NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi
Idite na Prethodno  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
trnac

PostPostano: uto lip 13, 2017 12:34 am    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Hajde Koki, ne filozofiraj. Lijepo priznaj da te je trta da će te speglati šmrkljo od 15-16 godina i još pritom (možda i) zaraditi za King double Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Koki

PostPostano: uto lip 13, 2017 2:03 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Nije me trta...već su me namlačivali. .. Beljenje
Ako već o tome pričamo. Danas klinci ranije sazrijevaju. Poboljšala se metodika i intenzitet treninga i rezultat je tu. Nekada, a poglavito u vrijeme male celoluidne (38 mm) loptice mlade igrače si mogao prevariti rotacijom i materijalom. Danas uz plastične loptice gdje rotacija i materijal sve manje imaju značaj vrlo brzo brzina i mladost odnose prevagu. Ovo 15-16 godina je pretjerano. Čini mi se, ako su pravi, da nas mlate i mlađi...
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zacko

PostPostano: sri lip 14, 2017 1:04 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Nemojmo pretjerivat u informacijama rekla-kazala.

Bolje je malo pogledati u stare biltene (fala Bogu imamo ih skenirane) i čuti informacije suvremenika toga doba dok je igrao Kolarek kao kadet.

Dovoljno sam star (da sam tada igrao SOKAZ) a opet dovoljno mlad da mi nije izmaglilo sjećanje ekipe Bukovac u kojoj je igrao Kolarek.

Ne kažem da njemu to nije nimalo vrijedilo u razvoju igre ali ipak sam dojma da je puno više vrijedilo ekipi Bukovac u njihovoj borbi za opstanak.

On je igrao SOKAZ 3 polusezone 2001. i 2002. godine i imao je skorove 21:6, 23:4 i 27:0 u ekipi koja se po realnoj snazi (Dražetić, Pavlović, Dokmanić i Žagar) tada trebala boriti za opstanak u 1. ligi.
Naravno s njime i takvim skorevima (sveukupno 71:10) ekipa je bila u sigurnosti sredine tablice.

On je već tada mislim bio jedan od najboljih kadeta Europe (imao je 13-14 godina)i rijetko tko se u Sokazu s njim mogao pohrvati.

Tak da smatram da Kokijeva analiza stoji.

Također budući da isto već dvadesetak godina igram Sokaz i da se sjećam i sezona dok su igrali i kadeti i kadetkinje (sjećam se Mateje Jeger i još nekih curica tada iz Mladosti) moram priznati da mi uz svu volju nije bio neki gušt igrati s djecom natjecateljski meč.

Lijepo je s njima otrenirati, odraditi sparing al baš da se mogu nabrijati igrati sa nekim od 12 il 13 godina ne mogu.

Također kasnije ne možeš na pivu s njima a i nije mi se činilo da je njima neki osobiti gušt igrat sa starkeljama.
Više odrađivanje još jednog od 10 treninga tjedno.

Eto to je moje mišljenje.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
STK Zagreb

PostPostano: čet lip 15, 2017 11:58 am    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Vidim priča se "zaboraviti će nas i sljedećih 5 minuta".
Neznam, ali evo baš pošto sam uzeo Kolareka kao primjer izdvojiti ću činjenicu da se još dan danas voli kretati u SOKAZ krugovima, baciti belu s dečkima, a i s njima prebaciti koliko god je klasi iznad. Naravno ima svakakvih slučajeva, ali ne valja striktno sve stavljati u isti koš.

Moje mišljenje je i dalje identično, a to je "kaljenje mladih igrača kroz više metoda među kojima su i mečevi u SOKAZ-u".

Što se tiče plastike koja po vama "jednima odgovara, drugima ne, ali uvijek svatko voli reći da je baš on taj kojem ne odgovara" citirati ću još jednu osobu.

Inače naš izbornik Neven Karković baš mi je držao predavanje prije cca tjedan dana na trenerskom tečaju u Daruvaru. Teme su bile široke, a drago mi je što se predavanje pretvorilo iz monologa u jedan lijepi dijalog između nas svih s njime.
Pitao nas je "čini li vam se da nikome ne odgovara plastika? To je zbilja čudno trebalo bi polovici ljudi odgovarati, a polovici ne jer je vjerojatno onolika količina koja je počela "Opadati" dolaskom plastike identična količina igrača je trebala početi se "dizati", matematički nemogu svi početi gubiti više mečeva. Omjer bi trebao biti proporcionalan". Ja se po pitanju toga apsolutno slažem s njima, ali obojici nam se čini da 95% ljudi tvrdi da im plastika ne odgovara.
[Vrh]
Koki

PostPostano: čet lip 15, 2017 1:19 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Plastična lopta je promijenila stolni tenis u to nema nikakve sumnje. Nekim je to leglo "ko budali šamar" a neki su se morali prilagoditi. U toj novoj konstelaciji snaga jasno je da su u prednosti oni kojima je manje rotacije odgovaralo. U Sokazu ima više očitih primjera. Za primjer samo jedan. Stip u 3. ligi proživljava novu mladost a jasno je i zašto. Oduvijek igrač osebujnog stila, brze ruke i topčine kad zvekne po lopti. S njim nije išlo na silu. Morao si dobro varirati servis i kod spina igrati više na rotaciju a manje na brzinu. S plastičnim lopticama on ništa nije morao mjenjati u svojoj igri samo što mu sada dolaze slabiji servisi i manje rotirani spinovi. Unatoč godinama rezultat je tu.
No Stip s druge strane nije reprezentativam primjer jer je on te svoje haubice dosta dobro pogađao s malom (38 mm) lopticom. Postoji čitav niz "novovalnih" igrača koji su zbog plastike u mogućnosti pogađati ono što je nekad bilo čisto lupetanje s postotkom pogađanja od najviše 10%
Vraga je isto...
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
STK Zagreb

PostPostano: čet lip 15, 2017 3:26 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Nisam te tražio da mi objasniš kakvu je promjenu donijela plastična loptica jer mi je to poznato. Pokušavam ti objasniti da 9 od 10 ljudi voli reći da je baš njih zaribala ta nova loptica. Puno njih je odmogla, ali puno i pomogla neke, a ti neki to mrze priznati nego vole naći u toj loptici alibi za poraz haha
[Vrh]
Koki

PostPostano: čet lip 15, 2017 9:50 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Često je potrebno nači alibi za poraz. Nisu to samo loptice. Ponekad je stol, svijetlo, pod, tarafleks, umor...itd...čemu se čuditi što je alibi ponekad i loptica. Oduvijek je bilo tako. No da te ove nove loptice mogu izluditi...mogu.. Poop
STK Zagreb

PostPostano: čet lip 15, 2017 10:09 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Tata Pucar s kojim često volim razgovarati o pingiću uvijek citira poznatu izjavu "nikada nisam pobjedio zdravog čovjeka" Smile haha
[Vrh]
55

PostPostano: pet lip 16, 2017 9:24 am    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Tvrtko, nisi baš u pravu No no , ne bi trebao povezivati broj pobjeda i poraza s nečijim osjećajem je li mu draža plastična ili celuloidna loptica, tj. koja loptica kome više odgovara za igru. Rolling Eyes
Recimo to ovako, meni je bilo puno draže igrati s celuloidnim lopticama, bilo mi je lakše pretpostaviti njenu rotaciju i kut odbijanja od stola nego što je to slučaj s plastičnom lopticom Tuzni ... Što ne znači nužno da ću imati manje uspjeha u igri (omjer pobjeda i poraza), to samo znači da mi je bilo ugodnije i draže igrati sa celuloidnom lopticom.
Kao i prije, i danas je pitanje omjera pobjeda i poraza ponajviše povezano s posvećenošću važnosti rezultata; više treninga i bolja forma - više pobjeda i manje poraza. Pojma nemam
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
STK Zagreb

PostPostano: pet lip 16, 2017 12:24 pm    Naslov : Kadeti i juniori u SOKAZ 1. i 2. ligi Citirajte i odgovorite

Slučajevi poput tebe su rijetki. Većina plastiku traži kao alibi za poraz. Ali ima i slučajeva poput tebe koji su individue. Iskreno ja sam u svojoj generaciji po Hrvatskoj "skupljao" poene na mojim servisima koje sam puno trenirao. Plastika mi je malo smanjila efekt, ali ne u tolikoj mjeri.
Mislim da je puno veći problem kod plastike razlika od loptice do loptice. To može nekome manje odgovarati nekome više, ali definitivno nas se takvim oscilacijama sve pokušava napraviti budalam što nismo.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.