrači...
što se ova dva pitanja tiče ne kužim kome su upučena. Popovac, odrađivanje treninga s juniorima, sparinzi...o čemu ti pričaš čovječe?
Juniori nemaju dobar sparing? Od kada bi to trebao biti problem Sokaza?
Ako nisam bio dovoljno jasan ponovit ću: Dobar junior igra na nivou koji je i više nego prejak za Sokaz. Naravno postoje i oni koji su trenutno posrnuli u karijeri pa bi dobro došli nekoj od Sokaz ekipa koje su ga uočile. Naravno problem je u pravilima koja to ne dopuštaju pa treba oblikovati "inicijativu" širokog djelovanja koja brine o dobrobiti mladih.
U tom smislu postoji i rješenje. Juniori i kadeti koji razmišljaju o Sokazu ionako nemaju perspektive pa im je mudro ostaviti se aktivnog igranja i doći u rekreativnu ligu. Dali imaju nekog motiva neznam jer sa Sokazovcima ionako nemaju ništa zajedničko...no dobro... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
STK Zagreb
Pridružen/a: 16. 12. 2013. (22:25:05) Postovi: 199 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon lip 12, 2017 2:17 pm Naslov
|
|
Vidim da ste svi jako pametni.
Oni koji podržavaju tu inicijativu pozdravljam njihove razloge i potvrditi ću ih još jednim od primjera.
Do nedavno sam pričao s našim reprezentativcem Tomislavom Kolarekom.
Većini vas je poznata njegova igračka kvaliteta, a možda je i malom djelu poznato kako je s 17 godina bio 2. na topu 16 SVIJETA za juniore.
Rekao mi je kako je s 12 i 13 godina odigrao 4 polusezone 1. lige SOKAZ-a i da je to bio jedan od najpamentijih poteza njegovoga tadašnjeg trenera Davora Bilića. Rekao je da ga je SOKAZ dodatno preporodio kao igrača i kako je upravo zbog SOKAZ-a digao igru na razinu više.
Eh, tada je bilo pravilo da se do 16 godine može igrati i SOKAZ i HSTS i ako bi se to ponovno uvelo ja tu granicu nebi mijenjao. Dakle, igrači sa 17 i 18 godina (iako su još uvijek juniori) su igrači koji su već formirani u ozbiljan seniorski kalibar i njima ipak nebi trebalo dozvoliti takvo što.
Vi svi SOKAZovci kao članovi jedne organizacije trebali bi biti ponosni na sebe kada jedan vrhunski igrač kaže da mu je SOKAZ pomogao jer ste vi svi bili i jeste dio tog SOKAZa i napredak svakoga igrača je malim djelom i zasluga svakoga pojedinca od vas svih.
Svi vi koji ste protiv niste naveli vaše razloge, a najgora moguća stvar je imati komplekse jer te pobijedio "Klinac", dapače tada bi ste trebali biti i sretni jer znate da je možda u tom trenutku pokraj vas prošao budući europski top igrač, a vi ćete biti također jedni od zaslužnih za njegov napredak. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon lip 12, 2017 2:28 pm Naslov
|
|
Izgleda da imamo informacije iz sličnih izvora. I upravo su me te informacije ponukale da postavim pitanje.
Čuo sam da je netko iz strukture Sokaza dobio po lampi od takvog klinje i da se ekspresno ukinulo igranje klincima u Sokazu
BTW, ova granica od 16 godina mi je čak i bolja od limitiranja igranja 1. i 2. lige. Razlog je jednostavan. 1. i 2. ligu može igrati samo nekoliko tako mladih igrača iz ZG i okolice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon lip 12, 2017 3:31 pm Naslov
|
|
nisam bio u sokazu kad je tompa igrao, cuo sam samo price u maniri "doveli ga satro da se uci igrati na lov, j...ti mater frajer mu zalovi mali je zafitilji prije neg je frajer digo ruku"
tompina rijec u svakom slucaju znaci vise od ovih prica koje sam ja cuo, tako da je to svakako veliki plus.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon lip 12, 2017 11:52 pm Naslov
|
|
| Tvrc1997 (napisa): | Vidim da ste svi jako pametni.
Oni koji podržavaju tu inicijativu pozdravljam njihove razloge i potvrditi ću ih još jednim od primjera.
Do nedavno sam pričao s našim reprezentativcem Tomislavom Kolarekom.
Većini vas je poznata njegova igračka kvaliteta, a možda je i malom djelu poznato kako je s 17 godina bio 2. na topu 16 SVIJETA za juniore.
Rekao mi je kako je s 12 i 13 godina odigrao 4 polusezone 1. lige SOKAZ-a i da je to bio jedan od najpamentijih poteza njegovoga tadašnjeg trenera Davora Bilića. Rekao je da ga je SOKAZ dodatno preporodio kao igrača i kako je upravo zbog SOKAZ-a digao igru na razinu više.
Eh, tada je bilo pravilo da se do 16 godine može igrati i SOKAZ i HSTS i ako bi se to ponovno uvelo ja tu granicu nebi mijenjao. Dakle, igrači sa 17 i 18 godina (iako su još uvijek juniori) su igrači koji su već formirani u ozbiljan seniorski kalibar i njima ipak nebi trebalo dozvoliti takvo što.
Vi svi SOKAZovci kao članovi jedne organizacije trebali bi biti ponosni na sebe kada jedan vrhunski igrač kaže da mu je SOKAZ pomogao jer ste vi svi bili i jeste dio tog SOKAZa i napredak svakoga igrača je malim djelom i zasluga svakoga pojedinca od vas svih.
Svi vi koji ste protiv niste naveli vaše razloge, a najgora moguća stvar je imati komplekse jer te pobijedio "Klinac", dapače tada bi ste trebali biti i sretni jer znate da je možda u tom trenutku pokraj vas prošao budući europski top igrač, a vi ćete biti također jedni od zaslužnih za njegov napredak. |
Aj pusti sad te priče....
Koji crni budući europski top igrači? Koje crne zasluge i ponos? Čast rijetkim izuzecima no svi ti klinci će na sve nas zaboraviti za 5 minuta nakon što napuste Sokaz u kojem će večinom biti zbog dodatnog prihoda. Fakat me povlačite za jezik... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|