|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: čet lis 19, 2017 8:27 am Naslov
: 21. A i B liga - doigravanje - jesen 2017 |
|
|
Prvenstvo je u punom jeku, utakmice ugovarate uredno i zapisnike uglavnom šaljete na vrijeme. Nadam se da će tako biti i nadalje, pa evo da vam onda objasnim i kako će se dobiti ukupan poredak sudionika 21.A i B lige.
Lige su sa po 9 momčadi, znači igra se 9 kola, i regularni dio prvenstva završava u petak 24.11.2017. Kako u zadnjem kolu nema odgoda utakmica, to znači da sve utakmice zaista moraju biti odigrane do petka. Lako je moguće da ću do subote ujutro dobiti sve rezultate, ali stvari se vrlo često zakompliciraju, pa recimo da će sve biti upisano i vidljivo na ww.sokaz.hr do utorka 28.11. Taj tjedan koji počinje sa ponedjeljkom 27.11.2017. imate pauzu, nema utakmica, psihološki i taktički spremajte se za odlučujuće okršaje.
Tri prvoplasirane ekipe iz 21A lige i tri prvoplasirane ekipe iz 21B lige formiraju mini-ligu od šest ekipa, u kojoj se utakmice iz regularnog dijela prvenstva računaju za plasman u mini-ligi. Drugim riječima, na početku mini-lige svaka ekipa imat će već odigrane tri utakmice s ekipama iz 'svoje' lige, a odigrat će još tri s ekipama iz 'one druge' lige. Tri utakmice u tri tjedna, i natjecanje će završiti točno kada i u ostalim ligama, odnosno u petak 22.12.2017.
Tako ćemo dobiti poredak od prvog do šestog mjesta. Ekipe koje su u A i B ligi nakon 9 kola bile plasirane od četvrtog do šestog mjesta formirat će drugu mini-ligu, koja će dati konačan poredak od sedmog do dvanaestog mjesta, a preostale momčadi formirat će treću mini ligu za poredak od trinaestog do osamnaestog mjesta.
Napomena: Iako po pravilima samo prve četiri momčadi prelaze u viši rang natjecanja, gotovo uvijek poneka ekipa iz viših liga odustane, pa onda i više ekipa iz nižih liga prelazi u više. Dakle, nije (natjecateljski gledano) svejedno jeste li peti ili šesti, osmi ili deveti. Naravno, puno ovisi i o broju novih ekipa koje će se prijaviti, koliko će liga biti na proljeće. Ukratko, u sve tri mini-lige trebalo bi biti prave borbe za plasman, nije samo prva mini-liga bitna. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet lis 19, 2017 8:42 am Naslov
|
|
Točno, najbolje rješenje u postojećoj situaciji. Mali podsjetnik za sve -> u proteklih 6 godina prije polusezone "Proljeće" je odustajalo od 6 - 9 ekipa.
U slučaju odustajanja jedne ekipe od daljnjeg natjecanja (iz viših liga - a sve su više) u 20. ligu ulazi i 5. ekipa naše lige (zajedničke lige 21. a) i b) - ove zajedno formirane).
Kada bi odustale 3 ekipe tada ide dalje i 6. ekipa naše lige.
Odustajanjem 5 ekipa napreduje i 7. ekipa u našoj ligi
a ako odustane 7 ekipa u "Proljeće" će u 20. ligi igrati i 8.- plasirana ekipa iz naše lige.
Itd.
Prema povjesnim podacima sve ovo gore je moguće i podosta izvjesno da bi se moglo dogoditi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub stu 25, 2017 3:26 pm Naslov
|
|
Došlo je vrijeme za play-off!
Kako sam i najavio, sada imamo jedan tjedan pauze, a play-off počinje 4.12. Sad još samo da admin-webmaster-blaster obavi svoju čaroliju i omogući praćenje mini-liga na isti način kao i regularni dio prvenstva, pa smo 100% spremni.
IB, jaaaaaviii seee  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto stu 28, 2017 10:28 pm Naslov
|
|
Javljam se!
Na sažecima 21.a i 21.b lige dobili ste tri nova linka ispod tablice, od kojih svaki vodi na jednu od tri nove lige.
Direktni linkovi su:
http://www.sokaz.hr/rankings.php?oblik=html&tip=lg&sto=saz&spol=M&plg=4&doba=jes&sezona=2017
http://www.sokaz.hr/rankings.php?oblik=html&tip=lg&sto=saz&spol=M&plg=5&doba=jes&sezona=2017
http://www.sokaz.hr/rankings.php?oblik=html&tip=lg&sto=saz&spol=M&plg=6&doba=jes&sezona=2017
Kao što je voditelj Stip već objasnio, po dvije utakmice ste prenijeli u nove lige, tako da već postoji inicijalno stanje u svakoj ligi.
Preostaje vam još odigrati s tri ekipe "s kontra strane" koje su završile u vašem dijelu borbe za konačni plasman.
Za raspored i rezultate možete ili na svakom od gornjih linkova kliknuti na kružić desno od imena lige, koji vodi na rezultate i raspored igranja.
Direktni linkovi su:
http://www.sokaz.hr/rez_lige.php?oblik=html&spol=M&plg=4&doba=jes&sezona=2017&tip=kol
http://www.sokaz.hr/rez_lige.php?oblik=html&spol=M&plg=5&doba=jes&sezona=2017&tip=kol
http://www.sokaz.hr/rez_lige.php?oblik=html&spol=M&plg=6&doba=jes&sezona=2017&tip=kol
Također, do rezultata možete doći i sa glavnog izbornika rezultata (klik na Rezultati u meniju lijevo), pojavio se odjeljak Lige razigravanja.
Što se upisa rezultata tiče, to biste trebali moći kao i dosad, jedino trebate ići na link Lige razigravanja za plasman umjesto na dosadašnji Dodaj rezultat lige.
To je to, želim vam svima još ugodna tri kola puna zabave!
Naravno da tko radi i griješi, pa ako primijetite neke netočnosti, derite se. Bolje vi nego vaš strašni voditelj.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub pro 23, 2017 6:20 pm Naslov
|
|
Svi zapisnici stigli na vrijeme, niste mi prijavili niti jedan problem sa ugovaranjem niti svađe za vrijeme utakmica.
Hvala svima, nemojte se jako udebljati u sljedećih nekoliko dana , a onda treninzi, Zimski kup i nova sezona  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
unclejuka
|
Postano: sub ožu 10, 2018 3:41 pm Naslov
|
|
Pozdrav.
Imam jedno pitanje u vezi statistike doigravanja ove lige. Zasto nigdje u statistici nisu obracunata 3 kola iz doigravanja?
Primjerice, meni je u statistici po sezonama obracunata 21 utakmica iz 21a lige, a bez onih iz doigravanja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned ožu 11, 2018 7:47 pm Naslov
|
|
Odlično pitanje!
Odlično je zato jer sam se nadao da ga nitko nikad neće postaviti, odnosno jer nemam neki puno pametan odgovor.
Naime, lanjsko izdanje tih "privremenih" ad-hoc stvorenih liga da se dvije lige donekle "spoje" bilo je tek drugo u povijesti, i zapravo je zasluga vašeg voditelja koji je htio omogućiti vam što više igre.
Tako da za te frankenštajn lige nikad nisam definirao niti bodove za rang listu, niti sam ih uračunavao u brojanje odigranih mečeva, pobjeda i poraza.
Al eto, sad kad ste me prokazali i stali mi na rep, evo barem kompromisne situacije, dok ne smislim nešto pametnije:
(1) Sad su mečevi iz tih liga uračunati na početnoj stranici profila igrača, u međusobnim susretima s ostalim igračima, i u statistici koliko je tko mečeva odigrao.
(2) Mečevi iz privremenih liga se još uvijek ne prikazuju u učinku po sezonama, za to ću morati malo promisliti kako prikazati. Ne mogu pozbrajati s regularnim dijelom, jer su u principu to kruške i jabuke, a pogotovo dok nemam ni bodovanje za rang listu osmišljeno.
Ukratko, sve s prebrajanjem tih mečeva bi trebalo biti riješeno, a sve u vezi bodovanja tih mečeva je na čekanju.
Pokušat ću riješiti nešto s ovim pod dva, jer mi se sve čini da ćemo ove privremene lige gledati puno češće.
Pozdrav PBF-u!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
unclejuka
|
Postano: uto ožu 13, 2018 1:56 pm Naslov
|
|
Hvala na odgovoru i odrađenom ekstra poslu u koji sam vas uvalio.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|