NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Spin

PostPostano: uto srp 11, 2017 8:11 pm    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

ANKETA:
Da li želite da lige ostanu sa dosadašnjih 14 ekipa
ili da se vrate na 12 ekipa?
14 ekipa - 12 ekipa (zaoruži odgovor)

Ja bi 'tio da ima 12 ekipa ali da se može brže napredovati kao u sistemu sa 14 Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
max pax

PostPostano: pon kol 21, 2017 5:57 pm    Naslov : Novi bilten? (SVAKI bilten) Citirajte i odgovorite

Da li je ta anketa informativnog karaktera ili će se stvarno uzeti u razmatranje ako većina bude za lige od 12 ekipa?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MUNJA2

PostPostano: pon kol 28, 2017 10:21 am    Naslov : Novi bilten? (SVAKI bilten) Citirajte i odgovorite

Iako to ovdje nije tema ali vidim da i drugi pišu pa ću onda izraziti stav koji se uopće ne spominje a ima nas koji želimo i podržavamo uvođenje liga sa 16 ekipa. Vjerojatno je lobiranje "važnih" članova Sokaz-a bilo toliko da se ova anketa uopće postavila sa skrivenom tendencijom ka vraćanju na prijašnjih 12 ekipa u ligama. Opravdano postavljam pitanje zašto ne i 16 ekipa ? Pošteno bi bilo da nije dilema već trilema jer ne vidim da je gornja granica mogućnosti igranja na 14 ekipa.
U ljeti mi je predugačka pauza - stanka - za cca 1 mjesec a to je taman dovoljno za lige sa 16 ekipa.
Evo, tek toliko da se čuje i još jedan stav. Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Burke

PostPostano: sri kol 30, 2017 3:44 pm    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Gledam ovo i ne vjerujem da misliš ozbiljno - 16 ekipa Facepalm
Pa kad bi se to igralo???
Većina ljudi je na godišnjem (moru) do početka škole (dakle do 1. tjedna 9. mj.). Ekipu moraš prijaviti najmanje 3 tjedna prije početka lige - to bi po tebi bilo negdje oko 15.8. ako bi lige imale 16 ekipa!! Dark evil
Pa tko u to doba misli o pingaću (barem onom natjecateljskom). Ti uvijek možeš trenirati cijelo ljeto, tko ti brani. Pojma nemam
14 ekipa je također previše zbog istog razloga. (sistem napredovanja se može ubrzati i sa 12 ekipa)
S druge strane, ne možeš sezonu produžiti iza 25.12. iz istoga razloga (godišnji, skijanje školski praznici,...)
I sada dolazi do spajanja (kolizije) zimskog kupa i vikend turnira sa 1. kolom lige, u kupu se igra 2 kola u istom tjednu, a sva ta gnjavaža zbog povećanja broja ekipa na 14.
Da skratim, moje skromno mišljenje, a i velike većine ljudi s kojima razgovaram je vraćanje na 12 ekipa jer sa 14 ekipa ima više štete nego koristi i iskreno se nadam da će se vratiti na staro, a sistem napredovanja se može ubrzati bez obzira na broj ekipa ako se to želi!
Amen
[Vrh]
antispin

PostPostano: sri kol 30, 2017 5:06 pm    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

12 Thumbs up
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sri kol 30, 2017 5:27 pm    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Burke (napisa):
Gledam ovo i ne vjerujem da misliš ozbiljno - 16 ekipa Facepalm
Pa kad bi se to igralo???
Većina ljudi je na godišnjem (moru) do početka škole (dakle do 1. tjedna 9. mj.). Ekipu moraš prijaviti najmanje 3 tjedna prije početka lige - to bi po tebi bilo negdje oko 15.8. ako bi lige imale 16 ekipa!! Dark evil
Pa tko u to doba misli o pingaću (barem onom natjecateljskom). Ti uvijek možeš trenirati cijelo ljeto, tko ti brani. Pojma nemam
14 ekipa je također previše zbog istog razloga. (sistem napredovanja se može ubrzati i sa 12 ekipa)
S druge strane, ne možeš sezonu produžiti iza 25.12. iz istoga razloga (godišnji, skijanje školski praznici,...)
I sada dolazi do spajanja (kolizije) zimskog kupa i vikend turnira sa 1. kolom lige, u kupu se igra 2 kola u istom tjednu, a sva ta gnjavaža zbog povećanja broja ekipa na 14.
Da skratim, moje skromno mišljenje, a i velike većine ljudi s kojima razgovaram je vraćanje na 12 ekipa jer sa 14 ekipa ima više štete nego koristi i iskreno se nadam da će se vratiti na staro, a sistem napredovanja se može ubrzati bez obzira na broj ekipa ako se to želi!
Amen

Meni izgleda izvedivo 2 tjedna lipnja i dva tjedna rujna i evo 16 ekipa. Thumbs up
Do 15. lipnja se još ne ide na more a 15. rujna su već svi tu (u načelu). Primjećujem da sve više ljudi ne ide van Zg cijelo ljeto ili idu jako kratko. Nekima je već dosta mora u životu a nekima to nije ni izvedivo. Sve u svemu ima nas koji smo pingali cijelo ljeto i zato ja navijam za16 liga. Svatko ima svoje razloge.
[Vrh]
Saša

PostPostano: čet kol 31, 2017 9:48 am    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Slažem se Želimire sa tobom. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i izošenje svog stava na forumu. Na žalost malo ljudi koristi to pravo.
Osobno sam mišljenja da treba ostati na 14 ekipa u ligama te da anketu treba provesti otvorenije i transparentnije.

Ali što znači ta anketa? Anketa znači samo da će jedna ili druga opcija imati više pobornika. Anketa sama (po svojoj definiciji) nema nikakvu izvršnu moć.

Nadalje, ako će SOKAZ odlučiti temeljem ankete neka se na stranicama objavi javno koja je ekipa bila za koju soluciju. Nadalje anketa je anketirala samo kapetane ekipa (ili one koje su ekipe prijavljivale). Tko može jamčiti da je to stav ekipe. Ekipe mogu biti i podijeljene po tom pitanju. Zbog navedenog držim da ova anketa i nije baš optimalno riješenje koje će odlučivati o tako nečem krucijalnom i važnom.

Zaključno mišljenja sam da anketa koja se provodi nije adekvatno riješenje za donošenje odluke jer nije dovoljno plebiscitarna. 14 ekipa je uvedeno da se pomogne vlasnicima dvorana, a što je sad sa njima? Dojma sam kako smanjenje na 12 ekipa žele oni koji su u SOKAZu jako dugo te da pojedinci žele to progurati na mala vrata. Ili kako to kažu u saboru "silovanje demokracije"

Sama demokracija je po meni tu nepotrebna. Neka institucije SOKAZA donesu tu odluku nakon stručne analize i neka ju potom elaboriraju.
bduralija

PostPostano: čet kol 31, 2017 10:15 am    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Spin je uspio... progurati svoje pitanje na prijavnicu za jesen 2017...
Smile
14 ekipa je OK, ali možda bi stvarno bilo dobro razmisliti o modernizaciji SOKAZa, jer tu ima mladih snaga, ambicioznih, vlasnika dvorana i sl...
moj prijedlog je:
Liga s 10 ekipa, po uzoru na neke... ali da se igra umjesto jesen-proljeće u 3 dijela tj. jesen-zima-proljeće... to bi bilo 27 kola, a godina ima 52 tjedna... start lige jesen oko 20.09. kada dolazi jesen, zimski kup odigrati po završetku ove lige, zatim nakon Nove Godine liga zima od 07.01. i zadnja liga proljeće neka se igra od kraja ožujka ili početka travnja...
dakle 3 x 9 kola što je samo jedno više nego sada...
mislim kako je ovo dobra ideja, ali koja će teško pasti na plodno tlo...
P.S. a zašto na forumu pod Ankete nema pitanja!?
Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: čet kol 31, 2017 10:58 am    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Pitanja nema na forumu jer je anketa u biltenu. Promjenio sam naziv teme, sada ne bi trebalo biti zabune. Thumbs up

Kad sam već tu, meni je 14 ekipa čist OK. Sumo
[Vrh]
Burke

PostPostano: pet ruj 01, 2017 4:14 pm    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

MUNJA2 (napisa):

Meni izgleda izvedivo 2 tjedna lipnja i dva tjedna rujna i evo 16 ekipa. Thumbs up
Do 15. lipnja se još ne ide na more a 15. rujna su već svi tu (u načelu). Primjećujem da sve više ljudi ne ide van Zg cijelo ljeto ili idu jako kratko. Nekima je već dosta mora u životu a nekima to nije ni izvedivo. Sve u svemu ima nas koji smo pingali cijelo ljeto i zato ja navijam za16 liga. Svatko ima svoje razloge.

Do 15. lipnja je OK, ali prije 1.10. mnogima nije OK iz puno praktičnih razloga, da ih sada ne navodim!
Ovo pod "more" ne mislim bukvalno - ljudi (većina) u tom periodu imaju stotinu drugačijih obaveza i zanimacija.
Konačno, nakon svega ti treba jedno 2-3- tjedna da se vratiš u "natjecateljski" ritam (ovo opet ne shvati bukvalno). Smile
[Vrh]
Burke

PostPostano: pet ruj 01, 2017 4:20 pm    Naslov : Anketno pitanje - lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

bduralija (napisa):
Spin je uspio... progurati svoje pitanje na prijavnicu za jesen 2017...
Smile
Liga s 10 ekipa, po uzoru na neke... ali da se igra umjesto jesen-proljeće u 3 dijela tj. jesen-zima-proljeće... to bi bilo 27 kola, a godina ima 52 tjedna... start lige jesen oko 20.09. kada dolazi jesen, zimski kup odigrati po završetku ove lige, zatim nakon Nove Godine liga zima od 07.01. i zadnja liga proljeće neka se igra od kraja ožujka ili početka travnja...
dakle 3 x 9 kola što je samo jedno više nego sada...
mislim kako je ovo dobra ideja, ali koja će teško pasti na plodno tlo...
P.S. a zašto na forumu pod Ankete nema pitanja!?
Thumbs up

10, 12, 14, 16 ekipa - svejedno.
Nije u pitanju broj ekipa nego broj tjedana u kojima se može "normalno" igrati.
Ovo trokružno nije ni tako loša ideja zbog mogućnosti bržeg napredovanja, ali opet ponavljam - objektivno postoji 22-24 tjedna za igranje lige, a da se ne moraš negdje žuriti i da se sve odigra normalno bez nekakvih kolizija ili igranja npr. 2 kola kupa u istom tjednu!
[Vrh]
wolf

PostPostano: pet ruj 01, 2017 5:50 pm    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Kaj se mene tiče 4-6 kola dvaput godišnje bi bila idealna Cool
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
max pax

PostPostano: sub ruj 02, 2017 7:02 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Kaj da na prepad uloviš ljude? Laughing Laughing
[Vrh]
wolf

PostPostano: sub ruj 02, 2017 7:20 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

pa da ...dok skuže da sam treniral cijelo ljeto ROFL gotova sezona Evil
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: pet lis 13, 2017 7:38 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

14. ekipa !!! Većina je odlučila, po anketi.
[Vrh]
wolf

PostPostano: pet lis 13, 2017 8:04 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Anketa je neobavezujuća Embarassed Evil
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: pet lis 13, 2017 8:28 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Ha, pa ni sudjelovanje u Sokaz-u nije obavezno ! Evil Evil Evil
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 13, 2017 9:00 am    Naslov : Anketa u biltenu jesen 2017. - Lige od 14 ekipa Citirajte i odgovorite

Bonk!

Zaboravio sam napisati obavijest od prošlog tjedna, pa sam to evo sad učinio, bacite pogled na naslovnicu.
Gitara
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.